HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2019 Çarşamba - 11:02

AK Partili Dağ, CHP’nin meclis listeleri için ilçe ve rakam verdi: Terörle ilintili 27 kişi tespit ettik!

Genel Başkan Yardımcısı Dağ, CHP’nin belediye meclis üye aday listelerinde terörle bağlantılı olan 27 kişi tespit ettiklerini açıkladı. Dağ, “Toplam 14 ilçeden 27 kişi. Listedeki 19 kişi direkt olarak PKK ve diğer terör örgütleriyle geçmişte ilişkisi bulunmuş kişilerdir. Biz bu CHP’ye sosyal demokrat mı, Atatürk’ün partisi mi, altı ok mu yoksa listelerinde PKK’lıların olduğu parti mi diyeceğiz” dedi. 

AK Partili Dağ, CHP’nin meclis listeleri için ilçe ve rakam verdi: Terörle ilintili 27 kişi tespit ettik!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, basın mensuplarıyla bir araya geldi. 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala basın buluşmaları organize eden Vekil Dağ, ilk toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Buca Belediye Başkan adayının son gün değiştirilmesine değinmişti. Dağ ayrıca o programda Seferihisar Belediyesi’nde işçi ve memurların maaşlarının ödenmediğini iddia etmiş ve Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Tunç Soyer’i hedef almıştı. 

İkinci buluşmada ise Dağ, CHP’nin meclis üye listelerinde yer alan bazı isimlere dair açıklamalarda bulundu. Dağ terör örgütleriyle bağlantılı isimleri tespit ettiklerini öne sürdü ve ilçeler üzerinden sayı verdi. 

KILIÇDAROĞLU’NUN CHP’Sİ SESSİZ KALMAYI TERCİH ETTİ
“31 Mart Yerel Seçimlerine gittiğimiz süreçte İzmir’de yarışa iki ittifakı oluşturan partilerin gösterdikleri ortak adaylar ile gitmekteyiz” diyerek sözlerine başlayan Dağ, “Bir tarafta AK Parti olarak Milliyetçi Hareket Partisiyle kurduğumuz Cumhur ittifakı; diğer tarafta ise bileşenlerine baktığımızda yansıtıldığı gibi sadece CHP ve İYİ Parti’yi değil, HDP’yi de içinde gördüğümüz Millet İttifakı.  Hatta şunu söylemekte beis görmüyorum, bu ittifakta Meral Akşener en edilgen üyedir. KararlarKemal Kılıçdaroğlu ile Kandil arasında alınmıştır. Meral Hanım “Tunç Soyer isminden rahatsız olmuş ancak Türkiye genelinde yapmış olduğu ittifak zarar görmesin” diye sessiz kalmayı tercih etmiştir. CHP; HDP ile olan ittifakı kamuoyunun gözü önünde şeffaf bir şekilde yapmayı tercih etmemiş ve ittifakı gizli bir şekilde yürütmüştür.Kemal Kılıçdaroğlu kafasını kuma gömmüş deve kuşu misali bu ittifakı kimsenin görmediğini düşünmektedir ancak her şey gün gibi ortadadır.  İzmir’de önemli siyasi aktörlerden biri olan CHP’den beklediğimiz; açık açık kimlerle ittifak yaptığını ve hangi pazarlıkların içinde olduğunu kamuoyuna açıklamasıydı. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, bu hususta İzmir seçmenine alenen mahcup olacağını bildiğinden, sessiz kalmayı tercih etti” açıklamasında bulundu. 

LİSTEDE HDP’DE İLÇE EŞ BAŞKANLIĞI YAPMIŞ KİŞİLER DE BULUNMAKTADIR
Dağ, “Yıllardır ülke siyasetinde İzmir’i temsil eden bir milletvekili olarak; bu ittifak içerisinde İzmirlilerden saklanmaya çalışılan bazı bilgileri, siz değerli basın mensupları aracılığıyla vatandaşlarımızın bilgisine sunmayı bir mesuliyet kabul ediyorum.  İzmir’de CHP listelerinde PKK ve diğer terör örgütleriyle bağlantılı çok sayıda meclis üyesi adaylarının olduğuna yönelik duyumlar alıyorduk. Bunun üzerine, yaptığımız araştırmalar sonucunda; İzmir’de CHP’nin belediye meclis üyesi listelerinde PKK ve diğer terör örgütleri ile geçmişte bağlantısı olan kişiler olduğunu gördük. Bu kişiler arasında dağ kadrosunda bulunmuş, terör örgütü eylemlerine katılmış, örgüt propagandası yapmaktan ceza almış, örgüte mali destekte bulunmuş, gençlik yapılanmalarının içinde yer almış ve aile fertlerinden bazıları terörle ilişkili suçlardan ceza almış birçok kişi bulunmaktadır. Ayrıca bu listede HDP’de ilçe eş başkanlığı yapmış kişiler de bulunmaktadır. Şimdi müsaadenizle bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi. 

DAĞ İLÇE VE SAYI VERDİ: TOPLAM 14 İLÇEDEN 27 KİŞİ TESPİT ETTİK
Dağ konuşmasının bu bölümünde ilçe ilçe bilgi verdi. Dağ şunları söyledi: 

Aliağa… CHP Aliağa Belediye meclis üyesi listesinde HDP içerisinde aktif olarak siyaset yapmış ve PKK faaliyetlerinde bulunduğu için tutuklanan bir kişi. 

Balçova… CHP Balçova Belediye Meclis Üyesi listesinde, oğlu terör örgütüne üye olan, kundaklama eyleminde bulunan ve bildiri dağıtan bir kişi

Bayraklı… CHP Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Listesinde, kardeşi MLKP terör örgütünün eylemlerine katılan bir kişi. DHKP/C gençlik yapılanmasında yer alan ve yasadışı eylemlere katılan bir kişi. Kardeşi PKK terör örgütüne yönelik yardım ve yataklık suçundan adli işlem gören bir kişi.

Bornova… CHP Bornova Belediye Meclis Üyesi Listesinde, PKK/KCK ile ilişkisi bulunan ve maddi destek sağlayan iki kişi.

Buca… CHP Buca Belediye Meclis Üyesi Listesinde oğlu terör örgütünün gençlik yapılanmasında bulunan ve yasa dışı eylemlere katılan bir kişi. 

Çiğli… CHP Çiğli Belediye Meclis Üyesi Listesinde TKP/Kıvılcım terör örgütünün eylemlerine katılan bir kişi. Kendisi PKK eylemlerine katılan ve bir kardeşi de sosyal medyada PKK propagandası yapmaktan hakkında işlem yapılan bir kişi

Karabağlar… CHP Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Listesinde, kendisi terör örgütü DHKP/C’nin eylemlerine katılan ve kardeşi PKK terör örgütü ile ilişkisi bulunan bir kişi

Karşıyaka… CHP Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Listesinde PKK’nın eylemlerine katılan bir kişi.

Kınık… CHP Kınık Belediye Meclis Üyesi Listesinde HDP eski ilçe eş-başkanlığı yapmış bir kişi.

Konak… CHP Konak Belediye Meclis Üyesi Listesinde DHKP/C ile ilişkisi bulunan bir kişi. Askerimizle girmiş olduğu çatışmada öldürülen PKK’lı için taziye organize eden bir kişi.  Bu kişinin kardeşi kırsal alanda girilen çatışmada Mehmetçiğimiz tarafından öldürüldüğü, diğer kardeşlerinin de PKK faaliyetlerine katıldığı ve terör örgütü sempatizanı olduğu bilinmektedir. Kardeşi terör örgütü faaliyetlerinden dolayı adli işlem görmüş bir kişi.

Menemen… CHP Menemen Belediye Meclis Üyesi Listesinde kendisi ve eşi PKK/KCK terör örgütü ile ilişkisi bulunan ve bundan dolayı hapis yatan bir kişi. Çocukları MKP terör örgütü faaliyetlerine katılan bir kişi. Bakın buraya özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum Terör örgütü PKK’nın dağ kadrosuna katılan ve yıllarca dağda faaliyet gösteren ve daha sonrasında teslim olan bir kişi. PKK terör örgütünün düzenlediği etkinliklere katılan, sempatizan olan bir kişi.

Narlıdere… CHP Narlıdere Belediye Meclis Üyesi Listesinde çocukları MLKP terör örgütünün eylemlerine katılan bir kişi. PKK terör örgütüne yardım ve yataklıkta bulunan bir kişi. PKK terör örgütünün gençlik yapılanmasının eylemlerine katılan bir kişi. DHKP/C sempatizanı olan ve yasadışı eylemlere katılan bir kişi. PKK ile ilişkili yapılan eylem ve etkinliklere katılan bir kişi.

Ödemiş… CHP Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Listesinde babası MLKP terör örgütü ile ilişkili yapılarda faaliyet gösteren bir kişi.

Urla… CHP Urla Belediye Meclis Üyesi Listesinde MLKP eylemlerine katılan bir kişi.

Toplam 14 ilçeden 27 kişi. Listedeki 19 kişi direkt olarak PKK ve diğer terör örgütleriyle geçmişte ilişkisi bulunmuş kişilerdir. Geri kalanların ise birinci dereceden yakınları terör örgütleriyle bağlantıları bulunmaktadır.

CHP’YE OY VEREN VATANDAŞLARIMIZI DA MUHAKKAK RAHATSIZ EDECEKTİR
Dağ daha sonra açıklamasını sürdürürken, “Sizlerle paylaştığım listede bahsi geçen şahıslar CHP’nin belediye meclis üyesi listelerinden aday olmuşlardır. Bu denli suç ile özdeşleşmiş ve terör örgütleriyle organik bağı bulunan kimselerin CHP listelerinden aday gösterilmesi, CHP’ye oy veren vatandaşlarımızı da muhakkak rahatsız edecektir. Şimdi buradan siz değerli basın mensuplarının huzurunda bir İzmirli olarak, bir İzmir Milletvekili olarak soruyorum ve sormaya da devam edeceğim; çünkü hem vazifem gereği hem de vicdanen bunu bir sorumluluk olarak görüyorum. Kurtuluşun ve bağımsızlığın sembolü olan İzmir’de seçmene terörle iltisaklı kişilerin dayatılmasını; Kılıçdaroğlu ve ekibinin İzmir’deki Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Tunç Soyer nasıl açıklamaktadır? Bu listelerdeki meclis üyeleriyle yönetilen belediyelerin, terör örgütlerinin arka bahçesi olmayacağının garantisini kim verebilir?” ifadelerini kullandı.  

BİZ İTTİFAK YAPARKEN ŞEFFAF DAVRANDIK
Dağ, “AK Parti ve MHP olarak bir ittifak ortaya koyduk. Bu ittifakı yaparken de şeffaflıktan uzak, milletimizin kafasında soru işaretleri oluşturabilecek hiçbir iş yapmadık. Bizim Belediye Başkan adaylarımızın, belediye meclis üyelerimizin mensubiyetleri bellidir. 31 Mart öncesindeki resim ne ise 31 Mart sonrasında da bu resim olacaktır. Ancak diğer tarafta ise; İzmir’i tanımayan, sokaklarına ve insanlarına yabancı olan kişiler İzmir’i oturdukları koltuklardan dizayn etmeye çalışıyorlar. Ve bunu yaparken de kişisel menfaatleri doğrultusunda, birtakım çevrelerle her türlü pazarlığı yapmaya hazır bir tavır sergiliyorlar. Fakat 31 Mart’ta bu pazarlıkların milletimizden nasıl döndüğünü çok net bir şekilde görecekler. İnanıyorum ki İzmir’in bu kenti can-ı gönülden seven ve vatanperver güzel insanları, saygısızca kendilerine dayatılan bu “Ceketimizi assak İzmir bize oy verir” algısını yerle yeksan edeceklerdir” dedi. 

BİZ CHP’YE ATATÜRK’ÜN PARTİSİ Mİ, PKK’LILARI LİSTEYE YAZAN PARTİ Mİ DİYECEĞİZ?
Toplantının soru cevap bölümünde de açıklamalar yapan Dağ, listeye yazılan kişilerin hepsinin seçilecek sırada olduklarını vurguladı. Tespit etme noktasında bilgi veren Dağ, “Bunlar GBT değil. Bizim aldığımız bilgiler. Karşı taraf ‘yasal olarak engel yok’ diyebilir. 1 yıl ceza almış olması aday olmasına engel! Ama CHP gibi bir partiden aday olanların mutlaka araştırmaya tabi tutulması lazım. Bu isimler bir yerlerden verilmiş. İsimlere baktığınızda CHP’de bugüne kadar yaşanmayan bir durumla kaşı karşıyayız. İtirazımız söz konusu değil. Oturdukları yer itibariyle sıkıntı var. CHP’nin oturduğu yeri biz biliyoruz. Biz bu CHP’ye sosyal demokrat mı, Atatürk’ün partisi mi, altı ok mu yoksa listelerinde PKK’lıların olduğu parti mi diyeceğiz?” diye konuştu. 

ZEYBEKCİ ‘103’, DAĞ ‘27 KİŞİ’ DEDİ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin ‘103 kişi tespit ettik’ açıklamasının ve kendisinin 27 isim vermesinin hatırlatılması üzerine konuşan Dağ, “Biz daha çok dağ kadrosunda olanları hesapladık. HDP’de eylemlere katılmış olanlara bakarsak bu sayı daha da artıyor. Dünyada terör örgütü olarak tayin edilmiş kişilere baktık. HDP’ye girecek olursak bu sayı daha da artar” dedi.  

GEREKİRSE İSİMLERİ AÇIKLARIZ
Dağ ayrıca, “Karşı taraf sessizliğe bürünerek bunu bir kenara koyamaz. Bizler kim olduğun biliyoruz. Karşı tarafın tavrına göre gerekirse isimleri açıklarız. Çok net bir şey ortaya koyuyoruz. İlçe ilçe sayı vererek bir şey ortaya koyuyoruz. Deve kuşu misali başlarını kuma gömeceklerine ne halde olduklarını İzmirlilerle paylaşsınlar. Kampanya başladığından beri tehlikeli bir oyundan söz ediyoruz. Bu seçim kazanmak için söylediğimiz bir şey değil. Belediyeyi bu kişiler yönetecek. Kazanamayacaklar da kazanırlarsa bu kişilerin belediye yönetimlerinde olması ciddi anlamda bir sıkıntıyı doğurabilir” diye konuştu. 

SİYASİ BİR OLAY DEĞİL
Selçuk Belediye Başkan Adayı Osman Başterzi’nin gece yarısı silahlı saldırıya uğramasına değinen Dağ, “Siyasi bir olay değil. Osman Bey seçim çalışması sonrası evine giderken silahlı saldırıya uğramış. Seçim dönemi olması sebebiyle düşündürücü. Siyasi tarafı olan bir olay değil. Seçime çok az bir zaman kaldı. Hem kendi teşkilatlarımızı hem gönüldaşlarımızı provokasyonlara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıyorum” ifadelerini kullandı.

 
Karabağlar'a kentsel dönüşüm müjdesi
 
AK Parti Çiğli Adayı Korkmaz'dan sanayi mesaisi: Kapı da oluruz, köprü de...
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A. 22 Mart 2019 Cuma 01:18

Bay "Yorum yapanlar", yanlış adrestesin, bir daha düşün: Türkiye Cumhuriyeti'ni tüm yokluklar içinde kuran parti mi yoksa Türkiye Cumhuriyeti'nin varını yoğunu satan bir parti mi -senin deyiminle- "kanı bozuk"tur?.. Bundan sonraki saldırılarında seviyeyi düşürmeden önce bir daha düşün, olur mu?

Yorumu oyla      4      5  
Yorum yapanlar 21 Mart 2019 Perşembe 00:07

Bayraklı daki üç CHP li meclis üyesi neden istifa etti. Akparti terörle içiçe idiyse zamanında ki değil idi. Şimdi siz iç içe mi olmanız lazım. Bu sizi masum yapmaz, aksine PKK ile ittifakınızı meşru kılmaz. Düşmanımın düşmanı dostumdur. Anlayışı sizleri sandığa gömecek. Bunu yazın bir kenara. Akparti, Devlet hiçbir zaman teröre destek vermedi seçenek olarak denenmesi gereken barış elini uzattı. Hainler, batı ve içimizdeki kanı bozuklar (fetö, dhkpc, chp vb) sayesinde azdı. Devlette hendeğe gömerek bedelini ödetti... Burada ideolojik saiklerler ile yorum yapmanız sizleri haklı çıkarmaz.....

Yorumu oyla      4      7  
sezarın hakkı sezara 20 Mart 2019 Çarşamba 23:17

valla fetönün siyasi ayagının araştırılması için CHP tarafından verilen önergeyi kabul etseydiniz. herhalde bugün AKP diye bir parti kalmayacaktı.

Yorumu oyla      6      6  
izmirli 20 Mart 2019 Çarşamba 18:15

o zaman derhal gereğini yapın sayın DAĞ.

Yorumu oyla      11      5  
VfV 20 Mart 2019 Çarşamba 14:59

103,27...Aranızda konuşup ağız birliği yapın bari.Rakamlar arasında uçurum var.Madem bu kadar kesin delil var elinizde.Tutuklatın İçişleri bakanınıza.Tutuklatmıyorsan suça suçluya gözyuman sensin.Madem delil var bu kişilere adli sicil kaydı yoktur belgesi verenleri soruştur.Bırak artık bu yalanları oyunu delikanlı gibi oyna.Yenilirsen bile onurunla yenil.

Yorumu oyla      15      7  
TC misafir 20 Mart 2019 Çarşamba 13:19

Pkk ile masaya oturan siz, Barzaniyi onur konuğu eden siz, Salih Müslim'i sarayda ağırlayan siz, fetönün devlete sızmasına yardım eden siz. Ulan sizden ala terör destekçisi var mı bu ülkede? Madem bu insanların terörle bağlantısı var gereğini de yapın o zaman laf yapmayın. Yeni bir alışkanlık edindiniz teröristleri her ne hikmetse seçimden seçime tespit eder oldunuz. Şu fetönün siyasi ayağını da bulun artık diyeceğim ama siyasi ayağın sizin parti ile bağlantısı olduğunu sağır sultan bile biliyor.

Yorumu oyla      15      7  
İlinti ne demek? 20 Mart 2019 Çarşamba 13:17

Mahkeme ve Seçim Kurulunun görevlerini siz mı devraldınız? Siz de FETÖ ile ilintili kaç kişi var?

Yorumu oyla      15      7  
Z.B 20 Mart 2019 Çarşamba 13:15

Sayın DAĞ yaşı gereği hatırlar belki. Yeni nesil bilemeye bilir. Televizyonlarda, hafızam beni yanıltmıyorsa galiba TRT'de HAYDİ DEĞİŞTİR diye bir eğlence programı vardı. Aman Allah'ım ne eğlenir ne gülerdik değil mi Sayın DAĞ...

Yorumu oyla      16      7  
FETO'NUN SİYASİ AYAĞI 20 Mart 2019 Çarşamba 13:10

CHP'nin Listelerini Böyle Titizlikle İnceleyenler ACABA FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞINI NEDEN BULAMAZLAR?? Galiba "ZÜLF-Ü YARE DOKUNUYOR" Şairin Deyişiyle.

Yorumu oyla      15      6  
Sarı Çizmeli Memed'A 20 Mart 2019 Çarşamba 12:38

Biz de "Oslo Görüşmeleri" mi desek, “Dolmabahçe Mutabakatı” mı desek, "Habur Seyyar Mahkemeleri" mi desek, "Ne istediniz de vermedik hoca efendi?" mi desek, "Milletin a.... koyacağız" mı desek, akp'nin aday adaylarından akp'nin başındaki rte'ye kadar neler neler tespit ediyoruz ama hiç kızarıp bozardığınız filan yok... Alooo, ses verin bay Dağ!

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'a kentsel dönüşüm müjdesi
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen AK ...
CHP Bayraklı Adayı Sandal yeni pazaryerinin yerini açıkladı
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, Mansuroğlu Mahallesi ...
Zeybekci’den suda indirim müjdesi
AK Parti Çiğli Belediye Başkan Adayı Okan Korkmaz ile Çiğli’de vatandaşlar ...
 
CHP'li Serter'den Yaşlılar Haftası ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Yaşlılar haftası nedeniyle 83 yaşındaki ...
İl Başkanı Şengül: İzmir’deki kararsız CHP seçmeni AK Parti’ye yakınlaşıyor!
BaşkanŞengül, İzmir’in dört ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında, ...
'Yeni Zelanda teröristi ile DEAŞ'ın kumaşı aynı'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington Post gazetesi için “Yeni ...
 
MHP lideri Bahçeli'den flaş idam açıklaması!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, katıldığı bir TV programında soruları ...
Mehmet KARABEL yazdı... Ve Sonsöz! Bunu yazın bir yere…
Mehmet KARABEL yazdı... Ve Sonsöz! Bunu yazın bir yere…
İzmir'de başkan adayına silahlı saldırı... AK Parti'den ilk açıklama!
AK Parti Selçuk Belediye Başkan Adayı Osman Başterzi, evinin önünde silahlı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva