HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2017 Salı - 08:28

AK Partili Dağ açıkladı: İzmir'de bekçilerin göreve başlayacağı tarih belli oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'in Bayraklı İlçesi’ndeki  polis merkezi ile Çay Mahallesinde taksi durağını ziyaret edip, polisler ve taksicilerin şikayetlerini dinledi. Dağ, Bayraklı ilçesinde 1 ay içerisinde bekçilerin göreve başlayacağını belirtti.

AK Partili Dağ açıkladı: İzmir de bekçilerin göreve başlayacağı tarih belli oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ bugün akşam saatlerinde Bayraklı İlçe Emniyet Müdürü Volkan Kaya ile birlikte Bayraklı Polis Merkezi ve Çay Mahalle Taksi Durağı’nı ziyaret etti. Polislerle sohbet eden Dağ, uyuşturucu ile etkin bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Polislerin, yeni alınacak bekçilerle birlikte daha etkin bir şekilde uyuşturucu ile mücadele edilebileceğini söylemesi üzerine Dağ, Bayraklı İlçesi’ne alınması planlanan bekçilerin 1 ay içerisinde görevlerine başlayacaklarını söyledi. Polis memurları ayrıca ekip araçlarının değiştirilmesi gerektiğini Dağ’a, iletti.

Polis merkezinin ardından taksi durağını ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ burada da sürücülerle sohbet etti. Taksiciler Dağ’a, İzmir’de yapımı devam eden tramvay hattı çalışmaları nedeniyle Alsancak’a gidip dönmelerinin yaklaşık 45 dakikayı bulduğunu, yolların çok kötü olduğunu ve mazot fiyatlarının da çok yüksek olduğunu belirterek şikayetlerini dile getirdi.

KHK'LARI DEĞERLENDİRDİ
Anadolu Ajansı (AA) İzmir Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Dağ, yaptığı açıklamada, 696 sayılı KHK'de yer alan 121. maddedeki metni okuduğunda hukukçu olarak farklı bir şekilde yorumlamadığını belirtti.

Nereden bakılırsa ona göre yorum yapıldığını aktaran Dağ, şöyle devam etti:

"Bardağın boş tarafından bakarsanız boş tarafına göre yorum yapıyorsunuz, dolu tarafından bakarsanız dolu tarafına göre yorum yapıyorsunuz. İftira üzerinden birilerinin hakkına giren insanlar oluyor, daha sonra şikayet edilen kişi beraat ediliyor, takipsizlik oluyor. Bu kişiyle ilgili yarın bir gün dava açılmayacak mı şeklinde de yorumlar yapılıyor. Bu da çıkmaz bu işten."

Maddedeki açık hükmün çok bariz belli olduğunu vurgulayan Dağ, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi insanlar tankın üzerine çıktığını, dolayısıyla tanka zarar verdiğini, bunun normal şartlarda mevzuata göre bir suç olduğunu bildirdi.

Dağ, resmi kişiler için bir ceza olmadığı ortadayken sivil kişiler için de çok net bir hüküm koymak gerektiğini belirten Dağ, şu görüşlere yer verdi:

"Bugün olmaz yarın olur, bakarsınız biri oradan çıkar bir şey yapar. Onun için de bunun tedbirini de almak lazım. İnsanların kendi canlarını ortaya koyarak sokağa çıkması neticesinde akim kalan darbe girişiminde o insanları bir rahatlatmak lazım. Aynı zamanda yarın da buna benzer durum hasıl olduğunda 'devletim bana sahip çıkıyor zaten, çıktı bugüne kadar, bundan sonra da çıkar' demesi lazım insanların. Onun için de o hüküm bence öyle sağa sola çekilebilecek bir hüküm değil. Uygulayıcılara da sordum, tanıdığım yargı mensuplarına 'bunu nasıl yorumluyorsunuz' diye. Onlar da bizim gibi yorumluyor. Farklı bir şekilde yorumlamıyor. Yorumda faklı bir durum ortaya çıkarsa düzeltilir. Ama oradaki amaç belli, 15 Temmuz gecesi 16 temmuz sabahı bu darbe püskürtülünceye kadar, püskürtmek için canını ortaya koyarak sokağa çıkan insanların ceza kabul edilebilecek olan hususlardan kurtarılmasını amaçlayan bir hüküm."

"ASIL MESELE UYGULAYICILARDA"
Bu konuda "asıl meselenin uygulayıcılarda" olduğuna işaret eden Dağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Savcılar, hakimler, Yargıtay ne düşünüyor. Onların farklı bir şekilde düşünmediğini, yorumunun farklı olmadığını görüyoruz. Bunu bir tek muhalefet farklı yorumluyor. O da, dediğim gibi baktığı yere bağlı. Genelde olumsuz taraftan baktığı için ona göre bir yorum yapma yoluna gidiyor. Burada olumsuz yorumlanacak bir durum görmüyorum. Ama düzenleme konusunda da eğer kafada istifham oluşur, yarın başka yere çekme konusu olur, yargı içinde art niyetli yorumlar yapılır gibi bir durum olursa daha açık bir şekilde o düzenlenebilir."

“MİLLETİMİZİN İSTEĞİ"
KHK ile yapılan "tek tip kıyafet" düzenlemesine de değinen Dağ, bunun uzun zamandır gündemde olan, hayata geçmesi geciken bir konu olduğunu aktardı.

Dağ, kanunun çıktığını, yönetmeliğin de 1 ay içinde çıkacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ondan sonra da diğer ülkelerde olduğu gibi sürekli cezaevinde bu şekilde yaşamak şekilden değil, duruşmalara çıkarken bu şekilde çıkma noktasında bir durum olacak. Bu biraz da milletimizin isteği. Biz de duruşmalara gidiyoruz. Duruşmalarda tavırlarını gördükçe insanların tabiki bu anlamda sinir kat sayısı artıyor. Onun için bu konuda mutlaka bir işlem tesis edilmesi gerekiyordu. O da bu sayede gerçekleşmiş oldu." (AA, DHA)

 
Eski futbolcu Uğur Boral FETÖ itirafçısı oldu!
 
Depremler durmuyor... İzmir beşik gibi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkanlardan flaş kurultay kararı: Oy kullanmayacaklar
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı öncülüğünde bir araya gelen belediye ...
Kocaoğlu vekillerle toplanmıştı...İki vekil ateş püskürdü!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun milletvekilleriyle gerçekleştirdiği ...
CHP Buca'da kavgalı kongre... Polisler geldi!
CHP Buca Kadın Kolları'nın dün düzenlenen kongresinde Arzu Başak, Hülya ...
 
CHP İzmir’de Kocaoğlu ile vekillerin zirvesinde neler konuşuldu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve kentteki CHP’li bazı ...
Gül'den dikkat çekici KHK paylaşımı: Kaygı verici
Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Resmi Gazete'de yayımlanan 696 sayılı ...
CHP'li Tezcan: KHK'ları AYM'ye götüreceğiz
Son KHK'ları Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini kaydeden Bülent Tezcan, ...
 
CHP İzmir'de Kocaoğlu milletvekilleriyle buluştu... Gündem il kongresi: Desteklediğim isim yok!
İl kongresi sürecinde milletvekilleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye ...
AK Parti Sözcüsü o maddeye açıklık getirdi!
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, KHK'nın tartışılan maddesi hakkında konuştu. ...
CHP'den tartışılan madde için flaş hamle!
CHP, 15 Temmuz ve sonrasındaki eylemleri bastırmak için hareket eden sivillere ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva