HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2018 Perşembe - 10:54

AK Partili Çankırı: Tersine göç başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan dev yatırımın müjdesini  Mardin’de verdi, müjdenin ayrıntıları AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı’dan geldi.

AK Partili Çankırı: Tersine göç başlayacak

24 Haziran seçimleri için Mardin’de düzenlenen mitinge katılan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardinli bir işadamının Savur ilçesinde 2 bin kişiye istihdam sağlayacak tekstil üssü kuracağının müjdesini verdi. Mardin’deki istihdam sorununun çözümüne önemli bir destek sağlayacak olan dev yatırımın müjdesi miting meydanını dolduran kalabalık tarafından büyük coşkuyla karşılandı.

Yıllık 40 milyon Avroluk ihracat yapması planlanan ve her türlü sosyal donatı alanına sahip,   çevre dostu dev tekstil yatırımla ilgili detayları 26. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili, 27. Dönem İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı açıkladı. Bölünmez, gerçekleşmesi için büyük emek verdiği projenin Mardin-İzmir arasında kurulacak istihdam köprüsünün ilk adımı olacağını söyledi.

Dev tekstil tesisinin Mardin’de yapılması için İzmir’deki seçim bölgesinde çalışmalarına başladığı günden beri yoğun bir çaba içerisinde olduğunu kaydeden Milletvekili Bölünmez Çankırı, projenin resmiyete dökülmesiyle birlikte müjdenin Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması için konuyu kendisine ilettiğini söyledi.

“YATIRIMLARLA TERSİNE GÖÇ BAŞLAYACAK”
İzmir'de Savurlu aileye ait firmada toplam çalışan 1640 personelin % 15’nin Mardinlilerden oluştuğuna işaret eden Milletvekili Bölünmez, “yapılan anket çalışması sonucunda İşletmede çalışan  73 Mardinli personelin şimdiden doğdukları topraklara yani İzmir'den Mardin’e tersine göç etmek  istediklerini gördük. Değerli işadamımız Hayrettin Akar’ın memleketi olan Savur’a yapacağı bu yatırım bizleri çok heyecanlandırdı. Bunun ilk heyecanına da İzmir’deki işletmede çalışan Mardinlilerin yeni işletmede faaliyetlerin başlamasıyla Mardin’e dönmek istemelerinden anlıyoruz. Bu arzu aslında Mardin’de yatırım alanı oluşturulduğunda hiçbir Mardinlinin memleketlerini terk etmek istemediği yönündeki eğilimini de ortaya koyuyor. Kadim şehrimiz Mardin’in terör belasından kurtulması, huzur iklimine kavuşmasıyla birlikte Mardin’de her alanda benzer dev yatırımların hayata geçirileceğinden eminim. Böylelikle oluşturulacak bu iş sahalarında insanlarımız kendi şehirlerinde istihdam edilecek, Ailelerimiz bütünlük içerisinde geleceğe daha fazla güvenle bakacak. Mardin’de faaliyetlerine başlayacak olan bu yatırım, başta istihdam olmak üzere ihracat rakamları ve ticari potansiyele yapacağı katkıların yanında   birçok yatırımcıya önemli ölçüde örnek teşkil edecektir. Fiziken ayrılmış olsak da her zaman Mardin'e ve Mardinlilere hizmet etmeye devam edeceğiz. İnşallah bu ilk yatırım olacak ama devamı da gelecektir. Bu süreçte İzmir-Mardin kardeşlik köprüsünü güçlendirerek çok daha fazla destekleyeceğimizi düşünüyorum."dedi.

Mardin’de kurulacak olan dev işletmede  destekleyici organik tarım, hayvancılık gibi faaliyetlerin yanında çevre duyarlılığı açısından farklı sosyal yaşam alanlarının da bulunacağına işaret eden Milletvekili Bölünmez, işletmede bünyesinde kreş desteği sağlanacağını da ekledi.

“MARDİNLİLER ADINA AKAR AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Dev yatırımın gerçekleşmesi için emek veren bir Milletvekili olarak, yatırımcı Mardinli İşadamı Hayrettin Akar’a ve Akar ailesine hemşehrileri adına teşekkür eden  Bölünmez, Türkiye’de leed sertifikalı yeşil binaya sahip ilk konfeksiyon firması olma özelliği taşıyan işletmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından miting meydanında müjdelenmesinin büyük heyecanla karşılandığını ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.

 
İki kez oy iddiasında flaş gelişme!
 
Buca'da şiirler yarıştı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Önce kendi gider herhalde 21 Haziran 2018 Perşembe 12:28

Bayan sizin İzmir'de ne işiniz var. Önce siz memleketinize gidin.

Yorumu oyla      11      5  
anlaşıldı 21 Haziran 2018 Perşembe 12:23

Mardin kökenli İzmirlilerin bir kısmının Mardine göç edecek olması nedeniyle teşekkür ve oy bekliyorsunuz. İzmiri bırakıp geri gidecek varsa zaten hiç durmasın, biz tutmayalım, ama bunun için oy, o zor be canım! Ağzınızla kuş da tutsanız, bu saattan sonra boşuna, treni kaçırdınız siz, farkında değilsiniz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç'tan geceli-gündüzlü çalışma
CHP PM Üyesi ve Milletvekili Adayı Avukat Sevda Erdan Kılıç, gündüz Karşıyaka’da ...
Yıldırım Ulupınar: Türkiye bu çıkmazı İYİ'likle atlatacak
İYİ Parti İzmir adayı Yıldırım Ulupınar, seçim çalışmalarını Mordoğan ...
İzmir’de sıra dışı seçim kampanyası: Gören bir daha bakıyor!
Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, kentin sokaklarında yürüttüğü seçim ...
 
Mehmet Karabel yazdı... Malum’un ilanı
Mehmet Karabel yazdı... Malum’un ilanı
Başbakan Yıldırım Buca’da konuştu: Daha çok şey yapacağız ama ilk iş 24 Haziran!
Buca mitinginde vatandaşlara seslenen ve gerçekleşen yatırımlardan örnekler ...
İYİ Parti’nin ‘2 numarası’ Çıray: Kurtuluş Savaşı’ndaki gibi destek görüyoruz
İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, kendilerine yönelik ambargo uygulandığını ...
 
Flaş iddia: Urfa’dan İzmir’e oy pusulası mı geldi?
CHP Parti Okulu İzmir Koordinatörü Aydemir, Şanlıurfa’ya ait yaklaşık ...
AK Partili Şengül'den Kocaoğlu'na: Sen de çık bağımsız aday ol!
İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ...
Muharrem İnce'den o adaya tepki: Sen kimsin
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Çorlu Mitingi'nde, AK Parti ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva