HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ekim 2021 Pazartesi - 11:15

AK Partili Boztepe açıkladı... Et entegre tesisi kapandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar belediye başkanlığı döneminde kaynak aktararak yapımına destek verdiği et entegre tesisinin kapısına kilit vurulduğunu açıkladı. Boztepe, “Sayın başkanın eşinin başkan olduğu S.S. Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne yapılan kıyak herkesin malumudur. Bu tesisin şu andaki durumu Soyer ailesinin tarıma ve üreticiye nasıl baktığının göstergesidir. Ortada icraat değil talan, kamu kaynaklarının savrulması ve şovdan başkan bir şey yoktur” dedi.

AK Partili Boztepe açıkladı... Et entegre tesisi kapandı

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde eşi Neptün Soyer’in yönetim kurulu başkanı olduğu S.S. Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde faaliyete geçirilen et entegre tesisinin kapısına kilit vuruldu. Ulamış Mahallesi’nde yapılan tesis kapatılırken yapılan milyonlarda harcama ise çöpe gitti. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Hüsnü Boztepe bölgeye giderek yerinde incelemelerde bulundu.

Tesisin, İzmir Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü’nün yerinde araştırmasından sonra İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından SİT alanına yapıldığını söyleyen Boztepe, Et Entegre Tesisi’nin yapımına başlandığı 6 bin 500 metrekarelik belediye arazisinin geçmişte ihale yolu S.S. Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne aylık 250 TL’ye kiraya verildiğini hatırlattı. Boztepe, “Ulamış mahallesi 259 ada 7 parselde kayıtlı 6 bin 593 metrekarelik tarla vasfındaki arazi 10 yıl süreyle hayvan kesim et işleme, paketleme ve depolama tesisi kurulması için açık teklif usulü ihaleye çıkartılmış ve bu ihaleyi başkanın eşinin yönettiği kooperatif almıştı. O dönem dahi olsa aylık 250 TL’ye bırakın arazi kiralamayı söz konusu yerde koyun otlatamazsınız” dedi.

AK Partili Boztepe şu açıklamayı yaptı:

Sayın başkanın eşinin başkan olduğu S.S. Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne yapılan kıyak herkesin malumudur. Bu tesisin şu andaki durumu Soyer ailesinin tarıma ve üreticiye nasıl baktığının göstergesidir. Ortada icraat değil talan, kamu kaynaklarının savrulması ve şovdan başkan bir şey yoktur. Bunu da herkes görsün. Tesisin SİT alanına yapıldığını ilk haykıran Seferihisarlıları tarım ve hayvancılık düşmanı ilan eden Sayın Soyer, Seferihisarlıların yüzüne bundan sonra nasıl bakacaktır. Her yaptığı gösteriş, tarıma bakışı ütopik olan bu ailenin ilk göz ağrıları diyebileceğimiz proje çökmüştür. Ortada; kırsal Kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hibe programıyla verdiği desteğin yanında Seferihisar Belediyesi’nin kasasından kooperatife aktarılan milyonlarca liranın kayıp olması da vardır.

Soyer Ailesi’nin kamuoyuna Yarımada’nın hayvancılığının gelişmesine katkı koyacak diye anlattığı, bakanlığın o dönem 1 milyon 363 bin TL kaynak aktardığı projeye yapılan tüm harcamalar bir müfettiş tespitiyle ortaya çıkartılmalıdır. Seferihisar Belediyesi’nin kasasından çıkan paralarla 5 milyonun üzerine çıkan kaynak kullanımı Soyer ailesinden faiziyle birlikte geri alınmalıdır.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra Seferihisar’da yaptığı hiçbir işi geliştiremeyen, büyütemeyen aksine neredeyse tamamını iptal eden Soyer Ailesinin şimdiki projesi kırsal kalkınma ve tarımı desteklemek değildir. Yakınlarını ve dalkavuklarının ballı koltuklara oturtmak için yeni makamlar yaratanlar elbet bir gün İzmirlilere hesap verecektir. Bu hesabı da sandıkta hemşerilerimiz zamanı geldiğinde mutlaka soracaktır.

 
Afyon'da katliam gibi kaza: 5 ölü, 5 yaralı!
 
Bucaspor 1928 taraftarın yüzünü güldürdü
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
35cc 11 Ekim 2021 Pazartesi 22:11

şu yorumlara bak bizim millet hakediyo adam çalmış işte daha ne istiyosunuz o diyo benim hırsızım diğeri benim hırsızım diyo yazık

Yorumu oyla      2      3  
11 Ekim 2021 Pazartesi 13:14

Et fiyatları konusunda ne düşünüyormuş?

Yorumu oyla      5      3  
T.C. Vatandaşı 11 Ekim 2021 Pazartesi 12:01

Şov konusunda, kusura bakmayın ama Sayın BOZTEPE, sizin-sizlerin eline kimse su dökemeyeceği gibi yakınınıza dahi yaklaşamaz vallahi. Allah bu konuda sizi-sizleri nazarlardan saklasın.

Yorumu oyla      10      3  
izmir 11 Ekim 2021 Pazartesi 11:44

hayır ne bekliyordunuz?. çakılı bir çivileri yok derken atmıyoruz...

Yorumu oyla      3      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESHOT'tan hizmet kalitesini arttıracak hamle
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, sürdürülebilir hizmet ...
Buca’da Balkan rüzgârı esti
BUCA Belediyesi’nin bu yıl 9. kez düzenlediği Uluslararası Balkan Festivali ...
İki ayda yedi kupa
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in belirlediği vizyonla İzmir’i ...
 
Karşıyaka ve Karabağlar’da yağmur suyu hattı çalışmaları sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin çeşitli bölgelerinde ...
Başkan Yetişkin’den Teknofest’te ödül alan gençlere destek
TEKNOFEST'te yarışan Seferihisar Semiha İrfan Çalı Mesleki ve Teknik Anadolu ...
Temizlik Seferberliği Bornova'da sürdü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilçeleri kapsayan Temizlik Seferberliği, ...
 
İzmir'in kalbinde dönüşüm zamanı... 50 bin kişinin kaderi değişecek
Konak Belediyesi, Gültepe’nin ardından ikinci büyük kentsel dönüşüm hamlesi ...
Söz yerine getirildi: Güzelbahçe'de Haybulans hizmete girdi
Güzelbahçe Belediyesi sokaktaki can dostların tedavilerine acil müdahale ...
İzmir Opera Binası'nda çalışmalar tam gaz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir’de yapımını sürdürdüğü Türkiye’de ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva