HABERLER>POLİTİKA
23 Haziran 2020 Salı - 10:26

AK Partili Bekle’den CHP'li Purçu'ya salvo: İş kendine gelince hiçbir şey yapamadığını gördü!

AK Parti’nin Roman milletvekili Cemal Bekle, Çeşme’de Roman vatandaşlarına ait barakaların yıkılması üzerinden CHP’ye yüklendi. Eleştiri oklarını CHP’nin Roman milletvekili Özcan Purçu’ya yönelten Bekle, “ Bugüne kadar yaptığı tüm çadır açıklamalarında, istediği gibi meydan boştu konuşabiliyordu ama iş kendine gelince hiçbir şey yapamadığını gördü” dedi. Çeşmelilere de sitem eden Bekle, "50-60 garibana sahip çıkamadılar" dedi.

AK Partili Bekle’den CHP li Purçu ya salvo: İş kendine gelince hiçbir şey yapamadığını gördü!

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Sonsöz TV’ye önemli açıklamalarda bulundu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Bekle, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir Bayrağı ve İzmir parası söylemlerine sert yanıt verdi, “9 Eylül’de İzmirli buna çok net tepkiyi koymuştur. Böyle bir suni gündem aslında Tunç Soyer’in bilinç altında yatan gerçekliği ortaya koymaktadır. Bizim para birimimiz de bellidir, İzmirlinin bu konudaki tutum ve davranışları da bellidir. Hiç hafife alınacak bir konu değil. Ben son derece art niyetli bir şekilde yapıldığını düşünüyorum” dedi.

TÜRKİYE’Yİ MEŞGUL ETTİ
Bekle, “Art niyetten kastınız ne?” sorusuna şu sözlerle yanıt verdi: “Burada onu çok net görebiliyorsunuz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan bir ismin bu tarz bir açıklamayı bu kadar rahat bir şekilde yapmasını siyasi gündemi değiştirmek için yapmış olduğunu zaten tahmin edersiniz. Ben bu makamda birinin bu açıklamaları çok daha özenle yapması gerektiğini düşünüyorum. Toplumun sinir uçlarına dokunmak bu kadar kolay olmamalı. Provoke etmek amacı gütmeyen açıklamaların bu gündemde söylenmeyeceği herkes tarafından, hiçbir zaman söylenmeyeceği bilinir. Bayrak, tartışılabilecek bir konu hiç değildir. İzmirlinin bu konuda davranışı ve tutumu eminim çok net olacaktır. Sayın Tunç Soyer, çok konuşulan atamalar yaptı. Bu noktada, HDP ittifakına olan borcunu ödüyor aslında. Bu söylemlerin tamamında bir borç ödemeyi çok net algılayabiliyorsunuz. Maalesef bugün böyle bir gündemle tüm Türkiye’yi meşgul etti. Bizim asla kabul edebileceğimiz bir şey değil.”

ÖZCAN PURÇU’YA YÜKLENDİ
Çeşme’de Roman vatandaşların yaşadığı olayları da değerlendiren Cemal Bekle, kendisi gibi Roman Milletvekili olan Özcan Purçu’yu da eleştirdi. Bekle, şu açıklamalarda bulundu

“Pandemi süreci konusu son derece haklı olduğum bir konu. Maalesef bizim gibi sıcakkanlı toplumların güç olmakla beraber yaptığımız tüm toplumun ritüelleri vardır. Bir anda sosyal mesafeye ayak uydurmaları, hele gönüllü bir şekilde, bananecilik yapmadan bunu yapmalardı, çok önemli. Bana bir şey olmaz mantığı gütmeden hayata geçirilen birçok önlem oldu. Bu sevindirici. Çeşme’deki olaya gelince… Orada aslında CHP İzmir Milletvekilimiz Özcan Purçu, bir şeyi çok net görmüş oldu. Bugüne kadar yaptığı tüm çadır açıklamalarında, istediği gibi meydan boştu konuşabiliyordu ama iş kendine gelince hiçbir şey yapamadığını gördü. Yerelde iktidar olan bir algının söz konusu Romanlar olunca taşın altına elini nasıl koymadığını, nasıl topu taca attığını, sürekli nasıl bahaneler bulduğunu yaşayarak görmüş olduk. Bu çadır konuları meclisin kürsüsünden fotoğraf sallamaya benzemiyor. Direkt insan odaklı, insanı merkeze alan ve yaptığınız her şey onlarca insanın hayatını etkileyen bir konu.”

50-60 GARİBANA SAHİP ÇIKAMADILAR
Çeşme’de Romanlar’ın çadırları yıkılırken, bir yandan da Büyükşehir’in kumanya dağıttığını, bunun bir çelişki olduğunu iddia eden AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, “Selçuk Belediyesi de Çeşme Belediyesi de CHP’de. O gün hepimiz vicdanını yaralayan görüntüler vardı. Çeşme Belediyesi çadırları yıkarken, Büyükşehir Belediyesi de orada kumanya dağıttı. Bunu da maalesef sosyal belediyecilik zannetti. Ondan bir ay önce Özcan Purçu vekilimiz de, o bölgelerde gezip insanlara ‘burada size konut yapacağız, yardım yapacağız’ diye dolaşırken umut vermeyi milletvekilliği zannetmişti.  Romanlar, yerlerinden yurtlarından  bir umutla getirtilip Selçuk’a yerleştirildi. Kışın ortasında oradan çıkardılar, kaderleriyle baş başa kaldılar. O dönem elimizi taşın altına koymaktan hiç çekinmedik. Buradan mesajımız olsun, insanların umuduyla oynamak siyaset değil, siyasetçilik de değildir” dedi.

“Çeşme’de 50-60 garibana sahip çıkmadılar” diyen Özcan Bekle, Çeşme olaylarıyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:  “Çeşme, günü geldiğinde bir buçuk milyondan fazla insana ev sahipliği yapıyor. Bu kadar insanı bağrına basan Çeşme, maalesef 50-60 gariban Roman vatandaşımıza sahip çıkmaması, vicdanları sızlattı. Bir teyzemiz, ’30 yıldır buradayım’ diyor. ‘Benim çoluk-çocuğum burada doğdu, burada büyüdü, burada okula gidiyor ve ben de bu ülkenin vatandaşıyım’ diye ağlıyor. O teyzemizi ağlatmaya kimsenin hakkı yok. Hele ki sosyal belediyecilik yaptığınızı söylüyorsanız, hele ki bundan bir hafta önce siz orada erzak dağıtıp ‘biz Romanlara dokunuyoruz’ diyorsanız, hele ki sizin milletvekiliniz on gün önce o sokaklarda gezip ‘Bu iş sadece erzak dağıtmakla olmaz. Biz burada size barınma koşullarına uygun yerler de yapacağız’ diyorsa ve on gün sonra tüm Türkiye o görüntüleri izliyorsa, bu doğru bir politika değildir. Bunun adı sosyal belediyecilik de değildir. Bu insanlar İzmir’in farklı ilçelerinden gelmiş ve yıllardır Çeşme’ye de faydalı olmuştur. Orada çöp, hurda toplayıcılığı yapıyorlar. Çeşme’de turizm mevsiminde otellerde çalışıyorlar. Belediyenin yapması gereken birçok işi Çeşme’nin daha yaşanılabilir, daha temiz olması için ellerinden geleni yapıyorlar. ‘Çevre kirliliğine sebep oluyorlar’ sözü bizi çok üzdü. Orada Romanların yaşaması bana göre çevre kirliliğine değil, çevreyi temizlemeye vesile oluyor. Roman kardeşlerime bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

BARINMA SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
Romanlar için konut projeleri hakkında da bilgi veren Cemal Bekle, “Roman kardeşlerimize bina konut kazandırma çalışmalarımız var” dedi ve ekledi: “Defalarca söyledim. Sizin ekranlarınızdan bir kere daha söyleyeyim. Belediye başkanlarımızla da görüştüm. Biz İzmir milletvekilleri olarak sadece ben değil, tüm AK Parti İzmir milletvekilleri, üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Taşın altına elimizi koymaya hazırız. Özcan Purçu vekilimizin, Belediye Başkanları’mızın bu konuyla ilgili bir fikri varsa, ortak akıl üretmekle ilgili bir gayreti varsa, biz buradayız. Ben kendilerini de aradım, ilk fırsatta ziyarete de gideceğim. Amacımız sorun çözmek. O bölgede yaşayan ve mağdur edilen garibanlar, maalesef yokluk ve yoksullukla mücadele ediyor. Oradaki barınağı, çadırı yıktığınızda insanlar ne yiyecek, nerede kalacak? Bunları hiç düşünmeden yıkım yapıyorlar. Bizim amacımız orada ortak akılla insanlık onuruna yakışacak bir şekilde sorunu çözmek. Tavsiyelerimizi, Özcan Purçu’ya da ilettik.”

İzmir’in kentsel dönüşüm sorununu çözmek için TOKİ ve bakanlar düzeyinde görüşmeler yaptıklarını anlatan Cemal Bekle, “İzmir’in bu sorununu çözmekte kararlıyız” ifadesini kullandı. İzmir’in yeni Valisi Yavuz Selim Köşger’in Roman vatandaşlara karşı çok duyarlı olduğuna dikkat çeken Bekle, “Roman vatandaşlarımızın barınma sorununu çözmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Eskişehir’e atanan Valimiz Erol Ayyıldız, Romanlara destek anlamında gönlünü ortaya koymuş, samimi biriydi. Eskişehir’e çok şey katacağına inancım tamdır. İzmir’in yeni Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın’da Romanlara karşı çok büyük bir hassasiyet gösterdi. Aydın’dan getirdiği tecrübeleri var. Vali Köşger’in, Romanlar için büyük bir umut olacağını düşünüyorum” dedi.

MÜZİK HAYATTIR PROJESİ
Pandemi nedeniyle Romanların müzik ve eğlence hayatının sekteye uğradığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, bu konuda şu değerlendirmelerde bulundu: “Kültür Bakanlığı ile ‘Müzik Hayattır’ projemiz vardı. Sağ olsunlar Sayın Bakan ve Bakan Yardımcımız da bu konunun ivedilikle sonuçlanması için çalıştılar. Müzik sustuğu zaman hayat susar. Pandemiden en çok etkilenen ve kırılgan gruplardan biri müzisyenlerdi. Uzun süredir çalışmalar müzisyenler arkadaşlara bir pansuman olacak bu proje… Moral kazandıracak, pozitif enerji verecektir. 16 ilde, o ilin simge merkezlerinde, Gündoğdu Meydanı gibi noktalarda müzisyenlerimiz bir araya gelip müzik icra edecekler. Yakında müzik, yeniden hayatımızda olacak.”

 
Bubikoğlu yıllara meydan okuyor
 
İzmir'de tırnaklarını yiyen taksici korona kurbanı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Özcan 23 Haziran 2020 Salı 12:29

Sayın Bekle'ye hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyor, bu sürecin takipçisi olacağına inanıyoruz.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Kırkpınar'dan Soyer'e 'istihdam' çıkışı: Listeyi verdim, bekliyorum!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Biz CHP ile demokrasi adına ...
CHP'li Bakan'dan 'İzmir Bayrağı' yorumu: Kara propaganda!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AK Parti ve MHP'lilerin İzmir Büyükşehir ...
'Çoklu baro bizim açımızdan doğru değil'
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, avukatlık kanununda yapılması ...
 
Çeşme’deki romanların çadır problemi çözüm yolunda
İzmir’in Çeşme ilçesinde Roman Çadırlarına yönelik çalışmalar yeni bir ...
İYİ Parti, Soyer'in 'İzmir bayrağı' açıklamasına ne dedi?
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
CHP Genel Merkez'den 'İzmir Bayrağı' açıklaması: Öküzün altında buzağı aramaya gerek yok!
CHP Sözcüsü Öztrak, TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili ...
 
AK Partili Dağ'dan Soyer'e salvo: Bayrak ve para, ayrı devlet demektir!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bayrak ve paradan bahsetmek, ...
'Süreç kızışacak, bölge oldukça ısınacaktır'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ...
Fatih YAPAR yazdı... Dervişoğlu ne demek istedi?
Fatih YAPAR yazdı... Dervişoğlu ne demek istedi?
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva