HABERLER>POLİTİKA
11 Mayıs 2020 Pazartesi - 18:10

AK Partili Bekle’den Büyükşehir’e eleştiri: Davul, zurna, klarnetle erzak dağıtılmaz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmaları eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, “Davul zurna klarnetle erzak dağıtmak doğru bir şey değil. Roman mahallesinde belediye erzak dağıttı ama davul zurnayla dağıttı. Bu görmek istemediğimiz bir görüntüydü” dedi. Bekle ayrıca, “Vatandaşa, ‘sokağa çıkma, mümkün olduğunca evde kal’ derken bir mahallede yardımı klarnetle yaparsak çok yanlış bir şey. Biz hala toplumda Roman algısını müzikle yapıyoruz. Bizim vekilimizin bunu yapması yanlıştı” diye konuştu.

AK Partili Bekle’den Büyükşehir’e eleştiri: Davul, zurna, klarnetle erzak dağıtılmaz!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Egedesonsöz canlı yayınına katıldı ve Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. İzmirli Vekil Bekle, koronavirüs salgınıyla mücadele süreci, mecliste kabul edilen infaz yasası, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentte yürüttüğü çalışmalar, Kızılay’ın taraflı hareket ettiğinin iddia edilmesi konularında açıklamalarda bulundu.

TÜM DÜNYA GİBİ TÜRKİYE DE HAZIRLIKSIZ YAKALANDI
Salgın sürecine değinen Bekle, “Tüm dünya gibi Türkiye de hazırlıksız yakalandı. Bundan en çok bizim mahallelerimiz etkilendi. Günübirlik geçinen, yoksulluğun bulunduğu mahalleler, dezavantajlı kesimler çok etkilendi. Biz bize yeteriz mantığıyla, devletimizin, cumhurbaşkanımızın başlattığı çalışmalar yaptık. Mahallelerimizin kimsesiz olmadığını anlatıyoruz. Eksiklerini kurumlara bildirerek köprü vazifesi görmeye çalışıyoruz mahalle çalışmalarımızda” dedi.  

KONUYU SİYASALLAŞTIRMADAN, ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ
Saha çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Bekle, “Tüm sorunları çözebiliyoruz dersek yerinde olmaz. Ama her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Kaymakamlıklar, bürokrasi ve belediyelerle de konuyu siyasallaştırmadan, çözüm odaklı çalışmalar yürütüyoruz. Bizim bir aile olduğumuzu, Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olduğunu vatandaşlarımıza hissettirmeye çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.  

CHP’Lİ VEKİL ARSLAN’A: YAZIK!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ın Kızılay’ı ve Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı’ya ‘tarafsızlık’ üzerinden yönelttiği eleştiriye değinen Bekle, “Rabbimin tokadı da yok! Ednan’ın aslında böyle bir tarzı da yok ama… Ömür Şanlı başkanımız son derece naif. Benim mahallemde bir çalışma yaparken ‘vekilim siz de katılırsanız güzel olur’ dedi. Böyle bir teklif gelince gurur duydum, o Kızılay gömleğini taşımak da gururdur. Aynı çalışma Özcan vekilimizle de yapıldı. CHP’li belediye başkanlarıyla da mahallelerde erzak dağıtıldı. Ednan vekilimizin bunu görmeyip AK Partili vekiller e top atması bundan bihaber olduğunu gösteriyor. Yazık! Kızılay çalışmalarını hiç siyasallaştırmadı bizim de böyle bir talebimiz olmadı. Benden birkaç gün önce CHP’li vekiller, benden birkaç gün sonra da CHP’li başkanlarla erzak dağıtmaya devam etmiştir” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DAVUL, ZURNA, KLARNETLE ERZAK DAĞITTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalara değinen Bekle, “Süreci mümkün olduğu kadar siyasallaştırmamaya çalışıyorum ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2 hafta önce uyulması gereken kurallar varken nasıl erzak dağıttığını gördük. Davul zurna klarnetle erzak dağıtmak doğru bir şey değil. Roman mahallesinde belediye erzak dağıttı ama davul zurnayla dağıttı. Bu görmek istemediğimiz bir görüntüydü. Bu konuyu siyasallaştırmadan, vatandaş temelli, toplumun beklentilerini karşılayarak çalışmak istiyoruz. Vatandaşa, ‘sokağa çıkma, mümkün olduğunca evde kal’ derken bir mahallede yardımı klarnetle yaparsak çok yanlış bir şey. Biz hala toplumda Roman algısını müzikle yapıyoruz. Bizim vekilimizin bunu yapması yanlıştı. Kendisiyle de paylaştım. Özcan’ın kendisi de yapmaz böyle şeyler ama niye öyle bir yöntem tercih ettiler, bilmiyorum!” ifadelerini kullandı.  

BİZİM DERDİMİZ AKRAN EVLİLİĞİ, TECAVÜZCÜ AFFEDİLİYOR GİBİ BİR ALGI YAPILIYOR!
İnfaz yasasına ilişkin muhalefetten gelen eleştirileri yanıtlayan Bekle, “İnfaz yasası sürecinde kırmızı çizgimiz belliydi. Cinsel suçlara, teröristlere buradan af çıkmaz dedik. Herkes yapılanları izledi. Türkiye’de kamuoyunun net bildiği ama muhalefetin topu taca attığı konulardan biridir akran evlilik… AK Parti’nin durduğu yer yasalarla çizilmiş evlilik sınırıdır. Aile kurumu bizim için önemli. Akran evliliğiyle ilgili bir çalışma istiyoruz. Muhalefet parti gruplarının tamamı bize destek veriyor ama oylamada olmuyor. Önemli bir konu, acı telefonlar aldığım bir konu bu. Sanki bir tecavüzcüye af çıkarıyoruz algısı yaratılıyor. Akran evliliği yapmış. Birbiriyle aynı yaşta olan ya da yaş farkı az olan kardeşlerimiz için… Bir taraf çocukken diğer taraf da çocuk oluyor. 18 yaşına geldikten, nikahlarını kıydıktan, birçok defa çocukları olduktan sonra izlenen süreç.  Resmi nikahlı eşlerini tecavüzden yargılanıyorlar. Bizim derdimiz akran evliliği… Erken yaşta evlilik yapmış ve maalesef 8 bine yakın mağdur aile var. ‘14-15 yaşında severek evlendim. Benim resmi eşim. Eşim 29 yaşındayken cezaevine girdi’ diyor. Buradaki mağduriyeti çocuklar, kadın ayrı yaşıyor. Bu akran evliliği dediğimiz konu tecavüzcüye af çıkarma değil. Birbirlerini severek aile kurmuş, 18 yaşına gelince evlenmiş insanları ilgilendiriyor. Bu toplumda bir gerçekliktir. Sadece Roman vatandaşlarda yok bu. Cezaevlerinde yatan binlerce kardeşimiz var. Bunların mağduriyetleri giderilmeli. Muhalefet partisinin vekillerinin de arkadaşlarımıza söz verdiğini, ‘bu konu çözülmeli’ dediğine ben şahidim. Orada çok samimi davranmadıklarını düşünüyorum. Bu samimiyetsizlik binlerce ailenin umutla beklemesine sebep oldu. Biz bunu daha önceden çözmeliydik” dedi.

ELEŞTİRİLERİ HAKSIZLIK OLARAK GÖRÜRÜM
Kentte koronavirüs sürecinde yetkili makamların bilgi verme konusunda ayrım yaptığının iddia edilmesi ve CHP’lilerin şikayetlerini değerlendiren Bekle, “Sağlık müdürü, valimiz çaba göstererek çalışıyorlar. Eleştirileri haksızlık olarak görürüm. İzmir’de vaka sayılarında düşüş var. Yetkililerden bilgi aldım. Çok sevindiklerini söylediler” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir'de 'Askıda fatura' başvuruları başladı
 
Sahilde yakalandılar: 'Yaz ağabey yaz hak ettik!'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mister No 11 Mayıs 2020 Pazartesi 19:21

Biktirdiniz Milleti yeter. Yardim edilirken bile Siyaset. Iyilikte yarisacaginiza, laf yetistirmede yarisiyorsunuz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan darbe söylentilerine tepki!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, darbelerin getirdiği sıkıntıları bildiklerini ...
CHP’li Bakan’dan Soylu’ya: Bayraktar’a soruşturma açacak mısınız?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a ...
CHP'li Polat'tan AK Partili başkan adayına tepki!
CHP İzmir Milletvekili Polat, yerel seçimlerde AK Parti’nin Menemen adayı ...
 
CHP’li Purçu: Romanların sorunlarını çözmezsek yuh, yazıklar olsun bize!
Çeşme’de Roman vatandaşlar için konut ve sosyal donatı alanı projesi için ...
AK Partili Sürekli'den korona raporu: İşte İzmir'deki vaka sayısı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; İzmir’in umut veren koronavirüs ...
Erdoğan'dan salgın hastaneleriyle ilgili açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki salgın hastanelerinin sağlık turizmini ...
 
Akşener'den 'memleket masası'nda toplanma çağrısı
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kovid-19 salgını nedeniyle yaşanan krizden ...
CHP İl Başkanı Yücel'den Anneler Günü mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Anneler günü nedeniyle ...
AK Partili Sürekli'den Anneler Günü mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; ‘Anneler Günü’ dolayısı ile ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva