HABERLER>POLİTİKA
22 Temmuz 2017 Cumartesi - 12:31

AK Partili başkandan CHP'li Selvitopu'na 'üniversite' için destek

AK Parti İlçe Başkanı Erten, TOKİ’ye devredilen alana üniversite talebinde bulunan CHP’li Belediye Başkanı Selvitopu’na destek oldu. Erten, “500 dönümün üstünde bir miktarın üniversiteye tahsis edilmesi uygun olur.  Üniversite açık talebimizdir ve ısrarlıyız. İtirazlar kısmen haklı” dedi.

AK Partili başkandan CHP li Selvitopu na  üniversite  için destek

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi’nde yer alan 87 hektarlık alanın Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) devredilmesi tartışma konusu oldu.

Devir işleminin ardından hem Karabağlar Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Muhittin Selvitopu hem Karabağlar Kent Konseyi ilçede binaya ihtiyaç duyulmadığını belirtti. Başkan Selvitopu ve konsey ortak talep olarak araziye üniversite kurulmasını dile getirdi.

Alanın Demokrasi Üniversitesi’ne kampüs olarak tahsis edilmesi yönündeki istek sonrası Egedesonsöz’e konuşan AK Parti İlçe Başkanı Kazım Erten önemli açıklamalarda bulundu.

Geçmiş dönemde Karabağlar için, ‘Demokrasi Üniversitesi rektörlüğüne geniş bir kampüs alanı oluşturabilir miyiz diye arayış içindeyiz’ şeklinde açıklama yapan İlçe Başkanı Erten, Belediye Başkanı Selvitopu ve konseyin itirazları sonrasında, “İtirazların kısmen haklılığı var” dedi.

TOKİ’NİN TALEBİ ÜNİVERSİTEYE TAHSİSE MANİ DEĞİL
Erten, “Demokrasi Üniversitesi’nin yerleşkesinin Karabağlar’da yer alması düşüncesi benim fikrimdir. Demokrasi Üniversitesi’nin de Mahmut Atilla Kaya vekilimizle birlikte isim babasıyız. Devletin İzmir’e yakışan bir demokrasi üniversitesi olsun diye vekille sürekli konuşuyorduk. Karabağlar Kent Konseyi ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun dile getirdiği ve tartışılan hazineye ait alanların TOKİ’ye tahsis edilmesi şu açıdan eleştiriye sebep veriyor; yerelde hareket alanını kısıtlıyor. TOKİ kentsel dönüşüm yapacak doğrudur ama biraz da yerinde dönüşümü tetiklemek gerekiyor. TOKİ böyle imkan bulunca güzel işler yapıyor. Burayı TOKİ önceden talep etmiş ama bu durum, 800 dönüm alanın üniversiteye tahsis edilmesine mani değil” dedi.

EN AZ 500 DÖNÜM ÜSTÜNDE BİR MİKTARIN ÜNİVERSİTEYE VERİLMESİ UYGUN OLUR!
“Belediyenin de orada istediği kısmi şeyler var” diyerek sözlerine devam eden Erten, “Uzundere’de mevcut bir takım şeyler de aktarılmış. Cem evi, kültür merkezi bulunduğu yerler için vatandaş tepki gösteriyor. 600 dönüm yerin bölünmeden üniversite kampüsü olarak yapılması gerekiyor. Bu açık talebimizdir. Ben bunu hem bakanlarımıza hem başbakanımıza ilettim. ‘Karabağlar’ı üniversiteyle geliştirelim’ dedim. Bu yerin Demokrasi Üniversitesine tahsis edilmesi yönünde çalışmamız var. Ben alanın tamamını istiyorum.  Bugün 300-400 dönüm olarak dar tutarsanız sonra yine sıkıntı oluyor. Önemli olan büyük bir kampüs olması. Üniversitenin 50 yıl geleceğini düşünmek lazım. Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ortada. Şehir gibi kurulmuş. En az 500 dönümün üstünde bir miktarın üniversiteye tahsis edilmesi uygun olur” açıklamasın yaptı.

İTİRAZLARIN KISMEN HAKLILIĞI VAR!
Başkan Selvitopu ve konseyin itirazlarını değerlendiren Erten, “İtirazların kısmen haklılığı var. TOKİ sonuçta sosyal amaçlı yerler de yapıyor. Çok olumsuz bakmamak lazım… Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız şunu ifade etti; yeter ki yerel iktidar çözüm odaklı olsun. Biz bakanlık olarak kentsel dönüşümde müşterek planlamalara açığız. Bu taleplerin dile getirilmesini ben normal buluyorum. Konuşulması gereken şeyler olarak görüyorum. Şu kadar istiyoruz bu kadar istiyoruz diye konuşulur. Benim talebim orayı bölmeden 600 dönümlük yerin üniversitenin geleceği düşünülerek üniversiteye tahsis noktasındadır. Ayrıca köyde bulunan kültür merkezi, cem evi gibi yapıların sorunların çözülmesi lazım. Halkla çatışarak değil, sosyal devlet halkla devlet arasında çıkar paralelliğini kurar. Halkın taleplerini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Dolayısıyla merkezi hükümetin yerel taleplerle ilgili eleştirileri de değerlendireceği kanaatindeyim. O konuda sıkıntımız yok” dedi.

UZLAŞMAYI ENGELLEYECEK BİR DURUM YOK, TALEBİMİZDE ISRARLIYIZ!
Erten ayrıca, “Orada belirleyici unsur yapının üniversite için tahsis edilmesidir. Uzlaşmayı engelleyecek bir durum yok. Talepler yerelden dile getirilir. Merkezi hükümet de değerlendirir. TOKİ’ye tahsis edilen bu alan İzmir’in ve kamunun yararına en iyi şekilde değerlendirilecektir. Üniversite açık talebimizdir. Bunu gerek gerek İzmir milletvekillerimize gerekse sayın başbakanımıza defalarca ifade ettik. Talebimizde ısrarlıyız. Türkiye’nin ismi en güzel üniversitesini başka ilçelere götürmeyi düşünen arkadaşlar var anladığım kadarıyla. Kemalpaşa, Torbalı, Menderes, Ödemiş’e... Oralar hem belediyecilik açısından hem organize sanayi bölgeleri açısından gelişen yerler. Ben Karabağlar’ın plansız olması nedeniyle 500 bin nüfuslu ilçeye üniversite ilçesi olarak bir kimlik kazandırılması gerektiğini düşünüyorum.  Kentsel gelişimi üniversiteyle güçlendirirsek gelişmeyi tetikleyecektir” ifadelerini kullandı.  

 
Büyük ustaya acı veda: Salon yine boş kaldı!
 
İzmir yangına karşı tetikte: Havadan-karadan denetim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... CHP İzmir'de en hayırlı ne olur?
Mehmet KARABEL yazdı... CHP İzmir'de en hayırlı ne olur?
MHP lideri Devlet Bahçeli 'tarz' yaptı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni giydiği takım elbise ile dikkatleri üzerine çekti.
CHP'li Bayır kadınlara seslendi: İlçe başkanlarının sizi delege yapma hakkı yok
CHP’de başlayan kongre sürecinde delege listeleri askıdayken yaptığı çıkışla ...
 
Erdoğan'dan flaş Kudüs açıklaması: 3 şehidimiz var
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şu anda buyurun, Kudüs'te bugün cuma, Müslümanların ...
AK Parti Tire'de delege seçimi heyecanı
AK Parti Tire İlçe Başkanlığı'nda delege seçimi yapıldı.
Dışişleri'nden son dakika İsrail açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Kudüs’te Harem-i Şerif’te bir kez daha Cuma namazının ...
 
CHP heyeti şehit öğretmenin ailesini ziyaret etti
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığındaki heyet, ...
HDP'li Sarıyıldız'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararı alındı
Anayasa ve Adalet KArma Komisyonu, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın ...
Erdoğan: Almanya kendine çeki düzen vermeli
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda İkitelli İstanbul ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva