HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2018 Pazartesi - 14:09

AK Partili Başkan Şengül, İzmir'in 40 yıllık sorunu için net konuştu: Seçimden sonra o defteri kapatacağız

Balçova Arsa Mağdurlarının, adeta kangren olan ve 40 yıldır çözülemeyen İnciraltı’ndaki imar sorununa Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül el koydu.

AK Partili Başkan Şengül, İzmir in 40 yıllık sorunu için net konuştu: Seçimden sonra o defteri kapatacağız

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Balçova Arsa Mağdurları platformunun üyeleri ile Balçova Termal Otel’de bir araya geldi. İl Başkanı Aydın Şengül, neredeyse 40 yıllık geçmişi olan ve kangrene dönüşen sorunu, tüm tarafları aynı masa etrafında toplayıp, sağlayabilecekleri en yüksek mutabakatla çözme sözü verdi. 

İZMİR’E EXPO KAYBETTİREN DAVALAR!
İzmir’in EXPO adaylığı sürecinden İnciraltı bölgesinin Bakanlık tarafından planlandığını ifade eden Başkan Şengül, “Biz EXPO’ya talip olduk, planlar yapıldı ancak arkamızdan davalar açıldı. O zaman rakibimiz İtalya’nın Milano kentiydi. EXPO için seçim yapılacağı toplantıda Milano’unun Büyükşehir Belediye Başkanı delegelere dedi ki; ‘bunlar nasıl EXPO’ya aday? Bunlar kendi plan yaptıkları yerlere dava açtılar, bir kere bunlar hazır değil. Bunlarla yola çıkarsanız, yarın öbür gün yüzüstü kalırsınız.’ Aynen böyle oldu. EXPO’yu kaybetmemizin temel sebeplerinden bir tanesi buydu” diye konuştu. 

‘FAKİR DAYANAMAYIP SATSIN ZENGİN ALSIN’ DİYE Mİ BEKLENİYOR?
CHP’nin ‘orada rant var’ diyerek çözüm üretmeye yanaşmadığını dile getiren Başkan Şengül, “Bir siyasi parti diyor ki rant var. Zenginlik olacaksa rant olacak, önemli olan rantın adil şekilde dağıtılmasıdır. Rant olmayan yerde fakirlik olur. Siz İnciraltı’nı öyle bırakırsanız orada fakirlik olur, yokluk olur. Oradaki arsaların ilk sahipleri yıllarca uğraşır, didinir, en son dayanacak güçleri kalmaz. İşte o zaman da zengin birisi gelir parayı basıp ellerinden alır. Ne zaman arsalar o zenginin eline geçer, siyasi baskı yaptırır, gider imarını açar gelir. Şu anda İnciraltı’nda yapılan da o değil mi? Peki siz sormuyor musunuz neden çözüm üretmiyorlar? Çünkü uzadıkça o araziyi elinde tutamayacak insanlarımız var, çiftçiler var, geçimini oradan sağlayan insanlarımız var” dedi. 

DERDİMİZ OY DEĞİL, 40 YILLIK SORUN ÇÖZÜLSÜN!
Balçova arsa mağdurları üzerinden siyasi bir hesap gütmediğini de belirten Başkan Şengül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Arsa mağdurları arasında bir anket yapılsa belki en az oy bize çıkar. Siz yine gönlünüzü verdiğiniz partiye oyunuzu verin, bunları da ‘bize oy verin’ diye yapmıyoruz. Ama oy verdiğiniz partiyi de eleştirin, neden çözüm üretmediğini sorgulayın. Her şey oy için yapılmaz. Bu ülkede her yer bizim bir değerimizdir. İzmir’siz bir Türkiye, Türkiye’siz bir İzmir olmaz. Biz kalkınacaksak, gelişeceksek, hep beraber gelişelim. O zaman ortada bir sorun var, bizim de iktidar partisi olarak bu sorunu çözme görevimiz var. Biz size diyoruz ki, biz gerekli planları yapıyoruz, askıya çıkarıyoruz, çözüm üretiyoruz ama arkadan gidip davalar açıyorlar. Gelin siz de yardımcı olun, baskı yapın, gidin belediyeye deyin ki; ‘dava açma yada gidip arka planda odalara davalar açtırma’.” 

MUTABAKAT İÇİN BÜYÜK BULUŞMA
Başkan Şengül, 24 Haziran seçimlerinden hemen sonra sorunun tarafı olan yada sorunun çözümünde yetki sahibi olan tüm kişi ve kuruluşları bir araya getirip, mutabakatla son bir karar çıkarmaya çalışacağının sözünü verdi. Başkan Şengül, “İl Başkanı olarak şunun sözünü veriyorum; seçimden sonra bütün planları hızlandıracağız, birebir takipçisi olacağız. Bakanlığın ev sahipliğinde sizleri ve konunun diğer tüm taraflarını bir araya getireceğim. Yüzde yüz olmasa dahi sağlayabileceğimiz en yüksek mutabakatla son kararı birlikte verip, o defteri artık kapatacağız” dedi.

 
Meral Akşener: Kılıçdaroğlu'na bir önerim oldu
 
Genç müzisyenden acı haber geldi
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ramazan çam 16 Haziran 2018 Cumartesi 10:18

Sayın Şengül seçim sonrası 40yıldır kangren olmuş bu mağduriyeti,çözeceğini,söylüyorsun,ben bir mağdur,olarak,sana şu soruyu soruyorum.neden seçim öncesi değilde seçim sonrası,ortada bir güvensizlik mi,var.teşekkür ediyorum.

Yorumu oyla      9      5  
Taner alkan 11 Haziran 2018 Pazartesi 19:05

47 YILLIK ARSA MÜDÜRÜ OLARAK BU KONU İLE İLGİLİ SİZİNLE GÖRÜŞMEK İÇİN GÖRÜŞMEM İÇİN LÜTVEN BENİ ARAYIN VEYA RANDEVİ VERİN LÜTVEN SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      9      5  
Aysun kalyoncu 6 Haziran 2018 Çarşamba 02:05

Aydın Şengül başkanımızın bu işi çözeceğinden Emin’im 16 yıldır neden çözemediniz diyenler başkanımız sebeplerini çok net açıklamış siz 40 yıldır neden çözülmediğini gidip belediyeye soracaksınız.belediyeler dava açmayı bırakırsa çözülür CHP belediyesi inciraltını çözemezzz çözerse ak parti çözer yolunuz açık olsun başkanım

Yorumu oyla      9      5  
Semih 5 Haziran 2018 Salı 23:22

Arkadaş 16 yıldır neredesin diye laf atanlar senin cehape zihniyetin ne yaptı izmire 1km yolumu var çukursuz heryer taş hangi fabrikadan geliyor sürekli neden değişiyor köstebek yuvası gibi üstün yollar metro yapımına fıkralar yazıldı sayısız firma iflas ettirildi aziz kocaoğlu işe elimi attı kendi savunduğun adamlar yüzünemi baktı yok oy için herhalde oy için olacak oy verir hizmet alırsın tatlısı kurnazı gibi ahkam kesiyorsunuz iyiki akp var beğensenizde beğenmesenizde

Yorumu oyla      9      5  
izmirli 5 Haziran 2018 Salı 10:56

sanki yeni haberi olmuş gibi yıllardır haberiniz var bu meseleden her seçim öncesi ya milletvekili adaylarınız ya başbakanınız yada ilçe başkanlarınız hep bu mağdur insanları kandırdı durdu vaadler verdi zihniyet şu ban oy ver sorununu çözeyim bu akonu atla deve değil ne olmayacak yerlere ne inşaatlar yapılırken siz bu yerleri sanki uzaya inşaat yapacakmışınız gibi büyütüyorsunuz çok basit karşınızda büyük bir inşaat şirketi olsaydı işiniz çok kolay olurdu ama zavallı halk olunca bunların üstünden nasıl pirim yaparıma bakıyorsunuz aydın bey planları siz yapmayacaksınız ki seçim sonrası diyorsunuz bırakın çevre ve şehirciliğin mimarları mühendisleri 3 günde bitirir bu işi seçimi beklemeye gerek yok.

Yorumu oyla      10      5  
Osman 5 Haziran 2018 Salı 10:01

Sıradan vatandaşın Aktepe Emrez kentsel dönüşüm projesine engel oluyorsunuz.Herkes biliyor dosyaların nerede bekletildiğini.

Yorumu oyla      10      5  
cemil 5 Haziran 2018 Salı 09:21

Bir yerde rant varsa çözüm AKP de. Bu kadar sorun varken, seçimi kaybetme riski varken bu işi gündeme almak çok manidar. Harita mühendislerinin ranta ihtiyacı var herhalde.

Yorumu oyla      12      5  
süleyman 5 Haziran 2018 Salı 08:51

Seçimden sonra siz iktidarda olmıyacaksınız.40 yıllık sorunu 16 yıldır niye çözmediniz.Ne olduysa 16 yıldır aklınıza gelmiyenler gelmiye başladı yada bu olmaz bunlar bol keseden atıyor dediklerinizi vaad ediyorsunuz .Geçiceniz bu işleri artık TAMAM.abbas yolcu.

Yorumu oyla      13      5  
Adalet 5 Haziran 2018 Salı 08:23

Tabi miilet 24 Haziran da hükümetin ayağını kaydırırsa inciraltı yine masaldan öteye geçemez. o da ayrı bir konu.

Yorumu oyla      9      5  
Ramazan çam 5 Haziran 2018 Salı 07:27

Başkan''ımız sayın Şengül''e güveniyor,bu işi çözeceğine inanıyoruz.saygılar,başkanım.

Yorumu oyla      9      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meral Akşener: Kılıçdaroğlu'na bir önerim oldu
İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener ile CHP Genel ...
İYİ Partili Çıray: İzmir'de en yüksek oyu o partiden alacağız!
Genel Sekreter Çıray, “İzmir hiçbir partinin kalesi değildir. İzmir’de ...
'Bir an önce müracaatınızı yapın'
Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da çevre projeleri açılışında yaptığı ...
 
Vatan Partisi İzmir'den İnce'ye tepki: Bu Türk ordusuna ateş açmaktır!
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Rıfat Mutlu, ...
CHP İzmir Milletvekili Purçu’dan il il yoğun mesai
İl il gezerek seçim çalışması yürüten CHP İzmir Milletvekili Purçu, "AKP’nin ...
AK Partili Çankırı: İzmir’e sahip çıkmak boynumun borcu
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, “Başbakanımız ...
 
CHP'li Kılıç'tan iki ilçeye çıkarma: Çiftçinin borcu silinecek!
CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Avukat Sevda Erdan Kılıç Dikili ...
CHP’li Sındır: Bu iş ilk turda biter!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Ödemiş ve Foça’da üreticilerle ...
AK Partili Kaya'dan Kocaoğlu'na salvo: Ayrımcılığın kralını yapıyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, seçim çalışmalarına tüm ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva