HABERLER>SEÇİM 2015
16 Ocak 2014 Perşembe - 13:41

AK Partili Başkan’dan şaşırtan ‘Totuk’ iddiası: Çaprazlar bağları kopan biri…

CHP’de Bayındır adayı olarak ilan edilen Eski Vali Yardımcısı Ardahan Totuk’un yarıştan çekilme kararına AK Parti’den ilk tepki geldi. AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, “Kendisi bizim büyüğümüz. Yıllarca futbol oynadım. Çapraz bağları kopan birisi 20 günde alana çıkar. Anketleri ve son durumu gördü. Bahane uydurdu ve yarıştan çekildi” dedi. Kertiş, kendisi için rakip adayın isminin fark etmediğini söyledi.

AK Partili Başkan’dan şaşırtan ‘Totuk’ iddiası: Çaprazlar bağları kopan biri…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP’de yerel seçim öncesinde ilçelerin adayları tek tek belirlenmeye başlandı. Geçtiğimiz ay İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile birlikte ismi açıklanan ve Bayındır’a aday gösterilen eski Vali Yardımcısı Ardahan Totuk adaylıktan çekilmişti.

- CHP’Lİ ADAYI ÇAPRAZ BAĞLARI YAKTI…

Totuk’un çapraz bağları kopunca seçim çalışmalarını ertelemiş evinde dinlenmeye çekilmişti. Totuk’un genel merkeze gönderdiği yazıda belirttiği “süreci yürütemeyeceğim” ifadelerine AK Parti’den ilk tepki geldi. Bayındır’ın AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Totuk’un bahane uydurduğunu söyledi.
 
AK Parti’nin 2014 yerel seçimleri için aday ilan etmesine kesin gözüyle bakılan ismi Kertiş, “Kendisi abimizdir, büyüğümüzdür. Rahatsızlığını öğrenince aradım ve geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Bir kişinin çapraz bağlarının kopması onun adaylıktan çekilmesini gerektirmez. Yıllarca futbol oynadım. Tıp artık çok gelişti. Bu şekilde sorunu olan birisi 20-25 günlük bir tedavinin ardından çalışmalara başlayabilir. Sadece koşamaz, eğilemez ve çok hızlı refleks gösteremez. Bence isminin açıklanmasından sonra alana çıktı. Buralarda gezdi, durumu gördü. Yaptığı değerlendirmeler ve analizler var. Kendisi için problem olacağına kanaat getirdi. Ve kendi kendine ‘vatandaş belediye başkanını seviyor, güçlü görüyor, destekliyor, yine oy verecek’ dedi. Bu yüzden adaylıktan çekildi. O da zeki bir insan. Devlet terbiyesi almış, yıllarca vali yardımcılığı yapmış bir kişi olarak durumu fark etti.  Başkanın karşısında yıkılan, devrilen bir aday olmak yerine vali yardımcılığı görevinden emekliye ayrılan bürokrat olarak kalmayı tercih etti. Çapraz bağ ve bacaklardaki sorunu ise bahane olarak gösterdi” diye konuştu.
 
ÇIRAY’I BEKLİYORDUM
Kertiş, Totuk dışında kim aday olursa kendisi için fark etmeyeceğini söyledi. İsmi gündeme gelen Dr. Ufuk Sesli’nin Bayındırlı olmadığını sadece ilçede doktorluk yaptığını anlatan Kertiş, “Olursa ithal aday olur. İlçeyi bilmeyen bir kişinin başarılı olacağını düşünmüyorum. Ayrıca kendisi 2009 seçimlerinde devirdiğim selefimin (Alattin Çapuk) eniştesi oluyor. Burada bir öç alma siyaseti yapıyorlar. Bunu uygulamaya çalışacaklardır ama başarılı olamayacaklar. Ayrıca İlçe Eski Başkanı Hüseyin Tamer Yanık da olsa fark etmez. Ben aslında Bayındırlı olan fakat her fırsatta ‘Ödemişliyim’ diyen CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ı bekliyordum. Tabi ki takdir kendilerinindir” dedi.
 
SIKINTIMIZ YOK
Kertiş, Bayındır’da yeniden aday olmak ve seçilmek ile ilgili bir sorununun bulunmadığını da ifade etti. Kertiş, “Bayındır halkına kendimizi teslim ettik. Onları utandırmadık. Bayındır’ı sandığa giderken mutlaka 5-10 yıl öncesi ile mukayese edeceklerdir. Sandıkta hür iradesi ile herkes kararını verecek.  Biz kendimize güveniyoruz. Kapı kapı dolaşıyoruz. İnsanları ayırt etmiyoruz. Art niyetimiz yok. Hamaset üzerine siyaset yapmadık. Sevgi, saygı ve samimi davrandık. Bayındır’ı iyi yerlere getirmek için çalıştık. Tarihin dokudan tutun da üst ve alt yapılara, belediye hizmet binalarına kadar birçok yapı inşa ettik. Yapacağımız daha çok iş var. Halkımız yetki verdiği sürece bunları hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Başka kimler İTHAL, sayın Kertiş ? 17 Ocak 2014 Cuma 11:11

Sağlık sorunları yüzünden yarıştan çekilen rakibinize (yanlış tıbbi bilgi vererek) bel altından vurmanızı geçiyorum. 26 yıldır Bayındır'da yaşayan, Bayındırlılar'a sağlık hizmeti veren, Bayındır'dan evli Ufuk Sesli'ye "İTHAL ADAY" demişsiniz... İzmir'de 1 gün bile yaşamamış BİNALİ YILDIRIM ve 1 gün bile yaşamadığı Siirt'ten milletvekili olurken "Ben buradan kız aldım, sizin eniştenizim" diyen başbakan R.T. ERDOĞAN için değerlendirmelerizi alabilir miyiz ? :D ...... Efendim? Duyamadım????

Yorumu oyla      18      5  
Doç.Dr.Levent Köstem 17 Ocak 2014 Cuma 10:19

Çapraz bağlar bazen tek başına bazende iç yan bağ ve menisküs ile birlikte yırtılır. En hafif yaralanmada dahi en az 20 gün istirahat etmesi gerekir ve sonrasında ameliyat kararı verilirse ki çoğunlukla verilir, 3 gün hastanede yatar, 20 gün çift 15 gün tek değnek kullanır. Ardından yani ameliyatın 2 . gününden itibaren çok yoğun fizik tedavi görmesi gerekir. Değerli başkanın futbol oynadığı dönemlerde genel olarak çapraz bağ tedavisi tam ilerlemediği için hasta kendi haline bırakılırdı. Ama artık çok belirli bir tedavi programı vardır ve yukarıda yazdığım gibidir. Yaralanan başkan adayını tanımıyorum. Tüm yazdıklarımı 20 yıldır çapraz bağ ameliyatlarını yoğun yapan bir hekim olarak doğru bilgi açısından yazıyorum.

Yorumu oyla      21      5  
mustafa öztürk 17 Ocak 2014 Cuma 09:46

Başkan asıl bahaneyi anketleri ve son durumu görünce sen uyduracaksın. Ardahan Totuk Bayındır'ın en değerli adamıdır, kendisine büyük geçmiş olsun.

Yorumu oyla      20      5  
GERÇEKLER 17 Ocak 2014 Cuma 08:14

Kendisi ne zaman tıp fakültesini bitirip hastalık konusunda yorum yapıyor,yoksa dışarıdan ortaokul ve lise sınavlarına girip mezun olduğu gibi tıbbı damı dışarıdan okuyup bitirmeyimi düşünüyor. Dr.Ufuk SESLİ 25 senedir Bayındırda olup oradan evlenmiş,rahmetli anne ve babasını bile Bayındırda toprağa vermiştir. İnsanların sevgisini kazanarak ve onlara güvenerek siyasi arenaya katılmıştır. Kısaca BAYINDIR lıdır. İlçeyi ve halkın sorunlarını kertişten daha iyi bilmektedir.vede kazanacaktır.

Yorumu oyla      18      5  
Hasibe 17 Ocak 2014 Cuma 03:39

Muhtar çok entelektüel. Seçimde başarılar diliyorum. Ayakkabı no su kaç acaba?

Yorumu oyla      20      5  
Murat Kendir 16 Ocak 2014 Perşembe 20:15

Keşke Sayın Ardahan Totuk'un gösterdiği duruşun ve asaletin yarısını gösterebilseniz. Partinin kazanma şansını azaltmak istememiş rahatsızlığından dolayı. Totuk'u tebrik eder, bürokratlara ve siyasetçilere örnek olmasını dilerim.

Yorumu oyla      37      8  
hakkı sevinç 16 Ocak 2014 Perşembe 17:18

başkan biliyorsun da yanlış biliyorsun.çapraz bağları kopan bir futbolcunun eski haline dönebilmesi için en az 6 ay gereklidir.normal bir insan dahi ayağını 6 ay zorlamamalıdır.

Yorumu oyla      38      8  
bayındırlı 16 Ocak 2014 Perşembe 16:06

helal başkanım size.tebrikler ve başarılar.

Yorumu oyla      15      33  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa aday adayı Eroğlu’ndan DSP’ye ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Barış Eroğlu, ...
MHP Adayı Taşer’den ‘kopya’ salvosu: Gündemi biz oluşturuyoruz…
MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, “Gündemi biz oluşturuyoruz, ...
Yıldırım’dan Kocaoğlu’na ‘Ne yaptın’ yanıtı
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, rakibi ...
 
Karabağlar aday adayı Doğan: Marka mobilya kent vurgusu
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bilal Doğan, İzmir Mobilyacılar ...
CHP Bayındır adayını çapraz bağları yaktı!
Başkan Kocaoğlu ve Tire Belediye Başkanı Çiçek’le birlikte adı açıklanan ...
CHP’de kritik gün: İzmir’in gözü Ankara’da
MYK toplantısı sona erdi. Parti Meclisi isimleri oylayacak. İzmir’de metropol ...
 
Talak: Çiğli İzmir’in yeni buluşma noktası olacak
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, ...
Kocaoğlu: Adayların belirlenmesi ne kadar gecikirse…
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi öncesi yapılan Grup Toplantısı'nda konuşan ...
CHP İzmir’de ‘eğilim’ krizi: Başkanlardan imza hareketi
CHP’de yerel seçim öncesi alınan eğilim yoklaması kararına gelen tepkiler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva