HABERLER>POLİTİKA
26 Mart 2017 Pazar - 11:12

AK Parti o ilçede tam kadro sahada: Delican'dan çarpıcı mesajlar

AK Parti Karabağlar'da 'evet' kampanyası için sahaya inildi. Delican, "Cumhuriyet'in geleceğini bu 'hayır'larla mı öreceğiz? Medeniyete erişmek için hayır feryatlarıyla mı boğuşacağız her seferinde? Halkımız bunu görüyor ve gereğini yapacak" mesajını verdi.

AK Parti o ilçede tam kadro sahada: Delican dan çarpıcı mesajlar

AK Parti Karabağlar İlçe SKM Başkanlığı tarafından düzenlenen programda haftasonu Karabağlar'da 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliği' halk oylamasıyla ilgili olarak 'evet' sefeberliği ilan edildi.

Karabağlar İlçe sınırları içindeki bu 'evet' seferberliğine AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Mahmut Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Hüseyin Kocabıyık ve Necip Kalkan, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, AK Parti Karabağlar İlçe SKM Başkanı İrfan Doğruca, Karabağlar Belediyesi'nin AK Partili meclis üyeleri, AK Parti Karabağlar ilçe kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

AK Partili milletvekilleri ilçeden kendilerine katılan parti üyeleriyle birlikte ekipler halinde dolaşarak, vatandaşlara 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında 'Anayasa Değişikliği'ne neden evet denilmesinin gerekliliğini ve önemini anlattılar. Kararsız seçmen kısmında olan ve soruları olan vatandaşların sorularını da cevaplayan Milletvekilleri ve başkanlar, sabah başladıkları 'evet' seferberliğini akşamın geç saatlerine kadar ilçede görev yaparak sürdürdü.



HAYIR'A, OLMAZA KURULMUŞ GİBİLER! 
Referandum seferlerberliği kapsamında önce Karabağlar esnafını ziyaret eden Başkan Delican; esnafın anayasa değişikliğinin neler getireceğine ilişkin sorularını bizzat yanıtlarken; çarpıcı açıklamalar da yaptı.
 
Bugüne kadar; vatandaşların günlük hayatını kolaylaştırmak, şehirleri ve ülkeyi kalkındırmak için attıkları her adımda, hayır diyenlerin, şimdi de; "Devlet idaresindeki açmazların çözülmesine, kalkınmada hıza hayır" dediğini belirtti.

"Bir itirazım var " başlıklı trajik bir oyun izler gibiyiz diyen Delican; "Hayıra, olmaza kurulmuş gibiler. Onlara kalsa, uçağımızı da üretemezdik, tünelimizi de yapamazdık, yolumuzu da açamazdık. Muhalefet etmeyi hayır demek üstüne kuranların, bu durumda neden bir türlü iktidara gelemediğini anlamak da zor olmuyor tabi. Halkın beklenti ve ihtiyaçlarından çoktan kopmuş hayırcılar; şimdi de devletin ve ülkenin ihtiyaçlarına, hatta istiklal ve istikbal meselesine 'istemezük' diyerek direniştiler." diye konuştu.
 
NELERE 'HAYIR' DEDİLER! 
Bu itiraz silsilesinin uzun bir geçmişi olduğuna dikkat çeken AK Parti İl Başkanı; sözlerini şöyle sürdürdü; " Sivaslı Nuri Demirağ uçak üretince, Vatan Caddesi'ne mi konacak diyerek, uçakları Türk Hava Kurumu'nun almasını engellediler, ihracatını yasakladılar. Aynı ismi siyasi rakip gördüklerinden, demiryolu inşaatlarını durdurdular. Nerede kaldı, demir ağlarla anayurdu dört baştan örme hedefleri? 70'lerde GAP Projesi'ne karşı çıktılar. Bugün ülkenin elektrik ihtiyacını karşılayan Keban Barajı'nı kurbağa havuzu diye tabir ettiler. Halka boğaza köprü yaptırmayın, mutlu azınlık geçecek, üstelik yıkılır dediler. Özal'ın yaptığı ikinci köprüye de karşı çıktılar. Akıl ve hesap işi değil dediler. Ne mutlu ki üçüncüsü hayır'lara rağmen bize nasip oldu. İzmir'de durum farklı mı? Dün, Konak Tüneli'ne de olmaz dediler, statlara da, İzmir-İstanbul Otoyolu'na da. Hayali olmayanın gerçeği olmaz ki!"
 
ŞİMDİ DE EN ELZEM DÖNÜŞÜME! 
Muhalefetin, gelişmenin önünde hep bir set gibi durduğunu vurgulayan Başkan Delican; bunu memleket için hayallerinin olmamasına; gerilim ve ideoloji siyasetine sıkışıp, ülke için hedefsiz olmalarına bağladı. AK Parti İktidarı döneminde; Cumhuriyet sonrası yarım kalan tüm rüyaların gerçek olmaya başladığını belirterek; " Şimdi de, devlet idaresinin 60 yıllık rüyasını gerçek yapmak için yola çıktık. Rüyadan çok, elzem bir değişim, dönüşüm için yola çıktık. Bugün; vesayet odaklarının değil, doğrudan milletin seçtiklerinin idaresi olsun diyoruz. Yine hayır diyorlar! Cumhurbaşkanı'nın dokunulmazlığı kalksın diyoruz. 'Vay efendim diktatörlük ha' deyip feryat ediyorlar! Gençler siyaset yapsın diyoruz, hayır diyorlar! Kumpasa, işgalciye geçit vermemeliyiz, bakın dünya değişiyor, güçlü olmak zorundayız, önümüzü açmak zorundayız diyoruz; yine hayır diyorlar! İnsanın başı dönüyor gerçekten, nutku tutulacak gibi oluyor. Cumhuriyet'in geleceğini bu 'hayır'larla mı öreceğiz? Medeniyete erişmek için hayır feryatlarıyla mı boğuşacağız her seferinde? Halkımız bunu görüyor ve gereğini yapacak."
 


Ziyaret ettiği esnaflarla uzun uzun sohbet ederek, düşüncelerini paylaşan Delican; esnaf sanatkarların, söz konusu vatanı ve devleti olduğunda sağduyusundan taviz vermediğini belirtti. Tarihi ekonomik krizlerin esnaf sanatkarların cefakar ve mütevekkil duruşları, çabaları ile aşıldığına dikkat çeken Delican şunları söyledi; "Sadece ekonominin değil, toplumsal hayatın da en önemli denge unsurudur esnaf sanatkarlarımız. İş ahlakının, toplumsal ahlak ile birleştiği naçizane yerlerdir işyerleri, tezgahları. Ve onların yaşamaları, ayakta kalmaları demek; ülkenin ayakta kalması demektir.. O yüzden, 15 yıldır onların önünü açacak önemli adımlar attık. Emeklilerin işyeri açarken ödediği yüzde 15 prim ödemesini kaldırdık. Kredi kooperatiflerini 402’den 894’e; kredi kullanan esnaf sanatkar sayısını 63 binden 430 bine çıkardık. Bir milyonun üzerinde esnafa, 60 milyar lira kredi kullandırmışız. Yarı faizini devlet olarak biz karşılıyoruz."
 
Son olarak Ahilik fonunu oluşturduklarını söyleyen Delican;  "Ahilik geleneği ile yoğrulmuş esnafımızın vatan ve bayrak aşkını biliyoruz. Memleket sevdasını biliyoruz. Esnaf sanatkar kardeşlerimin referanduma ilişkin sorularını yanıtladık. Desteklerini aldık. İnanıyorum ki; 16 Nisan sabahı, tıpkı her sabah kepenklerini açtıkları gibi; sandığa da Besmele ile gidecekler. Ve vatanımızın, devletimizin bekası için Evet diyecekler " diye konuştu.

 
İzmir'de mülteci faciası son anda önlendi
 
Meclis duvarlarında memleket hasreti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İnanmak 26 Mart 2017 Pazar 16:40

Millet ekonominin halini çok iyi biliyor.Hayatta en zor şey kendinin inanmadığını topluma iyi diye anlatmak işiniz bu sefer çok zor.Ekonomi bu halde iken şimdi referandum zamanı değildi.Ekonomi= sayısı belli olmayan kararsızları yarattı.Dimyata pirince giderken evdeki bulgur hikayesi

Yorumu oyla      15      5  
referandum 26 Mart 2017 Pazar 11:48

Evetçiler ve kararsızlar Anayasa değişiklik maddelerini dikkatli okuyup düşününce hayır oyları hızla artıyor.

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili vekil büyük tehlike atlattı
AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, referandum çalışmaları kapsamında ...
Karataş'tan sert sözler: Ayaklarımızın altında ezdik!
Karataş, “CHP ve HDP’nin yapmaya kalkıştığı anayasa paketini ayaklarımızın ...
Bahçeli: Yıldırım Bey'in cevap vermesi lazım
MHP Lideri, Cemil Çiçek’in ‘MHP’nin peşine takılmamalıydık’ sözleri için ...
 
Beştepe'den skandal gösteriye sert tepki
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın İsviçre'de düzenlenen PKK gösterisiyle ...
Bakan Işık'tan Almanya'ya FETÖ tepkisi: İşbirliği mi yaptın?
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Alman İstihbarat Başkanı açıklama yapıyor; ...
Kılıçdaroğlu: Demokrasimize sahip çıkmalıyız
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "'Evet' diyenin de 'hayır' diyenin de ...
 
Yıldırım: İzmir'de belediye işçileri 'hayır' için kullanılıyor
AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, CHP'li belediyelerde çalışan ...
CHP'li Böke: Hakiki demokrasiye ihtiyaç var
CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, emeğin ortak sese dahil olabildiği hakiki ...
Başbakan Yardımcısı Kaynak'dan mülteciler için kritik vatandaşlık açıklaması
Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Bizim vatandaşlık vermek için referanduma ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva