HABERLER>POLİTİKA
6 Mart 2020 Cuma - 18:05

AK Parti’nin Buca krizinde flaş gelişme: O isim mecliste istifa etti, helallik istedi!

Buca Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Ünal Ömür partisinden istifa ederken, “Bizim için Binali Bey’in meclis üyesi diyen arkadaşlarımıza cevap vermek istiyorum. Ben Binali Bey’in meclis üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Çünkü benim inandığım insanın yol arkadaşıdır. Benim de parti büyüğümdür” dedi. Ömür ayrıca, “Parti adına ola ki bir kusur işlemişsek kendi adıma özür diliyorum. Herkesten helallik rica ediyorum” diye konuştu.

AK Parti’nin Buca krizinde flaş gelişme: O isim mecliste istifa etti, helallik istedi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Buca Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Ünal Ömür partisinden istifa etti. Mart ayındaki belediye meclis toplantısında kararını bildiren Ömür bağımsız üye olarak siyasi hayatına devam edeceğini açıkladı.

İstifa kararıyla ilgili kısa bir konuşma yapan Ömür, “Gördüğüm lüzum üzerine böyle bir karar aldım. Sadece bir cümle söylemek istiyorum. Siyasette herkesin kendine göre bir yol yürüyüşü var. Bizim de kendimize göre yol yürüyüşümüz. Bizim için Binali Bey’in meclis üyesi diyen arkadaşlarımıza cevap vermek istiyorum. Ben Binali Bey’in meclis üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Çünkü benim inandığım insanın yol arkadaşıdır. Benim de parti büyüğümdür. Onun meclis üyesi olarak adlandırılmaktan son derece onur ve şeref duyduğumu belirterek bundan sonraki görevimi bağımsız olarak sürdüreceğimi meclis üyesi arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum. Parti adına ola ki bir kusur işlemişsek kendi adıma özür diliyorum. Herkesten helallik rica ediyorum” dedi.

SÜREÇTE NE OLMUŞTU?
Buca Belediyesi’nde Ocak ayının başında gerçekleşen meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkan Erhan Kılıç’ın denetim komisyonu seçiminde yaptığı hamle AK Parti’de tartışmalara neden olmuştu. Başkan Kılıç’a 30 milyonluk kredi çekme yetkisi veren önerge ile denetim komisyonuna üye seçimi bazı AK Partililerin CHP lehine oy kullanması sonrasında kent gündemine oturmuştu.

Meclis toplantısında yapılan oylamada; yasal olarak belediye meclis üyelerinden seçilmesi gereken denetim komisyonuna CHP Grubu, Uğur Aydın, Filiz Meraklı ve Bülent Uygur’u;  AK Parti Grubu ise Burçin Kevser Tourchian ve İzzet Pilgir’i aday göstermişti.  Kapalı zarf ile yapılan oylama öncesinde başka isimlerin aday olup olmayacağı sorulmuştu. Bunun üzerine AK Parti Grubu’ndan Ünal Ömür, Mustafa İnce ve Mehmet Adıyaman da aday olduklarını ifade ederek seçime girmişti.  Seçim sonrasında CHP’li isimler aynen seçilirken AK Parti’nin grup kararı aldığı isimler seçilemedi. Burçin Kevser Tourchian ve İzzet Pilgir yerine AK Parti’den Ünal Ömür ve Mustafa İnce denetim komisyonuna girmişti.

CHP’li Belediye Başkanı Kılıç’ın oluru ile CHP’li meclis üyelerinin destek verdiği Ömür ve İnce bu kez belediye başkanı Kılıç’a yetki veren ve 30 milyonluk kredi çekimi sözleşmesinin önünü açan önergeyi de onaylamıştı.

AK Parti Grubu’nun ret kararı verdiği kredi talebine Ünal Ömür, Mustafa İnce, Mehmet Adıyaman ve Memduh Kaymaz mecliste "evet" oyu kullanmıştı. Meclis sonrasında AK Parti grubu karışırken CHP’li 3 isim ise dikkat çeken bir şekilde “hayır” demişti. Kredi çekimine CHP’den Serkan kalmaz, Hüseyin Duyan ve Ersin Eroğlu'nun ret oyu vermesinin ardından boşluğu AK Partililer tamamlamıştı.

Parti tüzüğüne ve ilkelerine aykırı davranan AK Partili isimlerin bu hamlesi önce il başkanlığına ardından genel merkeze taşınmıştı. Buca İlçe Başkanı Ali Boyla durumu İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye iletmişti. Meclis üyeleri ayrıca durumu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a da iletmişti. İsimlerin bu hamlesinin ardından önce ilçede sonra da il başkanlığında incelemenin başlatılacağı öğrenilmişti.

Tüm bu gelişmelerin ardından önce Buca İlçe Başkanlığı ardından da İzmir İl Başkanlığı disiplin sürecini resmen başlatmıştı. CHP'li Belediye Başkanı Kılıç'a destek veren isimler "kesin ihraç" istemiyle il disiplin kuruluna gönderilmişti. AK Parti İzmir İl Başkanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada ismi geçen üyelerin il yönetim kurulu kararıyla kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak il disiplin kuruluna sevk edildiğini bildirmişti. Disiplin kurulunun çalışmaları sürdürdüğü vurgulanırken kurulun çalışmalarının devam ettiğinin de altı çizildi. Parti, "Süreç sonunda çıkan kurul kararı kamuoyu ile paylaşılacaktır" denilmişti.

Buca Belediyesi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısında AK Parti Grubu’nu yakından ilgilendiren bir gelişme yaşanmıştı. Ocak ayı toplantısında grup kararına uymayarak komisyona seçilen Ünal Ömür ve Mustafa İnce ortaya yeni bir irade koymuştu. AK Partili iki ismin, ‘Görünen lüzum gereği’ diyerek seçildikleri komisyonlardan istifa ettikleri belirtilmişti. Ömür ve İnce’nin yerine Burçin Kevser Tourcihan ve İbrahim Şengöz seçilmişti.

 
İlk Kadın Muhtar Gül Esin’in ismi Çiğli'de yaşayacak
 
Fransa'da bir Türk virüsten hayatını kaybetti!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yaylacıklı 7 Mart 2020 Cumartesi 10:45

Binali beyin bu olayla hiç bir alakası yok kendi istifası,sadece duygusal.Diğer duygusalcılarda istifa etsin,partimizden gitsin

Yorumu oyla      5      3  
Okuyucu 7 Mart 2020 Cumartesi 10:07

Bucayı Allah korumuş Bunların yöneten kadro olduğunu düşünmek bile korkunç. Mağlup başkan adayının çalışma ekibi!

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP, İdlib'teki ateşkes için ne dedi?
CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, İdlib'de yürürlüğe giren ateşkesle ...
Cihangir İslam partisinden neden istifa ettiğini açıkladı
Geçtiğimiz günlerde Saadet Parti'sinden istifa eden 27. dönem İstanbul ...
CHP'li Polat’tan AK Partili Kaya için flaş iddia: Yapılacak konutların çekilişini bile yapmış!
Karabağlar’daki Demokrasi Üniversitesi kampüs alanı için CHP’li Belediye ...
 
AK Parti İzmir’de 5 başkan belli oldu!
Genel merkez Buca, Güzelbahçe, Selçuk, Kemalpaşa ve Torbalı’da görev yapacak ...
Erdoğan'dan İdlib'teki ateşkes sonrası ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Moskova ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere ...
Lider’den vekillere görev: İzmir’den kimler/nerede çalışacak?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine 24 ilde çalışma ...
 
Cumhur BULUT yazdı... CHP’liler futboldan anlar mı?
Cumhur BULUT yazdı... CHP’liler futboldan anlar mı?
CHP'li Bakan skandal iddiayı meclise taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, dün basına yansıyan Dünya Şampiyonu ...
Kritik zirvede karar: İdlib'te ateşkes ilan edildi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin, Moskova'da bir araya geldi. ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva