HABERLER>POLİTİKA
10 Şubat 2016 Çarşamba - 17:54

AK Parti Narlıdere’de 'sigara' konferansı: Başkan bıraktı!

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanlığı, ‘9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü’ dolayısıyla anlamlı bir konferans düzenledi. Konferansta sigaranın sağlığa olan zararlarından bahsedildi. 

AK Parti Narlıdere’de  sigara  konferansı: Başkan bıraktı!

AK Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi konferans öncesi sürpriz bir kararla sigarayı bıraktığını duyurdu. Başkan Aslan, ilçe başkan yardımcıları Metin Yıldırım ve Muazzez Toker’in de sigarayı bırakma kampanyasına katıldıklarını, sigarayı bugünden itibaren bıraktıklarını ilan etti.

AK Parti Narlıdere ilçe başkanlığı tarafından ‘9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü’ dolayısıyla Narlıdere Huzurevi camlı Köşk salonunda bir konferans düzenlendi. Konferansa Sivil Toplum Örgütleri ve Halkla İlişkilerden sorumlu AK Parti İzmir il başkan yardımcısı Nazmi Yılmaz, AK Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi, ilçe yönetimi, ana kademe, partililer ve vatandaşlar katıldı. İzmir halk sağlığı müdürlüğü ruh sağlığı şube müdürü Dr. Gülgün Çakmur gerçekleştirdiği sunumda sigaranın zararlarından bahsederek vatandaşları sigarayı bırakmaya davet etti.

BİLGİ VE YARDIMCILARI SİGARAYI BIRAKTI

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi, “Bugünün önemine binaen bu etkinliği düzenledik. Çok acele oldu. Dün konuştuk. Bu fırsattı kaçırmayalım, birkaç kişiye sigara bıraktırırsak ne mutlu bize dedik. Çok hızlı geliştiği için çok profesyonel olmadı. Eksiklikler için özür diliyorum. 7 sene boyunca sigarayı bırakmıştım. Ancak yeniden başladım. Bugün sigarayı bıraktığımı bu salondan duyuruyorum. Artık Alman sigarası bile olsa içmeyeceğim. Bugün başkan yardımcılarımız Metin Yıldırım ve Muazzez Toker de sigarayı bıraktıklarını duyurdu. Sigara bırakmaya başka katılan olursa kardır. Ben sözü ehline vermek istiyorum. Dr. Gülgün Çakmur’a sözü bırakıyorum” dedi.

CUMHURBAŞKANINA ARMAĞAN ETTİ

Etkinliği cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a armağan ettiklerini belirten Aslan Bilgi, “Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sigara konusundakini hassasiyetini hepimiz biliyoruz. Bu yüzden bu etkinliği cumhurbaşkanımıza armağan ediyoruz” dedi.

POTANSİYEL ZARAR SİGARA

Sigaranın zararları ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Dr. Gülgün Çakmur, “İlçe başkanımızı ve diğer arkadaşları kararlılığından dolayı kutluyorum. Bugünkü sloganımız kendinize bir iyilik yapın ve sigarayı bırakın. Ben bu anlamlı günde bu güzel etkinliği düzenlediğiniz için teşekkür ediyorum. İnsanlar sigarayı birbirinden görerek kullandığı için salgın diyoruz. Sigara kullanan kişi bugün çok fazla zararını görmüyor olabilir ama sigara hem bugün hem de yarın için potansiyel bir zarardır. Yarın çok daha büyük sorunlara neden olabilir” diyerek sigarayı bırakan ilçe başkanı ve yardımcılarını kutladı.

GELİŞMİŞ ÜLKELER ÜRETİYOR AZ GELİŞMİŞ ÜLKELER KULLANIYOR

Türkiye ve dünyada sigara kullanımından bahseden Dr. Çakmur, “Dünyada 1,3 milyar kişi sigara içiyor. Sigaranın üretildiği ülkeler genelde gelişmiş Avrupa ve Kuzey Amerika ülkeleri. Sigaranın pazarlandığı ülkeler ise az gelişmiş ve gelişmemiş ülkeler. Kuzey Amerika’da sigara tüketimi yüzde  4,7 iken bizim de içerisinde olduğumuz Asya’da kullanım yüzde 54 civarındadır. Gelişmiş ülkeler sigarayı üretiyorlar ama az gelişmiş ülkelere pazarlıyorlar. Çok gelişmiş ülkeler sigarayı daha az kullanıyor” dedi.

TÜRKİYE'DEKİ ÖLÜMLERİN YÜZDE 27'Sİ SİGARADAN KAYNAKLI

Türkiye’deki ölümlerin yüzde 27’sinin Sigaraya bağlı hastalıklardan kaynaklandığını belirten Dr. Çakmur şunları dile getirdi,  “Türkiye’de ortalama her yıl 370 bin kişi hayatını kaybediyor. Bu ölümlerin yüzde 27’si ne yazık ki sigaraya bağlı hastalıklardan meydana geliyor. Her sigara kullanıcısı mutlaka sigaraya bağlı bir hastalığa yakalanıyor. Sigaraya bağlı hastalıklardan ölenlerin yüzde 5’ini pasif içiciler oluşturuyor. Dünyada her yıl 4,9 milyon insan sigaraya bağlı hastalıklardan ölüyor. Tütün kullanımının Türkiye’ye maliyeti ise 50 milyar dolar.”

Dr. Çakmur sigaranın sağlığa olan zararlarıyla ile ilgili detaylı bilgiler verdi.  Konferans sonunda AK Parti ilçe başkanı Aslan Bilgi katkılarından dolayı Dr. Gülgün Çakmur’a teşekkür etti ve Türk bayrağı hediye etti.

İLK DEFA TALEP GELDİ

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Vakkas Benli ise, AK Partili bir ilçe teşkilatından ilk defa sigara ile ilgili konferans talebi aldıklarını ve bundan mutluluk duyduklarını belirtti. Benli, programa katılan AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Nazmi Yılmaz’a ve İlçe Başkanı Aslan Bilgi’ye düzenledikleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında böylesine güzel bir konferansı hazırlattıkları için müteşekkir olduğunu belirtti.

 
El pompasını el bombası anlayınca polisi alarma geçirdi
 
Beyaz Sivil İnisiyatif barış için başkanlara gitti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Asagi köy 10 Şubat 2016 Çarşamba 20:46

Diyarbakirda insanlar oluyo baskan ne sigara si ya.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir önce Çelik’i sonra Yıldırım’ı ağırlayacak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik yarın yapacağı fuar mesaisinin ...
Abdullah Gül'den 1 günde 2. sürpriz görüşme
AK Parti cephesi, 24 saat içinde ikinci sürpriz buluşmaya hazırlanıyor. ...
CHP’li Çam’dan 2 bakana davet: İzmir'i nasıl katlettiğinizi...
CHP İzmir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Musa Çam, Enerji ...
 
Başbakan'dan o soruya yanıt: Sınır açılacak mı?
Başbakan Davutoğlu, yeni göç dalgasında Suriye sınırının açılıp açılmayacağına ...
CHP sözcüsü Böke o manşete ne yanıt verdi?
Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Selin Sayek Böke, "Yarın sabah kalktığımızda ...
Balbay'dan çiftçi gençler için kanun teklifi
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay ülkemizde genç nüfusun tarımdan ...
 
CHP’li Sertel: 100 öğretmenden 16’sı atanabiliyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 30 bin ...
Erdoğan'dan sert sözler: Ey Amerika...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PYD'yi terör örgütü olarak görmediğini" açıklayan ...
Beştepe'de sürpriz görüşme: Erdoğan-Gül!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile dün akşam yemeğinde bir araya geldi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva