HABERLER>POLİTİKA
1 Kasım 2019 Cuma - 15:01

AK Parti Karşıyaka'dan Sosyal Yaşam Kompleksi-Tıp Fakültesi takası önerisi!

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Çiftçioğlu, “Sağlık ya da eğitim üssü olarak rahatlıkla kullanılabilecek 10 bin metrekarelik merkez, Karşıyaka Belediyesi’nin iş bilmez yöneticileri yüzünden boş durumda bekliyor. Bakırçay Üniversite’mizin Tıp Fakültesi için yer aradığını biliyoruz. Gelin burayı üniversiteye verelim, ilçemize üniversite kazandırmış olalım” dedi.

AK Parti Karşıyaka dan Sosyal Yaşam Kompleksi-Tıp Fakültesi takası önerisi!

İçinde bulunduğu maddi sıkıntı nedeniyle ilçedeki Sosyal Yaşam Kompleksi’ni İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devreden Karşıyaka Belediyesi’nin, mevcut vergi borçları nedeniyle maddi kriz yaşadığı iddia edildi. 

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Sosyal Yaşam Kompleksi’nin özel firmalara peşkeş çekilmesine asla müsaade etmeyeceklerini belirterek, mevcut yerin Bakırçay Üniversitesi’ne verilmesi önerisinde bulundu. 

?Başkan Çiftçioğlu, “Sağlık ya da eğitim üssü olarak rahatlıkla kullanılabilecek 10 bin metrekarelik merkez, Karşıyaka Belediyesi’nin iş bilmez yöneticileri yüzünden boş durumda bekliyor. Bakırçay Üniversite’mizin Tıp Fakültesi için yer aradığını biliyoruz. Gelin burayı üniversiteye verelim, ilçemize üniversite kazandırmış olalım” dedi. 

Karşıyaka Belediyesi’nin liyakatsız isimler tarafından yönetildiğini söyleyen Çiftçioğlu, Karşıyaka halkının menfaatlerini sonuna kadar savunacaklarını dile getirdi. Başkan Çiftçioğlu, “Mayıs ayında yapılan meclis toplantımızda, karşı oylarımıza rağmen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Sosyal Yaşam Kompleksi’nin satışına dair yetki aldı. Tugay, büyük kompleksi tapudan Büyükşehir’e devretti. Lakin aylar öncesi tapu devrini yapmış olmasına rağmen halen bu satıştan kasasına bir kuruş para koyamadı. Sebebi ise belediyenin vergi borçları. Bu mevzuatı bile bilmiyorlar. Satıştan önce vergi borçlarını yapılandıracaksın, planlayacaksın, sonra satışı yapacaksın. Cemil Tugay’ı bu işleyişte yanlış yönlendiren bürokratlar derhal görevden alınmalı. Karşıyaka Belediyespor’a bağış almayı bilen yöneticiler bu durumu bilemiyor mu? Gerçekten çok garip” dedi.

SÖZ VERDİ, ŞİMDİ İSE İLGİLENMİYOR!
Başkan Tugay’ın, ilçeye verdiği sözleri yerine getirmediğini söyleyen Başkan Çiftçioğlu, “10 bin metrekare kapalı alanı olan bu kompleksin yapılış amacında 35 yatak kapasiteli sağlık merkezi, kariyer ofisi, geriatri merkezi, çalgı aletleri eğitim merkezi gibi gencinden yaşlısına kadar herkese sosyal imkan sağlamak vardı. Bu nedenle AK Parti olarak satışa ilişkin red oyu verdik. Mevcut kompleksin, ilçemizin yararına olacak bir alanda kullanılmasını istedik. Büyükşehir’e satıldığında da aynı amaca uygun olarak kompleksin kullanılmasını talep etmiştik. Başkan Tugay da meclisteki canlı yayında bunun için elinden geleni yapacağını söylemişti. Karşıyaka’da böyle bir kompleksin ihtiyacına da dikkat çekmişti. Ancak bugüne geldiğimizde Başkan Tugay, ‘Orası artık Büyükşehir’in tasarrufunda, ben ilgilenmiyorum’ diyor. Yazık çok yazık. Karşıyaka Belediyesi daha parasını tahsil edememişken, birtakım özel İşletmeler binada tadilat için keşif çalışmaları yapmaya başlamışlar. Karşıyaka’da yaşayanların vergileri ile yapılmış bir tesisin, birilerine peşkeş çekilecek ortamın Karşıyaka Belediye Başkanı tarafından hazırlanması, çok acı bir durum” dedi.

KARŞIYAKA’MIZA DEĞER KATALIM
Başkan Çiftçioğlu, şöyle devam etti: ”Eğer orası amacına uygun kullanılmayacaksa devletimizin üniversitesine satılabilir. Bakırçay Üniversite’mizin Tıp Fakültesi için yer aradığını, buna ilişkin çalışma yaptığını biliyoruz. Eğer Cemil Tugay, Karşıyaka’ya değer katma konusunda samimi ise bu kompleksin Bakırçay Üniversitesi’ne satılması hususunda öncü olabilir. Özel işletmelere peşkes çekilmesin, böyle bir yatırım kamu gücünün elinde kalarak Karşıyaka’mıza bir değer katsın. Bakırçay Üniversitesi’nin tıp fakültesi açma noktasına imkanları varken bizlere düşen görev, üniversitenin Karşıyaka’ya kazandırılmasını sağlayarak tüm kamuoyunun takibini buraya çekmek. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. "

 
DEAŞ'a operasyon: 4 tutuklama
 
Bakanlık Türkiye’nin enerji üretimini açıkladı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mümtaz Adaer 2 Kasım 2019 Cumartesi 14:37

İşbilir adamın hali başka. Memleket için bu iş bilirliği nerede unuttunuz be kardeşim? Gölge etme başka ihsan istemez demiş meşhur fiozof. O çağlardan bugünleri görmüş.

Yorumu oyla      4      5  
Bülent ışık 1 Kasım 2019 Cuma 23:24

Halkın vergileri ile yapılan telekom,petkim,tüpraş satılırken neredeydiniz?

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Kılıç'tan İzmir Valiliği'ne jeotermal tepkisi
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, yaptığı ...
AK Parti’den Soyer’in davet mesajına jet cevap!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan davet beklediğini ifade eden Büyükşehir ...
Rusya'dan 2. heyet geliyor
Soçi mutabakatı çerçevesinde taktik ve teknik konuları görüşmek üzere ...
 
Altınordu defansına uyarı
TFF 1'inci Lig'de pazar günü evinde oynayacağı İstanbulspor maçını kazanarak ...
MSB: Suriye'de 18 rejim unsuru teslim edildi
MSB, Rasulayn'ın güneydoğusunda ele geçirilen 18 rejim unsurunun Rusya ...
CHP Balçova’da fotoğraf netleşti: Muhaliflerden mavi liste çıkışı!
Balçova’da muhalif yapı mavi liste çağrısı yaptı. Belediye ve mevcut ilçe ...
 
'Destek gelmezse mülteciler şehrini biz kurarız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Barış Pınarı Harekatı ile temizlenen ...
'Kız çocuklarımıza bile Talat ismini veririz'
İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, ABD Temsilciler Meclisinin ‘Ermeni ...
Eren Erdem hakkında tahliye kararı
Eski CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında tahliye kararı verildi. Eren ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva