HABERLER>POLİTİKA
17 Mayıs 2018 Perşembe - 12:46

AK Parti İzmir’in Vekil Aday Adayı Öztürk: Herkesin, CHP’li belediyelerin de temsilcisi olacağım

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ender Öztürk, konuk olduğu SonSöz TV’de vekil olması durumunda İzmirlilerin sorunlarını hiçbir siyasi kimlik ayırt etmeden çalışacağını, kent ekonomisini büyütecek projelerle Ankara’ya gitmek istediğini belirtti.

AK Parti İzmir’in Vekil Aday Adayı Öztürk: Herkesin, CHP’li belediyelerin de temsilcisi olacağım

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ender Öztürk, SonSöz TV'de Aslı Eren'in sunduğu "Günaydın Ege" programına katıldı. 

Vekil aday adayı Öztürk, vekil olması durumunda İzmirlilerin sorunlarını hiçbir siyasi kimlik ayırt etmeden çalışacağını, kent ekonomisini büyütecek projelerle Ankara’ya gitmek istediğini belirtti.

Öztürk, vekil olma isteğini ve aday adaylığı yoluna çıkışını “Siyaset hayatın bir parçası, oluşturduğu etki ikliminde yaşıyoruz. Tıpkı bitki gibi yaşadığı atmosfere göre şekilleniyor. Biz de böyleyiz, siyaset ve ekonomi direk etkiliyor. Biz de yıllardır aktif siyasetin içindeydik. Balkan camiasındaki abilerimizi destekledik. Yanlarında durduk, bu süreçte işin içindeydik, Ender Öztürk ‘sıra sende, seni görmek istiyoruz’ dediler sağolsunlar.... Arkamda Balkan dernekleri, federasyon olması benim için büyük bir onur. Basın açıklamamı İzmir’in en eski derneklerinden Kosovalılar Derneği’nde yaptım. Bu dernek bugüne kadar 5 vekil çıkardı.  Bana verilen destekten ötürü seçilememek gibi korkum ve şüphem de yok. Allah’ın izniyle talip olduğumuz bu makama partimizin yetkili organları da bizi uygun görürlerse onları da mahcup etmeyeceğim. Bu nedenle sahnede rolümüzü alalım dedik” sözleri ile ifade etti.

YAYININ TAMAMI İÇİN:

TÜRKİYE-KOSOVA ARASI KÖPRÜ OLMAK İÇİN
Ender Öztürk, neden AK Parti’den aday olduğuna ilişkin gerekçesini ise “Siyaset bir hobi olamaz, siyaset sorumluk, arkanda bir topluluk ister. Destek almayınca tek başına olamazsın, siyasette bugün karar verdim ama gelen talepler nedeiyle atıldım. Kosova kökenliyiz ciddi acılarla gelmişiz, Balkan’dan Anadolu’ya gelince milyonlarca şehit verdik. Dramlar yaşadık unutmadık unutmayacağız siyasette yer allamamızın nedeni budur. Bizim siyasette rol almamız, yaşanan acıları unutturmamız gerekiyor.  Bizim Ankara’da olmamız gerekiyor. Kosova-Türkiye arasında iki ülke arasında köprü olmak adına, sosyolojik, kültürel ticari ilişkilerin gelişmesi adına en iyi köprüyü biz oluşturabiliriz diye düşünüyorum. Balkanlarda yaşanan katliamları unutmayacağız, dün ve bugün yaşanan masum insanların maruz kaldığı katliamları unutmayacağı ülke Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu nedenle insanlarımıza Filistinliler….Amacımız daha güçlü bir Türkiye.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan Balkanlara ciddi destek veriyor. Gidip görmek lazım, maddi manevi anlamda yanlarındadır. Biliyorlar ki başları sıkışsa Türkiye yanlarındadır. Bütün bunlar için, destek vermek adına AK Parti’de olmak istedim. Olmazsa ne olur? Derneklerimizle devletimizin yanındayız her zaman, bu nedenle AK Parti Recep Tayyip Erdoğan diyorum.  Daha güçlü Türkiye mazlum halkların umudu olarak görüyorum” dedi.

“ARKAMDA CİDDİ BİR ESNAF DESTEĞİ VAR SAĞOLSUNLAR”
Uzun yıllardan beri ticaretin içinde olduğunu, ticaretle uğraştığını ifade eden Öztürk “Arkamda hissettiğim güç konusuna gelince 20 yıldır ticarette hizmet ediyorum esnaf olarak, ticarette 25inci yıldır. İşte kesat ise evde fesat vardır. İşyerinde sıkıntı varsa evde de vardır. Ticaret erbapları adına iyi bir temsilci olabileceğimi düşünüyorum. İnşallah Gıda Çarşısı’nı Ankara’da kürsüde temsil etmeyi umut ediyorum. Onların da sorunlarını dillendirmek adına Anklara’da onların bir temsilcisi olacak, bir temsilciniz olacağım. Ciddi tebrik ve destek mesajları alıyorum.  İzmir ticaretine ilişkin aklımda projeler var bunlar adına…Turizm adına, Alsancak’a gelen turistlerin İzmir’de kalması adına bir iki gün kalmalarına vesile olacak projelerim var. Bu nedenle talip oldum. Esnaf kesimden destek veriyorlar sağ olsunlar, Buca’da Konak’ta güçlü bir destek var solsunlar…” ifadelerini kullandı.

“İZMİR’DE BELEDİYE BAŞKANLARININ ÇOĞU BALKAN KÖKENLİ”
İzmir’in uzun yıllardan beri yerel yönetimlerde iktidar olamadığı yönündeki soruya ise AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Öztürk  “ İzmir’de tersten cevap vereyim gelmişten geçmişe bakmak lazım İzmir’de iktidar olanlar nasıl olmuş. Uzun yıllar sadece bir partinin iktidarı, belli bir parti fanatizmi yok, İzmir insanı asla hiç bir konuda fanatik değil, gerçekçi düşünür. İzmir’in belediye baklanları kimler? Osman Kibar, nereli Selanik göçmeni. Balkan kökenli, Ahmet Piriştina, Cemil Şeboy Cengiz Bulut, Levent Piriştina…30 belediyenin yaklaşık 20’sinin başkanı Balkan kökenlidir. O zaman ne yapmak lazım, aslında burada biraz da cevap burada. Rumeli, Balkan kökenlilerin oyuna talipseniz onlardan bir temsilciyle çıkacaksınız? Belki de işin sırrı burada olabilir. CHP bunu iyi değerlendirdiğini görüyoruz. Sözlerim yanlış anlaşılmasın lütfen bu bir realite, demografik yapıya göre, ülkeni her yerinde gelen adaylar muhakkak olacak. Yerel yönetimlerde insanlar kendilerine yakın bir temsilciyi tercih ediyor. Önümüzdeki seçimlerde Balkan kökenli bir belediye başkan aday adaylığının daha çok olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Öztürk’ün konuk olduğu SonSöz TV’deki konuşmasından satırbaşları şöyle:

HERKESİN, CHP’Lİ BELEDİYELERİN DE TEMSİLCİSİ OLACAĞIM
İzmir’de İzmirliye ne kadar sorun varsa, ben buradan söz veriyorum. Gücüm yettiğince milletvekili olursam, onları yukarı taşımaya mücadele edeceğim. İzmir’in turizminin gelişmesi adına, Kemeraltı turizmi adına, Gıda Çarşısı’nın ticaretinin gelişmesi adına, yerel belediyeler şile çalışacağım, onarlın da bir temsilcisi olacağım, CHP’li belediyelerin de bir temsilcisi olacağım. Fark etmez milletvekili olduktan sonra İzmirliye hizmet adına kim kapımı çalarsa ona hizmet edeceğim. Çalmadı mı ben gidip kapısını çalacağım. Sayın başkan var mı bir sorunuzu?  Böyle bir hizmet anlayışı ile yola çıkacağım. İstiyorum ki artık İzmir beyin göçü vermesin,  hedefim aklımdaki İstanbul ile mücadele eden bir İzmir. Ticareti, turizmi geçmişten gelen bir birikimi var.  Ekonomik kalkınmayı inşallah daha çabuk yapabileceğine inanıyorum

“ÖZGENER'İN KAPISINI ÇALACAĞIM”
Şu anda İzmir de ciddi bir sıkıntı var. İzmir ticaretinde, milletvekili olursam Sayın Özgener’in de kapısını çalacağım. Sayın başkan elelele vererek ne yapabiliriz diye soracağım. Her türlü mücadeleyi vereceğimi söylüyorum. Hayallerim projelerim var. Binlerce esnafın sorunu var. Mesela Kemeraltı AVM’lere teslim olmuş durumda. Yaşayan bir yer olamadı. Alsancak pekâlâ öyle park yeri trafik sorunu var. İzmirliyim Kordonun hastasıyım ama misafirim gelince AVM’ye götürmek zorunda kalıyorum. Bunlar mevcut belediyelerin sorunu, İzmir’e dışardan bir ticaret olmalıdır. İzmir’in İzmirlinin sorunlarına çözüm olmak adına elimden gelen her şeyi yapacağım.

 
Ege Üniversitesi Senatosu’ndan ABD ve İsrail Kınama
 
Altınordu'ya Uğur'dan söz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Çavuşoğlu: Mağduriyet yaratma peşinde
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Türkiye'den ayrılan İsrail Büyükelçisi'ne ...
Bir partiden daha Cumhur İttifakı'na destek
Anavatan Partisi, 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldı.
Devlet Bahçeli'den yeni af açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "PKK ve FETÖ hapisteki kader mahkumları ...
 
'Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday olmam'
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı ...
İzmir'den yeniden aday mı oluyorlar?
İzmir Milletvekili olan Başbakan Yıldırım ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ...
Kocaoğlu ve Yücel’den 'ithal aday' mesajı
İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Ankara ziyaretleri ...
 
AK Partililerin imzasına açıldı! Trump'a mektup
ABD'den, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilen mektuplara cevaben, ...
Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin'deki son gelişmelerle ilgili peş peşe çok ...
AK Partili Özkan'dan CHP'li o isme tepki: Siyaset mezarlığına gömülmüş kişiler...
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Özkan kendisi hakkında açıklamalarda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva