HABERLER>POLİTİKA
18 Kasım 2018 Pazar - 08:11

AK Parti İzmir’in aday adayları listesinde kimler öne çıktı?

AK Parti’de 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için belediye başkan aday adaylıklarına başvuru süresi doldu. İzmir’de birbirinden çarpıcı isimler listede yer aldı.

AK Parti İzmir’in aday adayları listesinde kimler öne çıktı?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere kilitlendi. İzmir’de süreç hareketli yaşanıyor. AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda belediye başkan aday adaylıkları noktasında başvuru süresi doldu.

Buna göre kentte 128 kişi başkan adayı olabilmek için teşkilata müracaatını bildirdi. 3 kişi de Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adaylığı için başvuru yaptı. Meclis üyeliği noktasındaki başvuru için son günün 1 Aralık olduğu aktarıldı.

Görevde olan belediye başkanları ve aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılan ilçe başkanlarının başvuru yapmaması dikkat çekti. Tüzük gereği başvuru şartı aranmıyor. Genel merkez istediği takdirde resmi müracaatı olmayan kişiler de aday olabilecek. Ayrıca devlet kademesinde çalışan memur ya da bürokratların da görevlerini bırakmaları için son tarih Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği 1 Aralık… Balçova, Güzelbahçe ve Kınık’ta hiçbir müracaatın olmaması da gözden kaçmadı. Ayrıca listeye bakıldığında öne çıkan bazı isimler görüldü. Bazı ilçelerde kulislerde konuşulan ve aday olması beklenen isimlerin ilk etaptaki aday adaylıkları noktasında başvuru yapmaları malumun ilamı niteliği taşıdı. Ancak bazı noktalarda ise sürprizlerle karşılaşıldı.

İşte AK Parti İzmir’in dikkat çeken aday adayları:

BÜYÜKŞEHİR İÇİN 3 İLGİNÇ İSİM!
Eski Ergenekon Partisi Genel Başkanı Tarcan Ülük, Balçovalı arsa mağdurlarının avukat olan Mustafa Kemal Turan ve CHP’den ayrılarak İYİ Parti’ye geçen Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın ağabeyi Haldun Çıray da Büyükşehir Belediyesi noktasında başvuru yaptı.

MHP’NİN 2014 ADAYI AK PARTİ İÇİN BAŞVURU YAPTI
2014 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) adayı olarak seçime giren ve yüzde 30 oy alan Özkan Karadiken AK Parti’den aday adayı oldu. Karadiken eski partisinin yaşadığı tartışmalı kurultay sürecinde genel merkezle ters düşmüş ve sonrasında 2017 yılında, ‘MHP’de siyasi tıkanıklık var’ diyerek istifa etmişti. MHP’nin ardından AK Parti’nin yolunu tutan Karadiken Bergama’dan aday olabilmek için kolları sıvadı.

KARABAĞLAR VE TORBALI’DA MALUMUN İLAMI!
İsmi bir süredir siyaset kulislerinde ön plana çıkan Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç görevinden istifa ederek başvurusunu gerçekleştirdi. Devlet görevlileri ve memurlar için istifa süresi olan 1 Aralık’ı beklemeyen Tunç, Karabağlar Belediye Başkan Adayı olmak istediğini söylerken, “Bundan sonra verilecek karar genel merkezindir” açıklamasını yapmıştı. Ayrıca Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun da kulislerde konuşulanların paralelinde bir karar verdi. AK Parti’nin iktidarda olduğu ilçede görev talep eden Olgun aday adaylığını resmileştirdi.

BARATA ÇEŞME’YE, EDEBALİ BUCA’YA, GENÇTÜK BORNOVA’YA TALİP OLDU
Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun danışmanı Arif Barata Çeşme Belediye Başkan Adaylığı için yola çıktı. Barata ayrıca kapanmadan önce İl Genel Meclis Üyeliği görevini de yürütmüştü. AK Parti İzmir İl eski Sekreteri Ayşe Neşe Edebali de Buca Belediye Başkan Aday Adaylığı noktasında başvuruda bulundu. Edebali 24 Haziran seçimlerinde milletvekilliği için de aday adayı olmuştu. Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk ise Bornova Belediye Başkan Adayı olabilmek için adaylık müracaatını teşkilata iletti.

AK PARTİ’DEN CHP’YE GELİP MECLİS ÜYESİ OLAN, CHP’DEN AK PARTİ’YE DÖNEN KONAKLI BAYRAM KARABAĞLAR’A TALİP OLDU!
Geçmiş yıllarda AK Parti’den milletvekili adayı olan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) saflarına katılan Konak Belediyesi Meclis Üyesi Doğan Bayram tekrar eski partisine döndü. AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş’ın rozet taktığı Bayram bu kez Karabağlar Belediye Başkan Aday Adaylığına başvuru yaptı.

SEMBOL İSİM DE KARABAĞLAR’I İSTİYOR!
24 Haziran genel seçimleri sürecinde milletvekilliği için başvuru yapan ve ayakkabı sektöründe ‘ayakkabıların Sakıp Ağası’ olarak bilinen Ahmet Ayakdaş da Karabağlar Belediye Başkan Aday Adaylığına müracaatını gerçekleştirdi. AK Parti İzmir’in sembol ismi olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Grup Başkanvekilliği yaptığı sırada istifa eden ve geride kalan seçimlerde milletvekilliğine talip olan ve TBMM’ye küçük bir oy farkıyla gidemeyen Bilal Doğan da Karabağlar Belediye Başkan Aday Adaylığına başvuru yaptı.

ESKİ BAŞKAN KARACA KEMALPAŞA’YA YENİDEN TALİP
Şu an Arif Uğurlu’nun başkanlık koltuğunda oturduğu ve partinin İzmir’deki ‘kalesi’ olarak gösterilen Kemalpaşa’da 2004-2009 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Yakup Karaca aday adaylığı başvurusunda bulundu.

KONAK, MENDERES VE URLA’DA SÜRPRİZ!
24 Haziran seçimlerinde milletvekilliği noktasında başvuru yapan Likya Estetik ve Güzellik Merkezi Sahibi Zerrin Kara ve AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı Konak’a, Ordulular Derneği Başkanı Süleyman Artcı Menderes’e, Sivil Değişim Derneği İzmir Temsilcisi, İzmir küçük Millet Meclisi’nde 2011-2015 yıllarında aktif olan, Yeni Anayasa Platformu (YAP) aktivisti Pervin Mısırlıoğlu Erkilet de Urla’ya talip oldu.

 
Milli Takım İsveç'e boyun eğdi, küme düştü!
 
'Piyanonun Usain Bolt’u' İzmir'e geliyor
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalıya destek 19 Kasım 2018 Pazartesi 04:14

Buca da gerek iktidardan gerek muhalefetten bir sürü meclis üyesi var ancak Adnan Öztekin haricinde kimsenin mikrofon alıp da soru sorduğunu görmedim buna CHP İL BAŞKANI Deniz Yücel ve CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ da dahil. Laf başı geldiğinde Buca çok kötü , sorsaydınız Levent Piriştina'ya.

Yorumu oyla      9      5  
Editöre şikayet 18 Kasım 2018 Pazar 18:19

İzmir adıyla sürekli yorum yazan Ballıkuyu ve Yeşilidere ekibinin yorumları görmek istemiyoruz. Bu yazının altında birbirinin aynı 3 yorumları var. yeter artık. Lütfen önlem alınız.

Yorumu oyla      10      6  
izmir 18 Kasım 2018 Pazar 15:55

Türkiye istanbuldan ve izmir Karşıyakadan ibaret DEĞİLDİR 1998 yılında projesi hazırlanmış izmir Ballıkuyu Yeşildere kentsel dönüşüm 2023 yılında mı olacak ? veya 2050 veya 2071 yılında mı olacak ? yada deprem olduğu zaman mı olacak dönüşüm, uzlaşma değil zorunlu yerinde dönüşüm olsun. CHP AKP DUYSUN

Yorumu oyla      10      7  
izmir 18 Kasım 2018 Pazar 15:54

Türkiye istanbuldan ve izmir Karşıyakadan ibaret DEĞİLDİR 1998 yılında projesi hazırlanmış izmir Ballıkuyu Yeşildere kentsel dönüşüm 2023 yılında mı olacak ? veya 2050 veya 2071 yılında mı olacak ? yada deprem olduğu zaman mı olacak dönüşüm, uzlaşma değil zorunlu yerinde dönüşüm olsun. CHP AKP DUYSUN

Yorumu oyla      10      7  
Menemenli Seydo 18 Kasım 2018 Pazar 13:13

Dürüst güvenilir,Hakkı başkanı istiyoruz

Yorumu oyla      9      6  
izmir 18 Kasım 2018 Pazar 12:50

Türkiye istanbuldan ve izmir Karşıyakadan ibaret DEĞİLDİR 1998 yılında projesi hazırlanmış izmir Ballıkuyu Yeşildere kentsel dönüşüm 2023 yılında mı olacak ? veya 2050 veya 2071 yılında mı olacak ? yada deprem olduğu zaman mı olacak dönüşüm, uzlaşma değil zorunlu yerinde dönüşüm olsun. CHP AKP DUYSUN

Yorumu oyla      9      7  
Vatandaş 18 Kasım 2018 Pazar 11:32

Bunların hepsi tavşan aday şu Konak’ı verin Mardinlilere görelim boylarını kurtuluruz %19 düşürürler oyları birdaha açmazlar ağızlarını kurtuluruz şu Mardin sevdasından ver mehteri ver

Yorumu oyla      10      5  
Gürkan 18 Kasım 2018 Pazar 11:14

Belediyeye sürekli sallayıp, projelerine dava açanlar, bugün AKP'den adaylık başvurusu yapmış. Dert nedir öğrenmiş olduk.

Yorumu oyla      9      5  
Bucalı 18 Kasım 2018 Pazar 09:48

Bucaya, herkesimden oy alacak , kazanma şansı olan Adnan öztekin aday gösterilmeli.Doğma büyüme Bucalı ve hem siyaseti hem Belediyeciliği iyi bilen bir kardeşimiz... Allah yolunu açık etsin...

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanetin tartışılan ziyareti için ne dedi?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 9 Kasım'da Kadir Mısıroğlu'na gerçekleştirdiği ...
CHP’li Salıcı İzmir’de konuştu: Kocaoğlu’na övgü 30’da 30 hedefi!
Genel Başkan Yardımcısı Salıcı İzmir’deki birlik, beraberlik ve dayanışma ...
Erdoğan: Atatürk'e hakarete izin vermeyiz!
İstanbul'da 5 millet bahçesi açılıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel ...
 
Yavaş'ın 'yayınlama' dediği mesajını yayınladı
Mansur Yavaş, Fatih Altaylı’ya attığı mesajda, AK Parti’nin kendisine ...
MHP'li Enginyurt, Bahçeli'nin tepkisine ne dedi?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un ...
Yerel seçim öncesi toplu istifa!
CHP Şanlıurfa İl Başkanlığından 10 yönetim kurulu üyesi ile partinin Eyyübiye ...
 
CHP’li Kılıç: Ülke tarımı kredi ve faiz sarmalında
CHP PM ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan ...
İzmir’de kim/nereye talip oldu? İşte tam liste
İzmir’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 30 ilçeye olan talip aday adaylarının ...
AK Partili Şengül: 10 yılda Kemeraltı bambaşka bir yer olur
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve İzmir Milletvekili Necip Nasır, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva