HABERLER>POLİTİKA
14 Kasım 2017 Salı - 13:59

AK Parti İzmir'den 'Çiğli' bombardımanı: Hastane salvosu!

Çiğli Belediyesi’nin faaliyet ve çalışmaları üzerinden Başkan Arslan’a yüklenen AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Boztepe, “Hasan Arslan başkanlığı bittikten sonra ‘bu eseri ben yaptım’ diyemeyecek ama ‘şu kaçak binada katkım var’ diyebilecek” dedi.

AK Parti İzmir den  Çiğli  bombardımanı: Hastane salvosu!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe, Çiğli Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mesut Demirkaya, Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, Çiğli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Sarı, Çiğli İlçe Kadın Kolları Başkanı Nadire Boyacıoğlu, Çiğli Belediyesi faaliyetleri ve çalışmaları üzerinden Başkan Hasan Arslan’a eleştirilerde bulundu.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe önemli açıklamalarda bulunurken, Özel İzmir Can Hastanesi’nde inşaat fazlalığı, belediyenin borç durumu gibi çeşitli konularda Başkan Arslan’ı hedef aldı.

‘BU ESERİ BEN YAPTIM’ DİYEMEYECEK AMA ‘ŞU KAÇAK BİNADA KATKIM VAR’ DİYEBİLECEK!
Boztepe, “Çiğli Belediye Başkanı’nın bir konuda hakkını yememek lazım. İmarda inşaat fazlalığı ve akrabalarını işe doldurma konularında çok iyi.  Amcasının torunu, yeğeni, gelini, kız kardeşinin kuzeni, eşinin kuzeni, amcasının gelini, yeğeni falan… Şirket gibi yönetilen bir belediye. Bu konuda hakkını yememek lazım. İyi çalışmalar yapıyor. Geçtiğimiz günlerde benimle ‘ilgili temiz siyaset yap’ dedi. Çıksın tüm kadrosuyla hangi televizyon ve ortamı istiyorsa biz hazırız. 4 yıla geliyoruz. Yapılan bir icraat söylesinler. Belediye başkanlığı bittikten sonra Hasan Arslan çocuklarına desin ki ‘bu eseri ben yaptım’… Böyle diyebileceği bir şey yok. Ama ‘şu kaçak binada benim katkım var’ diyeceği çok bina var. İlçede 173 daire 8 dükkan kayıp olarak görünüyor. Hastane önüne yol açılmıyor. Büyükşehir’le mücadele edip yolu açtıracağına büfe konduruyor. Belediyenin kendi arazilerini satıyor, dairelerin peşine düşmüyor. Emek harcamadan bu işi bitireyim diye düşünüyor. Belediye borç batağında yüzüyor. Belediyenin mülklerini satarak borcu ödeyeceğini düşünüyor. Bunları yapacağına kayıp 173 daire 8 dükkanı bul. Kimin temiz siyaset yaptığını Hasan Arslan Başkan’a sormak lazım. Bu kent beni bilir. Hayatımda hiç kimseye çamur atmadım. En çok hakkımda dava açıp ‘hakaret etti’ demişlerdir. Yüzde 95’inde de beraat etmişizdir. Bizim partimize ‘temiz siyaset yapın’ demek onun haddi değildir” dedi.

BUNUN ÜZERİNE KONUŞMAYA GEREK YOK!
Belediye Başkanı Arslan’ın personel maaşlarını aksatmadan ödediğini belirtmesi hakkında konuşan Boztepe, “Bir belediye başkanı çalışanın maaşının ödemekle övünüyorsa başka bir şey konuşmaya gerek yok. Zaten İller Bankası vasıtasıyla belli paralar geliyor. Bütçenin tahminen yüzde 40’ı personel maaşına gider. Bakan Özhaseki bunları bize ders gibi anlattı. ‘Bir belediyede personel maaşı yüzde 40’ı geçiyorsa, orada soru işaretleri başlamıştır’ dedi. Doğu’da yüzde 80’leri buluyor ama bizim bu taraflarda yüzde 30’larda olması gerekiyor. Yani bu maaşlar için ‘Ben bunu ödüyorum, daha ne istiyorsunuz, yolunuzu yapmaya çalışıyoruz, bir de eser mi yapayım?’ diyor. Bunun üzerine konuşmaya gerek yok” diye konuştu. 

HERKES BUNUN BEDELİNİ ÖDER!
Boztepe Özel Can Hastanesi’yle ilgili ise yaptığı detaylı açıklamada, “İzmir’in birçok ilçesinden birçok sorunla ilgili bilgiler bizim il başkanlığımıza geliyor. Bununla ilgili de geldi. Can Hastanesi’yle ilgili ciddi sorunlar geldi. İnanın yerini bile bilmiyorduk. Bu konuyla ilgili sorular sordum hiçbirine cevap vermediler. İddialarımı kendim uydurmadım. Birileri gelip uzaydan bana söylemedi.  16 bin 385 metrekare inşaat yapılmış. Burada emsal 1… İnşaata şikayet olmuş. Çevre Şehircilik Müdürlüğü bir rapor düzenliyor. Metrekare metrekare açılımı var. Bina ortada. Orada olan durum şu; bir tane evimiz var. 200 metrekare yapmışız. 120 metrekaresini fazla yapmışız. Geliyor ve inceliyorlar. Hadi balkonu koridoru saymayalım diyorlar ama ‘sen buraya yatak odası yapmışsın’ dedikleri zaman sen bunları depo olarak kullanacağım diyemezsin. Depo alanı yüzde 5’i geçemez. Depo denilen yere de her şeyi kurmuşsun. Bu kadar da ayıp diyor. Yaşanan konu bu. Hastane alanında 5 bin 300 metrekare inşaat izni var. 16 bin 385 metrekare inşaat yapılmış. Boş yeri depo olarak kullanacağız diyorlar ama ameliyathane ve gerekli tesisi kurmuşlar.  İl Sağlık Müdürlüğü’nün iki tane raporu var. ‘Sen burayı depo göstermişsin ama oda yapmışsın’ diyor. Tesisini ona göre kurmuşsun diyor. Bu da benden olsun gibi bir rapor bu. Derdimiz hastane falan değil. Koca bir tane bina yapılmış. Bunları geçtik. Burada belediye başkanı gelecek Hüsnü Boztepe’ye temiz siyaset yap diyecek. Buyurun gidelim. Bina ortada. Binaya göre proje yapıyorlar. Tablo üzerinde çalışma olmaz. Gitmişler yerine bakmışlar. Burada bu olmaz demişler. Hasan Arslan bunun cevabını verecek.  Çiğli Belediyesi’nde çalışan CHP’li değil Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde çalışan AK Partili değil. Herkes devletin memuru ve herkes kendi işini yapacak. Bu ve buna benzer emsal, inşaat fazlalıkları konusunda Cumhurbaşkanı ve Bakanımızın dediği gibi herkes bunun bedelini öder. Bu mızrak bu çuvala sığmaz” açıklamasında bulundu.

KENDİSİNE BİR TELEFONU KADAR YAKINIM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunan Boztepe, “Başka bir siyasi partinin içişleri beni hiç ilgilendirmez. Ama Kemal Bey belediye başkanları hakkında bilgi alamıyorsa ben kendisine bir telefon kadar yakınım. Kendisine seve seve rapor veririm. Vereceğim raporda ufacık bir fazla bulsunlar bir daha siyaset yapmam. Biz İzmirliyiz. Bu kentte ekmek yiyoruz. Dürüst olmak lazım. Düzgün siyaset yapmak lazım. Çiğli Belediyesi vermiş, Çevre ve Şehircilik vermiş diyor. İnsan biraz sıkılır. Belediye başkanını doğru işler yapmaya davet ediyorum. İşçi parasını ödüyorum diyor. Bunun ufku bu kadar. Büyükşehir Belediyesi 5 tane yazı yazmış bununla ilgili, bilgi verin demiş. Bir tane cevap vermemiş. Aziz Bey’i de burada göreve çağırıyorum. Büyükşehir AK Partili olsa ben seni dikkate almıyorum diyebilirsin. İkiniz beraber poz veriyorsunuz her gün. Niye yazmıyorsunuz?” diye konuştu.

BOZTEPE’DEN KOCAOĞLU’NA: BU AYIP BİLE YETER!
İzmir’in uzun yıllardır en büyük sorunları arasında gösterilen ve bir türlü çözülemeyen çöp sorununa değinen Boztepe, “Kentin 14 yıldır belediye başkanı, ‘Eğer ki aday olursam. Bu katı atık bertaraf tesisini kurmak için aday olacağım’ dedi. Devasa bir bütçesi var. Manisa’nın 5 katı kadar bütçesi vardır. Bu ayıp bile yeter. Okulların önündeki çöp bariyerleri pislik içinde. Bir çöpü bile toplayamayan yapı ile karşı karşıyayız. Bırakın bunların eser yapmasını… Bir büyükşehir belediye başkanı 14 yıldır bir çöp tesisi kuramıyor, ben utandım” dedi.

OTOBÜS TUTUP GEZDİRECEĞİM DEDİ, HALA BEKLİYORUZ
Çiğli Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mesut Demirkaya, belediyenin borçlanma durumuna ilişkin açıklamalarda bulunurken ayrıca projelere de eleştiri getirdi. Demirkaya, “Başkan geldi borç 3 buçuk milyona indi biz de sevindik. ‘Çiğli’ye gelecek hizmetin önünde durmayacağız’ diyerek kendisine açık çek verdik, karşılığını bulamadık. Borç, ikinci yıl 20, üçüncü yıl 24 milyona çıktı. ‘Ne yapıyorsun? Bir anlat’ diye yazılı belge verdim. Projelerle ilgili ise belediyenin internet sitesinde tamamlanan, devam eden ve planlanan projeler yer alıyor. Daha yapılan bir eser yok. Biz eleştirileri mecliste söyleyince ‘Bize haksızlık ediyorsunuz’ dedi Sayın Başkan. Ayrıca ‘otobüs tutup gezdireceğim dedi. Hala biz bekliyoruz. Otobüsü biz tutalım buyursun gezdirsin. Hala bir netice alamadık” diye konuştu.

BORÇLANIN KARDEŞİM AMA AYAKLARI YERE SAĞLAM BASSIN!
Demirkaya borçlanma için ise, “Sayıştay borç stok miktarının aşılması sebebiyle mevzuata aykırı kredi kullanımı var demiş. İşlem yapılmalıdır diyor sayıştay. Çiğli Belediyesi’nin şu an kısa, orta ve uzun vadede toplam borcu yapılandırmalar da dahil 175 milyondur. Şirketin borcu yok, bilmiyoruz. Cari borçları bilmiyorum. Kayıtlara girmiş borçları söylüyorum. Bir önceki bütçemiz 174 milyon, borcumuz 200 milyon. Borçlanın kardeşim ama ayakları yere bassın. Hayali bir şey yapmayalım. Borçlanmaya karşı değiliz ama hayale karşı olacağız. Kafesan şirketi battı. Bunu kendileri söylüyor” dedi.

ÇÖPÜ MANİSA’YA VERELİM!
Demirkaya çöp tesisi için, “Sayın Kocaoğlu’na tavsiyem var. 2 yıl önce orta Avrupa ziyareti yaptılar. Hasan Arslan’la ne öğrenmişler bize anlatsınlar. Buca, Bornova, Karabağlar, Konak’tan geliyor. Bu işi becerinceye kadar Manisa’ya verelim. Aynı mesafe aynı kilometre… Çöp kıymetli bir hammadde. Bunu niye bu kadar atıl tutarlar anlamıyorum. Tavsiyem bu iş çözülünceye kadar Manisa’ya vermeliler” açıklamasında bulundu.

HER AN PATLAMA OLABİLİR!
AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin de çöp sorunuyla ilgili konuştu, “Biz Çiğli’de yaşayan insanlar olarak çöpten kurtulmak istiyoruz. ÇED raporu Başbakanımız Binali Yıldırım’ın desteğiyle çıktı. Örnekköy Yamanlar’da bir yer belirlendi. Sonra mahkemeye verildi. Burada tavşan kaç tazı tut hesabı var. Onlar olmazsa başka biri mahkemeye verecek. Bunu yapmak istemiyorlar. Siyasi bir parti ayrımı yapmaya gerek yok. Çiğli’de yaşayan vatandaş o kokuyu çekmek zorunda değil. Bizim belediye başkanımız sesini çıkarmıyor. Ben belediye başkanı olsam, Büyükşehir’de AK Partili olsa her gün kapısına giderim. Artık orada o kadar birikmiş ki içme suyuna karışıyor. Yapılan ölçümlerde her an bir patlama olabileceği yönünde” dedi.

 
'ByLock' kullanan İzmirli iş adamına 9 yıl hapis!
 
İzmir yerli otomobil için yola çıktı... Komitede kimler var? Üretim için hangi ilçeler ön planda?
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal 15 Kasım 2017 Çarşamba 11:53

Sayın Boztepe sizin meclis üyeleriniz chp li belediye başkanlarıyla tatile Kıbrısa gidiyor Kıbrıs dönüşünde chp ye geçecek.

Yorumu oyla      11      5  
nafile 15 Kasım 2017 Çarşamba 11:00

Boşuna nefes tüketmeyin.. Akp yi Anapın sonu bekliyor.

Yorumu oyla      13      5  
Iyi bir gelecek 15 Kasım 2017 Çarşamba 10:53

Vermeyin abi o zaman oy. Ne akp ne chp ye mahkum bu sehir. Artik yeni bir umut dogdu. Ataturkcue Ataturkcu, dinciyse dinci, gelenek goreneklere uyan Iyi parti var. Bir donem verin iyi partiye izmiri bakalim. Azizin tembelliginden ilcelerin alaverelerinden kurtulun.

Yorumu oyla      12      5  
Yasin Ercan 15 Kasım 2017 Çarşamba 09:39

Çiğli İzmir’in diğer ilçelerine nazaran bir KASABADIR.Bu sözü abartılı veya yanlı bulan var ise lütfen atlasın arabasına ve Çiğli’yi ,Evka’yı,Egekent’i bir dolaşsın

Yorumu oyla      13      5  
15 Kasım 2017 Çarşamba 09:29

Egekent'e giriyorsunuz...Sol taraf istinatlar kömür karası olmuş... Oraları insan bir boyar --- Çocuk Parkı sayısı o kadar azki çocuğunuzu yürüme bir parka götüremiyorsunuz.Neredeyse hiçbir yerde çim yok.Yeşillik alan olarak ayrılan yerler kurumuş ve sarı ottan geçilmiyor.Yollar deseniz çukur ve kazık içinde.Özetle Çiğli gerçek manada kötü yönetiliyor.En yakın ilçe Karşıyaka haftada 5-6 açılış yaparken Çiğli'de 1 tane bile değişiklik yok.Aşağıdaki yorum çok doğru bir kere Belediye Binasına bakınca başka söze gerek kalmıyor.

Yorumu oyla      13      5  
Kemal 15 Kasım 2017 Çarşamba 09:09

Dinime söven müslüman olsun sayın Boztepe bayraklida ne yaptın ya siz ellerinizle teslim ettiniz seçimlerde diyer parti kazansın diye canla başla çalıştınız. Yanlız bu sorun Çiğli ninmi diyer ilçelerde yokmu il binanizinda bulunduğu bayraklida sizin meclis üyeleriniz birer birer chp geçiyor. Davalarını zi karşılıklı anlaşarak geri çekiyorsunuz ya allah aşkına neyin basın açıklamasını yapıyorsunuz .siz akp olarakizmirde siyaset yapamıyorsunuz.

Yorumu oyla      12      6  
15 Kasım 2017 Çarşamba 08:51

Çiğli'yi Çiğli yapan kuzeyin yıldızı Egekent hizmet bekliyor. Metro bekliyor. Çiğli belediyesinde icraat yok.

Yorumu oyla      15      5  
İzmirli 15 Kasım 2017 Çarşamba 08:44

Çiğli ilçesi büyükşehir belediyesi merkez ilçesi olmasına rağmen büyükşehirden yeterince hizmet görmeyen ilçedir. Çiğli belediye başkanının vizyonu yokki Çiğli'ye birşeyler katsın. Yıllardır Egekent'e metro, Çiğli sahillerine vapur iskelesi, İzban'ın Çiğli sınırlarından itibaren yeraltına alınsın istedik. Duyan yok. Kuzey felç durumda. Bas bas bağırıyoruz. Egekent-BornovaEvka3 metro projesi yapılmalıdır. Çöp neden hala daha Çiğli'de? Vizyonsuz kişiler Çiğli'ye belediye başkanı olmasın.

Yorumu oyla      13      5  
Sercan 14 Kasım 2017 Salı 22:10

Bencede Çiğli İzmir’in en kötü ilçelerinden bir tanesi.Modern görünümlü hiçbirşey yok.Belediye hizmetleri çok kötü.

Yorumu oyla      18      6  
mahmut gögebakar 14 Kasım 2017 Salı 19:58

ben chp liyim. bence de haklılar. izmirde büyüksehirde de dahil hiçbir ilce calısmıyor. eger haberdeki iddialar dogruysa hemen yargıya basvurmalılar. eger basvuru yapmazlarsa belediye baskanından kalır bir farkları yoktur ve bos konusmus olurlar.

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım'dan Rakka tepkisi: Neler olmuş neler
Başbakan Yıldırım, DAEŞ'li teröristlerin Rakka'dan çıkmasına izin verildiği haberlerine değindi.
Bahçeli: Partimiz AK Parti ile yan yana!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.
CHP'li Sındır'dan Atatürk çıkışı: AK Parti ve Erdoğan'ın endişesi İyi Parti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, AK Parti ...
 
AK Parti Buca Whatsapp'a bekliyor
AK Parti Buca İlçe Başkanlığı bir yeniliği daha Bucalıların hizmetine ...
CHP’li Dönmez o iddialar için net konuştu: Asla öyle bir söz...
‘Emaneti Mehmet Birlik’e vermem lazım’ şeklinde açıklama yaptığı iddia ...
AK Partili Sürekli'den 3 ilçeye çıkarma
Terör örgütlerinin kara propaganda ve siyaset mühendislikleri dâhil birçok ...
 
İzmir'in o ilçesinde sanayicinin en önemli sorunu çözülüyor
İzmir-Aydın Otobanından Pancar’a iniş-çıkış verilmesi için dün start verildi. ...
CHP'li Bakan sordu: DSİ şantiyeleri kapatılıyor mu?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Türkiye genelinde Devlet Su İşleri’ne ...
CHP İzmir’de kongre takvimi belli oldu: Hangi ilçe ne zaman/nerede sandık kuracak?
Mahalle delege seçimlerinin ardından ilçe kongreleri için geri sayıma ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva