HABERLER>POLİTİKA
15 Nisan 2019 Pazartesi - 08:38

AK Parti İzmir’de temayülden kim çıktı?

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün istifasının ardından yerine gelecek isim için yapılan eğilim yoklamasında ilk üç isim belli oldu. Eğilim yoklamasında Aydın Şengül birinci çıkarken onu Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Tanfer Kemerli ve İzmir eski milletvekili YDK Üyesi Av. Kerem Ali Sürekli izledi.

AK Parti İzmir’de temayülden kim çıktı?

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimin ardından ülke genelinde durum değerlendirmesi sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rapor istediği parti teşkilatında ilk istifa İzmir’den gelmişti. İl Başkanı Aydın Şengül, Ankara’ya giderek istifasını sundu. Sandık sonuçlarını kast ederek, ‘başarısızlık varsa sorumluluğu kabul ediyorum’ diyen Şengül, üstü kapalı, zaman zaman da isim vererek yaptığı açıklamayla aktif siyasete nokta koydu.

Şengül’ün istifa kararı sonrası İzmir’e gelen Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ve MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur başkanlığındaki ekip yeni il başkanı için teamül (eğilim yoklaması) yaptı. Parti yöneticilerinin görüşlerinin alınması ve yazılı isim bildirmelerinin akabinde ise hemen il yönetim kurulu da görevinden alındı. Yaklaşık 400 kişinin oy kullandığı seçimlerde sonuçlar açıklamadı. Resmî olarak duyurulmayan fakat parti kulislerine yansıyan bilgilere göre teşkilat “kimi il başkanı görmek istersiniz?” sorusunda birinci sıraya yine Şengül’ün adını yazdı. Şengül birinci sırada çıkarken onu Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Tanfer Kemerli ve İzmir eski milletvekili YDK Üyesi Av. Kerem Ali Sürekli izledi.

Hafta içinde Ankara’ya çağrılarak görev tebliğ edilmesi beklenen yeni il başkanı için içeriden ve dışarıdan birçok kişinin adı geçiyor. Partide, eğilim yoklaması sonrası öne çıkan üç kişi dışında Kadın Kolları MKYK Üyesi Gerçek Tekin, Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu,  İzmir eski Milletvekili Nesrin Ulema, Aliağa eski Belediye Başkanı Tansu Kaya, Kemalpaşa eski Belediye Başkanı Arif Uğurlu ve Seferihisar Belediye Başkan Adayı Hamit Nişancı gibi isimlerin de Ankara’ya davet edilebileceği öğrenildi.

Öte yandan partide gelecek rapor ve analizlere göre son kararı Erdoğan verecek.

 
Kuşadası'nda kaçak göçmen operasyonu!
 
ABD'de hayatını kaybeden İlayda Kozak'ın cenazesi İzmir'de
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şaka 15 Nisan 2019 Pazartesi 17:34

Ya hu siz dalga mı geçiyorsunuz? Bir tek Melek Hanım farklı diğerleri belli. Madem bunlardan biri olacak, Aydın Şengül kalsaydı. Nasıl olsa O herkese payını veriyordu.

Yorumu oyla      4      6  
Teşkilat 15 Nisan 2019 Pazartesi 14:09

bugüne kadar bir ilk olarak mahalle temsilciliklerini düşünen ve hayata geçiren teşkilatta karşılığı olan genç ve yenilikci bir mustafa arslan var bu gerçeği kimse yabana atmasın. eğer ak parti izmirde köklü bir revizyon gerçekleştirmek istiyorsa bu isim gözardı edilemez ben buca teşkilatındayım mustafa arslandan önceki dönemi de çok iyi biliyorum mustafa arslan sonrasınıda. 4,5 yıl var seçimlere yeterli bi süre eğer bu isim değerlendirilirse çok verimli olur diye düşünüyorum 1. parti çıkarmı bilinmez ama oy oranını rahatlıkla %40 bandına çeker diye düşünüyorum

Yorumu oyla      13      9  
İstanbul 15 Nisan 2019 Pazartesi 13:26

Uzayan bu süreç kime zarar veriyor? Elbette Ak Partiye zarar veriyor bunu da herkes biliyor sorulan soru şu: bu seçim sonucu mahalli idareler değil de cumhurbaşkanlığı seçiminde olsaydı ne olacaktı? Öyle bir mağduriyet yaratıldı ki bunun kazananı İmamoğlu oldu. Seçim yenilenirse sonuç İmamoğlu na yarayacak. İnsanların yorumlar bu.

Yorumu oyla      7      5  
Turan togul 15 Nisan 2019 Pazartesi 12:50

Hic biri tabana cevap verecek halkin icine girecek yerinde oturmayan biri lazim

Yorumu oyla      6      5  
bıyıksız 15 Nisan 2019 Pazartesi 12:46

istifa eden bıyığını kessin.

Yorumu oyla      5      5  
Bu akılla olmaz 15 Nisan 2019 Pazartesi 12:31

İnsanları topla gelenler empoze etsin neymiş temayül yoklamasıymış adı. TÜM İLÇELERDE VE İLDE İSTEYENİN ADAY OLDUĞU KİMSENİN MÜDAHALE ETMEDİĞİ milletvekillerinin müdahil olmadığı kongreler istiyoruz. Körler sağırlar birbirini ağırlar zihniyeti ile bu iş yürümez. Gençlerin önü açılsın dava diyen fakat küstürülenler tarafsız kongreler yapılırsa bakın nasıl geri dönüyorlar?

Yorumu oyla      7      5  
mete 15 Nisan 2019 Pazartesi 11:09

sağdan say,soldan say,hep aynı isimler.körler sağırlar birbirini ağırlar.görevden aldığı isimleri görevden aldıklarının adamlarına oylattırıyorlar.

Yorumu oyla      6      5  
ali 15 Nisan 2019 Pazartesi 11:00

hep aynı isimler başka isim yok mu

Yorumu oyla      7      5  
merkez 15 Nisan 2019 Pazartesi 10:41

ben AKP bu saatten sonra izmir il başkanlıgını kapatıp gitsin. her seferinde fark yiyip duruyor nasılsa. hayır bakıyorsun istanbulu ankarayı,antalya,mersin ve adanayı da kaybetmişsin. zaten izmride kazanma şansın bir 17 sene daha geçse yok. bence kimseyi aday göstermesinler. bizide yormasınlar! hayır sayın zeybekçi es kaza başkan seçilse en büyük projesi gece kondulara banada boya yapmak olucaktı. vizyon önemli tabi. nede olsa belediyelerin en büyük görevi gece kondu boyamaktır. mesela kentsel dönüşüm zararlı ama gece kondu boyamak çok yararlı.

Yorumu oyla      14      7  
izmirli 15 Nisan 2019 Pazartesi 10:15

Allahaşkına hiç mi işiniz yok temayül yoklaması yapsanız ne olur yapmasanız ne olur çay kahve içmeye bu kadar kişi toplanmaya gerek yok.Selametle.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Ah bu iç döküşler!
Mehmet KARABEL yazdı... Ah bu iç döküşler!
İzmir'de İmamoğlu'na mazbatalı destek
CHP Buca Gençlik Kolları Örgütü, YSK'ya İmamoğlu'nun mazbatasının verilmesi ...
AK Parti İzmir'de o ismi Grup Başkanvekili olarak önerecek
Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu'nda görev dağılımı belli oldu. ...
 
Ekrem İmamoğlu'ndan 'stadyum' tepkisine yanıt!
Beşiktaş-Başakşehir maçına gidişi ile ilgili kendisini eleştiren MHP lideri ...
MHP Karaburun İlçe Başkanı istifa etti
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karaburun İlçe Başkanı Fırat Zorlu, sağlık ...
AK Parti'den yeni 'İstanbul' açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, olağanüstü itiraz konusundaki ...
 
Bahçeli'den İmamoğlu'na 'maç' çıkışı!
MHP lideri Devlet Bahçeli, Ekrem İmamoğlu'nu Beşiktaş-Başakşehir maçına ...
Fatih YAPAR yazdı... Şengül neden Zeybekci’yi hedef aldı?
Fatih YAPAR yazdı... Şengül neden Zeybekci’yi hedef aldı?
AK Parti İzmir'de temayül günü: İl Başkanı kim olacak?
İzmir’de AK Parti eski il Başkanı Aydın Şengül’ün görevden istifa etmesinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva