HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2020 Cumartesi - 11:02

AK Parti kongresinde Soyer’e ‘satış’ salvosu: Kasada para bitti!

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı 7'nci olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrede konuşma yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin hedefinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer vardı. Sürekli "Aziz Kocaoğlu'nun satışlarına bakın birde 500 günde Soyer'in satışlarına bakın. Kasadaki para bitti 600 milyar borçlanırdı. Daha 2 sene var… En son ne yaptı başkan? 12 yıldır başarı ile uygulanan 90 dakika uygulamasını kaldırdı ve ulaşıma zam yaptı. Bu sistemden emekçi halkımız faydalanıyordu… ‘Bu yanlıştan dönün’ dedik. Dönmediler" diye konuştu.

AK Parti kongresinde Soyer’e ‘satış’ salvosu: Kasada para bitti!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - AK Parti'nin 7'nci olağan kongre süreci bugün gerçekleştirilen Seferihisar kongresi ile devam etti. Mevcut AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın'ın yeniden aday gösterildi. Ahmet Aydın'ın yeniden Seferihisar İlçe Başkanı Seçildiği kongreye, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekilleri Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar, Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AK Parti İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Gerçekleştirilen kongrede Divan Başkanlığı'na AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili seçildi. Divan başkanlığının seçiminin ardından kongreye katılan AK Parti Milletvekilleri konuşmalarını gerçekleştirdi.

Kongrede konuşmasını gerçekleştiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 2009 yılına kadar görev yapan Hamit Nişancı'yı övdü. Sürekli, “Seferihisar önemli bir ilçe… Bu ilçede 10 yıl Hamit Nişancı belediye başkanlığı yaptı ve 2009' mükemmel bir belediye bıraktı. Normalde kazanan Hamit Nişancı'ydı. Ancak bildiğiniz üzere geçtiğimiz seçimde bir açık bir de gizli ittifak vardı. Bu ittifak ile birlikte kazanan onlar oldu. 2009'da Hamit Nişancı başkanımız bıraktığında Seferihisar'da her şey güllük gülistanlıktı. Şu an ise bitmiş bir Seferihisar, bitmiş ve tükenmiş bir Seferihisar ile karşı karşıyayız. Zaten 2009'dan 2019'a kadar da hiçbir şey yapılmadı. Şuan ki belediye başkanımızda bir şeyler yapmak için çabalıyor ancak sonuç yok” dedi.

Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ’90 dakika’ sisteminin paralı hale getirilmesi üzerinde yüklenen Sürekli, satışlar konusunu gündeme getirdi.

Sürekli konuşmasında şunları söyledi:

“Seferihisar’ın bütün mallarını sattılar ve sıra İzmir'e geldi. Aziz Kocaoğlu'nun satışlarına bakın bir de 500 günde Soyer'in satışlarına bakın. Kasadaki para bitti, 600 milyar borçlandı. Daha 2 sene var… En son başkan NE YAPTI? 12 yıldır başarı ile uygulanan 90 dakika uygulamasını kaldırdı ve ulaşıma zam yaptı. Bu sistemden emekçi halkımız faydalanıyordu. Biz, ‘bu yanlıştan dönün’ dedik, dönmediler. Meclis üyelerimiz başarılı bir önerge sundular mecliste ancak bu kabul edilmedi. Halkın menfaatine olan bu önergeyi kabul etmediler. Bu belediye vatandaşın aleyhine olan düzenlemeleri gündemine almış ve sergiliyor. Sadece bu mu? Say say bitmez. Seferihisar başkanın eski belediyesi olduğu için daha fazla süre tutuyoruz. Başkanın eski belediyesine bak geleceği gör. 2024'de başta Seferihisar olmak üzere birçok ilçeyi kazanacağız ve inşallah Büyükşehir'i de 2024'de AK Partili bir belediye haline getireceğiz”

Yıl sonuna kadar İzmir’de 100 bin yeni üye kazanmak istediklerini söyleyen Başkan Sürkeli, “STK, esnaf, ev ziyaretleri var. Bunun yanında geçmiş dönemlerde görev yapan isimlere vefa ziyaretlerimiz var. Gelmiş ile geleceği buluşturmaya çalışıyoruz. Bugün akşam itibari ile inşallah bugün 40 binlere gelmişsizdir. Kendi aramızdaki hedefimiz yıl sonuna kadar 100 bin üye. Seferihisar'ın hedefi bindi, sizde şimdiden geldiniz bu sayıya, buradan bu sayıyı 2 bin üye olarak belirliyoruz. Bu çalışmalarımız seçimlere kadar durmadan devam edecek. Bizde seçimin bittiği günün diğer günü yeni seçim çalışmaları başlar. Biz her daim alandayız, alanda olmaya devem edeceğiz" dedi.

BAYRAĞI DEVRALAN VE DEVREDEN BİRLİKTE YOL YÜRÜR
İl Başkanı Sürekli'nin ardından söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle 19 yılda onlarca yıla sığmayacak kadar icraat yaptıklarını söyledi. Bekle sözlerine şu ifadeler ile devam etti:

"Uzun zamandır bir araya gelemiyoruz. Özlediğimiz hepiniz biliyorsunuz. Seferihisar benim iki dönem koordinatörlük yaptığım yer. Bizim her kongremiz ilk günkü aşkla geçiyor. Daha kurulurken bu millete umut olmuş, 19 yıllık parti olmamıza rağmen yüzyılların sorumluluğunu taşıyan bir partiyiz. Karşımızdaki muhalefet çalışmalarını sadece reklam panolarında yapan bir muhalefet… Çok kısa bir süre önce şahit olduk. Soyer, bizim grup başkanvekilimizle tartışırken ‘demokrasimizi hak etmiyorlar’ dedi. Demokrasiyi ne kadar vereceklerini kendileri belirliyorlar. AK Parti kurulduğu gün bunlar geride kaldı. Sadece milletimizden aldığımız güç ile 2071'e hedef koyabiliyoruz. Milletin gücü ve duası haricinde güvendiğimiz hiçbir şey olmadı. Geçen 19 yıllık süre içinde onca yıla sığmayacak hizmet yaptık. Bunları yaparken şunu unutmadık. Kolay değil öyle her seçim kapı kapı gezmek. Bunu yüreğinde memleket sevgisi olan yapar. Bu gün kongredeyiz bayrağı devreden arkadaşlarımız olacak. Ancak bilirler ki bizde bayrağı devretme yoktur. Bizde bayrağı devreden de devralanda birlikte yol yürür. Buradan Doğu Akdeniz'e selam göndermek istiyorum. Bizim kimsenin toprağında derdimiz yok bunu herkes gördü. İlk günkü aşk ile yola devam durmak yok diyoruz”

ZEYBEKCİ: 2024’TE O ZEYBEK SAAT KULESİ’NİN ÖNÜNDE OYNANACAK
Kongre'de konuşan eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise "2024'de o zeybek Saat Kulesi'nin etrafında oynanacak" diyerek hedeflerinin Büyükşehir'i kazanmak olduklarını söyledi. Zeybekçi "Geldiğimizde anayolda güzel bir çalışma var ancak bu Büyükşehir'in çalışmasına benzemiyor diye sordum Ahmet Bey’e. Kendiside bana Karayolları olarak biz yapıyoruz dedi. Yapılsın tabi ancak bunların belediyeleri ne iş yapıyor? Ne iş yapacaklar? Ne iş yaptıkları ya da nelere hassasiyet gösterdiklerini bilmiyoruz. Hayvanlara olan sevgilerini saygılarını en güzel örneklerini biz Seferihisar da görmedik mi? 2019 seçimlerinde seçimlere 2-3 ay kala hayvan barınaklarındaki rezaleti hep birlikte gördük. Canlı canlı nasıl gömdüklerini gördük. Bunu tespit eden vatandaşlar çıkıp söylediler bunu. İzmir'in anlı şanlı sivil toplum kuruluşları nerdeydi? Yoklardı. Çünkü onlar karşılıklı birbirinin sırtını sıvazlıyor. İzmir'in en güzel yöresi Seferihisar'dır. Ne yaptılar burayla ilgili son 10 yılda? Daha çok betona teslim ederek, varlıklarını peşkeş çekerek, hem de 3 kuruşa sattılar. Bizim işimiz kişilerle şahıslarla değil. Bizim derdimiz İzmir ve Seferihisar… Türkiye'ye İzmir lazım… İzmir'i çöpe atmalarına müsaade etmeyeceğiz. 2019 yılında Antalya ya 22 milyar turist geliyor. İzmir'in tamamına gelen turist sayısı 1 milyon bile değil. Ne oluyor İzmir'e? Turizm planlaması yapıldı mı İzmir'e? Bugüne kadar bir kelime duydunuz mu ağızlarından? Bir taş üstüne taş koyacaklar mı? Koymayacaklar. Egeye akan kanalizasyonu durdurmayacaklar. Türkiye'de genç işsizlik oranın en yüksek olduğu şehir İzmir… Bunlar belediyelerin görevi. Altyapısını yapmak yatırımcıları davet etmek… Artık dünyada şehirler yarışıyor. Bu yarışta İzmir nerde? Türkiye'nin en uzun hızlı tren hattı İzmir'e geliyor. Antalya İzmir'e bağlanıyor. Peki İzmir ne yapıyor? Karaburun-Mordoğan'da denize akan kanalizasyon var.  21'nci yüzyılın İzmir'inde çöpler dağlara atılıyor. Bunlarla ilgili yüreklerinde bir şey var mı? Asla.  Ancak göreve gelir gelmez,  İzmirlilerin üzerine bir simgeyi yüklemek doğru değildi. Büyükşehri Belediyesi'nin kolonlarını boyadılar. Yıkılacak o bina sağlam değil… Yaparsa kim yapar? AK Parti yapar. 2019 seçimlerinde İzmir'imizin tercihi kabulümüz. Demek ki kendimizi ve hedeflerimizi anlatamadık. Bizim projemize kadar Tunç Soyer proje açıklamayacağım dedi. Biz açıklamaya devam edeceğiz. Bereketli yağmurlar gibi yağmaya devam edeceğiz. 2024'de kim aday gösterilirse onun yanında çalışmaya devam edeceğiz. 2024'de AK Parti ile Seferihisar'a ve İzmir'in göbeğine o bayrağı dikeceğiz. Saat kulesinin etrafında o zeybek oynanacak" ifadelerini konuştu.

İLÇE BELEDİYE BORCU 250 TRİLYONA ULAŞACAKTIR
Mevcut İlçe Başkanı ve kongrenin tek adayı alan Ahmet Aydın ise Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’e çağrıda bulundu. Aydın "Bu ilçenin geleceğini satanlar… Bu ilçenin çocuklarının hakkına girenlere soracak bir hesabımız var. Bu ilçenin tüm menfaatlerini kendi makamına harcayanlara soracak hesabımız var. Tüm bunlara sesini çıkamayan Seferihisar yerel yöneticisi ve başkanına bir çağrım var. Başkan hemen bir platform oluştur. Ortak aklı devreye sokacağımız toplantılar gerçekleştirelim. Sorunların cevabını arayalım. Devletimizin ve hükümetimizin desteğini almak için elimizden geleni yapmaya hazırız. Büyükşehir belediyesinden gelen ve ilçedeki birkaç taşınmazla Seferihisar'ın geleceğini sağlayamazsınız. Kaptan gemimizi çok fazla su alıyor. 4 sene içinde belediye borcu 250 trilyona ulaşacaktır. Kendi göbeğimizi kendimiz keser ve sorunları aşarız. Yeter ki dik durun. Zaman geçmeden ortak akıl yolu belirlemek ve birleşmek zorundayız. Seferihisar size muhtaç değil. Bizler sizin getiremediğiniz hizmetleri hükümetimizin desteği ile getirmeye devam edeceğiz. Biz AK Partiyiz ve Seferihisar'a hak ettiği hizmeti biz getireceğiz. Seferihisar eski Seferihisar değil biliyoruz. Biz Seferihisar da oyumuzu her geçen gün oyumuzu arttırıyoruz. Allah’ın izni ile AK Partimizin 2024'de bayrağını Seferihisar'da dalgalandıracağız. Kongremizin milletimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Kongre'de ayrıca Ahmet Aydın'ın listesi de belli oldu. Aydın'ın listesinde şu isimler yer alıyor:

 
Bornova’da gaziler unutulmadı
 
Başkan Gümrükçü'den 'işbirliği' mesajı: Çiğli ölçeğinde başardık!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
berna güler 20 Eylül 2020 Pazar 02:30

BİZ HER ZAMAN SAAT KULESİNİN ÖNÜNDE İZMİR MARŞIMIZIDA SÖYLERİZ ZEYBEKTE OYNARIZ ÇÜNKÜ İZMİRLİYİZ

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 19 Eylül 2020 Cumartesi 22:57

Çav bella diyen adam 90dk uygulamasını kaldırmaz kaldırırsa da kendine ne halkçı ne de solcu diyebilir. tunç efendi 22 bin TL aylık almasına rağmen bir solcu ve halkçı olarak belediye tesisini kendine konut yapıp rahatına bakabiliyor. akp de çıkmış halkçı kesiliyor, milleti zama gömmüşsünüz bir de çıkmış halkçılık taslıyorsunuz ne günlere kaldık. Millet! bunlar bir olmuşlar canımıza okuyorlar bu işin partisi kalmadı artık hepsi aynı.

Yorumu oyla      2      3  
Murat 19 Eylül 2020 Cumartesi 21:34

Siz hayal edin biz yine izmiri inşallah türkiyeyi alıcaz...

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 19 Eylül 2020 Cumartesi 21:18

Sayın sürekli senden önçe kaç il başkanı geldi ve gitti hepsi aynısını söyledi senin söylediyin gibi şunu sizde izmir teşkilatınızda çok iyi biliyor merkez ilçeleri kazanma şansınız yok.Nedenmi bir partili olarak söylemek zorundayım neden ilçeleri kazanamıyoruz aynaya bakmak lazım ilçelerde rakip partinin adaylarıyla derin pazarlıklar yapıldı bir ilçe örneyi vereyim Bayraklı Hasan aday gösterilmedi Teşkilat Hasanla pazarlık yapmak için masaya oturdu DSP nin adayının seçim masraflarını karşılayın ben Hasan olarak CHP nin Bayraklıdaki oyunu paeçalar sizde 25 bin oyla seçimi kazanırsınız buda tutmadı.Parti Bayraklıda seçimi kaybetti elinizde çok güçlü bilgi ve belgeler varken CHP ği Bayraklıda yerle bir edeçek bilgiler parti yönetiçileri bunu bile deyerlendiremedi buda olmadı ikş dönem Hasanla oturup pazarlık yapıldı 2014 seçimleri Hızal bey Hüsnü bey Baki bey ve Ender doğan bey bunlara sorarsan geçmişin gerçekleri anlatırlar herhalde Hasanla ve Belediye ile ilgili açmıi oldukları davalardan nasıl vaz geçtiklerini mahkemede verdikleri yapmış olduğumuz şikayet ve davadan vaz geçiyoruz mahkeme hakimide şikayetçi yok diye takipsizlik kararı veriyor Hasan da kapalı kapılar arkasından davalarını partilerini satanlar diye bas bas bağırıyor.İşte bunlardan dolayı izmirde kazanmamız çok zor sayın il başkanım.

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 19 Eylül 2020 Cumartesi 17:49

Sen koca ülkeyi batır üstüne 2024 te zeybek hayalleri kur. Ötekeleştirdiğiniz ve fakirleştirdiğiniz her yaşam formu sizden nefret ediyor sayın zeybekçi. Hani üzülerek söylüyorum . Tunç soyer şu ana kadar belkide izmir in en kötü belediye başkanlarından biri konumunda. en kötüsü karşısında bile . şu ekonomik düzende izmirde %20 fark yemeye mahkumsünüz. KAldı ki 2023 te büyük ihtimal komple gideceksiniz.

Yorumu oyla      2      3  
muhalif 19 Eylül 2020 Cumartesi 17:19

18 sene oldu, 2024 te maalesef hayal olarak kalacak.....

Yorumu oyla      2      3  
Komedi 19 Eylül 2020 Cumartesi 17:02

250 trilyon mu? Eski para ile söyleyeyim de büyük görünsün :) Kocaoğlu döneminde borç yok (vardı), çalışmıyor diyorlardı; şimdi de borç var diyorlar. Demek ki belediye çok çalışıyor ki borcu var.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Nasır: Mavişehir’deki arsa, İzmirlilere hizmet edecek
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Mavişehir’de deniz kenarında ...
'Yunan Büyükelçiyi bakanlığa çağırdık'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir Yunan gazetesinin Cumhurbaşkanı Recep ...
AK Parti İzmir'de iki ilçe kongresine erteleme!
AK Parti’nin Selçuk ve Kemalpaşa ilçelerinde yapmayı planladığı kongreler ...
 
Türk Tabipler Birliği ile ilgili yeni açıklama!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "16 Eylül'de Twitter'dan yaptığım açıklamanın ...
CHP'li vekilin Covid-19 testi pozitif çıktı
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.
CHP'li Yücel'den MHP'li Şahin'e cevap: Seçim sonuçlarına baksın!
MHP'li İl Başkanı Şahin'e cevap veren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ...
 
CHP İzmir'den hükümete eğitim için 14 maddelik çağrı!
Koronvirüs pandemisi döneminde eğitimde yaşanan sorunlarla ilgili basın ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'sıkı tedbir' sinyali!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vaka sayılarındaki artışı gördük. Mecburen işi ...
Disipline gönderilmişti... Kaderini komisyon belirleyecek
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkındaki paylaşımları nedeniyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva