HABERLER>POLİTİKA
23 Mart 2018 Cuma - 11:20

AK Parti İzmir'de kongre heyecanı: Selçuk’ta kim kazandı?

AK Parti Selçuk teşkilatı yeni başkanını seçti. Yapılan oylamada genel merkezin atadağı Sema Yeşilçimen'in karşısına rakip olarak çıkan Osman Başterzi, 202 oyla ilçe başkanı oldu.

AK Parti İzmir de kongre heyecanı: Selçuk’ta kim kazandı?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti’de genel merkez tarafından ara verilen kongre süreci için devam düğmesine basılmasının ardından seçimler tüm hızıyla gerçekleşiyor.

İzmir’e gerçekleşen atamayla birlikte 4 yıllık görev süresi noktalanan Bülent Delican’ın ardından koltuğu ikinci kez devralan İl Başkanı Aydın Şengül ve kurmayları adeta kenti mercek altına aldı.

İzmir’de 14 ilçede aynı isimlerle yola devam edilme kararı alınırken 16 ilçede ise değişim yaşandı. Genel merkez atamaları gerçekleştirdi ve kongre takvimi son şeklini aldı.

BAŞKAN BAKICI'DAN KONGRE YORUMU: HİZMETİMİZE, İŞİMİZE BAKARIZ!

SELÇUK’TA İPİ BAŞTERZİ GÖĞÜSLEDİ
Bugün Selçuk’ta delege sandık başına gitti.. Kongre öncesinde ise alışık olmadık bir durum yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve İl Başkanı eski Yardımcısı Osman Başterzi, yeni dönem için Sema Yeşilçimen’in atanmasına rağmen kongrede adaylığını ilan etti.

Yapılan oylama sonucunda Osman Başterzi 202 oy alırken Sema Yeşilçimen 180 oyda kaldı.

GÜN İÇİNDE NELER YAŞANDI?
İlçe teşkilatında görev yapan delegeler ve kurucu başkanların yer aldı yaklaşık 40 kişilik bir grup genel merkez tarafından atanan İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’le beraber değil Osman Başterzi ile yola yürümek istediğini bildirdi. İmza toplayan ekibin ilçe başkan adayı olarak yola çıkan ve kongre için listesini oluşturan Başterzi Egedesonsöz’e konu hakkında bilgilendirmede bulundu.

‘YEŞİLÇİMEN’İ DEĞİL SENİ İSTİYORUZ’ DEDİLER
Başterzi, “Öncelikle adaylığı ben istemedim. Kurucu ilçe başkanlarımız, mevcut yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın 13 tanesi, belediye meclis üyesi arkadaşlarımız, eski il genel meclis üyesi, eski yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız aşağı yukarı 40-50 arkadaşımız toplandı bir karar aldı. ‘Biz Sema Yeşilçimen’i değil seni aday görmek istiyoruz’ diye bir deklarasyon hazırladılar. Ben de görevden kaçmadım. Sonuna kadar arkadaşlarımın yanındayım. Bu saydığım kişiler bu partinin 2002 senesinden beri var olan insanlar. Partiyi bu noktaya getiren kişiler” dedi. 

SELÇUK’TA ALINAN YANLIŞ BİR KARAR VAR, BAŞKALDIRI YOK AMA LİSTEMİ HAZIRLADIM, SEÇİME GİRİYORUM!
Başterzi, “Teşkilat Sema Hanım’ı değil bizi istiyor. Bizim partimizde kavga olmaz. Arkadaşlarımın kararı bu şekildeydi. Ben de onların kararına uydum. Sonuna kadar beraberiz. Genel merkezimizin nihai aldığı karar bizim başımızın üstündedir. Ama şu anda sandığa gireceğiz. Sandıktan çıkarsak genel merkezimiz ne derse o. Genel merkez ‘istifa et’ derse istifa etmeye hazırız. Bizde ikilik olmaz. Genel merkez ‘bu görevi sana vermiyoruz’ derse biz yine küsmeden kırılmadan partinin emrindeyiz. Ama sandığa gireceğiz. Gerekli prosedürleri yaptık. Listemizi hazırladık. Selçuk’ta genel merkeze bir isyan başkaldırı yok. Selçuk’ta alınan yanlış bir karar vardı, mücadelemiz bunun için. Bir başkaldırı yok ama seçime giriyorum. Bu görevi ben istemedim. ‘Sen bizim parti büyüğümüzsün’ dediler ve bana ilettiler” diye konuştu. 

KONGRELERDE BİR İLK: İKİNCİ LİSTE DİVAN TARAFINDAN KABUL EDİLDİ!
Geçtiğimiz hafta yaşanan Bayraklı kongresinde çift liste krizi yaşanmıştı. Genel merkezin mevcut Başkan Özgür Hızal ile yola devam edilip kongreye gitme kararı vermesine karşın Erdal Seyitler döneminin İlçe Sekreteri olan Cemil Korkut, Hızal’a karşı çıkardığı listeyi divana sunmuştu. Korkut’un listesi divan tarafından kabul edilmeyince arbede çıkmıştı.

Benzer bir gelişmenin Selçuk’ta yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyordu. Kongre büyük bir katılımla başlarken Başterzi’nin listesinin divan tarafından kabul edildi. Başterzi’ye aday olması yönünde imza veren partililerin bu işlemi noter aracılığıyla yapmasının divanın gösterdiği reflekste etkili olduğu öğrenildi. Kongreye İl Başkanı Aydın Şengül, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Atilla Kaya, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve partililer kongre salonunda yer aldı. Kongrenin divan başkanlığına Milletvekili Kerem Ali Sürekli getirildi. 

İl Başkanı Şengül kongrede yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. 

BUNDAN SONRA GÖREV UMURUMDA DEĞİL
Geçmiş dönemde yürüttüğü il başkanlığı ve milletvekilliği görevlerine ve süreçlere değinen Başkan Şengül, “Yeni dönemde il başkanlığıyla ilgili görev talebim olmadı. Teşkilatımın ve İzmirlilerin teveccühleri başbakanımız ve cumhurbaşkanımızın onayı ile ikinci bir görev aldım. Biz 15-16 yılda çok şey öğrendik. Bu işin okulu teşkilattadır. Bundan sonra hiçbir makam ve mevki beklentim yok. Umurumda bile değil. Bulunduğum görev süresi içinde unutulmuş her kardeşimin gönlünü almak benim birinci derecede görevim” dedi.

DERDİMİZ BURADA BİRİNİ İLÇE BAŞKANI YAPMAK DEĞİL
Şengül, “Bizim derdimiz burada birini ilçe başkanı yapmak değil. Önemli olan ‘kardeşim sen ne kadar samimisin?’… Bizim aldığımız kararlar yüzde yüz doğru dolmak zorunda değil. Ama biz kararlarımızı verirken istişare yaparız. Bundan sonra da gönüldaşlarıma düşen o kararın arkasında durmak ve canla başla koşturmaktır. Eğer hatamız varsa dönmesini biliriz” açıklamasında bulundu.

BIRAKIN OY İSTEMEYİ, SAMİMİ OLUN!

“Selçuk’ta ‘başarılamayacak’ denileni başardınız” diyen Şengül, “Belediye başkanımız 4 yıldır iktidarda. Bakıyorum Selçuk’ta bazen o kadar kısır çekişmeler içindeyiz ki. Burada bir vatandaşın gönlü kırılırsa, kapından dönerse ne kadar proje yaparsan yap olmaz. Proje yapacağız, üreteceğiz ama bizi oraya getireni kırmayacağız. Teşkilatıma sesleniyorum;  bırakın oy istemeyi. Samimi olun, insanları sevin. İnsanları yargılamayalım, onların gönlünü kazanalım. Eğer bunu başarırsak seçimi de, Selçuk’u da, İzmir’i de kazanırız. Ufak çıkarlar uğruna ülkümüzü bir kenara bırakırsak Selçuk’u kaybederiz. İzmir’i, Türkiye’yi kaybederiz. Türkiye’yi kaybedersek mazlumların umutlarını, hayallerini kaybederiz” dedi.

BURADA İKİ ADAY VAR, DİĞER İLÇELERİMİZE ÖRNEK OLALIM!

Şengül, “Burada iki aday var. Herkes istediğine oyunu atsın. Olay istemiyorum. Diğer ilçelere örnek olalım. Disiplinsizlik karşısında kimseyi affetmem. Yumuşak olmamın yanında hemen sertleşirim. Partimizde disiplin esastır. Asla bunlardan taviz vermeyeceğiz. Bunu Selçuk’ta sağlayacağımıza inanıyorum. 6’ncı Olağan Kongremiz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

LİSTELER BELLİ OLDU

Kongrede listeler netleşti. 

 
Annesi erkek çıkan kıza ikinci şok!
 
İzmir'în korosu yeni sesler arıyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Demokrasi 23 Mart 2018 Cuma 22:40

Sizin üyeleriniz demokrasiyi hiç tadamıyacaklarmı..

Yorumu oyla      9      6  
Partili 23 Mart 2018 Cuma 11:33

Değilim derken ilçe bş içinde ilk önde gidecek kişi sema bş bu hanımda neden ısrar edildi anlamadım osman baş terzi seçimi kazanır ve selçuğu ayağa kaldırır teşkilatlar yeni yüzler görmek istiyor

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Konak'tan şeker fabrikaları için kampanya
Şeker fabrikalarının kapatılmasına tepki gösteren CHP Konak ilçe örgütü, ...
CHP'li Bakan'dan 3 bakana soru: Plastik mi yiyoruz?
Mikroplastikler nedeniyle halk sağlığının olumsuz yönde etkileneceğine ...
CHP İl Başkanı Yücel’in ziyaret mesaisine 'duruşma arası': Ön seçim beklentisi var!
İl Başkanı Yücel ilçe ziyaretlerinin ilk etabını tamamladı. Şu ana kadar ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'la görüştü
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı ...
Perinçek: CHP ve Erdoğan ile ittifak düşünmüyoruz
İzmir'de Çakabey Kitap Günleri'ne katılan Vatan Partisi Genel Başkanı ...
Bakan Yılmaz’dan İzmir’de ‘Kılıçdaroğlu’ çıkışı: Bize benzemeye çalışıyor!
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaretinde ittifak ...
 
CHP’li Yıldırım’dan bomba açıklamalar: 2019 yarışı ve stat krizi için ne dedi?
Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, 2019 yarışının parti içinde erken ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan yerel seçim mesajı: Aday sevilen biriyse…
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 2019’da yapılacak belediye başkanlığı ...
CHP’den o satışa tepki: Yaptıkları Menderes’i batırmak!
Menderes’te 73 dönümlük tarlanın belediye tarafından satılığa çıkarılması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva