HABERLER>POLİTİKA
19 Kasım 2018 Pazartesi - 09:25

AK Parti İl Başkanı Şengül: Sarıldıkları 4 argüman var!

İç Anadolu Bölgesi’ndeki illere ait hemşehri derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Uzun süredir iktidarda olan yerel yönetimin sarıldığı 4 argüman var. Atatürk, Cumhuriyet, yaşam tarzı ve ‘Hükümet İzmir’i cezalandırıyor’ söylemi üzerinden siyaset yapıyorlar. Bunlarla prim yapmaya çalışıyorlar ama İzmir, artık hayal kırıklığı yaşamak istemiyor” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Şengül: Sarıldıkları 4 argüman var!

Balçova’daki bir restoranda gerçekleşen buluşmaya İl Başkanı Aydın Şengül’ün yanı sıra çok sayıda dernek temsilcisi de katıldı. Buluşmada, AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından İç Anadolu Bölgesi’ndeki kentler için özel olarak hazırlanan 7 dakikalık film de gösterildi. Şengül, kendisine iletilen soruları da tek tek cevapladı.

Başkan Şengül, uzun yıllardır yaşamını sürdürdüğü İzmir’e borçlu olduğunu söyleyerek, “Hayatımızı geçirdiğimiz ve çok şey aldığımız İzmir’e borcumuz var. İzmir’in daha iyi ve yaşanabilir bir kent olmasına katkıda bulunarak, borcumuzu ödemek istiyoruz. Bunu hep birlikte yapacağız. Ben de iktidar partisinin İl Başkanı olarak mümkün olduğunca sizlerle beraber olacağım. Hangi siyasi görüşten, inançtan olursanız olun, biz kimseye ayrımcı bir şekilde bakamayız. Biz insanları samimiyeti, ahlakı ve duruşuyla değerlendiriyoruz. İnsanların inancı ve yaşam tarzı bizi ilgilendirmiyor” dedi.

İZMİR, BULUNMASI GEREKEN YERİN ÇOK ALTINDA
Yerel seçim öncesinde İzmir’in sorunlarını analiz ederek projeler hazırladıklarını belirten Şengül, “İzmir’de, dünyadaki ender kentin sahip olduğu bir potansiyel var. Ancak İzmir bulunması gereken yerin çok altında. Uzun süredir iktidarda olan yerel yönetimin sarıldığı 4 argüman var. Atatürk, Cumhuriyet, yaşam tarzı ve ‘Hükümet İzmir’i cezalandırıyor’ söylemi üzerinden siyaset yapıyorlar” diye konuştu.

ATATÜRK BİZİM LİDERİMİZ, BELİRLİ BİR ZÜMREYE AİT DEĞİL
Şengül, şöyle devam etti: “Cumhuriyet kurulurken atalarımız ve dedelerimiz hep birlikte savaştı. Cumhuriyet kimsenin tekelinde değil, hepimizindir. Atatürk bizim liderimizdir, o da belirli bir zümreye ait değildir. Yıllardır Atatürk’ün mirasını yiyip, kendi beceriksizliklerini örtmeye çalışıyorlar. İstanbul, Ankara ve Antalya’da AK Partili belediyeler mevcut. Burada kimin yaşam tarzına müdahale edildi? Bir tane örnek bile veremezler.”

DAVA AÇTILAR, İPTAL ETTİRDİLER
Hükümetin İzmir’i cezalandırdığı ve yatırımları engellediğine yönelik söylemlerin de gerçek dışı olduğunu dile getiren Şengül, “İzmir’e yapılan katkılar, batıdaki birçok ilimizden daha fazla. Projelerin engellenmesi söz konusu değil. İzmir’e, 70 milyar TL ile Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını gerçekleştirdik. Bunlar yapılmasa, İzmir’in tüm damarları tıkanmış olurdu. İzmir’de, trafiğin rahatlaması için Körfez Geçiş projesini yapmak istiyoruz. ‘Biz karşı değiliz’ diyorlar ama arka planda organize olup dava açıyorlar, projeye karşı duruyorlar. İzmir’e ucuz konut üretmemiz gerekiyor diyoruz. 50 bin konut yapmak istiyoruz. Ama davalar açıldı, birçok imar planlarını iptal ettirdiler. Biz bunu iktidar partisine yaptırmayalım, eğer yaparlarsa prim sağlarlar diyorlar. Tüm bunlara rağmen İzmir için ciddi projeler hazırlıyoruz” diye konuştu.

 
Ata Anı Evi’ne büyük ilgi
 
''Zübeyde Ana'nın kızları''ndan son buluşma: Çok çalışma yükümlülüğümüz var
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kemal kılınç 19 Kasım 2018 Pazartesi 22:08

Sayın il başkanı hangi argümandan bahsediyorsun sizin Bayraklı ilçe başkanınızın ve meclis üyelerinizin argümanları çoktur herhalde .Bayraklı Belediye Başkanı 2013 yılında meclis üyelerinizi ve ilçe başkanınızı meclis oturumunda dövdürdü ülke gündemini ayağı kaldırdınız ne basın kaldı nede haber yazmayan çizmeyen kalmadı.Ne oldu da 20104 yılı yerel seçimlerde mevcut belediye başkanıyla nasıl bir pazarlık yaptınız da davayı geri çektiniz.Bunca zahmete bunca eziyete ne gerek vardı.soruşturma mahkeme müfettiş ne gerek vardı neyin pazarlığı yapıldı siz il başkanısınız ilçe teşkilatınız ve meclis üyelerinize bir sorun isterseniz bu pazarlığı nasıl ne şekilde yapıldığını anlatsınlar size .seçim geldi yaklaştı bayraklı çantada keklik değil 2014 seçiminde pazarlık yapılarak kaybettiniz bu seçimde nasıl olacak çok merak konusu.

Yorumu oyla      9      5  
Poyraz 19 Kasım 2018 Pazartesi 16:19

2024 Avrupa futbol şampiyonasına aday olduğumuz ve Almanya'da kaybettiğimizde İzmir'den niçin stad yoktu ? En son milli maç İzmir'de hangi tarihte yapıldı? 80 li yıllarda Atatürk stadı milli takıma uğurlu geliyor diye övünürdük.

Yorumu oyla      21      5  
ayna 19 Kasım 2018 Pazartesi 15:08

Mustafa Kemal ATATURK adini agzina alacak tum insanlara onerim once aynaya bakin ayna size dogruyu soyler

Yorumu oyla      21      6  
Oğuz Kaan 19 Kasım 2018 Pazartesi 13:49

Yapılan yorumlar, İzmirlilerin olan bitenin farkında olduğunu gösteriyor. Sayın Aydın Şengül Diyanet İşleri Başkanı ile beraber Fesli Kadir'i ziyaret edip liderinin gözüne girebilir ama İzmirli yalanları yutmaz.

Yorumu oyla      22      6  
Gürkan 19 Kasım 2018 Pazartesi 12:47

Projelere engel söz konusu değil denmiş. Şimdi geçmişe şöyle bir bakıyorum da; katı atık tesisinin yer konusunda yıllarca nasıl engel çıkarıldığını herkes biliyor. Körfezin ÇED raporu konusunda yıllarca nasıl engel çıkarıldığını herkes biliyor. Fuar alanının yapımında nasıl engel çıkarıldığını herkes biliyor. Örneğin; http://www.egedesonsoz.com/haber/izmir-in-vizyon-projesine-ced-soku/840182 metro projelerinde geçmişte neler yaşandığını Sayın Ümit Yaldız'ın köşe yazısından herkes okuyabilir. http://www.egedesonsoz.com/yazar/metro-da-akp-kokusu/544/ projelere engel söz konusu değil ama bakıyorsun tramvay projesinin bürokratik süreci yaklaşık 4 yıl sürdü. 4 yılda onay mı çıkar ? Buca metrosunu biz yapacağız dediniz ama yapmadınız, sonra belediye proje yaptırdı, şimdi de 1,5 yıldır dosya Ankara'da onay bekliyor. Kaybedilen yıllar ne olacak ? Opera binası ihalesi yapıldı ama KİK yine ihaleyi iptal etti ama iş mahkemeden döndü de temeli atıldı. Kaybedilen zaman ne olacak ? ...

Yorumu oyla      25      7  
Bu kadar cevap yeter 19 Kasım 2018 Pazartesi 12:36

Sayın Şengül, yorumcular senin bütün arfümanlarını yerle bir ettiler.

Yorumu oyla      25      6  
TC misafir 19 Kasım 2018 Pazartesi 12:00

Sizin de sarıldığınız 3 argüman var; "yol yaptık", "köprü yaptık" ve "dış güçlerin oyunu" başka bildiğiniz birşey yok. O köprü ve yolları devlet imkanlarıyla yapmış olsaydınız şimdi maliyetini çıkarmış olup devlete gelir kalemi sağlardınız ama siz birilerini zengin edip devleti gün geçtikçe zarara uğratıyorsunuz. Yaşam tarzına müdahale konusuna gelince, şort giyen kadınların darp edildiği haberleri çok çabuk unutmuşsunuz. Atatürk madem sizin de lideriniz O'nun Türk Millet'ne armağan ettiği bayramları neden engellediniz? Zamanında 23 Nisan'dan çok fetönün türkçe olimpiyatlarına destek vermediniz mi? Tarımı bitirdiniz, hayvancılığı bitirdiniz, ülkeyi niteliksiz turist cenneti yaptınız, 4 milyon suriyeliyi sırtımıza yüklediniz onlar sağlık hizmetlerinden bedava faydalanırken vergisini ödeyen bu ülkenin evlatları ilaç bulamamaktan can verdi, genç neslin umutlarını tükettiniz genç işsiz oranı %20'nin üzerinde, ülkeye istihdam yaratacak kalkınma sağlayacak dışa bağımlılığı azaltacak projeler yerine saçma sapan kanal istanbul gibi körfez geçiş projesi gibi verimsiz maliyeti yüksek saçmalıklarla vatandaşlar bunca sıkıntı çekerken vatandaşın ödediği vergileri israf ediyorsunuz. Yahu sizin neyinize oy verelim Allah aşkına! size oy verene Allah önce vicdan sonra akıl fikir versin.

Yorumu oyla      28      6  
selim 19 Kasım 2018 Pazartesi 11:39

Çok doğru tespit.Akpartili olarak Mustafa kemal ATATÜRK ve kurduğu Cümhuriyete karşı sevgi ve saygıdan başka düşüncemiz olmadı.

Yorumu oyla      9      24  
Gürkan 19 Kasım 2018 Pazartesi 11:17

İzmir'e "70 milyarlık" ne yapıldı diye şöyle bir bakıyorum ama göremiyorum. 70 milyara neler yapılmaz ki ! Örneğin Narlıdere metrosu 7,2 km ve maliyeti 1 milyar. 70 milyara kaba bir hesap ile "70 tane" 7,2 km'lik metro hattı yapılır ama bakıyorsun daha 4,5 km'lik otogar metrosu yapılmamış. Ayrıca yılbaşında, başka bir partili olan Sayın Hamza Dağ, hükümetleri döneminde İzmir'e yapılan yatırım değerinin 45 milyar 650 milyon lira olduğunu belirtmişti. Aradan geçen bu kısa sürede 25 milyarlık ne gibi bir yatırım oldu da yatırım miktarı 70 milyara çıktı ? Hayali rakamlar ile nereye kadar ? Belediye çıksa şehre 70 milyar yatırım yaptım dese kim inanır?

Yorumu oyla      26      7  
Cengiz cansız 19 Kasım 2018 Pazartesi 11:14

Sn şengül aklımızla alaymı ediyorsunuz atatürk sizin liderinizse ona küfredenlere sahip çikiyorsunuz kendi liderinize hakaret edenlere soruşturma açıp hatta içeri atıyorsunuz atatürk e gelince fesli ye bir soruşturma açmiyorsunuz.

Yorumu oyla      28      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li aday: Seçime değil ölmeye geliyorum
Bucak aşiretinin önde gelen isimlerinden Fatih Mehmet Bucak, MHP Siverek ...
Mehmet KARABEL yazdı... Konak yine ‘kadınlar arenası’ olur mu?
Mehmet KARABEL yazdı... Konak yine ‘kadınlar arenası’ olur mu?
'Kıbrıs açıklarında arama yapan şirkete uyarı'
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Kıbrıs açıklarında yapılan doğalgaz ...
 
MHP'den aday olmak isteyen proje getirecek
MHP yönetiminin, yerel seçimlerde aday olmak isteyenlerden bölgelerinin ...
Bakan Ersoy: Turizmde büyüme devam edecek!
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, turizm verileri ile ilgili, "Büyüme devam ...
4 bin kişi oy kullandı: AK Parti'de temayül heyecanı!
İzmir'de belediye başkan aday adayları için dijital temayül (eğilim) yoklaması ...
 
Bakan Akar’dan Kaşıkçı açıklaması!
Kanada’daki Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu'nda konuşan Bakan Akar, ...
AK Parti'de temayül yoklaması başladı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Türkiye genelinde 145 bin ...
Bakanı Akar ABD Genelkurmay Başkanı ile görüştü!
Milli Savunma Bakanı Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile görüşmesine ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva