HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ağustos 2020 Cumartesi - 13:54

AK Parti Grubu Soyer'e yanıt verdi... Oturumu neden terk ettiklerini açıkladılar!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, oturumu yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile AK Parti Grubu arasında yaşanan ve AK Parti Grubu'nun salonu terk etmesi ile sonlanan tartışmada yeni açıklama geldi. Diğer yandan Twitter'da #DemokrasiDüşmanıSoyer başlığı ile gündem oluşturuldu. Milletvekilleri başta olmak üzere birçok sosyal medya kullanıcısının hedefinde Tunç Soyer vardı.

AK Parti Grubu Soyer e yanıt verdi... Oturumu neden terk ettiklerini açıkladılar!

Cumhur İttifakı’nın ret oylarına rağmen, 90 dakika içerindeki ücretsiz aktarmanın son bulduğu, ilk ve ikincini aktarmanın paralı sisteme geçildiği Büyükşehir Meclisi Ağustos ayı 3 oturumunda, yaşanan tartışmalar sonrası, AK Parti Grubu’nun meclis salonundan ayrılmasının yankıları sürerken, AK Parti Grubu’ndan açıklama geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘’İzmir’de yapılan ulaşım zammının görüşüldüğü meclis oturumunda,  tabi ki biz AK Parti grubu olarak, zamların yapılmaması konusunda, gerekli eleştirilerimizi getirdik. Bu konuda zaten yaptığımız eleştirilerden yeterince rahatsız olan Tunç Soyer, meclis sonunda, CHP grubu içerindeki meclis üyelerinin tutum ve davranışlarını görmezden geldi. Ancak, bizim eleştirilerimiz noktasında, bizleri susturmaya çalışan Tunç Soyer’in tavrına karşı, meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte, karşı duruş sergiledik. Kendisinin ‘Sizi nasıl susturacağım’ diye bir ifadesi oldu.  Biz de, ‘Biz burada, seçilmiş meclis üyeleriyiz, İzmirliler adına söz alıyoruz, konuşuyoruz, dolayısıyla bizi susturma gibi bir yetkiniz yok.’ dedik. Arkasında yaşanan tartışmalar neticesinde, grubumuza yönelik, Tunç Soyer tarafından, dışarı atacağı tehditvari konuşmalarını duyunca, biz aslında meclisi değil, meclisi yönetemeyen Tunç Soyer’i protesto etmek amacıyla, meclis salonundan ayrıldık. Biz çıktıktan sonra duyduk ki, arkamızdan, ‘Demokrasi bazılarına bol geliyor’ ifade kullanımı var. Tunç Soyer’in hiç kimseye demokrasi ölçüsü biçecek biri kişi olmadığını söyleyebiliriz. Aslında, dünkü Soyer’in davranışından şunu anlıyoruz ki; eleştiriye tahammülü olmayan, şehir yönetiminde ciddi zaafları olan, demokrasi anlayışının da ne boyutta olduğunu çok net bir şekilde gördük. Demokrasinin bol geldiğini söyleyen Tunç Soyer, acaba bizi nasıl cezalandırmayı düşünüyor? Kentin sorunlarını konuşan meclis üyelerini susturamayacak. Konuşacağız, konuşmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

‘’Bizim sözlerimize cevap vermek yerine, konuyu saptırdı’’
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup sözcüsü Hakan Yıldız ise, ‘’Belediye Meclis yönetmenliğinin hiç bir yerinde de 5 dakika diye bir süre yok. En kısa konuşma süresi bile 10 dakikadır. Başkanın 'sizi salondan çıkarırım' demesine neden olan konuşmam da, kayıtlara bakın, sadece 8 dakika sürmüştür. Demek ki Tunç Soyer Demokrasisi ancak 5 dakika.  Bizden önce, CHP’li 4 meclis üyesi, ortalama 6’şar dakika, bizi eleştiren ve bizden cevabını bekleyen konular yönelttiler. Her konuşmalarında da ‘AK Parti Grubu’nun cevap vermesini bekliyoruz.’ dediler. Ben 2 kere, Grup Sözcüsü olarak cevap vermek için söz istedim, Tunç Soyer bana en son vereceğini söyledi.  CHP Meclis üyeleri sözleri kesilmeden, AK Parti hükümetlerini eleştiren kendince ifadeler kullandılar. Ben de kalktım, eleştirilere cevap verdim. Daha 5’inci dakika dolmadan ‘Toparlayın’ diye uyarıda bulundu Tunç Soyer. CHP’li meclis üyelerinin bize yönelik iddialarını cevaplıyordum. Toplam konuştuğum 8 dakika. Topluma yanlış yönlendirme yaparak algı oluşturdukları Go-Kart projesinde, ağaç kesiyorlar diye isyan ettiler. Gittim, bölgeyi inceledim, bir tane kesilen ağaç yok. Tunç Soyer’e yaptığımız eleştirilere cevap veremediği için, kendi plan hatalarını yüzlerine vurduğum için, Mavişehir’de; sosyal spor alanını, özel okula döndürdükleri ve rant sağladıklarını hatırlattığımız için ve bunlara da cevap veremediği için, kendi demokratik tavrını ortaya koyup, bizler dışarı atmakla tehdit etti. Bizlere demokrasi bol gelmiyor da, Tunç Soyer’e Büyükşehir Başkanlığı 3 beden büyük gelmiştir. Benim o konuşmalarımı deşifre etsinler, konuları saptıracaklarına, benim söylediğim sözlere cevap versinler. Eğer yanlış varsa söylediklerimde, ben çıkıp, özür dilemesini de bilirim.’’ dedi

#DemokrasiDüşmanıSoyer BAŞLIĞI TWİTTER'DA GÜNDEM OLDU
Diğer yandan sosyal medya Tunç Soyer'e karşı tepki yükseldi. Twitter'da #DemokrasiDüşmanıSoyer ismi ile açılan başlıkta çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Soyer'i eleştirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamzda Dağ başta olmak üzere çok sayıda milletvekili ve partili Başkan Soyer'e tepki gösterdi.

AK Partili Mahmut Atilla Kaya da sosyal medya üzerinden Başkan Soyer'i eleştirdi. Kaya yaptığı açıklamada, "CHP'li Tunç Soyer'in yüzündeki sahte demokrat maskesini çıkartan ve gerçekleri herkesin görmesini sağlayan AK Partili meclis üyelerimize teşekkürler. Sahteliğe, kurnaz siyasete, entrikaya, demokrasiye karşı düşmanlığa hiçbir şekilde geçit vermeyeceğiz. #DemokrasiDüşmanıSoyer" ifadelerini kullandı.

Öte yandan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de Soyer'e sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Başkan Sürekli, "Soyer'in demokrasi dersi vermeye kalkışmasının, demokrasiyi hiçe sayan yaklaşımlarının bir tek izahı olabilir! Özgürlükler, sadece benim için olsun düşüncesi! Yaklaşık 17 aydır görevde tek ürettiği, kriz, kaos, çelişki! #DemokrasiDüşmanıSoyer" ifadeleriyle Soyer'i hedef aldı.

 
CHP'nin Ege'deki kalesinde 'İYİ Parti' şoku! Koltuğu AK Parti kaptı
 
MHP'den 'aktarma' tepkisi: Yapmayın dedik, dinlemediler!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 15 Ağustos 2020 Cumartesi 19:52

Geçen sene 120 lira gelen elektrik faturası bu sene 240 lira geliyor. Bu zam değilde güncelleme mi oluyor?

Yorumu oyla      2      3  
Komedi 15 Ağustos 2020 Cumartesi 15:55

Halkın çıkarını düşünenlere bak! İğneden, ipliğe zam gelmeyen ne var?

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Vekili Özuslu’dan AK Parti’ye cevap: Dürüst ve demokratik olun!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, belediye meclisinin ...
Yüzülebilir körfeze adım adım: Mavi bayrak Güzelbahçe Plajı'nda!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzülebilir körfez hedefinin önemli adımlarından ...
GAZİDEK öğrencilerinden LGS’de büyük başarı
GAZİDEK’te sınavlara hazırlanan ve Liselere Geçiş Sınavı’ndaki başarılarıyla ...
 
Başkan Engin'den dönüşüm için net mesaj: Bir oy çıkmasa bile yapacağım!
Narlıdere’denin Çatalkaya, Narlı, Atatürk ve 2. İnönü mahallelerini kapsayan ...
Büyükşehir Meclisi bu kez Çandarlı Kalesi'nde yapılacak
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün talebiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
İzmir'de dijital eğitim seferberliği başlıyor!
Habitat Derneği, İzmir Ticaret Borsası ve Bornova Belediyesi iş birliğiyle ...
 
Balçova'da belediyeden kuaförlere hijyen desteği
Balçova Belediyesi, Koronavirüs salgını tedbirleri çerçevesinde ilçedeki ...
Buca'nın doğa merkezi kapılarını yeniden açıyor
Doğa tutkunlarını Kaynaklar bölgesinin eşsiz güzellikleriyle buluşturan ...
Büyükşehir Meclis'te resmen kararlaştırıldı: Aktarmada yeni dönem başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kentin ulaşım ücreti ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva