HABERLER>POLİTİKA
28 Temmuz 2021 Çarşamba - 15:03

AK Parti’den suç duyurusu: Çıkar amaçlı örgüt kurdu!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziemir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, kamu ihalelerine fesat karıştırmak, yolsuzluk ve devletin malına gasp etmek iddiaları çerçevesinde Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve eşi Deniz Arda’nın da dahil oldu 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti’den suç duyurusu: Çıkar amaçlı örgüt kurdu!

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca daha önce haklarında suç duyurusunda bulunduğu Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile eşi Deniz Arda, Özel Kalem Müdürü Asli Özgü ve Yücel Aksan ve Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz ile ilgili olarak ek delil ve bilgileri savcılığa sundu.

Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, kamu ihalelerine fesat karıştırmak, yolsuzluk ve devletin malına gasp etmek iddiaları çerçevesinde yapılan suç duyurusunda suçlamaya konu olan kişilerin belediye iştirakinde bulunan Gazi-Bel-Şti işçilerine etki edebilecekleri ve ihale evraklarını değiştirebileceklerini öne sürdü.

Atmaca, Belediye Başkanı Halil Arda’nın adı geçen şahıslarla organize olarak suç işlediklerini iddia ederek Seydaş A.Ş.’nin belediye kiracıları tarafından para aktarımı yapıldığını ve şirkete yatırılan paraların başkaca işlerde kullanıldığını açıkladı. Yapılan suç duyurusunda yıkılan Tepe Cafe ve Restoran ile sürecin usullere uygun olarak yürütülmediği vurgulanarak “PORTO CAFE ile ilgili yazılı olarak istememe rağmen tarafıma hiçbir belge veya bilgi verilmemiştir. Bu da akıllara inşaatın kaçak yapıldığını getirmektedir. Önceki yıllarda TEPE CAFE ve RESTORAN olarak hizmet veren bu tesis yaklaşık 10 yıldır yeni yapılmış bir binada hizmet vermekte iken, Belediye Başkanı Halil Arda tarafından Seydaş A.Ş'ye kira gelirleri ayni sermaye olarak verilmiştir. Ancak; Belediye Başkanı diğer ayni sermayeye konu edilen yerlerin kiralarını toplarken bu tesisi sanki Seydaş A.Ş'nin malı gibi göstererek yıktırmış ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa tabi olmasına rağmen Seydaş A.Ş'ye yatan sermayeleri kullanarak büyük kısmını ihalesiz ve izinsiz olarak yapmaya başlamıştır. Burada büyük bir suç işlenmektedir” denildi.

TESİSİ GASP EDEREK YIKTILAR
Belediye malına karşı suç işlendiğini ve bunun devletin malına karşı işlenmiş bir suç olarak görülmesi gerektiğini açıklayan Atmaca şikayetinde “Belediye Başkanı Halil Arda ve dilekçemde isimlerini sunduğum şüpheliler birlikte organize bir şekilde hareket ederek Belediye Meclisi tarafından işletme gelirlerinin yani (kiraların) ayni olarak verildiği, belediyenin TEPE CAFE ve RESTORAN tesisini gasp ederek yıkmışlar ve yerine Seydaş A.Ş.’den para harcayarak yenisini yapmaya başlamışlardır. Eğer ki proje yapılacak ise binanın, Ekonomik ömrünün kamu yararı gereği inceletilmesi sonrasında çıkacak rapor üzerine, Gaziemir Belediye Başkanlığı ilgili Müdürlüklerince işlem tesis edilmesi gerekmektedir” dedi.

Atmaca’nın şikayetinde yıkımın ardından Başkan Arda’nın yapım işi ihalesi yapmak yerine hizmet alımını pazarlık usulü ile işin imalatını yapan tek firmayı çağırarak işi vermeye çalıştıklarını belirterek PORTO CAFE inşaatının temelinden başlayarak işlerinin kime veya kimlere hangi yöntemler uygulandığını belirlenmesi için evrakların talep edilmesini istedi.

Suç duyurusunda Halil Arda’nın şahsi avukatı olan Ayşe Zübeyde Aydın’ın belediyeden aylık danışmanlık ücreti almasının yanında SEYDAŞ A.Ş.’den de avukatlık ücreti aldığı, Halil Arda'nın eşi ve Gaziemir Belediyesinin Onursal Koordinatörü Deniz Arda'nın da tez danışmanı olan Yücel Aksan’ın aynı zamanda SEYDAŞ A.Ş' nin de Yönetim Kurulu olduğu ve Aksan’ın oğlunun belediyeye memur olarak işe alındığını aktarıldı.

PERSONELE İMZA ATTIRILDI
Yapılan şikayette ihaleler ile ilgili İhale Komisyonu’na alınan üyelerin, belediyenin devlet memurları olmadığı, SEYDAŞ A.Ş nin personelleri de olmadığı ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın yetkisinde olan belediyenin bir diğer iştiraki GAZI-BEL LTD ŞTİ'nin personelleri olduğu belirtildi. Bu personellerin Özel Kalem Müdürü ve aynı zamanda SEYDAŞ A.Ş Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Aslı Özgür tarafından arandığı ve önlerine ne olduğunu bilmedikleri ihale evraklarının konulduğu ve personellerin bu evrakları imzalarken kendisinin ihale bürosunda çalıştığını bildikleri Gülçin Koşar'a sorduklarını onunda ‘benimde haberim yok’ dediğini ama yıllardır ihale bürosunda çalışan Gülçin Koşar'ın da ihale komisyon üyesi olarak imza atması üzerine işten de atılma korkusu ile bahse konu ihale evrakı olarak önlerine sunulan belgeleri imzaladıklarını beyan ettikleri aktarıldı.

GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLSİNLER
Savcılığın harekete geçmesi gerektiği belirtile şikayette “Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda tarafından önceki iki yılda yüzlerce işçi ve sözleşmeli memurun işine son verildiği dikkate alındığında bu personellerin işsiz kalmaktan korktukları için imza attıkları ortadadır. Ancak bu konunun Başsavcılığmızca yapılacak tahkikat ile usulsüz olarak yapılan ihalelere, usulsüz olarak atanan bu ihale komisyonu üyelerinin gizli ifadelerinin alınması ile ortaya çıkartılması gereken bir konu olduğu açıktır. Karşımızda ciddi bir oluşum organize bir suç örgütü yer aldığı yapılan incelemeler sonrasında ortaya çıkacaktır. Belediye Mülkünü gasp eden, usulsüz ihaleler yapan ve usulsüz atadıkları komisyon üyelerine nüfuz edip zorla belge imzalatan bu kişilerin olası muhtemel büyük kamu zararlarının önüne geçilmesini teminen resmi Kamu görevlerinden ve SEYDAŞ A.Ş deki görevlerinden ivedi olarak el çektirilmeleri gerekmektedir” denildi.

 
Manavgat'ta büyük yangın: Alevlerle mücadele sürüyor
 
10 liraya lahmacun mu olur?
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Onursalı al git 24 Eylül 2021 Cuma 13:32

Umarım karısını da alıp gider

Yorumu oyla      2      3  
Kutlama 5 Ağustos 2021 Perşembe 13:29

Görevden bir el çektirilsin davul zurna tutup oynamayan, onursal Koordinatör maketiyle halay çekmeyen kalmaz

Yorumu oyla      2      3  
Uzman Psikolog Dinler 31 Temmuz 2021 Cumartesi 13:50

Bu ''''adam'''' fotoğraflarda bile neden sürekli bu kadar gergin ve negatif? mali müşavirlikten sonra bu makamı kaldıramadıysa bir uzmanla görüşebilir veya tasavvufa yönelebilir kibirden uzaklaşıp tevazu sahibi olmak için.

Yorumu oyla      2      3  
Yiyemeyeceğin 29 Temmuz 2021 Perşembe 14:57

Yiyemeyeceğin muzu soymayacaksın demişler bu Halil yiyemeyeceği muzu soymuş

Yorumu oyla      6      3  
Belediye çalışanı 29 Temmuz 2021 Perşembe 07:21

Düzeni bozulanlar nasıl da burada bağırıyorlar. Halil başkan güçlü emin adımlarla ilerliyor belediyeyi aslan gibi yönetiyor. Attığınız çamurlarda boğulacaksınız. Allah ondan bin kere razı olsun. İşçilere sorun, cevabını alırsınız, o kadar

Yorumu oyla      3      10  
Gürcan 28 Temmuz 2021 Çarşamba 23:12

Ha ha ha, gülerler adama. Halil Arda yaş tahtaya basmaz, herkes havasını alacak. Güzel işlere imza atıyor başkanımız, Porta Kafe bir sosyal proje çok yakında açılıyor. Onun telaşı bastı birilerini, trolleri de burada atmış, tutmuş. Hadi ordan

Yorumu oyla      3      11  
Güngörmeyesice 28 Temmuz 2021 Çarşamba 21:27

Hanımının tez hocasına ve oğluna çıkar devşirmesi bile başlı başına sorunlu birşey al gülüm ver gülüm

Yorumu oyla      11      3  
Fen işleri 28 Temmuz 2021 Çarşamba 21:12

Bu yücel Aksan''ın oğlu fen işlerinde bir proje yaptım başkan beğendi işe aldı falan demişti annesi nasıl bir proje yaptı sunum yapsınlarda istifade edelim bu projelerinden

Yorumu oyla      11      3  
Cimerden yazalım 28 Temmuz 2021 Çarşamba 21:10

Vatandaşlık bilinciyle CİMER üzerinden de şikayetimizi yapalım.

Yorumu oyla      10      3  
Bunları edebiyat da iyileştiremez 28 Temmuz 2021 Çarşamba 21:07

İnsanların sabah 8 akşam 5 çalışıp evine götürdüğü bir maaşı lüks gördü. İnsanları işinden aşından etmekten büyük zevk aldı Metehan güngörmüşe gelince astronomik ücret ödemekten geri durmadı Metehan tepeyi yıkıyoruz diye boşuna demiyormuş demek? demek ki Metehan güngörmüşün annesi de mi iki üç yerden maaş alıyormuş cimri değil oldukça eli açık yücel Aksan ve Metehan a gelince muhtemelen

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya: Seferihisar'da JES'e hayır, Menderes'te çöpe evet diyorlar
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir Milletvekili Mahmut Atilla ...
Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye yaptırım tehdidi!
Avrupa Birliği, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin ...
Bolu Belediye Başkanı Özcan'a soruşturma!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yabancı uyruklu kişilerin su faturalarına ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Seçim oyunları!
Mehmet KARABEL yazdı... Seçim oyunları!
Soylu'dan afet bölgesinde önemli açıklamalar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Artvin'de meydana gelen şiddetli yağış ...
Dışişleri Bakanlığı AB'yi kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Türk halkını görmezden gelen, gerçeklerden ...
 
Türkiye ve Angola arasında 10 anlaşma imzalandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel ...
Büyükşehir’de deprem zirvesi: Başkan Soyer ve AK Partili Sürekli ne dedi?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir İl Başkanı ...
CHP İzmir'de il yönetimi sona erdi: Torbalı'daki 'satırlı kavga' için kritik karar
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, haftalık olağan il yönetimi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva