HABERLER>POLİTİKA
24 Şubat 2016 Çarşamba - 14:54

AK Parti’den Kocaoğlu’na çifte salvo: ÇED ve o fotoğraf!

İl Başkanı Delican, 7 ilçe belediye başkanıyla birlikte yaptığı toplantıda Başkan Kocaoğlu’nu Körfez’deki ÇED sorunu üzerinden eleştirdi. Kiraz Belediye Başkanı Özçınar da başkanın ‘okul yolunda servis ittiren’ çocuklar fotoğrafına verdiği yanıta tepki verdi.

AK Parti’den Kocaoğlu’na çifte salvo: ÇED ve o fotoğraf!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ‘Kardeş Belediyeler Buluşması’ programı ve yerel yönetimler gündemine dair güncel konulara ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

İl binasında yapılan toplantıya AK Partili 7 belediye başkanı ve il yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Başkan Delican’ın gündeminde ‘Yüzülebilir Körfez Projesi’ndeki ÇED krizi ve CHP’nin 7 kardeş belediye projesine eleştirisi vardı.

DELİCAN’DAN SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI
Kemalpaşa’da yaşanan terör saldırısını kınayan Delican, ülkede terörün acımadan can almaya devam ettiğini, hükümetin de kararlı şekilde terörü kazımak için mücadele ettiğini dile getirdi. Güvenlik güçlerinin dimdik yanında olduğunu söyleyen Delican, diğer siyasi partilere de çağrıda bulunarak, siyasi olarak duruş göstermelerini istedi. Delican, terörün siyasi ranta harcanamayacak kadar önemli olduğunu ifade etti.

CHP’Yİ ANLAMIŞ DEĞİLİZ
Delican ayrıca CHP genel başkan yardımcılarının İzmir’e yaptığı ziyarette hükümeti istifaya davet etmesini de eleştirdi. Delican, “Akılla mantıkla çözmek mümkün değil. Terör örgütlerinin siyasi iktidarı bozma çalışmalarına destek olan CHP’yi anlamış değiliz. Halkın yüzde 50 oyunu almış bir partiyi istifaya davet etmek hangi akılla açıklanabilir” dedi.

KÖRFEZ PROJESİ SÜRECİNİ ANLATTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu kentte algı operasyonu yaptığını ifade eden Delican, Körfez’deki ÇED süreci hakkında önemli mesajlar verdi.

Delican süreci anlatarak şu ifadeleri kullandı: “ÇED ile ilgili 2012 yılında ortak bir karar alındı. İzmir körfezine akan kanalizasyon sularıyla, katı atıklarla ve alüvyonlarla dip derinliği 12 metreye kadar düştüğü için büyük tonajlı yük gemileri limana giremiyor. Bu limanda 100 binden fazla insan ekmek yiyor. Dip derinliğinin artması gerekiyor. Bu konuda çalışmalar yapılıyor, ortak olarak hareket ediliyor. İki tane kanal açılmak isteniyor. Birini TCDD, diğerini Büyükşehir Belediyesi açıyor. TCDD’nin kanal açmak istediği yerde SİT alanı yok. Fakat Büyükşehir’in kanal açmak istediği Ragıp Paşa Dalyanı’nın bulunduğu yerde SİT alanı var. Herhangi bir kazı çalışması yapılamıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman Bakanlığı tabiat varlıklarını korumak için belge istiyor. Halkla ÇED konusunda toplantılar yapılıyor. Süreç bugüne kadar geliyor. Körfezden çıkacak olan 46 milyon 890 metreküp çamur var. Bu çamurun İZSU’nun sınırları içinde olan bir yere dökülmesi konusunda çıkan sıkıntı üzerine bakanlık Doka isimli bir firmaya veriyor. Çevre Etik Değerleri ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Son olarak çözülmesi için ada yapalım diyorlar. Doğayı katletmek yerine denizde ada yapalım diyorlar. Maalesef Büyükşehir Belediyesi yeterli altyapı hizmetlerini sunamadığı için bakanlık tekrar devreye giriyor ve ‘burada iki ada yapın, hem denizin sirkülasyonunu zarar vermesin hem de suyun kalitesini bozmasın’ diyor. Bu iki adanın yapılmasına karar veriliyor, şirket de bazı veriler istiyor. 3 madde vardı bununla ilgili, geçen hafta yapılan toplantı sonrası son bir maddeye indi. Tek madde içinde incelemeler tamamlandığında Ankara tarafından ÇED raporu verilecek. Aziz Kocaoğlu bir an önce bunları halletsin. Üniversiteye bir an önce talimatı versin ve incelemeleri yaptırsın. Ben buradan söylüyorum. Kendim Aziz Kocaoğlu ile birlikte ÇED raporunu almaya gideceğim. En fazla da bir buçuk ay içerisinde çıkacak. Biz hem bu körfezde yüzmek istiyoruz hem de deniz ticareti yapmak istiyoruz…

HANGİ EVRAK KAYBEDİLMİŞ ÇIK AÇIKLA...
Kocaoğlu’nun devletin müdürlüklerini suçlamaktan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Delican, “Devletin müdürlükleri arasında evrak kaybedilmiş diyor. Hangi evrak kaybedilmiş çık açıkla. Halkın bilgilendirilmesi gerekiyor. Devletin kurumlarını suçlayarak bir yere varılmaz. Biz hizmet etmek istiyoruz. Bu boyacı küpü değil, sokup çıkartıp ÇED’i alamazsın. Koskoca İzmir körfezinden bahsediyoruz. Aziz Kocaoğlu eğer bu projeye sahip çıkmış olsaydı, Kemalpaşa’nın kanalizasyon sorununu çözerdi. Biz ayrımcılık yapıyor derken, bunları söylüyoruz. 7 tane belediyenin altyapı sorunlarını çözmek zorunda. İçme suyu borularını yenilemek zorunda. İZSU kafasına göre 7 belediyenin sokaklarını haber vermeden istediği gibi delik deşik ederek, sonrada sorumluluk bende değil diyemez. Büyükşehir’e bağlanan 9 belediyeye bakalım, AK Partili belediyelere hangi hizmet verilmiş bakalım. CHP’li belediyelere altyapı dışında birçok hizmet veriliyor. Müthiş bir ayrım ve sınıflandırma içindesiniz” diye konuştu.

KARDEŞ BELEDİYECİLİĞİ ÖNERDİ
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin kente sadece 7 belediye için gelmediğini söyleyen Delican, “2019 yılında Büyükşehir’i AK Parti belediyeciliği ile buluşturmak için ve siyasi çalışmayı burada yapmak için geldi. Bize her konuda destek olacak, çok şanslıyız.  Daha başarılı nasıl olabiliriz diye 7 tane de çok başarılı kardeş belediye getirdi. Biz onların deneyimlerinden faydalanıp daha iyi nasıl hizmet verebiliriz diye düşünüyoruz. Kendilerine de bu kardeş belediyeciliği öneriyorum. Aziz Kocaoğlu’na tavsiyem çok başarılıymış gibi görünen Eskişehir Belediyesi ile kardeş olup İzmir’in sağını solunu düzeltsin. Biraz çeki düzen versin. Bizce kardeş belediyelere ihtiyaç var. Mehmet Özhaseki’ye ihtiyaç var. Biz hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu algı kalkanından çıkmalarını öneriyoruz. Söylemlerle kent yönetilmez. Ankara ile her zaman koordinasyon içinde olacağız. Bakanımız da gelin hep beraber Ankara’da sorunları çözelim dedi. Biz sorunları halının altına süpüren bir belediye anlayışı istemiyoruz. Biz her zaman hazırız. Statların önüne mahkeme duvarı çekiyor. İzmir hala statlara kavuşamadı. Biz harıl harıl çalışıyoruz” dedi.

BİR ŞEY YAPMADIKLARI ORTADA
Ulaşım, kentsel dönüşüm ve altyapı konusunda eksikliklerin ve sorunların olduğunu söyleyen Delican, “Halkımız müzdarip. Siz ortağınızı suçlayıp, ‘tü kaka’ derseniz olmaz. Bu işler böyle yürümez. İzmir’de devleti suçlayarak hizmet etme anlayışından vazgeçilecek. Devletin, hükümetin İzmir’e yaptıkları ortada, ama onlarında bir şey yapmadığı da ortada” dedi.

KOYUN VE KEÇİDEN ÖNCELİKLİ YOLDUR
Hamza Dağ’ın Kiraz’ın Doğancılar Mahallesi’nde bozuk bir yolda öğrenicilerin arabayı ittiği fotoğrafı çekerek, İzmir’in hizmet etmediğini söylemesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’ndan gelen ‘gölge yanıtı’nı değerlendiren ‘ev sahibi’ Kiraz Belediye Başkanı Salih Şengül Özçınar ise, “Kiraz’ın şu an hali hazırda 500 kilometre ham toprak yolu var. Biz üzerimize düşeni yaptık. Fotoğrafın çekildiği yol Büyükşehir’in sorumluluğunda olan bir yoldur. Yetişkinler tarafından çekilmesi konusuna katılmıyorum. Vatandaşımız mağdur. Koyun ve keçiden çok öncelikli olan yoldur” dedi.

 
Flaş! MHP'de istifa depremi: Kurultay çağrısı yaptı
 
Bodrum’da denizden çıkanlar görenleri şok etti!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 25 Şubat 2016 Perşembe 09:15

Kiraz Belediye başkanı daha yönettiği halkın geçim kaynağından habersiz o insanlara koyun keçi vereceksin ki üretecek evine aş getirecek o yola dökeceğin asfalt sadece konfor sağlar karın doyurmaz önce ekmek sonra konfor. Atmaya çalıştığınız çamur üzerinize yapışınca durumu kurtarmaya çalışıyorsunuz ama nafile. Çed raporunu savunan bir akpliye ilk kez şahit oluyorum Bergama allanoi yi sular altında bırakırken çed raporunu savundunuz mu? eğer bu kadar çed raporlarına sadıksanız ve gerçekten samimiyseniz çıkar 3. köprüyü de eleştirirsiniz ya da konak tüneli ya da urla villaları ya da taş ocakları ya da efemçukuru madeni ... o kadar çok örnek var ki yazsak kitap olur.

Yorumu oyla      12      5  
buca 25 Şubat 2016 Perşembe 08:54

şirinyer akdoğan caddesinin kaldırımları geçen sene çok yeni olmasına rağmen değiştirildi. keşke bu yolda yapılsaymış o yol ve kaldırımlar da bu garibanlar okullarına rahatça gitseymiş

Yorumu oyla      12      5  
gökhan sağlam 25 Şubat 2016 Perşembe 07:36

ya bu paylaştıgınız fotografı gorduk arkada golgelerı dusen koskoca adamlar zaten bıraz dıkkatlı bakın o mınubus en az 2 ton agırlıktadır ve o rampada o cocukların aracı ıtme sansı yoktur ve hızmet gelmıyo dıe soylenen bu yalanlardan vaz gecın artık sizin ınandırıcı ozellıgınız kalmadı barı ıftıra atıpta kendınızı daha kucultmeyın AZİZ KOCAOĞLU halkın baskanıdır o yuzden halkımız sızın ıftıralarınıza sadece gulup gecıcektır.... yalan dolan her sey sızde İZMİR AZİZDİR AZİZ KALICAKTIR.... sizler once bu ulkeyı orta dogu bataklıgına sokmaya calısmaktan vazgecın ve ınsanları kandırmayın....

Yorumu oyla      12      5  
25 Şubat 2016 Perşembe 00:24

Taş ocağı, maden, tünel, balık çiftliği, bilmem ne termal tesis açacağım diyenlere tabi buyurun açın, ÇED'e gerek yok ama iş ne zaman belediye projesi olsa dur bakalım. Fuar alanı, çöp tesisi, körfez kanal projesi ... Fuar alanı yapımına başlanıldı, bölge çat diye tema alan ilan edildi, ÇED istendi, çöp tesisi için öyle. Alınmasın demiyorum da diğer işlerde niye alınmıyor? Şehrin göbeğine tünel açıldı, üst bölgedeki binalar tünel yüzünden çatladı. Son çıkan haberlerde bir çok bina daha yıkılacakmış.

Yorumu oyla      12      5  
private35 24 Şubat 2016 Çarşamba 22:59

Her seyden oncelik is as ve curetimdir. O yol yapilacaktir ama belediyeye gecmeden once valilik neden yillarca yapmadi. Valilik mallari neden belediyeye verilmedi. Bmc neden sakaryaya gidiyor, neden izmir sanayide tesvik kapsamina almiyorsunuz. Hala izmirde salon ve mikrafon siyaseti yapiyorsunuz.

Yorumu oyla      12      5  
24 Şubat 2016 Çarşamba 18:42

Sayın kiraz bel. Bask. Hanım efendi Büyükşehir den gelen hizmeti reddeceksin DSİ ile çalışacaksın Sonra da resim çekip paylasacak AKP milletvekili şov yapmayın

Yorumu oyla      12      5  
Yıldız Mutafagil 24 Şubat 2016 Çarşamba 17:49

AKP'liler ne söylerse söylesin İzmir artık inanmıyor. Bunu bir anlasınlar. Bahane üretmeyip bir kere olsun bizde İzmir'in sorununu çözmek için şunu yaptık desinler.

Yorumu oyla      12      5  
girit 24 Şubat 2016 Çarşamba 16:30

hadi ibb hatalı diyelim ki Kiraz belediyesi Akp de salvo peşinde koşucağına ilçe belediye başkanı nie yapmıyo die hesap sor

Yorumu oyla      12      5  
girit 24 Şubat 2016 Çarşamba 16:06

hadi ibb hatalı diyelim ki Kiraz belediyesi Akp de salvo peşinde koşucağına ilçe belediye başkanı nie yapmıyo die hesap sor

Yorumu oyla      12      5  
24 Şubat 2016 Çarşamba 15:22

E o zaman koyun keçi dağıtımı iptal olsun. Halkını düşünen başkan o halkın oylarıyla geldiği yerde halkın iradesini hiçe sayıp parti değiştirmez.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! MHP'de istifa depremi: Kurultay çağrısı yaptı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, istifa edip olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.
Erdoğan: YPG de dışında tutulmalı!
Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 21. kez muhtarlara seslenen Erdoğan, ...
Ve Artvin Heyeti Çankaya Köşkü’nde…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvin heyetini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.
 
Kaya eylem planını anlattı: Turizme büyük destek
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Başbakan ...
Kılıçdaroğlu: Ya adam gibi yönetin...
Ankara’da 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırının yapıldığı yere karanfil ...
Başbakan Davutoğlu’ndan ‘hızlandırın’ genelgesi!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, başta yenilenebilir ve yerli kömür olmak üzere ...
 
Şükür’e Cumhurbaşkanı’na hakaret davası
Twitter hesabı üzerinden attığı tweetlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
MHP’de deprem tam gaz: 2 ilde daha…
MHP, 1 il ve 2 merkez ilçe teşkilatını, yeni bir teşkilat kuruluncaya kadar, kapattı.
AK Gençleri Başkanı’ndan 2 günde 13 ilçeye çıkarma
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı olarak göreve atanmasının ardından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva