HABERLER>POLİTİKA
11 Aralık 2019 Çarşamba - 12:34

AK Parti'den hem uyarı ve tepki: Gaziemir'de salgın hastalık yaşanabilir!

Gaziemir’de ait çöp toplama ve temizlik işlerini yapan şirketin iş bırakmasının ardından açıklama geldi. Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Gaziemir halkı çok ciddi bir salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir” dedi.

AK Parti den hem uyarı ve tepki: Gaziemir de salgın hastalık yaşanabilir!

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediyesi’nin çöp toplama ve temizlik işlerini yapan Şeker Petrol Ürünleri Pazarlama İnşaat Gıda Nakliye İzolasyon Temizlik Peyzaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’ne ait 26 adet aracın faaliyetlerini durdurmasının ardından AK Parti’den açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

- ÇÖP KRİZİ İLE İLGİLİ BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: FİRMA SUÇ İŞLİYOR!

- GAZİEMİR’DE ÇÖP KRİZİ: KONTAK KAPATTILAR!

Atmaca: “Ne yazık ki en başından bu yana Gaziemir Belediyesi’nde devam eden ‘ben yaptım oldu anlayışının’ yeni bir yansımasını görüyoruz. Belediye Başkanı Sayın Halil Arda ve ekibi şimdiye kadar ‘en doğrusunu biz biliriz’ mantığı ile hareket etti. Aynı bakış açısı sürüyor. İlçe genelinde çöplerin toplanamayacak olmasının en önemli nedeni firmanın belediyede muhatap bulamaması olsa da burada bizi ilgilendiren konu halkın sağlığıdır. Gaziemirli hemşehrilerimizin kapısının önündeki çöpleri iki araç ile toplayamazsınız. Ayrıca burada sanayi siteleri, fabrikalar ve büyük işletmeler var. Gaziemir, bir belde belediyesi anlayışıyla yönetilemez.  Nüfusu ve günlük ziyaretçisi ile on binlerce kişinin geldiği ilçede çöp sorunu tartışıyor olmak belediye yönetimi açısından utanç vericidir.  Gaziemir Belediyesi’nin her konuda iş bilmez ve beceriksiz yöneticileri gelinen son durum itibariyle halkının sağlığını tehlikeye sokmuştur.  İlçemizde sorun kısa sürede çözülmezse bir salgın hastalık yaşanabilir. Acilen önlem alınmalı, gereken derhal yapılmalıdır” dedi.

AK Partili Atmaca, belediyenin Devlet Malzeme Ofisi’nden alımını yaptığı yeni çöp toplama araçlarının henüz ilçeye gelmediğini de belirtirken, Gaziemir’deki yaşanan sorun nedeniyle çözüm için çöp toplama aracı gönderen diğer ilçe belediyelerinin de sorun yaşayacağının altını çizdi. Atmaca, “Bir belediyede personel kanunen başka bir yerde çalıştırılamıyorken başka ilçeye araç gereç göndermek yasal olarak suçtur. Her ilçe ihalesini, çalışanlarını kendi ilçe sınırlarında hizmet vermek şartıyla yapabilir. Başka belediyelerden gönderilecek araçlar o belediye başkanı, yönetimi ve sorumlu amirlerini sıkıntıya sokacaktır. Kimse böyle bir şey yapmamalıdır” diye konuştu.

Atmaca, konuyla ilgili Gaziemir Kaymakamlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Valiliği’nin ilgili birimlerinin haberdar edildiğini de sözlerine ekledi.

 
Piyangocular Odası Başkanı Çakmak: Faiz yiyenler yılbaşı geldiğinde ‘haram’ diyor!
 
Başkan Mutlu: Şanslısınız, çünkü Mustafa İduğ içimizden biri
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cevap 12 Aralık 2019 Perşembe 17:07

Evet yürüyenler hata yapar hata yaptığını anlayıp hatasından döner. Maalesef savunduğunuz başkanınızda bu vasıf eksik. Pazarcılara yapılan hatalar ne unutulacak ne affedilecek. Chp kendini eleştiriyor diyorsunuz. Demokrasinin gereği çok sesli olmaksa, Chp de de birden fazla ses çıkması normal değil mi? Ama başkanınıza göre normal değil. Aslında olması gereken parti bu değil. Çünkü o benim dediğim olur benim takdirim benim kararım demek istiyor. Nerede kaldı demokratik bir yönetim.

Yorumu oyla      5      5  
Mustafa CAN 12 Aralık 2019 Perşembe 13:55

Sayın yorumcular niçin objektif olmuyorsunuz. Sayın ARDA hangi nemalı işi yapmış ki bu sertlikte eleştiriyorsunuz. Bu yaygarayı çıkartanlar mutlaka eski Gaziantep grubuyla nemalanan kişiler olduğunu düşünmekteyim. Mama muslukları kapanınca sesleri çıkmaya başladı. İlçe kongresinde kendine avantaj sağlamaya çalışan gerçek partililere beş benzemez diyecek kadar düşen, dünün birbirine düşman olanları bir araya gelmiş (Düşmanımın ,düşmanı dostumdur felsefesi ile hareket eden kişiler) Başkan Arda'yı yıpratmaya çalışıyorlar. Şunu unutmayın ki bir filozofun dediği gibi; Yürüyen insan hata yapar,hata yapmayanlar oturanlardır. Adam elinden geleni fazlası ile yapıyor. Mutlaka eksikleri vardır. Ama özelikle kendini CHP'li tanımlayan bazı kişiler AKP'lilerden daha fazla eleştiri yapması düşündürücü..Gerçek CHP'lilerin birbirleri ile uğraşmayı bırakıp ülkenin gerçek gündemine bakmaları ve bu ülkede yaşayan tüm vatandaşların nasıl daha refah bir ülkede yaşarızı düşünmeleri gerekir. Herkese sağlıklı mutlu ve huzur içersin de yaşayacağı günler dilerim.

Yorumu oyla      7      5  
Çağdaş İnsan 12 Aralık 2019 Perşembe 12:57

Sanki ilçe çöp dağları arasında kaldı,ortalığı sinek böcek bastı. Bu nasıl bir hayal dünyası? Bir gün çöp toplama aksadı, salgın hastalık tehlikesi varmış. Hangi yüz yılda yaşadığınızı bir farketseniz diyorum.

Yorumu oyla      7      5  
Mevlüt e cevap 11 Aralık 2019 Çarşamba 22:14

Valla chpli olarak söylüyorum bu halil ardanın yaptıklarından sonra akp gözüme ılımlı geldi. Yerel yönetimlerde önemli olan vicdanlı olmak ki halilardada bu yok! Daha 1 yıl olmadan belediye de söz sahibi ettiği kişilerin havasından geçilmiyor özel kalem için ayrı wc yapılıyor beğenilmiyor bi daha yapılıyor . Hangi belediyede başkan eşinin özel odası var? Hangi başkanın eşi mesaiye gider gibi hergün belediyeye gidiyor? Hangi başkanılığın Girişi için yapılan parmak izli girişte başkan başkan eşi özel kalem ve başkan yardımcısı var? Bunların yanında hizmet sıfıır! Anca çalışan personelle uğraşıyo belediyede onun bi kaç yandaşı hariç kimse mutlu değil! Heran işten çıkarılma korkusu var! Keşke akp ye vereydimde bari hizmet gelir di. Akpli meclis üyeleri savundu mecliste işten çıkarmaları en asından onlarda vicdan var! Tek dönem başkanlık yapmayı düşünen adamı koyarlarsa sonuç böyle olur. Çöp bile toplayamaz!

Yorumu oyla      6      8  
Mevlut Demir 11 Aralık 2019 Çarşamba 16:24

En tehlikeli hastalık AKP virüsünden geçiyor. Yağma, dolandırıcılık, yolsuzluk gibi belirtilerle ortaya çıkıyor.

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat: Menderes'in doğası mermer ocaklarına teslim
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Menderes ...
Cumhur BULUT yazdı... Suriye’deydim, Türkmeneli’nde…
Cumhur BULUT yazdı... Suriye’deydim, Türkmeneli’nde…
Türkiye'den ABD'ye 'İncirlik' resti!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin yaptırım uygulaması durumunda İncirlik ...
 
Çiğli'deki okul etkinliği meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Çiğli’deki ...
Mehmet KARABEL yazdı... Zarif… Naif… Latif… Kaşif…
Mehmet KARABEL yazdı... Zarif… Naif… Latif… Kaşif…
Erdoğan'dan 'Roman açılımı' genelgesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eylem planının uygulanmasında ilgili ...
 
MHP'li Enginyurt'tan 'çakar' savunması
MHP'li Cemal Enginyurt, milletvekillerine çakar iznini eleştirenlere "Çakar ...
Erdoğan'dan KYK borçları hakkında flaş açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK borçları hakkında yaptığı açıklamada, "Beklentinizi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 'Nobel' tepkisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva