HABERLER>POLİTİKA
16 Ekim 2020 Cuma - 14:46

AK Parti’den flaş açıklama: Menemen’de ‘kayıp 50 milyon’ iddiası!

AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Menemen Belediyesi’nde 50 milyon TL’nin kayıp olduğunu iddia etti. Çelik açıklamasında “18 ay içerisinde halkımıza ait olan 50 milyon TL para yolsuzluklarla buhar olmuş, bu suça ortak olmak istemediği için Belediye Başkanının faaliyet raporuna ret oyu veren CHP’li meclis üyesi Koray Atasoy zorla istifa ettirilmiştir” dedi.

AK Parti’den flaş açıklama: Menemen’de ‘kayıp 50 milyon’ iddiası!

AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, yaptığı yazılı açıklamada Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’u hedef aldı.

50 MİLYON TL PARA YOLSUZLUKLARLA BUHAR OLMUŞ
Başkan Çelik, “Menemen’de 2019 yerel seçimlerinden bu yana baskı, yıldırma ve tehdit günlük rutinimiz haline gelmiştir. Halka hizmet etmesi gereken belediye başkanı ve yönetimi halkı kutuplaştırmış ve birbirine düşürmüştür. 18 ay içerisinde halkımıza ait olan 50 milyon TL para yolsuzluklarla buhar olmuş, bu suça ortak olmak istemediği için Belediye Başkanının faaliyet raporuna ret oyu veren CHP’li meclis üyesi Koray Atasoy zorla istifa ettirilmiş, esnaf zabıta ordusu ile sindirilmiş, belediyeye muhalif vatandaşlarımız gerek Belediye Başkanı gerekse de Belediye Başkanı emrindeki kişiler tarafından sistematik bir şekilde tehdit ve hakarete uğramaktadır” dedi.

CHP’Lİ ÜNAL, ‘KRAL ÇIPLAK’ DEMİŞTİR
Son olarak CHP Grup Sözcüsü Hasan Ünal’ın Grup Sözcülüğünden istifa ettiğini hatırlatan AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, ‘’Bu sıradan bir istifa değildir. Hasan Ünal yoğun işlerini gerekçe göstererek istifa etmiş değildir. Hasan Ünal istifa ederken ‘Belediye Başkanı, belediye içerisinde yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükleri tespit eden Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak’a yolsuzluk raporunu değiştirmesi için baskı yapıyor, odasını ve sekreterini elinden alıyor. Belediyeye gelmesini engelliyor,bu nedenle istifa ediyorum.’ demiştir. Bu açıklama son derece vahimdir. CHP Belediye Meclis Grubunun Grup Sözcüsü Hasan Ünal ‘kral çıplak’ demiştir. Bu istifada bir çığlıktır. Bu çığlığı Menemen, İzmir ve tüm Türkiye duymalıdır. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve belediye yönetimi artık adli bir vaka haline gelmiştir. Grup Sözcüsü açıkça, ‘Belediye Başkanımız suçun delillerini karartıyor, suçluları koruyor, suçu ortaya çıkarmaya çalışan Belediye Başkan Yardımcısını engelliyor, tehdit ediyor’ demiştir.’’ dedi.

BELEDİYE BAŞKANI SON EYLEMİ İLE AÇIKÇA SUÇ İŞLEMİŞTİR
“Belediye Başkanı neden suçu gizlemeye çalışır. Bu sorunun tek bir cevabı vardır. Kendisi de bu suçların ortağıdır.’’ diye sözlerine devam eden Başkan Çelik, ‘’Belediye Başkanı hakkında yapılan 10’dan fazla suç duyurusu vardır ve örtbas edilmek istenen rapor bu suç duyurularından biri olan belediyeye ait 280 ton hurdanın bedelsiz olarak başkalarına verilmesi olayına ilişkindir.Belediye Başkanı son eylemi ile açıkça suç işlemiştir. Suç delillerini karartmış, suçu ortaya çıkaran kamu görevlilerini tehdit, baskı ve şantajla yıldırmak istemiştir. Belediye başkan yardımcısına bu kadar pervasız davranan birinin diğer belediye çalışanlarına ne tür baskılar yaptığını tahmin etmek zor olmasa gerek’’ dedi.

CHP İL YÖNETİMİ VE GENEL MERKEZİ, ‘KÖTÜDE OLSA BENİM ADAMIMDIR’ DÜŞÜNCESİNDEN VAZGEÇMELİ
İlçede yaşanan gelişmelerden vatandaşların rahatsız olduğun dile getiren AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, “Hakkında onlarca suç duyurusu bulunan Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un diğer soruşturmalarla ilgili de tanıkları baskı altına aldığı, delilleri yok ettiği, değiştirdiği, lehine delil ürettiği açıkça ortaya çıkmıştır. Yaşanan bu süreçler ayan beyan ortadayken, olayları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. AK Parti olarak, ilçemizde yaşanacak olumsuz olayların karşında durmaya, sesimizi ilçe haklımızın menfaatleri doğrultusunda yükselmeye devam edeceğiz. Ayrıca, CHP İl Yönetimi ve Genel Merkezi de,‘Kötüde olsa benim adamımdır’ düşüncesinden vazgeçmeli ve CHP içinde bir sorun haline gelen bu malum kişiden kurtulmalıdır” dedi.

CHP MENEMEN'DEN JET YANIT

CHP Menemen İlçe Başkanlığı'ndan konu ile ilgili yanıt gecikmedi. İlçe Başkanı Turan Erdoğan tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

CHP Sosyal Demokrat kitle partisidir. İçerisinde her kesimden ses ve rengin olduğu bir Türkiye mozaiği ve gerçeğidir. Yaşama emek penceresinden bakan, sosyal adaletin her alanda sağlandığı, fırsat eşitsizliğinin giderildiği, liyakat ve emeği yeniden hak ettiği değeri yaşatan bir partidir.

Seçilmiş Belediye Başkanı Sayın Serdar Aksoy, Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Demokratik kimliği ile Cumhuriyet Halk Partisinin değerlerini seçildiğinden beri çalışma alanlarına yansıtmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi, demokratik kriterlerin insan hak ve özgürlüklerini kendi iç dinamiğinde harekete geçiren bir parti aidiyetine sahiptir. Doğal olarak kendi iç dinamiği içerisinde yer alan yaşamsal sorunları çözme pratiği evrensel demokrasinin ilkelerine dayanır. 

AKP gibi demokrasiyi araç bilen, atamalarla görevlendirdiği “emir erleri” sıfatına erişen, yönetici olma erdemine ulaşan çiçeği burnunda Menemen İlçe Başkanının basın açıklamasını hezeyanları olarak görüyor KAALE bile almıyoruz.

Görev değişiklikleri, yer değiştirmeler, personel atamaları, göreve alınmaları, soruşturulmaları kamu kurumlarında kendi iç prosedüründe işlenen demokratik adımlardır. Belediyemizde yaşananların farklı mecralarda değerlendirilmesi AKP İlçe Başkanının HADDİNE değildir.

Seçilmiş adı altında “atanmış” başkan daha da ileri giderek 31 Mart 2019’dan beri CHP’li tüm belediyeleri abluka altında tutan SAYIŞTAY MÜFETTİŞLERİNİN RAPORLARI’nı dahi ZAN altında bırakarak, sokak dili ile 50 Milyon TL’yi ifade etmesi açıkça bir hukuk bilmezlik ve aymazlıktır.

İktidarın tüm engellemelerine rağmen, sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örnekleriyle “rant” belediyeciliği yerine, “halk” belediyeciliğini tercih eden Menemen Belediyesi hizmetlerini sürdürmeye devam edecektir.

 
Araç alev topuna döndü! Dehşet anı!
 
Zelenskiy: TSK dünyanın en güçlü ordularından!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Barış Atay'a saldırıda iddianame hazır!
Türkiye İşçi Partisi milletvekili Barış Atay'a yapılan saldırıyla ilgili ...
CHP'li vekiller Beko ve Kaya'dan Hakkari çıkarması
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya; ...
CHP’li Sertel: 'FATİH' 10 yılda okulları fethedemedi!
'Asrın projesi' denilerek, okullarda teknolojiyi yaygınlaştırmak için ...
 
CHP'li Sındır'dan 'Torba Kanun' eleştirisi!
TBMM Genel Kurulunda CHP adına söz alan İzmir Milletvekili Kamil Okyay ...
'Kültürpark, Millet Bahçesi olsun' önerisine CHP'li Bakan'dan tepki!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Kültürpark, ...
CHP'li vekiller Kılıç ve Hakverdi'den Ayhan Bilgen'e ziyaret
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Hükümlü ve Tutuklu ...
 
MHP, AYM düzenlemesi için kolları sıvadı
MHP, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine göre ...
Altınordu'da gözler Hüsamettin'de
TFF 1'inci Lig kulüplerinden Altınordu'da cumartesi günü deplasmanda oynanacak ...
Bakan Gül: Demokraside tek süper güç hukuktur
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yargı mensubunu bağlayan tek ölçü; anayasadır, ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva