HABERLER>POLİTİKA
1 Haziran 2019 Cumartesi - 13:52

AK Parti'den 'fayton' sorusu: Kordon'dakiler de dahil mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe belediyenin yetki ve sorumluluk alanında faaliyet gösteren faytonlarla ilgili kararı olumlu bulduklarını söyledi. Boztepe, encümen kararında eksiklerin olduğunu belirtirken, “Bu karara İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Kordon’daki faytonlar da dahil mi?” diye sordu.

AK Parti den  fayton  sorusu: Kordon dakiler de dahil mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe belediyenin yetki ve sorumluluk alanında faaliyet gösteren faytonlarla ilgili kararı hakkında açıklamalarda bulundu. 

Boztepe, encümen kararında eksiklerin olduğunu belirtirken, “Bu karara İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Kordon’daki faytonlar da dahil mi?” diye sordu.

Boztepe şu açıklamayı yaptı:

“Bilindiği üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı’nda,  13 Temmuz 2011 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından kabul edilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Fayton Çalışma Esas ve Usulleri Yönergesi ile ilgili karar alınmıştır. İlgili yönergede yer alan,  Büyükşehir sorumluluk alanında bulunan bulvar, cadde ve trafik yoğunluğu olan sokaklar ile turizm alanlarında hayvanla çekilen motorsuz araçlar ile hayvan sürücülerinin girişinin yasaklanması ile ilgili çalışmalar başlatılmıştır. Son karara göre, Çalışma İzin Belgesi almadan, tescil belgesiz faaliyeti tespit edilenlerin hayvanlar ile motorsuz araçlarının 1 (bir) ay süre ile yedd-i emine (emanete) teslim edilmesi sureti ile faaliyetlerinden men edilmeleri ve süre sonunda bu faaliyetlerine devam etmeyecekleri yönünde yazılı taahhütleri alındıktan sonra tekrar kendilerine teslim edilmesine dair bir karar alınmıştır.

Birincisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde metropol alanda Konak İlçesi Alsancak/Kordon ile Karşıyaka Vapur İskelesi-Bostanlı arası yol güzergahı en bilinen ve tanınmış olanıdır. Burada, Roman vatandaşlarımız ekmeklerini kazanmaktadır. Havaların ısınmasıyla birlikte aşırı sıcaklarda su ve yiyecek konusunda sorun yaşayan hayvanların bir de ağır yük altına girmesi kabul edilemez bir uygulamadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulaması örnek bir karardır.

Fakat, encümen kararında bazı muğlak durumlar ve sorun teşkil eden durumlar dikkat çekmektedir. Büyükşehir’in de belirttiği gibi çalışma izni ve tescil belgesi sadece Kordon’da bulunan ve belediyeye ait atlarda bulunmaktadır. Karşıyaka ve turizm bölgelerinde böyle bir uygulama, düzen yoktur. İzmir Büyükşehir Belediyesi, hayvan haklarına duyarlılık da göz önünde bulundurulduğunda Kordon’daki faytonları da kaldıracak mıdır?

Yine encümen kararına göre at arabalarıyla köy ve mahallelerde taşımacılık yapan vatandaşların durumları ile ilgili bir karar alınmamıştır. Buralarda vatandaşın temel ihtiyaçlarının karşılanmasında çalışan atların taşına işlemi de durdurulacak mıdır? Köylerdeki ormanlardan, tarlalardan ürünleri taşıyanlar da etkilenecek midir?

Son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karar ile özellikle faytonculukla geçinen vatandaşlarımız Kordon’da İZULAŞ Genel Müdürlüğü’nün planlaması doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Ve alınan karar gereği, faytoncular Büyükşehir’de işe alınmıştır.  Aynı uygulamanın faytonların kaldırıldığı ilçe belediyeleri ya da büyükşehir tarafından yapılması gerekmektedir. Faytonları kaldırılan vatandaşlarımızın hangi şartlarda nerelerde iş bulacağı bile düşünülmemiştir. Ötekileştirme, yok sayma ve görmezden gelme anlayışı son bulmalıdır. Popülist yaklaşımlar ve günü kurtarma anlayışı akılcı ve bilimsel yaklaşımlardan uzaktır.

 
Düğmeye basıldı: İzmir'in toplu ulaşımına kadın eli değecek
 
İzmir'deki mezuniyet defilesinde Dünya Kraliçesi damga vurdu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
abuzer 1 Haziran 2019 Cumartesi 14:30

erzuruma erzuruma hani ağrıda biri varya ona yakın olmaya

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'İYİ' bayramlaşma... Çıray, İstanbul için anket açıkladı: 4-5 puan öndeyiz!
İzmir il binasında gerçekleşen bayramlaşma törenine teşkilat yoğun bir ...
'Kavganın değil barışın yanında yer alacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri ne yaparsa yapsın, biz 82 milyonun her ...
CHP Balçova’dan İmamoğlu’na destek
Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe Örgütü, İstanbul Büyükşehir Belediye ...
 
Başkan Sengel, Lider ile Selçuk’a seslendi: Her şey çok güzel olacak!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden Selçuk Belediye Başkanı ...
Ümit YALDIZ yazdı... Eski ile yeninin düellosu!
Ümit YALDIZ yazdı... Eski ile yeninin düellosu!
CHP'li Beko: Karaburun ranta teslim olmadan harekete geçilmeli!
İzmir’in Karaburun ilçesine bağlı Yaylaköy’de büyük bir rantın döndüğünü ...
 
Çeşme Havalimanı'ndaki iddia Meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ...
İki liderden İdlib için önemli görüşme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir ...
AK Parti İzmir'de 'A Takımı' belli oldu!
Uzun çalışmalar sonunda yönetim kurulunu şekillendiren AK Parti İl Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva