HABERLER>POLİTİKA
20 Mayıs 2020 Çarşamba - 23:09

AK Parti'den camiden müzik yayınına tepki!

İzmir Müftülüğü'nün merkezi hoparlör sistemine girilerek camilerden Çav Bella müziğinin çalınmasına AK Parti'den tepki geldi. Milletvekilleri ve il başkanlığı yaptığı açıklamada olayı sert sözlerle kınadı.

AK Parti den camiden müzik yayınına tepki!

AK Parti cephesinden , İzmir Müftülüğü'nün merkezi ses sistemi frekansına girilerek kentteki bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılmasına tepki ardına tepki yağdı. 

AK Parti Genel Başkan YardımcısıHamza Dağ, mesajında, "Mübarek ramazan ayının son günlerinde İzmir'de bazı camilerimize yapılan saldırılar aslında bir zihniyetin tezahürüdür. Bu ülkede ezan sesinden, sela sesinden rahatsızlık duyan güruha milletimiz ve özellikle İzmirli hemşehrilerimiz hak ettikleri tepkiyi verecektir." ifadelerini kullandı. 

Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i etiketlediği mesajında ise "İki gün önce bir demecinizde 'Çav Bella benimle özdeleşti' demiştiniz. Bu milletin dini değerlerine karşı bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenlere ve bu provokasyona sahip çıkan parti yöneticilerinize karşı bir duruşunuz olacak mı?" ifadelerine yer verdi. 

İzmir'deki bazı camilerin hoparlörlerinden bugün müzik yayını yapılmıştı. Müftülükten yapılan açıklamada, yayının, merkezi sistemin frekansına korsan şekilde müdahil olanlarca yapıldığı belirtilmiş, konuyla ilgili inceleme başlatıldığı ve suç duyurusunda bulunulduğunu bildirmişti. 

Sürekli'den tepki: Bölücü, kışkırtıcı ve  çürümüş zihniyet
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de sosyal medya hesabından olaya, sert sözlerle tepki verdi. Sürekli, "Bu mübarek günlerde, bir kez daha milletin inancına, ibadethanesine ve vicdanına yapılan bu saldırı; ‘bölücü’, ‘kışkırtıcı’ ve savundukları değerlerle çelişen, çürümüş  bir zihniyetin yansımasıdır.
2-Bu ezanı, bu salaları susturmaya kimsenin gücü yetmez! Hangi elden gelirse gelsin, kim bu hadsizlikle övünürse övünsün; İzmir halkı karşılığını misliyle verecek; sahte özgürlük nidaları atanlara haddini bildirecektir." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e çağrıda bulunan Sürekli, "İzmir camilerinde okunan ezanların “Çav Bella” çalınarak sabote edilmesine kamuoyunun tepkisi malum! İl Başkanınız, vekilleriniz açıklama yaptı. Ancak; seçim kampanyasından itibaren bu marşı dilinden düşürmeyen, bizimle özdeşleşti diyen Soyer’in cephesinde yaprak kıpırdamıyor! Sayın Tunç Soyer; her milli bayramda, 9 Eylül’de,23 Nisan’da, kamyonet üstünde İzmirli’yi selamlarken sesini göklere çıkardığınız bu marşın; camilerimizde ezan yerine dinletilmesine, dine saldırı malzemesi yapılmasına sizin söyleyecek bir sözünüz yok mu?" açıklamasında bulundu.

 

AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla Kaya da Soyer'e yüklendi. Kaya, açıklamasında, "Daha iki gün önce malum marşın kendisiyle özdeşleştiğini ifade eden CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. @tuncsoyer  partisinin bir yöneticisi tarafından yapılan bu saygısızca paylaşımları da sahipleniyor mu? Bunu da kendinizle özdeşleştiriyor musunuz, merak ediyoruz!" ifadelerine yer verdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar: Kıymetli hemşehrilerimiz bu harekete gerekli cevabı verecektir
Kırkpınar, açıklamasında şunları söyledi:

"Bir çok Avrupa ülkesinde yıllar sonra Ezan okunurken, birçok inanca mensup insanların yaşadığı demokrasinin beşiği İzmir’de Ezan sesi duyulması gereken minarelerde Cav Bella çalınması en çok Izmirlileri üzmüştür. Kıymetli hemşehrilerimiz bu harekete gerekli cevabı verecektir."

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, "Ukrayna haberine bakınız! Bir de İzmir’de yaşadıklarımıza!!! İzmir'de camilerimize yapılan saldırılara müsade etmeyeceğiz. Bayrama yaklaştığımız bu mübarek günlerde halkın sinir uçlarıyla oynayanları #chp yönetimini akla izana davet ediyorum!" ifadelerini kullandı.

AK Parti Gençlik Kollarından Soyer'e tepki!
Ak Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i hedef aldı ve "Tunç Soyer'i Esefle, şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

İnan sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aşama aşama bu marşı kentin gündemine soktu. CHP İzmir Gençlik Kolları aşama aşama grup yoruma selam durdu. Şimdi bir CHP’li Kadın büyük bir seviyesizlikle ve beğeniyle bu floodu paylaşıyor. Bu netice senin  @tuncsoyer'i Esefle, şiddetle kınıyoruz!

 
Dışişleri Bakanlığı'ndan o sözlere tepki!
 
65 yaş üstü seyahat izninin detayları belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 21 Mayıs 2020 Perşembe 14:33

çav bella için başkana yüklenen isimler belli... bu da bu işten kimin sorumlu olduğunu kabak gibi gösteriyor... sanki çav bella başkan soyerin tekelindeymiş gibi...

Yorumu oyla      2      3  
Ercan 21 Mayıs 2020 Perşembe 14:26

Karşımda cami.iki minare 12 hoparlör Ses sonuna kadar açık Ses yuksekliginden cızırtılu çıkan ezan sesi nerdeyse evin içinde yankılanıyor.Peki sizin buna bir hakkınız var mi.Hadi onu geçtim o frekansa girilmesini önleyici tedbirleri neden almadınız Tesadufe bakin bir de seçim döneminde sayin soyerin eşlik ettiği çav bella çalıyorBilincli bir provokasyon bu.Sanki bunu chp liler yapmış izlemini vermek.Vazgeçin bu oyunlardan artik.Gerçekten sıkıldık

Yorumu oyla      3      3  
21 Mayıs 2020 Perşembe 11:16

yalancısınız.. camiler diyanetin elinde.. ezanı selayı da mı chp okutuyor... siz gerçek gündeme dönün gündeme ülke bitik...

Yorumu oyla      3      3  
ST 21 Mayıs 2020 Perşembe 09:49

Çalınan şarkı ile ugraşacagınıza,tamam bu da dogru degil tabii ancak sizler de cami hoparlörlerinin sonuna kadar açık bırakılmasına mani olunuz, insanların sinir sistemi ile oynamaya kimsenin hakkı yok.

Yorumu oyla      4      3  
halk 21 Mayıs 2020 Perşembe 08:54

koşun koşun size ekmek cıktı hemen başlayın vurmaya tabiki yanlış ama siz geçmişte cami içinde cok televizyon yayını yaptınız siyaset ugruna ona ne diyeceksiniz hep bundan nemalanın

Yorumu oyla      4      3  
Murat 21 Mayıs 2020 Perşembe 07:37

sorumlusunu bulmak iktidarın görevi.Bu işten ekmek yemesin kimse. oyun bu.

Yorumu oyla      4      3  
Gürkan 21 Mayıs 2020 Perşembe 00:51

Çok şükür bugün de Soyer'i kınadık :)

Yorumu oyla      4      3  
Bucalı 21 Mayıs 2020 Perşembe 00:31

Kimsenin ezanı susturmaya camilere karşı provakatör davranış yapmaya gücü yetmez...

Yorumu oyla      2      5  
Bucalı 21 Mayıs 2020 Perşembe 00:21

Vakıflarda çocuklara istismar edilirken nerdeydiniz? Bir kereden birşey olmaz...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan o sözlere tepki!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, AB Komisyonu Avrupa Yaşam Biçimini ...
Erdoğan başkanlığında 'Güvenlik Toplantısı'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında "Güvenlik Toplantısı" gerçekleştirildi.
Erdoğan'dan yeni yargı paketi mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah Meclisin yeni yasama döneminde yeni reform ...
 
Erbakan: 15 yaşındaki biri cinsel olgunluğa erişmiştir
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan konuk olduğu programda ...
CHP’li Polat’tan ‘İZBAN’ ve 'TCDD' uyarısı: Atamalar liyakatla yapılmalı
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İZBAN ve TCDD’deki atanalar ...
Gaziemir’deki temizlik işçilerine ceza Meclis gündeminde!
İzmir’in Gaziemir Belediyesi’nde görevli temizlik personeli, sokağa çıkma ...
 
'Sokak terörüne asla müsaade etmeyeceğiz'
Gençlerle video konferans yöntemiyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
CHP İzmir'den 'alternatif' 19 Mayıs töreni: Sosyal mesafeli, çok mesajlı buluşma!
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen CHP İzmir İl Başkanlığı töreninde konuşmacılar ...
Kılıçdaroğlu'ndan '19 Mayıs' mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bağımsızlığımızın nişanesi olan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva