HABERLER>POLİTİKA
23 Aralık 2020 Çarşamba - 22:30

AK Parti'den Büyükşehir'in 'festival' açıklamasına tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iptal edilen etkinliği hakkında yaptığı açıklamaya AK Partili isimler tepki gösterdi. AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, "Tepki gösterenleri karalayarak! Niyetini muhafaza ettiği ortada" açıklaması yaparken, Hamza Dağ, "Dinî ve millî değerlerimize hoşgörülü olmayanlara “Dur” demek hakkımızdır" dedi.

AK Parti den Büyükşehir in  festival  açıklamasına tepki!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mizah Festivali'nde 'Dünya karikatüründe toplumsal eleştiri ve mizah' konulu söyleşi katılımcıların eleştirilmesi sebebiyle iptal edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından etkinliğin iptaliyle ilgili olarak yapılan açıklamada, "Bazı siyasetçilerin şoven-popülist söylemlerinin de etkisiyle estirilmeye çalışılan hava hoşgörü ve huzur ortamını baltalamıştır" ifadelerine AK Parti'den tepki geldi.

-BÜYÜKŞEHİR'DEN MİZAH FESTİVALİ AÇIKLAMASI!


AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Büyükşehir'in açıklamasına tepki göstererek, "Türk ve İslam düşmanı karikatüristleri festival adı altında misafir etmekte kararlı olan Soyer, onca 'ihanet etme' çağrısına bir zahmet ve son anda icabet etmiş! Ama, her zaman ki gibi kendini aklayıp tepki gösterenleri karalayarak! Niyetini muhafaza ettiği ortada!" ifadelerini kullandı.

Hamza Dağ ise yaptığı açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mizah Festivali kapsamında Türkiye ve İslâm düşmanlarını davet ettiği söyleşi tepkiler sonucu iptal edildi. İBB, İzmirlileri “Hoşgörü ortamını baltalamak” ile itham etmiş. Dinî ve millî değerlerimize hoşgörülü olmayanlara “Dur” demek hakkımızdır" dedi.


Konu ile ilgili açıklama yapan bir diğer isim de İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal oldu. Hızal yaptığı açıklamada, "İzmir Mizah Festivali'nin Jean Plantu ve Michel Kichka ile düzenlenecek etkinlikleri iptal edildi. İzmirli hemşehrilerimizin ve teşkilatımızın haklı tepkisi sonuç verdi. Türk ve İslam karşıtı sözde karikatüristlerle planlanan festival, İzmirlilerden gereken cevabı aldı!" ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "Tepkilerimiz sayesinde doğru yol bulundu! Türk ve İslam karşıtı çizimler yapan sözde karikatüristlerin katılacağı, İzmir Büyükşehir Belediyesinin “Festival” organizasyonu iptal edildi..." diyerek şu ifadeleri kullandı:

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyenin 16-25 Aralık arasında çevrim içi düzenleyeceği İzmir Mizah Festivali'nde Türkiye ve İslam düşmanlığıyla ünlü karikatüristler Jean Plantu ve Michel Kichka'yı ağırlayacağını büyük bir üzüntüyle öğrendik.

Dini değerlerinizi, inançlarimiz ve ülkemizi aşağılamaya yönelik saygısızca çizimler yapan sözde karikatüristlerin, Izmir ev sahipliğinde ağırlanmasının hiçbir izahi ve mantığı bulunmamakla beraber bu duruma sonuna kadar karşı olduğumuzu ifade etmek istiyorum."

"Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah" etkinliğinin 24 Aralık etkinliklerinin iptal edildiğinin duyurulmasının ardından bir açıklama da AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle’den geldi.

BEKLE: DÜNYADA SANATÇI MI KALMADI?
"İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fikir özgürlüğü adı altında Türk ve İslam karşıtı isimleri davet etmesi kabul edilemez bir davranıştır. Söz konusu isimlerin bu etkinliğe davet edilmeleri, özellikle milleti germek için önceden düşünülmüş bir hamledir. Milletimizin hassasiyetlerinin, kutsallarının göz ardı edilmesine seyirci kalamayız. Fikir özgürlüğü maskesi altında Türkiye ve İslam düşmanlığı yapan ve kutsallarımıza hakaret eden kişilerin adeta milletin değerleri ile alay edilircesine davet edilmesi nasıl bir tutumdur?” diyen AK Partili Milletvekili Cemal Bekle, “Bir İzmirli olarak merak ediyorum? Tunç Soyer nerede yaşamaktadır? İzmir sokaklarında gezen hangi vatandaşımız kutsal değerlerimizin ayaklar altına serilmesine razı gelir? Bu yapılanlar bizim öz değerlerimizle ilgisi olmayan başka kirli dünyaların ürünüdür. Hatta bırakın öz değerlerimizi bir diğerinin kutsalıyla alay etmemek evrensel bir değerdir. Ancak tabi ki öz değerlerimiz de evrensel değerler de saygı sahibi insanlar için geçerlidir. Dünyada sanatçı mı kalmadı da; her fırsatta Türk düşmanlığı ve İslam aleyhtarlığı ile ilgili pek çok karikatür çizmiş bir Fransız çizer ve bir İsrailli karikatürist özellikle davet ediliyor. Amacınız ne sizin?  İşiniz gücünüz bu milletin düşmanlarına pirim vermek midir? Çeşitli vesilelerle her fırsatta milletin kutsallarına saldıran insanlarla olan muhabbetin kaynağı nereden gelmektedir?” diye sordu.

DAİMA KARŞISINDA OLACAĞIZ
Milletvekili Cemal Bekle, açıklamasının devamında şu değerlendirmeyi yaptı:

“Şunu da izah edeyim: sanatçı kökenli bir ailenin çocuğu olduğum gibi adı daima sanat ve sanatçıyla anılan bir vekil olarak TBMM’de Roman toplumunun temsilcisiyim. Yanlış anlaşılmasın ne İzmir Mizah Festivali’ne ne de birbirinden değerli birçok sanatçıya karşı bir tavrım yok, olmadı, olamaz da. Benim derdim Türk devletine ve milletine, inancına, İslamiyet'e karşı açıkça düşmanlık besleyen sözde sanatçılarladır.  Ancak, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer; biz İzmirlilerin çok hoş görülü insanlar olması sizi aldatmasın. Hoş görü de bir yere kadar. Şunu iyi bilin ki; biz vatanımıza, milletimize ve kutsallarımıza hakaret eden anlayışa sahip kişileri hoş görmeyiz! Bu vesile ile hassasiyetleri için sayın valimiz Yavuz Selim Köşger’e teşekkür ediyorum. Ancak bu elim hadisenin önüne geçilmiş olması değerlerimize saldırmak için fırsat kollayan Başkan Soyer’in yapmaya çalıştıklarını fark etmeye engel olmayacak. Biz asla kabul etmediğimiz bu zihniyetin daima karşısında olacağız.”

 
Kaçak avcılardan iğrenç tehdit!
 
Selçuk'ta sağlık çalışanlarına vefa
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
.....!! 24 Aralık 2020 Perşembe 10:01

Hakkımız diyen Hamza DAĞ İzmirin hakkını neden savunmuyor. İzmi Vergide 3. sırada yer alan bir şehir, ama yerel yönetime ve yatırımlara ayrılan bizim İzmirlilerin vergilerinden % 6 lık bir geri dönüş yapılıyor bu o kadar az ki ne yapılacak acaba bununla.. Hani İZMİRin hakkını arıyorsunuz yaa işte buradan başlayın.

Yorumu oyla      4      3  
.....!! 24 Aralık 2020 Perşembe 09:54

AKAPE iZMİR Yöneticileri ÇOK büyük bir zafer kazanmış oldu.. İşleri bir katılımcıyı engellemek Bahane ne Dini Milli duygular.. Siz önce İzmirin yatırımları ne oldu seçimlerde verilen o projeler sözlere ne oldu. illa belediye başkanlığını alıncamı yapacaksınız ki sizler izmir de millet vekili sçilirkende söz verdiniz bu izmirli akapelilere nerde o projeler ve bu projeler yerel yönetimin değil bakanlıkların merkezi yönetimin projeleri ve sözleri. Sonrası, Ekonımi ne olacak millet aç perişan geçinemez oldu. Sizler şu ülkenin yakasından bir düşşseni herşey daha iyi olacak bunu artık büyük bir oran görüyor..

Yorumu oyla      4      3  
Hep mağduru oynamak 24 Aralık 2020 Perşembe 00:31

Gündem sürekli boş muhabbet. Hâlâ daha, özellikle İstanbul'un kaybedilmesi hazmedilememiş, bir inatlaşma var. Sabah akşam İmamoğlu, Soyer. Bırakın şu işleri de gerçek gündeme dönün. Aşılar ne oldu; ekonomi nasıl toparlanacak; İzmir'de yıllardır bekleyen projelerin akıbeti nedir ... 4,5 kmcik otogar metrosu ne zaman yapılacak? Hızlı tren ne zaman bitecek? ...

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan DSÖ'ye çağrı mektubu!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) bir mektup göndererek, ...
AK Partili Çalık, Kılıçdaroğlu'nu yalanladı
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Şehitlerimizin varsa eşine, ...
CHP’li Nalbantoğlu’ndan MHP’li Osmanağaoğlu’na sert tepki!
CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, MHP İzmir Milletvekili Tamer ...
 
CHP’li Sertel emeklilikte intibak yasasını Meclis’e taşıdı: Cumhur İttifakı’ndan ret oyu!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in emekli ...
CHP’li Polat: Rus halkının yemediği domatesi biz yiyeceğiz!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Rusya’nın Ege Bölgesi ...
Bahçeli'nin 'HDP kapatılsın' sözlerine Erdoğan karşı çıktı
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "HDP'nin kapısına açılmamak üzere kilit ...
 
CHP İzmir Milletvekili Kılıç: Yoksulluk kader değil, politikadır
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
Kılıçdaroğlu'na Karşıyaka daveti
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı ...
MHP'li Osmanağaoğlu sert çıktı: Soyer ulusal bir tehlike haline gelmiştir!
MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva