HABERLER>POLİTİKA
1 Aralık 2019 Pazar - 10:40

AK Parti'den Başkan Tugay'a bitmeyen tadilat eleştirisi: Derhal özür dile!

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediyesi’nin, hizmet binasının zemin katında yapılan onarım ihale beledinin yüksek olduğunu öne sürerek Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın maliyeti gizlemeye çalıştığını söyledi.

AK Parti den Başkan Tugay a bitmeyen tadilat eleştirisi: Derhal özür dile!

EGEDESONSÖZ-AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu Karşıyaka Belediyesi'nde uzun süredir tartışmalara neden olan hizmet binasındaki tadilatı yeniden gündeme taşıdı.Çiftçioğlu, hizmet binasındaki tadilatın gerçek rakamının 529 bin TL olduğunun ortaya çıktığını söyledi. 

İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın 14 Kasım tarihinde yaptığı açıklamada, “Tüm katta yapılacak tadilat ve revizyon tüm öğeleriyle ihaleye çıkılarak 400 bin TL bedelle bir müteahhit firmaya verilmiştir” diyerek kamuoyunu açıkça yanıltmaya çalıştığını iddia etti. Başkan Tugay’ı Karşıyaka halkından özür dilemeye çağıran Çiftçioğlu, “Yön levhaları ve taşınabilir tefrişatlar hariç, sadece basit bir onarım işlemi için 529 bin 820 TL’lik bedelle iş yaptırılıyor. Sayın Tugay’ın dediği gibi tüm öğeleriyle değil sadece onarım için bu rakam ödenecek. Sayın Tugay, bir de bu maliyeti gizlemeye çalıştı. Yaptığı yanlışları örtmenin derdinde olan iş bilmez Başkan Tugay, Karşıyakalılara yalan söyledi” dedi.

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, ihaleye ilişkin tüm bilgileri, belgeleriyle birlikte kamuoyuna açıkladı. Çiftçioğlu, “Belediyenin zemin katında onarım işleminin yapılması için ihale 7 Ağustos 2019 tarihinde yapıldı. Sözleşme ise, 29 Ağustos’ta imzalandı. Tadilatın da 17 Ekim’de tamamlanması gerekiyordu. Daha önce, tadilat işleminin çok maliyetli olduğunu ve belediyenin parasının çarçur edildiğini belirtmiştik. Karşıyaka Belediyesi ise, 14 Kasım’da açıklama yaparak, ihalenin tüm öğeleriyle 400 bin TL bedelle bir müteahhit firmaya verildiğini belirtmişti. Ancak ihaleyle ilgili belgelere ulaştık ve tadilat için harcanan bedelin çok daha yüksek olduğunu gördük. Sadece tadilatın belediyeye olan onarım maliyeti 529 bin 820 TL’dir. Sayın Tugay, aradaki 129 bin 820 TL’lik farkı gizlemiştir”dedi.      

ORTADA ZAAFİYET VAR

Başkan Çiftçioğlu, şöyle devam etti: “Sayın Tugay’ın yalan söylediğini belgeleriyle ortaya koyduk. Bundan sonra Sayın Tugay’a düşen, kamuoyundan özür dilemektir. Onarım yapım işinde en dikkat edilmesi gereken husus, uygulama alanının kontrolü ve denetimidir. Belediye hizmet binasının zemin katındaki tadilatı denetleyemiyorsan ve işin teslim süresi gecikiyorsa, ortada ciddi bir zaafiyet vardır. Sayın Tugay, 2-3 hafta gecikme olacağını söylemişti ama şuan gecikme süresi 45 güne dayandı. Çünkü sözleşmeye göre firmanın 17 Ekim’de işi bitirmiş olması gerekiyordu. Verdiği ek süre de yalan çıktı. Başkan Tugay, bizi hiç şaşırtmayarak bir işi daha yüzüne gözüne bulaştırdı.” 

FİRMANIN İNTERNET SİTESİ BİLE YOK

İhaleye sadece iki firmanın girmesini de yadırgadığını belirten Çiftçioğlu, “Basit bir işletme bile, bir alım yaptığında en az üç ayrı yerden teklif alır ve ona göre karar verir. Ancak bu ihaleye sadece iki firma girmiş. İhaleyi Malatya menşeili bir firmanın alması da dikkat çekici. İhaleyi alan firmanın, internet sitesi dahi bulunmuyor. Dolayısıyla geriye dönük bitirdiği işlere de bakılamıyor. Burada bir soru işareti var. Şeffaf belediyecilik anlayışına uymayan bu süreci maalesef Başkan Tugay Karşıyaka’mıza yaşatarak, kara bir leke bırakmıştır” dedi.

 
Karşıyaka'da Taypark kapılarını açıyor
 
Karaburun'da balık çiftliği tepkisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’nin delege seçiminde gün sonu raporu: Hangi mahallede, kim kazandı?
CHP İzmir İl Örgütü, kurultay sürecinin ilk etabı olan mahalle delege ...
Ocak’ta dev zirve: Çalıştayın ikinci adresi İzmir!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gökçe ve bürokratların katıldığı ...
Erdoğan: Sondaj gemilerimizi geri çekmeyiz
Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Avrupa Bağlantısı Açılış Töreni'nde ...
 
İYİ Partili Çıray’dan saraya çıkan CHP’li yorumu: Balondur, köpüktür!
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Çıray, “Saraya çıkan CHP’li” ...
Kılıçdaroğlu: Rusya'ya bağımlı hale geldik
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Avrasya Sanayi ve İş Adamları Derneği ...
CHP'li Sındır'dan bakana otoyol eleştirisi!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2020 yılı bütçesinin ve 2018 kesin ...
 
CHP İzmir'in delege mesaisinde gün sonu raporu: Hangi ilçede/mahallede, kim kazandı?
Cunhuriyet Halk Partisi'nde devam eden mahalle delege seçimlerinde son ...
CHP'li Gök toplantıda FETÖ'cü ile karşılaşınca...
TBMM Başkanvekili Levent Gök, Meclis heyetiyle gittiği Kazakistan’daki ...
CHP İzmir'de ilk ilçe kongresi 14 Aralık'ta o ilçede!
CHP İzmir'de ilk ilçe kongresinin tarihi belli oldu. Bayındır ilçe kongresi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva