HABERLER>POLİTİKA
15 Eylül 2018 Cumartesi - 18:51

AK Parti'den Başkan Soyer'e: 175 kez neden yurt dışına uçtun?

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Serdar Kısaağa, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yurtdışı gezilerine binlerce lira harcandığını öne sürdü.

AK Parti den Başkan Soyer e: 175 kez neden yurt dışına uçtun?

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Serdar Kısaağa, Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'i hedef aldı. Başkan Soyer'in iki dönemlik başkanlık sürecinde, 175 kez yurtdışına çıktığını ve ortalama olarak her yılın neredeyse 3 ayını yabancı ülkelerde geçirdiğini idida eden Kısaağa, bu seyahatlerin sadece bilet ücretinin ise 525 bin TL olduğunu ileri sürdü. Kısaağa, "Belediyemizdeki şirket çalışanları bu ay maaşlarını geç aldı. Yıllık gelir gider dengesi kurulamadığı için ilçemizin 10 yılı ipotek altına alındı. Belediye Başkanı Tunç Soyer ise hiçbir şeyden geri kalmıyor. Sürekli geziyor ve yılın 3 ayında zaten ilçede bile bulunmuyor. Yurtdışında bu kadar gezip ne yapıyor, ben de merak ediyorum" dedi.

Seferihisar'da sürekli artan harcamalar nedeniyle gelir, gider dengesinin bir türlü kurulamadığını öne süren Kısaağa, "Raporlara göre ilçemizin 2017 yılı gelirleri, 39 milyon 980 bin TL. Bizim giderimiz ise 74 milyon 316 bin TL. Yani arada 34 milyon 335 bin TL gelir- gider farkı olduğunu görüyoruz. Belediye, bu dönemde tam 32 milyon 849 bin TL'lik de gayrimenkul satışı gerçekleştirmiş. 2016 yılına baktığımızda da durum parlak değil. 2016'da gelirimiz 39 milyon 303 bin TL. Giderimiz ise 53 bin 942 TL. 2016'daki gelir-gider farkımız da 14 milyon 638 bin TL. 2016 yılındaki gayrimenkul satışımız ise 13 milyon 971 bin TL olmuş. Mevcut bütçe açığı, Seferihisar'ın gelecek 10 yılını ipotek altına aldı. Rakamlar, belediyedeki gelir gider tablosunu oluşturmak için acil önlemler alınması gerektiğini gösteriyor. Belediyenin 2017 sonu itibariyle borcu da yaklaşık 95 milyon liraya ulaştı. Ancak tüm bunlara rağmen belediye, gereksiz harcamalardan da geri durmuyor. Şu anda belediye, 3 Ekim'de satmaya hazırlandığı gayrimenkullerden gelecek para ile seçime kadarki maaşları ödeme çabasındalar" diye konuştu.

UYARILARIMIZI DİNLEMEDİLER
Başkan Soyer'in yurt dışı seyahatlerinin de fazla olduğunu öne süren Kısaağa, "Tunç Soyer, 2009 yılı ile 2016 yılının ortalarına kadar olan 7.5 yıllık zaman zarfında toplam 161 defa yurtdışına çıkmış, bu seyahatler karşılığında Seferihisar Belediyesi 483 bin 495 TL bilet ücreti ödemiştir. Soyer, 2018 yılına kadar 14 defa daha yurtdışına çıkmış ve Meclis kararlarından anlaşıldığı üzere daha da çıkacaktır. Soyer, her yıl ortalama 88 gün yurtdışında bulunmuştur. Böylece Soyer, iki dönemlik başkanlığında yaklaşık 880 gününü yurtdışında geçirmiştir. Seferihisar Belediyesinin diğer tüm harcamalar hariç, sadece ödemiş olduğu uçak bileti ücreti seyahat başına yaklaşık 3 bin TL'dir. Bu seyahatlerin yalnızca bilet ücretlerinin toplamının 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde yaklaşık 525 bin TL olduğu tahmin edilebilir. Buna bir de geziler sırasında yapılan harcamalar eklediğinde, rakam çok ciddi boyutlara ulaşır. Yurt dışı gezilerinin Seferihisar'a hiçbir yansımasının olmadığını da vurgulamak istiyorum. Seferihisar halkının parası, yine vatandaşlarımız için harcanmalıdır. Gereksiz harcamalar, belediyeyi zor duruma düşürmüştür. Tüm uyarılara rağmen gerekli hassasiyeti göstermeyen Belediye Başkanı Tunç Soyer de bu işin sorumlusudur" dedi (DHA)

 
Karabağlar'da 'Kavacık Üzüm Festivali' coşkusu!
 
Yasin coştu, Göztepe uçtu!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 17 Eylül 2018 Pazartesi 22:52

Niyazi kardeşim . İmar barışı diye bir şey çıkmış akplisi chplisi mhplisi iyipartilisi hdplisi vatanpartilisi hepsi harçlarını devlete ödemiş yapılarındaki usülsüzlükleri devlete ihbar etmiş. Herkes imar işgaline ortak olmuş. Devlette demiş al bu yapı kayıt belgen hayırlı uğurlu olsun işgalin keyfini sür. Hala mı bu rant peşkeş edebiyatı. Bırakın bunları herkes suça ortak bu ülkede. Herkes bir yerleri işgal etmiş zaten.

Yorumu oyla      9      5  
Niyazi 16 Eylül 2018 Pazar 13:24

Aşağıda olumlu yazan kişiler Soyerin tröl ordusu. Allah rızası için gelinde belediyecilik nasıl yapılmaz görün. Rant belediyeciliği heryerde sürekli imar değişir. Belediye yerleri yok pahasına kendi çevresine satılır. Kaçak gecekondu hat safhada. Güzel ilçe ne hale geldi. Allah İzmiri korusun.

Yorumu oyla      10      6  
İzmirli 15 Eylül 2018 Cumartesi 22:45

Başkana çamur atmayın kardeşim çuvaldızı kendinize batırın biraz bakalım.

Yorumu oyla      18      6  
Lombak 15 Eylül 2018 Cumartesi 21:15

Ayıp ayıp. Sadece eski dünya belediyeler birliği başkanı kadir topbaşla bile yaptıkları faaliyetler ülkemize çok şey kazandırdı. Ayrıca yavaş şehir kavramını ülkemize kazandıran başkan. Elbette bütün bu bağlantıların organizasyonların bir masrafı olacak. Bugün organik tarım seferihisarda yerleşmişse, belli bir gastronomi ekonomisi yaratmışsa bunlar bu ziyaretlerin eseri. Ayrıca iyi derecede dil bildiği için tüm bu bağlantıları samimi şekilde yüz yüze yapabilir. Bunlar önemli özellikler. Pek çok belediye başkanında olmayan özeliikler. Bu karalama kampanyasını kınıyorum. Biraz chp içindeki iyileri eleme çabası olarak da görüyorum bu yanlı haberleri açıkçası.

Yorumu oyla      18      8  
adam haklı :) 15 Eylül 2018 Cumartesi 21:02

Neden özel uçak almamış Sayın Soyer? Reisi örnek alması gerekmiyormuydu? Tamam o reis değil ama sonuçta başkan, hiç değilse bi tane alabilirdi! Şaka gibi adam yahu, ilçenizi kimse bilmezdi, dünya biliyor! Unutulmuştunuz, herkes oraya göçmek istiyor! Sorun ranta izin vermemesi mi? Köylüyü, işçiyi, memurunu desteklemesi mi? Karnından konuşma da açıktan söyle derdini be adam!

Yorumu oyla      18      6  
komedi 15 Eylül 2018 Cumartesi 20:40

İzmir Büyükşehir için Tunç Soyer' in adı geçince Tunç Soyer'e yüklenilmeye başlanmış :)

Yorumu oyla      17      6  
Mert 15 Eylül 2018 Cumartesi 20:26

Sadece CHP değil tüm kamuda yurtdışı gezileri durduruldu. Gereksiz masraf, çok isteyen bizim gibi cebinden odesin

Yorumu oyla      12      7  
Gezmeye devam 15 Eylül 2018 Cumartesi 19:22

Of of of birde büyükşehire talip,yılın yarısını Avrupa’da geçiriyorsanız oranın başkanlığına talip olun..

Yorumu oyla      11      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bize verecekleri hiçbir tarih dersi yok!'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kafkas İslam Ordusu'nun teşkilinin ...
Karşıyaka'da Kaymakam Yücel alkışlarla uğurlandı
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde görev yaparken Aydın'ın Kuşadası ilçesine ...
CHP Lideri’nden Bursa’da İzmir övgüsü: Üreticiler şikayetçi değil!
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Bursa’da yaptığı konuşmada CHP’li belediyelerin ...
 
İnce o iddiaları yanıtladı: İspat etsinler siyaseti bırakırım
Muharrem İnce, adaylıktan vazgeçmeyeceğini yineledi.
CHP'li Polat yurt sorununu meclise taşıdı
CHP’İzmir Milletvekili Mahir Polat, üniversite öğrencilerinin yurt sorununu ...
CHP PM toplandı: İzmirli o isim ön seçim dedi
CHP Parti Meclisi'nin (PM), yerel seçim stratejilerini belirlemek üzere ...
 
Ege örgütleri İzmir'de buluşacak!
CHP İzmir İl Örgütü, 18 Eylül Salı günü Ege Bölge Toplantılarına ev sahipliği ...
Nihal AŞKIN yazdı... “İzmir Kazansın” girişiminde ikinci adım
Nihal AŞKIN yazdı... “İzmir Kazansın” girişiminde ikinci adım
CHP’li Arslan’dan eğitimde KDV’nin kaldırılması için kanun teklifi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Arslan, yeni eğitim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva