HABERLER>POLİTİKA
9 Şubat 2018 Cuma - 20:06

AK Parti'den 2019 seçimleri için önemli açıklama!

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Mahir Ünal, yerel seçimlerle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

AK Parti den 2019 seçimleri için önemli açıklama!

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı, saat 15.45'te başladı. Sona eren toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklamalarda bulundu. Ünal, yerel seçimlerle ilgili olarak, "Seçim pusulasına ilişkin çalışmamız devam ediyor. Yerel seçimler tek zarf, tek sandık üzerinden yapılacak" dedi. Ünal, uyum yasaları, Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesi ve Afrin Harekatı'yla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.  

Ünal'ın açıklamaları:

"ÖSO tartışmalarına CHP devam ediyor. Aklı selim bir ses yükseldi. Dursun Çiçek.  Bir taraftan PYD'yi terör örgütü kabul etmek için istihbarat raporları isteyen, diğer taraftan Zeytin Dalı Harekatı'nı sorunlu hale getirmek için ÖSO üzerinden bir terör algısı oluşturmaya çalışan bir CHP var karşımızda. Uluslararası camiada, PYD/PKK'nın dostları ile aynı dili kullanan bir durumla karşı karşıyayız. 

CHP'nin son 3 yıldan beri kullandığı temel argümanlardan birisi de Türkiye'nin DEAŞ mücadelesiydi. Biz Rakka'da PYD ile DEAŞ'ın ilişkisini de ortaya koymuştuk. Özellikle Rakka, Afrin, Deyr Ez Zor'da 400 DEAŞ'lının PYD'nin serbest bırakıtığı, Türkiye'ye karşı savaşmak için serbest bıraktığı bilgisi de teyit edilmiş. Sizlerle paylaşmak istiyorum. Amerika'nın tezini de çürüten bir ifade.

Yezidi halkının büyük çoğunluğunun örgüt saflarına katılmayı kabul etmediği, baskıya dayanamayanların da bölgeden kaçtıkları teyit edilmiş.  Uluslararası kurumların PYD'nin baskısını ve infazlarını da gündemine almalarını buradan ısrarla tavsiye ediyoruz.

UYUM YASALARI
Uyum yasaları komisyonları, 5 komisyon olarak çalışmaya devam ediyor. Milli Mutabakat Komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Seçim kanununun bir gereği olarak, 1 yıl önce düzenlenmesi gereken yasalarla ilgili çalışmalar sürüyor. Yüzde 10 barajının korunması hususunda mutabakat oluştu.

"YEREL SEÇİM TEK ZARF, TEK SANDIK ÜSTÜNDEN YAPILACAK"
Seçim pusulası konusunda partilerin asıl maksadı olan, kurumsal kimliğini korumak, oylarının belli olmasını sağlayacak şekilde çalışmamız da devam ediyor. Yerel seçimlerde tek zarf tek sandık üzerinden yapılacak seçimler. Bunu da bir bilgi olarak sizlerle paylaşayım. Meclis'e ilk olarak yerel seçimlerle ilgili düzenlemeyi göndereceğiz. 

TEMURCİ'NİN İSTİFASI
Bugün aynı şekilde İstanbul İl Başkanımız görevinden ayrıldığını açıkladı. Hizmetlerinden dolayı sayın Selim Temurci'ye teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yeni İl Başkanımız sayın Bayram Şenocak Bey'e de muvaffakiyetler diliyoruz. Şu ana kadar 42 il ve 835 ilçede kongrelerimiz tamamlandı. Nisan ayına kadar da bütün kongrelerimizi tamamlamayı planlıyoruz. Büyük Kongre de 12 Eylül 2018'de düşünüyoruz. 

ERDOĞAN-KARAMOLLAOĞLU GÖRÜŞMESİ
Samimi bir ortamda karşılıklı Türkiye’nin gündemine dair değerlendirmeler yapıldı. Uyum yasalarına ilişkin tekliflerini sundular. Genel anlamda bir nezaket ziyareti, ve Türkiye’nin meselelerinin değerlendirildiği bir görüşme şeklinde cereyan etti. İttifak konunda herhangi bir zemin oluşturacak değerlendirme yapılmadı.

TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ
Bu teklif rutin dışı bir teklif değil. Türkiye’nin AB ile sürdürdüğü ilişkiler çerçevesinde süreç içinde yapılan bir başvurudan ibaret. TBMM’ye bu konuyla ilgili gelmesini beklediğimiz bir düzenleme yok.

Yerel seçimlerde, hem belediye başkanı hem belediye meclisi ve diğer unsurların tek bir zarfta yani oylamada tek bir zarf ve dolayısıyla tek bir sandıkta toplanmasıdır burada maksadımız.

ABD'NİN MÜNBİÇ AÇIKLAMASI
(ABD'li generalin Münbiç açıklaması) Bizim muhatabımız ABD'li bir general değil, bizim muhatabımız bizzat siyasetin kendisidir" (Habertürk)

 
İzmir'de okuldaki patlama ile ilgili flaş açıklama: Patlamanın nedeni...
 
İzmir’de o mahalle karıştı: Tehlikeli gerginlik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İstanbul İl Başkanı belli oldu
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na Bayram Şenocak atandı.
CHP İzmir'in kadınlarından Köse'ye tam destek!
CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı Kurultayı 18 Şubat’ta gerçekleştirilecek. ...
Başkan Yücel'den kurultay sonrası 2019 açıklaması: Tüm ilçeleri alacağız!
Kurultayın geride kalmasıyla İzmir Örgütü’nün 2019 önceliği kaybedilen ...
 
MHP İzmir, WhatsApp'a bekliyor!
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanlığı bir yeniliği daha İzmirlilerin ...
AK Partili Sürekli'den çevre raporu: İzmir zirvede!
AK Parti İzmir Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Kerem Ali Sürekli, ...
3 ay önce istifa etmişti, Erdoğan o ismi yeniden atadı!
AK Parti eski Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, görevden ayrıldıktan yaklaşık ...
 
Çeşme'deki jeotermal tartışması meclis gündeminde
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Çeşme ilçesi Ovacık Mahallesi'ndeki ...
Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüştü
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre iki lider arasında ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na bir tazminat davası daha
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup konuşmasında kişilik haklarına ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva