HABERLER>POLİTİKA
9 Şubat 2016 Salı - 12:46

AK Parti’de ‘koordinatör’den Başbakan’a İzmir raporu!

Genel Merkez’in İzmir’e koordinatör olarak atadığı Antalya Milletvekili Mustafa Köse üç günlük çalışmasının ardından rapor hazırlayacak. Partide, yöneticiler, ilçe başkanları ve belediye başkanlarının yanında bazı STK’larla görüşen Köse’nin raporu Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunacağı öğrenildi.

AK Parti’de ‘koordinatör’den Başbakan’a İzmir raporu!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel merkezi, seçimlerin ardından bulundukları illerde yeniden aday gösterilmedikleri için milletvekili olamayan iki İzmir koordinatörünün yerine yeni isim görevlendirdi. Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Eskişehir Milletvekili Salih Koca’nın mecliste yer almaması nedeniyle parti, Antalya Milletvekili Mustafa Köse’yi İzmir koordinatörü olarak atadı. Köse, geçtiğimiz hafta sonu kente gelerek üç günlük çalışma yaptı. İlk olarak İl Başkanı Bülent Delican ile görüşen Köse daha sonra yürütme, yönetim kurulu üyeleri ile tek tek temas kurarak fikirlerini sordu. Köse ardından ilçe başkanları ve belediye başkanları ile bir araya geldi. Daha sonra bazı STK ve dernekleri ziyaret ederken il başkanlığında partiyi yakından tanıyan isimlerle görüşmeler yaptı.

REVİZYON MU OLACAK?
Köse’nin görüşmelerde önümüzdeki günlerde genel merkez tarafından yapılabilecek olası teşkilat rotasyonu öncesinde bilgi aldığı belirtildi. Köse, yöneticilere ve ilçe başkanlarına teşkilatın durumunu, ilçelerdeki uyumu ve milletvekillerinin çalışma performansını sordu. Daha sonra da görüştüğü her isme, “Size göre teşkilatta sorunlar nelerdir, İzmir’de seçimi almamız için neler yapmamız gerekiyor” sorusunu yöneltti. Birçok isim kendi bulunduğu konum ve ilçesi üzerinden değerlendirme yaparken bazılarının da önerilerde bulunduğu öğrenildi.

BAKANLIKLARDAN DESTEK İSTEDİLER
Köse, Pazar günü de son olarak belediye başkanları ile masaya oturdu. AK Parti’nin 2014 seçim sonuçlarına göre kazandığı 7 ilçenin belediye başkanı ile tek tek görüşen Köse, başkanlara İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yeterli hizmet alıp alamadıklarını, il başkanlığı ve teşkilat ile aralarındaki uyumu, seçim sonuçlarını ve 2019 sürecini sordu. Başkanlar da değerlendirme yaparken özellikle hükümetin bakanlıklar üzerinden İzmir’de kendilerine destek vermelerini istedi. Bazı belediye başkanlarının bürokratlardan şikayetçi olduğu da öğrenilirken birçok ismin genel merkeze ve parti üst yönetimine parti hiyerarşisi dışında gidip ziyaretlerde bulunmasının da rahatsızlıklara neden olduğunu dile getirdi. Belediye başkanları, AK Partili kardeş belediye sistemi aracılığıyla ilçelerine destek istedi.

RAPORDA GÖRÜŞLERİ YER ALACAK
Koordinatör Milletvekili Köse’nin görüştüğü isimlerle arasında geçen diyalogları tek tek not aldığı öğrenilirken konuyla ilgili bir rapor hazırlayacağı öğrenildi. Parti Teşkilat Başkanlığı’nın bilgisi dahilinde doğrudan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunulacak raporda tespitler de yer alacak. Köse, raporunda farklı kesimlerle görüşmesini, temaslarını ve analizlerini paylaşacak. Antalya’da uzun yıllar partide görev yapan ve son olarak il başkanlığından ayrılarak milletvekili olan Köse’nin İzmir raporunun genel merkez tarafından dikkate alınması bekleniyor. Köse ayrıca, Ankara’da milletvekilleri ile de bir araya gelerek rapora son şeklini verdikten sonra önümüzdeki haftalarda üst makamlara sunacak.

 
Castro’dan Nazım’a: Çakı gibi adamsın
 
Flaş: BM'den Türkiye'ye: Sınırı açın!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rapor Önerisi 10 Şubat 2016 Çarşamba 00:05

AKP İzmir'de sempati toplayabilmesi Hükümetin için İzmir'e ve İzmir'lilere üvey evlat muamelesi yapmayı bırakması lazımdır:Madde-1) Körfez temizliği projesi ÇED raporunun sürünceme de bırakılmasına son verilmelidir. Madde-2 İstanbul ve Ankara'da olduğu gibi Metro projeleri Bakanlıkça üstlenilerek hızla yapılmalıdır. ( Şu anda İzmirlilerin vergisi ile, Ankara, İstanbul ve Antalya'nın ulaşım projeleri çözülüyorama İzmir'e tek kuruş harcanmıyor.)Madde -3 Özel İdare Mallarının Belediyeye devredilmesi gerekenlerin diğer illerde olduğu gibi İzmir Büyükşehir Belediyesine devri sağlanmalıdır. AKP İzmir İl Yöeneticileri "İZMİRLİ" olduklarını iddia ediyorlarsa bu konuları çözmeleri gerekir. Aksi halde hiçbir "GERÇEK İZMİRLİ" AKP'ye güvenmeyecektir.

Yorumu oyla      11      5  
Kamil 9 Şubat 2016 Salı 22:48

Gaziemir ilçe mutlaka revize edilmeli

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili başkanlardan Ankara çıkarması!
Kınık, Menderes ve Selçuk belediye başkanları ile balkan dernekleri yöneticilerinden ...
Mülteci pazarlığının tutanakları ortaya çıktı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G-20 sırasında AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB ...
Bahçeli döndü: Merkel'e sert sözler!
Dün Türkiye'yi ziyaret eden Almanya Başbakanı Merkel'i eleştiren MHP Lideri ...
 
CHP’li yöneticiye ‘17-25’ davasında beraat
17-25 Aralık eylemleri dolayısıyla yargılanan Çiğli İlçe Sekreteri Ergül Akkara beraat etti.
Kılıçdaroğlu SODEM zirvesi için İzmir’e geliyor
CHP Genel Başkanı, 12-13 Mart’ta Seferihisar’da yapılacak SODEM toplantısına katılacak.
AK Parti İzmir’den diplomasi atağı
AK Parti İzmir İl Dış ilişkiler Başkanlığı, son 1 ay içerisinde kentte ...
 
AK Partili Sürekli: Terör ya bitecek ye bitecek!
AK Parti İzmir Milletvekili, Türkiye’yi böldürtmeyeceklerini ifade ederek, ...
CHP İzmir’de eski vekilin acı günü
CHP İl Eski Başkanı ve Eski Milletvekili Selçuk Ayhan’ın babası hayatını kaybetti.
AK Parti İzmir’de üye operasyonunda son durum!
Bugüne kadar 70 bin üye ile görüşüldü. Parti yöneticilerinin kendilerini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva