HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2015 Cumartesi - 09:32

AK Parti’de ince hesaplar: 28 kişi aday yapılmadı çünkü…

AK Parti yönetiminin milletvekili listelerini hazırlarken, ince bir hesap yaptığı ortaya çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında listeleri oluşturan üst kurul, mevcut milletvekilleri arasında tercih kullanırken iki dönemi dolduran isimlerin büyük bir kısmını aday listesine almadı.

AK Parti’de ince hesaplar: 28 kişi aday yapılmadı çünkü…

Kararın gerekçesi, üç dönemlik milletvekillerinin yeniden seçilme olanakları olmadığı için verimli çalışmamaları ve görevleri aksatmaları olarak gösterildi. Üç dönemlik milletvekillerinin bazı yasa ve kararlarda ‘daha bağımsız hareket ettikleri’ de görülmüştü. Özelikle dört eski bakanla ilgili yolsuzluk soruşturması oylamasında çoğu üç dönemlik olan 48 milletvekili, partinin genel tavrının tersine oy kullanmıştı. İç Güvenlik Paketi gibi tartışmalı yasalarda da bazı milletvekilleri görüşmelere katılmamış ve oy vermemişti. Üç dönemlik bazı milletvekilleri, partinin uygulamalarını eleştirdiği için birçok parti faaliyetine de katılmamıştı. Kitap yazarak ve demeç vererek partinin gidişatını eleştiren üç dönemlikler olduğu da biliniyor. Bir parti yöneticisi, uyguladıkları bu kriterin gerekçesini şöyle açıkladı:
 
BİR DÖNEM DİNLENSİNLER
“Listeler hazırlanırken, bu kez üç dönem kuralıyla ilgili bir karar uyguladık. Bir dahaki dönem, üç dönem kuralarına girecek arkadaşların bazılarını listeye almadık. Üç dönem sendromu yaşanmasın diye. Üçüncü dönemine giren arkadaşlarda bir bıkkınlık oluyor. O nedenle bu  arkadaşları dinlenmeye aldık. Bundan sonra da buna dikkat edilecek. Mümkün olduğu kadar iki dönemini dolduran arkadaşların bir dönem ara vermesi sağlanacak. Elbette bunun dışında teşkilatlarla, parti yönetimiyle, belediye başkanlarıyla sorunu olanlardan da liste dışında kalan iki dönemlikler var. Listeler hazırlanırken Meclis’e devam, önemli bir ölçümüz oldu. Sahadaki karşılıkları, temayül, kamuoyu yoklamaları ve STK’ların talepleri dikkate alındı. Çok ciddi bir ‘paralel’ taraması da yapıldı.”
 
Ak Parti, 69 iki dönemlik milletvekilinden 33’ünü listeye almadı. Bunlardan beşinin adaylık başvurusu yapmadığı biliniyor. 28 kişiden çoğu, bu kriterin kurbanı oldu. Parti yönetimi, bu isimlerin büyük bölümünün bir dönem ara verdikten sonra yeniden değerlendirileceğini iddia ediyor. Liste konulmayan iki dönemlik vekillerin arasında bir dönem ara verdikten sonra Meclis’e giren isimler de bulunuyor.
 
VEDA EDENLER
Partinin listeye koymadığı 28 iki dönemlik vekiller şunlar: “Gülşen Orhan, Emin Önen, Fatoş Gürkan, Fatma Salman, Avni Erdemir, Sadık Badak, Mehmet Erdem, Semiha Öğüş, Cemal Öztaylan, Zülfü Demirbağ, Faruk Septioğlu, Sebahattin Karakelle, Muhyettin Aksak, Fazilet Dağcı Çığlık, İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Mehmet  Domaç, İbrahim Yiğit, Mehmet Sağlam, Abdullah Çalışkan, Mustafa Kabakçı, Ayşe Türkmenoğlu, Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Yüksel Özden, Ahmet Feralan, Mustafa Hamarat, Dilek Yüksel, Safiye Seymenoğlu.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Süper Lig’in kaptanlarıyla buluşacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig takımlarının kaptanlarıyla görüşecek.
İzmir’de CHP’yi bölen konferans: 2 Başkan karşı karşıya!
Gaziemir’de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Furkan Vakfı tarafından yapılması ...
Kılıçdaroğlu ‘Umut Oran’ sorusuna ne yanıt verdi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aday listesine alınmayan ancak kalp ...
 
Erdoğan’ı karşılama töreninde bir ilk: Yeni Türkiye Marşı!
Güfte ve bestesi Hasan Celal Güzel'e ait "Yeni Türkiye" marşı, ilk kez ...
Melih Gökçek’ten Tuncay Özkan’a: Var mısın iddiaya?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti’nin 2. ya da 3.olacağını ...
Bir ‘ecdad pozu’ da polis gününde Akdoğan’dan!
Polis teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. ...
 
HDP adaylarını tanıttı: Parola bizler meclise!
Seçimlerde alacağı sonuç en çok merak edilen parti olan HDP, adaylarını ...
Arınç Newsweek’e konuştu: Cumhurbaşkanımız o sistemi…
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, başkanlık sistemi ile ilgili bir soruyu ...
Gökçek-Nazlıaka kavgasında son sözü yargı söyledi
Başkan Melih Gökçek’in, CHP’li Aylin Nazlıaka’nın eşinin işyerinde 'kaçak ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva