HABERLER>POLİTİKA
30 Nisan 2016 Cumartesi - 17:00

AK Parti'de Hotar'dan aylık rapor!

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından aylık olarak hazırlanan Faaliyet ve Veri Bülteni kamuoyuyla paylaşıldı. AK Parti’nin sosyal politikalar alanındaki çalışmaları hakkında bilgi veren bültenin başyazısı, Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Prof. Dr. Nükhet Hotar taraf

AK Parti de Hotar dan aylık rapor!

Hotar yazısında, başkanlık olarak amaçlarının “toplumsal taleplerin siyasetin merkezine ulaşmasını sağlarken, sorunların gerek parlamenter, gerekse toplumsal katılım ve destekle çözülmesi konusunda hükümete katkıda bulunmak ve aracılık etmek” olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Hotar, “Başkanlığımız bünyesinde iki önemli birim ile toplumla bütünleşme içerisindeyiz. Yerelden genele hizmet anlayışımız ile Engelli ve Yaşlılarımıza özel politikalar üretme çabasındayız. Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezlerimiz, Türkiye’de başka bir siyasi partide olmayan yapılardır ve Engelli, yaşlı vatandaşlarımızın karşılaştıkları ve karşılaşabilecekleri sorunları çözüme kavuşturmada inisiyatif alarak öncülük etmektedirler. Yaşlılık konusunda daha etkin çalışmak, yereldeki problemlere yerinde müdahale etmek ve katılımcılığı artırmak amacıyla yeni politikalar oluşturulmaktadır. Bu sebeple, Sosyal politikaların toplumsal barış ve uzlaşmayı tesis etmek ilkesinden yola çıkarak devletin toplumsal eşitsizlikleri gidermeye yönelik politikalarına katkı vermekteyiz. “ ifadelerini kullandı.

Piyasa ve bireyler arasındaki kendi kendine yardım mekanizmasına bırakılamayacak hizmetleri yerine getirme görevini üzerlerine alarak sosyal devlet olmanın anlayışı ve sorumluluğu içinde faaliyetlerine devam ettiklerini vurgulayan Hotar, yazısında, “Bugüne kadar sayısız proje ve etkinlik ile Türkiye’nin hassas gündemine katkı veren bir birim olarak, bundan sonraki süreçte de toplumun genel refahını etkileyen sosyal güvenlik, eğitim, istihdam, sağlık, konut, suçla mücadele ve aile gibi alanlarda yenilikçi ve bütünleştirici politikalar geliştirmek üzere Türkiye’nin 81 ilinde bulunan İl Teşkilatlarımız bünyesinde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. İnanıyoruz ki, toplumsal bütünleşmeyi güçlendirecek bütün siyasi, ekonomik ve sivil alanda geliştirilecek politikaların kararlarını sizlerle birlikte alacağız ve yine sizlerle birlikte gözden geçirip iyileştireceğiz.” dedi.

AK Parti’nin Ocak ve Nisan 2016 tarihleri arasında yürüttüğü sosyal politikalar hakkında bilgi veren bültende en önemli başlıklardan biri şehit ailelerine getirilen yeni haklar.

Terör mağdurlarının eş ve çocuğunun bulunmadığı durumlarda, kardeşle birlikte, anne ve babanın da istihdam hakkından yararlanması olanağı, hak sahiplerinden istihdam hakkını kullanacak 45 yaşından küçük herhangi bir kişinin bulunmaması durumunda, 45 yaşından büyük hak sahiplerinin istihdam hakkından faydalanabilmesi, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında belirtilenlerden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hak sahibi olduğu tespit edilenlerin atama tekliflerinin, Devlet Personel Başkanlığı’nca, kura usulü ile yapılacak olması ve bu kapsamda göreve başlayan personelin, Devlet Personel Başkanlığı tarafından atama teklifinin yapıldığı tarihte öğrenim durumları itibarıyla, ihraz ettikleri unvanlara ilişkin kadro veya pozisyonlara, kamu kurum ve kuruluşlarınca sınava tabi olmaksızın atanabilmesi bu yeniliklerden bazıları.

Bültende ayrıca bir süredir devam eden işaret dili dersleri, kadınlara ve gençlere verilen tarihi destek ile esnaf, STK Temsilcisi, psikolog, doktor, siyasetçi gibi bölgede yaşanan duruma farklı perspektiflerden bakabilecek katılımcılarla gerçekleşen Sur Sosyal Rehabilitasyon Çalıştayı gibi pek çok konuda da, önemli bilgiler yer alıyor.

Şubat ayında gerçekleşen ve Başbakan Yardımcısı Sn. Numan Kurtulmuş’un sunum yaptığı sosyal politikalar genişletilmiş il başkanları toplantısıyla ilgili bilgiler de bültende ayrıntılarıyla aktarılıyor.

Bayırbucak Türkmenlerinin acil ihtiyaçlarına çözüm için hayata geçirilen “Bayırbucak Seferberliği”,  20 Ocak 2016 tarihinde AK Parti Genel Merkezinde gerçekleştirilen Algı Yönetimi Çalıştayı ve 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası çerçevesinde düzenlenen programların ayrıntılarına da bültende geniş yer verildi.

Ayrıca 65 yaş aylığı alan vatandaşlara getirilen kolaylıklar ile, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı Sn. Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın 2016 Ocak-Nisan süreci boyunca katıldığı etkinlikler de bültende yer aldı.

Bültende ayrıca bu ayları kapsayan dönemin ekonomik ve sosyal göstergelerine de yer verildi. Buna göre;

-İstihdam edilenlerin oranı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,7 puanlık artış göstererek %44,3’den %45,0’e yükseldi. Bu oran Ocak 2016 itibariyle erkeklerde %63,5 kadınlarda ise %27,0 olarak gerçekleşti.

-Bu dönemde, tarım sektöründe çalışan sayısı 4 milyon 812 bin kişi, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı ise 21 milyon 463 bin kişi olarak gerçekleşti. Önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında tarım sektöründe çalışan sayısı 30 bin kişi azalırken tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı ise 851 bin kişi arttı.

-2002- 2014 yılları Hanehalkı Tüketim Harcaması Dağılımları incelemesiyle, gıda ve alkolsüz içeceklerin yüzdesinde azalış, eğlence ve kültür, lokanta ve oteller kalemlerinde artış gözlendi.

-Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre 2015 yılında 2 milyon 720 bin 438 kişi iller arasında göç etti. Bu nüfusun %48,8’ini erkekler, %51,2’sini ise kadınlar oluşturdu.

-Türkiye genelinde işsizlik oranı Ocak 2016’da bir önceki aya göre 0,3 puan artarak %11,1 oldu. 2016 yılı Ocak döneminde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 3 milyon 290 bin kişi oldu. İşsizlik oranında ise geçen yılın aynı ayına göre 0,2 puanlık düşüş gerçekleşti.

-Ocak 2016 tarım dışı işsizlik oranı geçen yılın aynı dönemine göre 0,4 puanlık azalış ile %13,0 olurken bir önceki aya göre 0,3 puanlık bir artış gözlendi. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,8 puanlık düşüş ile %19,2 olurken; bir önceki aya göre ise aynı kaldı.

 
Göz-Göz irtifa kaybediyor: 1-2
 
Akşener: HSYK’ya şikayet edeceğiz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koray Aydın’dan İzmir’de MHP'ye reçete!
1 Kasım seçimleri sonrası oluşan başarısızlık sonucu olağanüstü kongre ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’ye sert sözler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye sert sözler: Terör konusunda da aynı ...
Bakan’dan taciz skandalı hakkında ilk açıklama!
Ramazanoğlu, Trabzon'daki İl Müdürlüğü'nde görevli memurun 6 çocuğa cinsel ...
 
CHP’li Özel’den Kahraman’a istifa çağrısı!
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM Başkanı ...
AK Parti İl Başkanı Delican’dan 1 Mayıs mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, ...
CHP’de eşzamanlı ‘Kahraman’ tepkisi!
TBMM Başkanı Kahraman’ın ‘Yeni anayasada laik yer almamalı’ sözlerine ...
 
Sürekli’den Bergama’ya lojistik müjde!
AK Parti İzmir Milletvekili, Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfekçi ile yapılan ...
Kalkan: İzmir’i gelişim merkezi yapmak istiyoruz
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, İzmir'i üretimin ve gelişimin ...
Erdoğan: 1919 başlayan tarih anlayışını…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin, medeniyetimizin binlerce yıllık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva