HABERLER>POLİTİKA
21 Eylül 2018 Cuma - 08:03

AK Parti'de gözler genel merkezde: İzmir'de hangi başkanlar istifa edecek?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçim öncesinde il ve ilçe başkanlarına yaptığı, “bize sormadan istifa etmeyin” uyarısının ardından gözler genel merkeze çevrildi. İzmir’de 30 ilçeden 12’si istifa etmek istediğini bildirdi.

AK Parti de gözler genel merkezde: İzmir de hangi başkanlar istifa edecek?

EGEDESONSÖZ- Yerel seçime yönelik çalışmaların başladığı siyasi partilerde aday belirleme işlemleri de sürüyor. Partiler, ittifak ve işbirliği dışında il ve ilçelerde seçimi kazanacakları isimlerin arayışına girerken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan uyarı gelmişti. Erdoğan, parti teşkilatlarına verdiği mesajda, “bize haber vermeden görevinizden ayrılmayın” demişti.

İzmir’de 2014 yerel seçim sürecine TBMM Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın liderliğinde giden AK Parti teşkilatı yeni süreç için çalışmalara başladı. İl Başkanı Aydın Şengül’ün ilçelerde aday olacak isimler ve başkanların durumunu masaya yatırdığı öğrenildi. Genel merkeze de sunulan rapora göre 30 ilçe arasında 12 ilçe başkanı yerel seçimde belediye başkan adayı olmak istiyor.

AK Parti’de 2019 yerel seçimlerinde bulunduğu ilçeden aday olarak yarışa girmek isteyenler arasında Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal, Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz, Çiğli İlçe Başkanı Mesut Demirkaya, Bergama İlçe Başkanı Hakan Koştu, Foça İlçe Başkanı İrfan Çalışkan, Balçova İlçe Başkanı Evrim Özen, Güzelbahçe İlçe Başkanı Burcu Dereci,  Bayındır İlçe Başkanı Uğur Demirezen ve Beydağ İlçe Başkanı Ogün Asil Aydoğdu bulunuyor.

BADEM BIRAKACAK MI?
İzmir’de bir diğer önemli gelişmenin Ödemiş’te yaşanması bekleniyor. 2004-2009 yıllarında belediye başkanlığı yaptıktan sonra bir dönem ara vererek 2014’te yeniden başkanlık koltuğuna oturan Mahmut Badem yeni dönemde aday olmak istemiyor.  Genel seçimlerde milletvekili adayı olma talebini TBMM Başkanı Binali Yıldırım üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileten Badem’e milletvekili adaylığı vizesi çıkmamış, “görevinde kal” mesajı iletilmişti. Süreç içinde talebi karşılanmadığı için parti yönetimine kırgın olduğu belirtilen Badem’in sağlık sorunları da çıktı. Badem’in bu gerekçelerle yeni dönemde aday olmayacağı konuşuluyor. Öte yandan ilçede Badem yerine aday gösterilebilecek isimler arasında favori olarak da 1994-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan AK Parti Seçim Koordinasyon Başkanı Münir Bezmez bulunuyor.

SELÇUK’TA BAŞTERZİ ZORLUYOR!
Öte yandan 2014 yerel seçim sonuçlarına göre AK Parti’nin çok az bir oy farkıyla seçimi kazandığı Selçuk İlçesi’nde Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ile ilçe teşkilatı arasında devam eden kriz sürüyor. İlçe eski Başkanı Sema Yeşiçimen ile aralarında başlayan kavgada konuyu genel merkeze kadar taşıyan Başkan Bakıcı, aday gösterilmemesi halinde başka partiye geçmeyi düşünmediğini söylemişti. Bakıcı’ya en büyük rakip olarak da kendi partisinin İlçe Başkanı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Osman Başterzi gösteriliyor. Başterzi’nin 2019 sürecinde Bakıcı’nın yerine görev talep ettiği de teşkilatta biliniyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Yerel seçime yönelik açıklamalarda bulunan Erdoğan son yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullanmıştı:

“Arkadaşlar, ‘potansiyel belediye başkanı adayı’ diye bir şey yok. İl ve ilçe başkanlarımız görevlerine gelirken böyle bir taahhütte bulunmadık. Siz de ‘Biz il, ilçe başkanı olmak için göreve geliyoruz’ dediniz ve yapacağınız projeleri sundunuz. İhtiyaç hasıl olursa istifa edersiniz, belediye başkanı adayı olursunuz. Ama bu noktada bana sormadan istifa etmeyin. ‘Ben istifa ettim’ olmasın arkadaşlar. Öncelik göreviniz. Genel merkez ihtiyaç olursa size bildirir. İlçe ve illerin mutabakatı önemli, istifa ederek ahengi bozmayın”

 
Mehmet KARABEL yazdı... Tut ki, MHP İzmir’de aday çıkarmadı… Neler olur?
 
İzmirli iş insanına 4 ayda 2 ÇED onayı!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yanmaz Kıvrak 2 Aralık 2018 Pazar 21:42

Gaziemir'de Nazmi Yılmaz'ın çalışmaları İzmir siyasetine örnek olmalı. Gece gündüz çalışıyor. Bazen uyumadığını düşünüyorum. Gaziemir'de Nazmi Yılmaz Aday olmalı.

Yorumu oyla      10      5  
faterdo 2 Aralık 2018 Pazar 21:39

Gaziemir Nazmi Yılmaz ile Belediyeyi alır.

Yorumu oyla      10      5  
Abdulkadır Altunsöz 22 Eylül 2018 Cumartesi 07:14

Gaziemir de belediye başkan adayı olarak kerem fahri Baykalmışı görmek istiyoruz

Yorumu oyla      9      6  
Sacıt durmaz 22 Eylül 2018 Cumartesi 00:58

Mahmut badem aday olmak istemiyor değil aday yapmak istemiyorlar.Munir bezmez aday olarak ismi geçiyor inşallah aday olur ,zamaninda Ödemiş''te akp için demediğini bırakmayan münir bey aday olursa kaybedecektir..Öte yandan konumuzla ilgili değil ama Ödemiş chp mehmet eriş''i aday göstermesi durumunda mhp ve akp seçmeninden bile oy alacağını cümle ödemiş biliyor ve açık ara kazanır..

Yorumu oyla      10      5  
partili 21 Eylül 2018 Cuma 18:05

karabaglarda kaymakamın ismi geçiyor yılardır bu partiye hizmet veren büyüklerimiz varken onamı düştü adaylıgı başka yerlerde chp aday gösterse hemen kabul ederim diyormuş.bünyamin başkan..kerim başkan yada hizmet verip koşan partili biri aday olmassa ben akp ye oy vermeem

Yorumu oyla      10      5  
GÜLDANE ASLAN 21 Eylül 2018 Cuma 17:50

Gaziemir i Kerem Fahri Baykalmış la alabiliriz, değerli büyüklerimiz 2014 Yerel seçimlerde almış olduğu oy % 34 ve üzeriydi bu dönem aday olması durumda çok rahat % 40 ve üzerine çıkar , çok saygılı ve sevilen bir kardeşimiz inşallah gösterirler.

Yorumu oyla      10      7  
İzmiri anlamamak 21 Eylül 2018 Cuma 16:56

İzmir kimsenin müdahale etmediği, isteyenin aday olacağı ilçelerin ve ilin kongresini istiyor.Eldeki belediyeler hakkında reklamlar izleniyor kimsenin tanımadığı birileri yanında ilçe yönetimi ve belediyeden kimse olmadan insanların arasına karışırsa reklamları değil haberleri görür.

Yorumu oyla      11      6  
BAYRAKLI SEVDALISI 21 Eylül 2018 Cuma 14:03

bayraklıda hamza dağ ismi ve desteklediklerine kasinlikle oy yok özgür hızala tokat gibi oy yok

Yorumu oyla      9      7  
ALİ İNANÇ ÜLKÜ 21 Eylül 2018 Cuma 13:29

İLÇE BAŞKANLIĞI AYRI BELEDİYE BAŞKANLIĞI AYRI KESİNLİKLE İL VE İLÇE BAŞKANLARI İSTİFA ETMEMELİ BELEDİYE BAŞKANLIKLARINA LİYAKAT SAHİBİ KİŞİLER ATANMALIDIR

Yorumu oyla      13      6  
Macit gök 21 Eylül 2018 Cuma 13:29

Gaziemir''de 2014 yılında çok çalışan herkesin sevdiği Kerem baykalmış görmek istiyoruz

Yorumu oyla      9      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Tut ki, MHP İzmir’de aday çıkarmadı… Neler olur?
Mehmet KARABEL yazdı... Tut ki, MHP İzmir’de aday çıkarmadı… Neler olur?
İnce'den 'Yeni Ekonomi Programı'na ilk yorum!
CHP'li Muharrem İnce, Twitter hesabından hükümetin ekonomi politikasını ...
Kılıçdaroğlu 909 bin lirayı icraya yatırdı!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının ...
 
Bahçeli'den flaş seçim açıklaması: İstanbul'da yokuz! İzmir'de ise...
MHP Genel Başkanı Bahçeli, “MHP İstanbul’da bir aday çıkartarak, kendi ...
CHP’li gençler 8 maddelik bildiriyle seçim startını verdi!
İzmir İl Gençlik Kolları, seçimler öncesinde eğitim kampına girdi. Kamp ...
AK Parti İzmir'de 'gölge' taktiği: Her yerdeler!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Yerel seçimler için aday ...
 
Albayrak, Yeni Ekonomi Programı'nı açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma ...
Abdi KARAGÖZOĞLU yazdı... Büyükşehir'e Özgener Torbalı'ya Olgun
http://www.egedesonsoz.com/yazar/buyuksehir-belediyesi-ne-ozgener-torbali-belediyesi-ne-olgun/12344
CHP Manisa İl Başkanı Balaban'dan yerel seçim hedefi: O 6 ilçeyi kazanacağız!
İl Başkanı Semih Balaban, “Şu an 6 ilçede favoriyiz. Salihli, Sarıgöl, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva