HABERLER>POLİTİKA
24 Şubat 2018 Cumartesi - 17:17

AK Parti’de genel merkez yol haritasını gönderdi: İzmir’de 19 ilçe mercek altında!

İl Başkanı Şengül 11 ilçede mevcut başkanlarla yola devam edileceğini söylerken, genel merkezden gelen yol haritası kapsamında diğer 19 ilçede göreve gelecek isimlerin hangi yöntemlerle tespit edileceği netlik kazandı.

AK Parti’de genel merkez yol haritasını gönderdi: İzmir’de 19 ilçe mercek altında!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti’de genel merkez tarafından ara verilen kongre sürecinin devamı için düğmeye basıldı. Geçtiğimiz günlerde İzmir’e gerçekleşen atamayla birlikte tüm illerde yeni il başkanları belli oldu. İl eski Başkanı Bülent Delican’ın 4 yıllık görev süresinin ardından koltuğu ikinci kez devralan İl Başkanı Aydın Şengül icraatlarına hızlı başladı.

İzmir Teşkilatı’nda değişimin ne ölçüde yaşanacağı ve hangi ilçelerde kimlerle yola devam edileceği parti kamuoyunda merak edilen konuların başında geliyor.

- AK PARTİ İZMİR’İN PATRONU ŞENGÜL’DEN DEĞİŞİM ÇIKIŞI: ÖNCE TEŞKİLATLARI SONRA…

METROPOLDE ŞİMDİLİK SADECE KARABAĞLAR VE BAYRAKLI KALIYOR
Şengül yeni dönemde, en az 11 ilçede mevcut isimlerle yürüneceğini belirtti. Buna göre İzmir’de Bergama, Kınık, Beydağ, Kiraz, Bayındır, Seferihisar, Karabağlar, Menderes, Torbalı, Kemalpaşa, ve Bayraklı’da değişim yaşanmayacak. Geriye kalan 19 ilçede bayrak değişiminin sinyalleri görünürken Şengül burada bir parantez açtı. Şengül, “19 ilçenin tamamı değişmeyebilir. Büyük ölçüde değişecek ama ilçelerde yürütülen çalışmalar sonrasında 4-5 ilçede aynı isimlerle devam kararı çıkabilir” dedi.

İLÇELER MERCEK ALTINDA
İlçelerde başkanların ve yönetimlerinin belirlenmesi noktasında uygulanacak paket bir çalışma programı bulunuyor. Parti 19 ilçede doğru isimleri tespit ederken titiz davranacak. Genel merkezin büyükşehir olan illerde ilçe başkanlarını belirlemede görüşülecek grup ve kişilerin listesinin teşkilatlara gönderdi.

Bu doğrultuda, ilçelerde il başkanı, kadın ve gençlik kolları il başkanları ilçelere giderek birebir yüz yüze görüşmeler gerçekleştirecek. Genel merkez kurucular kurulu üyeleri, mevcut ve eski milletvekilleri ise seçim bölgelerindeki görüşmelere katılacak. Ayrıca ilçe başkanı, ilçe koordinatörü, ilçe eski başkanları, ilçe başkan adayları, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolu başkanları İzmir’de 19 ilçede birebir yüz yüz görüşmeye katılacak isimler arasında yer alıyor. İlçelerin kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri ile mahalle başkanlarına da anket usulü toplu görüşmeler yapma görevi verildi.

YÖNTEM BELLİ
Yapılacak anketlerde partililerden 3 isim yazmaları istenecek. Yazılan isimlerin birinci, ikinci ve üçüncü sıraya yazılmasının çarpan değerinin farklı olduğu ve buna göre öncelik vermeleri talep edilecek.

Birebir yüz yüze görüşmede de 3 isim istenecek. Ayrıca gerekçe ile teyit de yazılacak. Partililerin ‘kesinlikle olmaz’ dedikler isim varsa bunların da gerekçesi not edilecek.  3 isim yazmayanların tercihleri değerlendirme dışı kalacak.

İL KONGRESİNDE KÖKLÜ DEĞİŞİM BEKLENİYOR
5 koordinatörün İzmir’e gelmesiyle birlikte yürütülecek sürecin 3 Mart’ta start alıp 15 Nisan’da bitmesi planlandı. AK Parti İzmir İl Teşkilatı, Nisan ayı sonunda ise il kongresini gerçekleştirecek. İl Başkanı Aydın Şengül’ün tek aday olarak seçime girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kongrede Şengül sadece yeni ‘A Takımı’nı kuracak. Şengül’ün keskin bir hamle ile çok sayıda ismi değiştirmesi bekleniyor.

 
CHP'li Sındır: Tarım Bakanlığı'nın tepesinde lobiler var
 
Balona rövaşata atan Türkücü ilk maçında şov yaptı!
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yücenur. Keti 25 Şubat 2018 Pazar 23:15

Öncelikle başkanımız aydın şengüle hoşgeldin hayırlı olsun ve İzmir için düşünceleri çok güel olur saygı duyuyorum

Yorumu oyla      9      5  
Emin 25 Şubat 2018 Pazar 13:09

Kerem Fahri Baykalmiş ile yerel şeçimlerden sonra tanıştım.Yerel seçimlerde oyumu chp ye vermiştim.Ellerim kirilsaydida Kerem Beye verseydim oyumu.Gaziemirin ve tüm izmirin hali ortada malesef...

Yorumu oyla      9      6  
Kadir Altunsöz 25 Şubat 2018 Pazar 13:07

Gaziemire yeni dinamik dürüst duruşundan taviz vermeyen bir başkanlazım bunun için yerel seçimlerden tanıdığım kerem baykalmıştır sayın aydın şengül başkanım gaziemirde bir anket yapılsa. Kerem bey kazanır

Yorumu oyla      9      6  
Ahmet 25 Şubat 2018 Pazar 13:05

Sayın il başkanım Gaziemir için doğru tercih kerem bay kalmış. Kimseye diyeti olmayan kimseye kın gütmeyen adam gibi adam. 2014 sürecinde bu adama neler yaptılar ama duruşunu partiye bağlılığı nı hiçbir zaman bozmadı

Yorumu oyla      9      6  
Seydiköylü Mehmet 25 Şubat 2018 Pazar 12:09

Gaziemirdeki ölü toprağını kaldıracak küskünleri bir araya toplayacak barıştıracak ve seçimi kazanacak bir kişi var o Kerem Baykalmış Başkan''ımız ilçe Başkan''ı olması taktirde Gaziemir Ak Partiye hayırlı olsun.

Yorumu oyla      9      7  
Partili 25 Şubat 2018 Pazar 10:31

Bu değişimler hayırlı olsun hakikaten gerekliydi özellikle konakta daha çok gerekliydi çünkü mevcut ilçe bş ?32 aldığı ilçeyi %20 düşürdüyü gibi ilçe yönetimini gendi çıkarları doğrultusunda yönetti buna kozmapolik bir yönetim yerine çoğunluğunu bir ilin mensuplarından oluşturup emeği geçen tüm kişileri dışlamasıda ayrı bir aymazlıktı allah dan gitti yoksa %15 düşerdik

Yorumu oyla      10      6  
Seydiköylü 25 Şubat 2018 Pazar 09:25

Adnan ve ekibi olmaz, Kerem ve ekibi de olmaz. Nazmi hiç olmaz. Hepsi kendi adaylıkları için hesap yaparlar. Partiyi kurtaracak isim, Adaylık hesabı olmayan , Kimsenin adamı olmayan Erol KAYA dır.

Yorumu oyla      11      7  
Narlıdere 25 Şubat 2018 Pazar 08:21

Narlıdere başlıbaşına hüsran mevcut oylara sahip çıkamayan ve Teşkilatı ayıran kendi çıkarları ve kendi işleri olarak kullanan bir başkanla karşı karşıya Narlıdere zaten ak parti olarak çok zayıf burayı nasıl oyunu yükseltirim hesapları yerine kendi çıkarlarını peşine düşen ve kurum mdrlerine baskı yaparak siyaset olmaz sokağa çıktığı zaman kim tanıyor Başkanı ben çok merak ediyorum ança türbinlere oynuyor işi güçü reklam inşallah yeni il başkanı bu fotarafı görürse değişime gider yoksa çok yazık insanların emeği çabası boşa gidiyor çok yazılmak istenen yazılar var ama burası yetmez ne diyelim hayırlısı bakalaım bekleyip ğöreceğz

Yorumu oyla      9      5  
Ak partili 25 Şubat 2018 Pazar 05:11

Ya yorumları okudumda hangi ilçe başkanı gelirse gelsin önemli olan ilçeyi almak veya oyu artırmak nedir bu kavga YÖK il başkanı Yrd Yok ilçe bşk boşverin bunları önemli olan dava önemli olan ilçe il ve vatan gerisi teferruattır

Yorumu oyla      10      5  
Gamze aldemir 25 Şubat 2018 Pazar 03:51

Çiğli siyasetine kazandırılan dürüst ilkeli insan Sedat başkanı arkasındayım

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır: Tarım Bakanlığı'nın tepesinde lobiler var
Bergama ilçesinde halk buluşması etkinliğine katılan CHP Milletvekili ...
Erdoğan: Sefer görev emri olanlar hazır olsun!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaharamanmaraş'ta yaptığı konuşmada ...
Erdoğan'dan çok sert sözler: Vicdansızlar, ahlaksızlar...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'de sivillerin hedef alındığı ...
 
İYİ Partili Ulupınar’dan MHP’li Karataş’a cevap: Utanacaklar!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ulupınar, MHP İl Başkanı Karataş’ın partisine ...
AK Parti İzmir’in patronu Şengül’den değişim çıkışı: Önce teşkilatları sonra…
İzmir İl Başkanı Şengül, “AK Parti her kongre dönemlerinde yüzde 70 yenilenme ...
CHP'li Sındır: İşçiye kadro yerine açlık reva görüldü
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 696 sayılı KHK ile emekliliğe ...
 
CHP'den ittifaka karşı 'baraj' hamlesi
CHP, yüzde 10 seçim barajının kaldırılması için TBMM Başkanlığı’na kanun ...
CHP’de tüzük zirvesi: İzmir İl Örgütü’nden 'topyekun' çalışma kararı!
İzmir İl Örgütü, 9-10 Mart’ta gerçekleşecek 19’uncu Olağanüstü Kurultay ...
Ümit YALDIZ yazdı... Farklı bir AK Parti profili: Bülent Delican!
Ümit YALDIZ yazdı... Farklı bir AK Parti profili: Bülent Delican!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva