HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ocak 2020 Cuma - 14:46

AK Parti'den o isimlerle ilgili açıklama: Disiplin süreci devam ediyor!

AK Parti'de tartışmalara neden olan Buca krizinde disipline gönderilen meclis üyeleri CHP'li isimlerin oylarıyla seçildikleri denetim komisyonundan istifa etme kararı aldı. Disiplin süreci devam eden isimlerle ilgili açıklama yapan il başkanlığı da, "Disiplin kurulunun kararı kamuoyuyla paylaşılacaktır" açıklaması yaptı.

AK Parti den o isimlerle ilgili açıklama: Disiplin süreci devam ediyor!

EGEDESONSÖZ- Buca Belediyesi’nde Ocak ayının başında gerçekleşen meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkan Erhan Kılıç’ın denetim komisyonu seçiminde yaptığı hamle AK Parti’de tartışmalara neden olmuştu. Başkan Kılıç’a 30 milyonluk kredi çekme yetkisi veren önerge ile denetim komisyonuna üye seçimi bazı AK Partililerin CHP lehine oy kullanması sonrasında kent gündemine oturmuştu.

Meclis toplantısında yapılan oylamada; yasal olarak belediye meclis üyelerinden seçilmesi gereken denetim komisyonuna CHP Grubu, Uğur Aydın, Filiz Meraklı ve Bülent Uygur’u;  AK Parti Grubu ise Burçin Kevser Tourchian ve İzzet Pilgir’i aday göstermişti.  Kapalı zarf ile yapılan oylama öncesinde başka isimlerin aday olup olmayacağı sorulmuştu. Bunun üzerine AK Parti Grubu’ndan Ünal Ömür, Mustafa İnce ve Mehmet Adıyaman da aday olduklarını ifade ederek seçime girmişti.  Seçim sonrasında CHP’li isimler aynen seçilirken AK Parti’nin grup kararı aldığı isimler seçilemedi. Burçin Kevser Tourchian ve İzzet Pilgir yerine AK Parti’den Ünal Ömür ve Mustafa İnce denetim komisyonuna girmişti.

CHP’li Belediye Başkanı Kılıç’ın oluru ile CHP’li meclis üyelerinin destek verdiği Ömür ve İnce bu kez belediye başkanı Kılıç’a yetki veren ve 30 milyonluk kredi çekimi sözleşmesinin önünü açan önergeyi de onaylamıştı.

AK Parti Grubu’nun ret kararı verdiği kredi talebine Ünal Ömür, Mustafa İnce, Mehmet Adıyaman ve Memduh Kaymaz mecliste "evet" oyu kullanmıştı. Meclis sonrasında AK Parti grubu karışırken CHP’li 3 isim ise dikkat çeken bir şekilde “hayır” demişti. Kredi çekimine CHP’den Serkan kalmaz, Hüseyin Duyan ve Ersin Eroğlu'nun ret oyu vermesinin ardından boşluğu AK Partililer tamamlamıştı.

Parti tüzüğüne ve ilkelerine aykırı davranan AK Partili isimlerin bu hamlesi önce il başkanlığına ardından genel merkeze taşınmıştı. Buca İlçe Başkanı Ali Boyla durumu İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye iletmişti. Meclis üyeleri ayrıca durumu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a da iletmişti. İsimlerin bu hamlesinin ardından önce ilçede sonra da il başkanlığında incelemenin başlatılacağı öğrenilmişti.

Tüm bu gelişmelerin ardından önce Buca İlçe Başkanlığı ardından da İzmir İl Başkanlığı disiplin sürecini resmen başlattı. CHP'li Belediye Başkanı Kılıç'a destek veren isimler "kesin ihraç" istemiyle il disiplin kuruluna gönderildi. Disiplin kurulunun önceki gün "savunmalarını yapmak üzere" bildirim yaptığı isimler yeni formül arayışına girdi. 

Alınan grup kararına uymayan dört AK Partili Ünal Ömür, Mustafa İnce, Mehmet Adıyaman ve Memduh Kaymaz’ın denetim komisyonundan istifa etme kararı aldı. Tüzük gereği disiplin süreci halen devam eden isimlerin teklifi kabul edilirse komisyonlardaki görevleri boşalacak. 

Öte yandan AK Parti İzmir İl Başkanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada ismi geçen üyelerin il yönetim kurulu kararıyla kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak il disiplin kuruluna sevk edildiğini bildirdi. Disiplin kurulunun çalışmaları sürdürdüğü vurgulanırken kurulun çalışmalarının devam ettiğinin de altı çizildi. Parti, "Süreç sonunda çıkan kurul kararı kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi. 

 
Tay Park’ta doğum heyecanı! 'Bozdağ' ile aile büyüdü
 
Menemen Uğur Mumcu’yu unutmadı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sakin 26 Ocak 2020 Pazar 22:35

ihraç etsinler sonra geri gelir milletvekili olurlar. partiye küfür edenler, ayakoyunları yapanlar hep böyle geri geldi en güzel yerleri kaptılar. vah halimize

Yorumu oyla      5      5  
Ankara 25 Ocak 2020 Cumartesi 11:33

Kaç dönemdir Ünal Ömür ü listeye yazdıranlar arkasında duranlar yazıklar olsun. Emek veren insanların AHI sizi bulur.

Yorumu oyla      7      5  
kantinci tombili 24 Ocak 2020 Cuma 16:05

Resin bu durumlarda kararı bellidir.İlginç bir karar

Yorumu oyla      10      5  
yaylacıklı 24 Ocak 2020 Cuma 15:58

ceza mı,ödül mü?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tay Park’ta doğum heyecanı! 'Bozdağ' ile aile büyüdü
Ödemiş Belediyesi’nin çocuklara hayvan sevgisi aşılamak ve kente yeni ...
Uğur Mumcu’ya Karabağlar'da anma töreni
Karabağlar Belediyesi, 27 yıl önce bombalı bir suikast sonucu katledilen ...
Bergama'da unutulan sanatlar hayat buluyor
Yerlitahtacı Mahallesi ‘nde başlayan Dimi Dokuma Kursu ile unutulmaya ...
 
Efes Leylek yayın hayatına başladı
Selçuk Belediyesi’nin ilk kültür ve sanat dergisi Efesli Leylek yayın ...
Güzelbahçe, Uğur Mumcu'yu unutmadı
Güzelbahçe Yelki Mahallesi’nde bulunan Uğur Mumcu Anıtı önünde gerçekleştirilen ...
'Gençler Kemeraltı'nda buluşuyor: Sokak partisine davet
Gençlerin Kemeraltı’na ilgisini artırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir ...
 
Bergama'da kadına el kaldıran çalışan yanacak!
Bergama Belediyesi, yeni imzalanan toplu iş sözleşmesine göre, eşine şiddet ...
Karşıyaka'da 'mobil belediyecilik' dönemi
Karşıyaka Belediyesi, dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında resmi internet ...
Seferihisar'da yol seferberliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi işbirliği ile ilçe ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva