HABERLER>POLİTİKA
11 Mart 2019 Pazartesi - 14:11

AK Parti Buca adayı Arslan: Yeşil alan 10 kat artacak

Farklı söylemleri ve noter onaylı projeleriyle dikkat çeken Cumhur İttifakının Ak Partili Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan; iddialı bir çıkış daha yaparak, 5 yılın sonunda kişi başına düşen yeşil alanı 10 kat artıracaklarını söyledi.

AK Parti Buca adayı Arslan: Yeşil alan 10 kat artacak

‘Böyle Buca dostlar başına’ diyerek yola çıkan Ak Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, diğer belediyecilik hizmetlerinde olduğu gibi yeşil alan konusunda da bir devrime imza atacaklarını kaydetti. Arslan, ortaya koydukları projelerle 5 yılın sonunda Buca’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını 10 kat artıracaklarını kaydetti. Şehir parkları ve rekreasyon alanları ile Buca’nın yeni yeşil alanlara kavuşacağını, kentin havadan bakıldığında gri olan renginin yeşile döneceğini anlatan Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, “İlçemizin yeşil alanlarını 10 kat artırmak için bir çok proje hazırladık. Bu projelerin farklı işlevleri de olmakla birlikte, en büyük katkıyı çevreye yapacak ve Buca’mız artık yeşil bir görünüm kazanacaktır” dedi.

Buca Cevaevi’ni kaldıramazsam, istifa ederim’ diyerek bu sözünü notere onaylatan Başkan Adayı Mustafa Arslan’ın; ilçede yeşil devrimi gerçekleştirecek bir çok projesi var. Buca Şehir Parkın, Türkiye Parkı, Park Orman, Şirinyer Parkı, Çevik Bir Meydan düzenlemesi gibi bir çok projeyi vaat eden Arslan, Buca’yı yeşili ile anılan bir kent yapmaya kararlı. İşte Buca’da yeşil devrimini gerçekleştirecek o projeler…BUCA ŞEHİR PARKI (BUCA CEZAEVİ)

75.000 metrekare alanda kurulu bulunan Buca Cezaevi kaldırılacak. Buca’nın tam merkezindeki bu alan ilçenin nefes alacağı Buca Şehir Parkına dönüştürülecek. Buca Cezaevi yeni haliyle Buca Şehir Parkı olacak aynı zamanda bünyesinde 500 araçlık kapalı otopark ve 1000 kişilik bir kongre merkezi barındıracak. 

ŞİRİNYER PARKI

7.000 metrekarelik kapalı pazaryeri ve 1000 araçlık kapalı otopark ile yepyeni bir Şirinyer Parkını hayata geçireceğiz. 50.000 metrekarelik alana yapılacak olan bu meydan da bisiklet yollarından, çocuk oyun alanlarına, yürüyüş parkurlarından, spor aletlerine kadar her türlü sosyal donatı ihtiyacına yer verilecek.TÜRKİYE PARKI VE TARİH YOLU

Buca’da yaklaşık 100.000 metrekarelik bir alanda Türkiye haritası baz alınarak kurulacak olan bu park gerek yerli gerekse yabancı turistlerin uğrak noktası olacakt. Her bölgenin kendine has kültürünü yansıtmakla birlikte tarihi; insanlara gezerek anlatacak olan bu projede yaklaşık 20 kilometrelik bisiklet yolu ve çeşitli sosyal alanlar da yapılacak. Böylelikle insanlarımız hem gezecekler, hem tarihlerini öğrenecekler hem de Türkiye coğrafyasına yakından bakmış olacaklar. Projenin bir sonraki aşamasında ise Türkiye’de bulunan tarihi ve turistik yapıların minyatürleri haritada bulundukları lokasyonlara göre inşa edilecek.

BUCA PARK ORMAN

Buca Park Orman projesi, Bucamız ile birlikte tüm İzmir’e hitap edecek konseptte olacak. Orman içerisinde konumlandırılmış, doğa ile iç içe bu parkımızda; açık kapalı yüzme havuzları, günlük, haftalık, aylık kiralanabilecek orman evleri, gezi, yürüyüş, koşu ve outdoor oyun parkurları ve parkorman, restaurant ve kafeteryalar, SPA merkezi, toplantı salonları, açık kapalı çocuk oyun alanları bulunacak. Buca Park Orman; Buca ve İzmirlilerin nefes alabilecekleri muhteşem bir doğa içi park olacaktır.MEYDAN DÜZENLEMELERİ

Buca eski stadı yıkılacak, mevcut Çevik Bir Meydanı ile bir üst geçit bağlantısı yapılarak yeni ve büyük bir meydan yapılacak. Bu meydan aynı zamanda tören alanı olarak kullanılacak. Buca’yı simgeleyecek olan bu mega meydan projesinde tartan pist, spor aletleri, yürüyüş parkurları, sokak sanatçıları için performans alanları, pandomin köşesi, Buca elektronik yön haritası, turizm rehberi, show amaçlı havuz, acil müdahale bölümleri ve butik dükkanlar yer alacak. Bu butik dükkanlarda ise Bucalı kadınlarımızın üreteceği el işi ürünler satışa sunulacak. Burası 24 saat yaşayan bir meydan haline getirilecek.

 
TÜRKAV'ın 30. yılında coşkulu kutlama
 
CHP'den Çamdibi'nde miting gibi buluşma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜRKAV'ın 30. yılında coşkulu kutlama
MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş’in talimatıyla kamuda çalışan Ülkücülerin ...
İzmir'de emekliler eylemde!
Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli Sen) tarafından düzenlenen eylemde, sendika ...
Mansur Yavaş'tan 'sahte senet' iddialara yanıt!
CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş, hakkındaki iddialarla ilgili “İnanıyoruz ...
 
AK Parti: Yavaş'ın adaylığında ısrarcı mısınız?
AK Parti Sözcüsü Çelik, Millet İttifakı'nın Ankara adayı Mansur Yavaş'ın ...
AK Parti Konak adayı Eroğlu: Yolumuz uzun, kaybedecek vakit yok
AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu; “İzmir’in birçok ...
Soyer ve Zeybekci’nin kırsal kalkınma projeleri: Karar İzmir’in!
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in Ödemiş’te, ...
 
AK Parti adayı Doğan: Kazanan Karabağlar olacak
Seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye ...
CHP’li Başkan Karabağ’dan parti içine sert mesaj: Bu salaklar bir şeyi bilmiyor!
Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ, “Atatürk’ü sevmeyenler Türkiye’yi zapt ...
CHP Lideri'den 'metro' çıkışı: İzmir'i örnek gösterdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin İstanbul Eyüpsultan’da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva