HABERLER>POLİTİKA
27 Mart 2019 Çarşamba - 11:52

AK Parti Buca Adayı Arslan: Cezaevi yerine Atatürk Parkı

Cumhur İttifakı Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Atatürk’ün mirası ile geçinenlerin Buca’da 10 yıldır ‘Atatürk’ ismini verebilecekleri tek eser ortaya koyamadığına dikkat çekerek, “Buca Cezaevi, bütün kötü anıları ile gidiyor, yerine Mustafa Kemal Atatürk Parkı, Kültür Sanat ve Kongre Merkezi geliyor” dedi.

AK Parti Buca Adayı Arslan: Cezaevi yerine Atatürk Parkı

Cumhur İttifakının Ak Partili Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Buca’ya ‘Atatürk’ ismini taşıyacak muhteşem bir eser kazandıracaklarını söyledi. CHP’li adayların yıllardır Atatürk’ün ismi üzerinden sadece kendilerine rant sağladığını ve topluma hiçbir şey veremediğini belirten Arslan, “78.000 metrekare arazi üzerine kurulu bulunan Buca Cezaevini kaldırıyoruz. Buca Cezaevini, bütün kötü anıları ile birlikte tarihin tozlu raflarına gönderiyoruz. Ancak buraya muhteşem bir eser yapıyoruz. Adını da Mustafa Kemal Atatürk Parkı, Kültür Sanat ve Kongre Merkezi koyuyoruz.

Bizim bu projeyi açıklamamızdan sonra CHP’li aday epey panikledi ve iftiraya sarıldı. Son 10 yıldır Buca’yı yöneten CHP’li başkanlar, maalesef Atatürk’ün ismi üzerinden sadece rant elde ettiler. Her konuşmalarında Atatürk’ün adını kullandılar ancak ‘Atatürk’ adını verebilecekleri tek bir eser dahi ilçeye kazandıramadılar. Yaptıkları tek şey Çevikbir Meydanı’na diktikleri ve Ata’ya hiç benzemediği için de büyük tepki çeken heykel oldu. Biliyorsunuz kimse görmesin diye hemen etrafını kapatıp, sonra da o heykeli oradan kaldırdılar” diye konuştu.

BUCA’NIN YENİ BULUŞMA NOKTASI
Cumhur İttifakı Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Buca Cezaevi yerine yapılacak Mustafa Kemal Atatürk Parkı, Kültür Sanat ve Kongre Merkezi projesinin detaylarını da paylaştı. “Amacımız toplam 78 bin metrekarelik kent içindeki böyle önemli bir alanı, Bucalıların kullanımına açmaktır” diyen Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buca’nın birçok sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif ihtiyacını bu kompleks kapsamında çözeceğiz. Buca Cezaevi yeni haliyle Mustafa Kemal ATATÜRK Parkı olacak aynı zamanda bünyesinde 500 araçlık kapalı otopark ve 1000 kişilik bir kongre merkezi barındıracak.  Aslına uygun olarak yapılacak restorasyon ve düzenlemelerle cezaevi çok farklı bir kimliğe büründürülerek; eğitim kurumları ve STK’lar başta olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşların, kısacası tüm İzmir’in kullanabileceği mekanlara dönüştürülecek.

ACILAR UNUTULACAK YENİ UMUTLAR DOĞACAK
Açık kaldığı süre boyunca infazlara ve mahkûm isyanlarına tanıklık eden, Türk siyasi ve edebi hayatının önemli isimlerinin kaldığı Buca Cezaevi; koridorlarında projemiz sonrası kültürü, sanatı ve yeni umutları ağırlayacak. Her kesime ve her amaca hitap eden sergi salonları, sineması, restoranı ve kafeteryası, konferans ve toplantı salonları, sanat atölyeleri ve etkinlikleri ile kentin yeni buluşma noktası olacak.

Mustafa Kemal Atatürk Parkı Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde farklı büyüklüklerde 8 adet toplantı ve konferans salonu özel sektöre, kamu kurumlarına, sivil toplum örgütlerine kadar herkesin kullanımına açık olacak.”İZMİRLİ ÇOCUKLARIN EN GÜZEL ANISI OLACAK
Mustafa Kemal Atatürk Parkı, Kültür Sanat ve Kongre Merkezinin kamuoyunun gözünde sanatla toplumun buluşmasını simgeleyen bir marka olacağını ifade eden Arslan, çocuklara da bir müjde verdi. Arslan, “Dünyada olduğu gibi gençlerin ve kendini genç hisseden herkesin büyük hayranlık duyduğu kaykay, salon bisikleti, paten sporları ve suni kar alanlarımız olacak. Özellikle İzmir gibi kar yağmayan kentlerin çocukları için kar ulaşılmaz bir eğlencedir. Ancak hem Bucalı hem de İzmirli çocuklarımız, buradaki suni kar eğlence merkezinde bu deneyimi yaşayacak ve çok güzel birer anıya sahip olacaklar” dedi.

 
CHP’li Beko: İzmir'de 30'da 30 yapacağız!
 
Başkan Selvitopu'ndan çat-kapı ziyaret
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı... 27 Mart 2019 Çarşamba 15:16

Baskan sen ilk önce bi kale dediğniz yerlerde cık ondan sonra anlat...

Yorumu oyla      7      12  
FETİ DENİZ 27 Mart 2019 Çarşamba 15:10

3 dönem .seboy gücü yetmedi senınmı gucun yetecek hadi ordan

Yorumu oyla      8      11  
.. 27 Mart 2019 Çarşamba 14:52

sakın orayı da millet bakhçesi olarak değiştirmeyin.. bir tek cezaevi kalkacak diye konuşuyorsunuz başka neler var.. ya senin büyüklerin birşey yapmamış boşver sen bunları.. biz varsak yaparz yoksak yapmayızda ne yaa.. önceden neden kaldırılmadı ceza evi.. haa bu arada kırıklardaki f tipinin yanına yenisi yapılıyor ondan dolayı kalkacak olmasın. diyelim seçilmedin yine kalmayacak mı kaldırtmayacakmısınız.. hadi cevapla.

Yorumu oyla      8      10  
izmirli 27 Mart 2019 Çarşamba 14:37

geçiniz...

Yorumu oyla      8      11  
CAN TAHSİN 27 Mart 2019 Çarşamba 13:07

Bucamız hizmeti hakediyor umarım seçilirsiniz.

Yorumu oyla      10      8  
Bucalı 27 Mart 2019 Çarşamba 13:05

Bucayı sen kurtarırsın başkanım şubat başında 50 projeni açıkladın ve hiçbiri dolgu projeler değil bucayı ikemetgah üzerinde bucalı olanlar değil, senin gibi 47 mahallesinide tanıyan bucalı kurtarır oyumuz sanadır.

Yorumu oyla      9      10  
Mehmet Atmaca 27 Mart 2019 Çarşamba 12:56

Bunların halk arasına çıkması ayrıca ilginç. Bunların seçim kazandığı yerlerde sosyologların ciddi araştırmalar yapması lazım. AKP adayları her seçim dönemi Cezaevi'ni kaldıracağız diye ısıtıp seçimden sonra altını kapatıyor. Kardeşim samimiyseniz niye yapmıyorsunuz. 1, 2 binalık yer kapma derdiniz, rant derdiniz.

Yorumu oyla      9      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Beko: İzmir'de 30'da 30 yapacağız!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’de yerel seçim ...
Zeybekci'den Kemeraltı'nda 'tarihi' müjde!
İzmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda esnaf ziyareti yapan Cumhur İttifakı ...
CHP'li Yücel hükümete yüklendi, hedefi koydu: Yüzde 60 ile seçimi alırız!
İl Başkanı Deniz Yücel, iktidar partisinin temsilcilerinin CHP’yi, Büyükşehir ...
 
CHP'li Polat'tan Aliağa'da seçmenlerle buluştu
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan ...
Bakan Pakdemirli’den Kocaoğlu’na: Tek proje getirmedi!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in yerel yönetiminden kendisine ...
Başkan Şengül’den seçmene mesaj: Seçimden sonra pişmanlık fayda etmez
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Menemen’deki programda açıklamalarda ...
 
AK Partili Nasır: Yerel seçim İzmir için bir dönüm noktası olacak
Yerel seçimlerle birlikte İzmir'de yeni bir dönemin kapısının açılacağını ...
CHP Bayraklı Adayı Sandal'dan 'iyilik' projesi
Bayraklı’nın gelir uçurumunun en yüksek olduğu ilçelerden biri olduğunu ...
CHP’li Serter’den ata toprağında seçim mesaisi 
Yerel seçim çalışmaları kapsamında Beydağ'ı ve Ata toprağı olan Ödemiş'i ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva