HABERLER>POLİTİKA
28 Şubat 2019 Perşembe - 12:52

AK Parti Buca adayı Arslan: 365 bin seçmenin hepsinin oyuna talibim!

AK Parti’nin Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, “Buca’nın makus talihini değiştireceğiz. Buca’yı belediyeler liginde ilk 17 belediye içine sokacağız. Buca’da 365 bin seçmenimiz var. Sandığa gelip oy kullanan herkesin oyuna talibim” dedi.

AK Parti Buca adayı Arslan: 365 bin seçmenin hepsinin oyuna talibim!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

31 Mart yerel seçimleri üzerinden önemli açıklamalarda bulunan Arslan ilçenin çözüm bekleyen sorunları olduğunu ifade etti. Arslan hazırladığı projelerden örnekler verdi.BUCA SOKAKTA BUNU KONUŞUYOR, SEÇMENLER DEĞERLENDİRME YAPIYOR
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ilçede adayını 3 kez değiştirmesine ve Suat Nezir’in adaylığının son gün çekilip yerine Erhan Kılıç’ın atanmasına değinen Arslan, “CHP’nin tamamen kendi iç işidir. Ona bir şey diyemem. Ama Suat Bey’in açıklanıp, geri çekilmesi farklı olabilirdi. Bunu Buca sokakta konuşuyor. Seçmenler bu durumu değerlendiriyor” dedi.

BUCA İÇİN BİZİM 49, BÜYÜKŞEHİR ADAYIMIZIN 9 PROJESİ VAR
Arslan, “Türkiye’nin hiçbir yerinde şehrin tam göbeğinde cezaevi yok. İzmir’in en güzel ilçesinin ortasında da bu cezaevinin olmaması gerekiyor. Sadece onu kaldırmakla kalmayacağız. Orada hiçbir şey yükselmeyecek. Orası park olacak. İçinde koşu, yürüyüş, bisiklet parkurlarının olduğu bir yer olacak. İlerleyen günlerde açıklayacağımız bir sürprizimiz daha olacak. Ayrıca alternatif bir yolla trafiği rahatlatmış oluyoruz. 500 araçlık bir yeraltı otoparkı çıkarıyoruz. Buca için hazırladığımız 49 tane proje var. 9 tane de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Nihat Zeybekci’nin oluşturduğu projeler var” diye konuştu.CEZAEVİ İÇİN NOTER TASDİKLİ, TARİHLİ VAAT: 21 KASIM 2022’DE KALKMIŞ OLACAK
Arslan cezaevinin kaldırılması yönünde noter tasdikli verdiği vaade açıklık getirirken, “Herkes laf olsun diye proje açıklamamalı. Belediye ve halk arasında kiracı-ev sahibi ilişkisi var. Belediye başkanları 5 yıllığına gelmiş kiracılardır. Belediyenin asıl sahibi halktır. Kira sözleşmesi imzalıyorsunuz değil mi? 3 ay üst üste ödemediğinizde evi boşaltıp gidiyorsunuz. Bir söz vererek göreve geliyorsunuz, ama yapmadığınızda ne oluyor? Yapmadığınızda ne olacağını kimse söylemiyor. Biz cezaevini 21 Kasım 2022’ye kadar kaldırmış olacağız. Kaldırmadığımda da ne olacağını vatandaş biliyor. Noterden taahhüdünü verdik. Buca Belediyesi’nin gelir giderlerimizi 3 ayda bir açıklayacağız. Siyasetin bu şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

PROJE DEMETİ SUNDU!
Hazırladığı projelerden örnekler veren Arslan, “Engelliler için mola evleri yapıyoruz. Gece pazarı yapacağız. Hareketli bir Buca yaratacağız. Hanım kardeşlerimizin evlerine katkı koymalarını sağlayacağız. Projelerimizin içinde projeler var. Cezaevini kaldırıyoruz içinde 5-6 proje var. Buca’nın son 10 yılda yeterli hizmeti alamamasından dolayı vatandaşlarımız gerçekten yorgun. Nüfus kalabalık, araç trafiği var, imar çarpıklığı var. Bizim bu şehri topyekun rahatlatmamız gerekiyor. Buca’nın bugün bazı projelerimizi mesela pazar yerini konuşmuyor olması lazım. Buca’da bir meydan yok. Üniversite öğrencilerimiz var. Çevir Bir Meydanı’ndaki Buca Stadı’nı kaldırıp alanla birleştiriyoruz. Orası yaşam alanı olacak. Türkiye Parkı ve Tarih Yolu projesi var. Türkiye’de eşi benzeri yok. İçinde Türk tarihi var. Burada gezen kişiler kültürümüzü öğreniyorlar” diye konuştu.PARK ORMAN PROJEMİZ VAR, BUNU KONAK’TA YAPAMAZSINIZ, ÇÜNKÜ KONAK’TA ORMAN YOK
“Buca’yı marka kent yapmak istiyoruz” sözleriyle açıklamalarına devam eden Arslan, “Buca siyasi anlamda güçlü bir ilçe. Işılay Saygın, Ahmet Piriştina, Cemil Şeboy, Yüksel Çakmur… İçinde beğendiğiniz vardır beğenmediğiniz vardır. Ama İzmir’de böyle güçlü bir ilçe yok. Park Orman projemiz var. Bunu Konak’a yapmak istesiniz yapamazsınız niye? Çünkü Konak’ta orman yok. Buca cazibe merkezi olacak bir bölge. Buca çöp, çevre, yeşil alan yetersizliği gibi sorunlar içinde” dedi.

EVİNE EKMEK GÖTÜREN İNSANIN EKMEĞİYLE OYNAMAYIZ
Belediye personelinin işten çıkarılma tereddüdüne ilişkin konuşan Arslan, “Partisinden, mezhebinden, memleketinden dolayı, çalışan, evine ekmek götüren insanın ekmeğiyle oynamayız. Herkes rahat olsun, işine baksın. Onların garantisi, teminatı biziz. Bizim burada bir anlaşmamız var. Bucalı ile işçilerimiz arasında… İşçilerimizin hakkını hukukunu vatandaşa karşı, vatandaşın da hakkını hukukunu işçiye karşı koruyacağız. İşçilerimiz Bucalılara hizmet ediyor. Bunu kimse bozmadıkça işten çıkış olmaz. Bu konuda herkes rahat olsun. Tüm halka eşit davranacağım. İlçe başkanlığım dönemimde bunu kanıtlamıştım” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK’E LAF SÖYLETMEYİZ
Başkan olduğu takdirde herkese eşit hizmet götüreceğini vurgulayan Arslan farklılıklar üzerinden, “Biz Ata’mızı zaten seviyoruz. Kimseye milli değerlerimizi tartıştırmayız. Herkesin sevgisi, saygısı kendinedir. Kurucu liderimize kimseye laf ettirmeyiz. Ben Buca siyasetine yeni gelmiş birisi değilim. Bucalılar bizi tanır. Ben 2 buçuk yıldır ilçe başkanıydım. Kapım herkese açık olmuştur. Tanımayanlar varsa sorsunlar. Bu ilçe başkanlığım süresince partisini sorduğum kimse yoktur. İşini çözmeye çalıştık, çözebildiysek çözdük. Herkesin belediye başkanı olacağız. Bizim karşımıza gelen insan önce insan!” dedi.  

365 BİN SEÇMENİN HEPSİNİN OYUNA TALİBİM
Merkezi hükümetin desteği noktasında konuşan Arslan ayrıca 31 Mart günü için iddialı açıklamalarda bulundu ve “Hiçbir bakanlık gelip şunu yapayım demez. Binlerce ilçe var. Siz belediye olarak istiyorsunuz. Hazırladığınız dosyayı bakanlığa götürüyorsunuz. Siyasette hiçbir şey kendiliğinden olmuyor. Sizin ısrarcı ve inatta olmanız gerekiyor. Bizim trafik, yeşil alan, parklar, bahçeler, cezaevi, çöp sorununu çözmek olmazsa olmazımız. Buca belki de İzmir’in en borçlu belediyesi… 450-500 milyon TL’ye yakın borcu var. 60 milyon TL çöpe vermeyeceğim, bunu gelire dönüştüreceğim. Bırakın işten çıkarmayı, binlerce gencimiz istihdama kavuşacak. Buca’nın makus talihini değiştireceğiz. Buca’yı belediyeler liginde ilk 17 belediye içine sokacağız. Buca’da 365 bin seçmenimiz var. Sandığa gelip oy kullanan herkesin oyuna talibim. Ben rakam vererek niye kendime kota koyayım. Ben herkesin oyunu alarak herkesin belediye başkanı olacağım” ifadelerini kullandı. 

 
Urla'da 'makarnalı' katliam! Gören şok oldu
 
Savcı 'halı saha saati' yüzünden tartıştığı öğretmenleri gözaltına aldırdı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 Mart 2019 Cuma 00:00

Gürkan inanmıyorsan sandığa gitmezsin olur biter..

Yorumu oyla      4      5  
gürkan 28 Şubat 2019 Perşembe 19:18

Bu ülkede koltuğa oturduktan sonra kaç kişi kalkmış da yapamazsam giderime inanalım?

Yorumu oyla      4      6  
BUCA VALİRAHMİBEY 28 Şubat 2019 Perşembe 17:53

Adam yapamazsam giderim diyor siz chp'li adaylardan böyle bir şey duyabilirmisiniz... asla duyamazsınız KEŞKE DUYSAK..adamın derdi bucaya hizmet etmek...siyasi ve kısır çekişmelere bucayı kurban etmeyecek kadar duyarlı...helal olsun...

Yorumu oyla      7      7  
Yiğitler Mahalle sakini 28 Şubat 2019 Perşembe 14:28

HELAL BE BAŞKAN...ÇIKTIĞIN BU YOLDA MUVAFFAK OLACAKSIN. BENİM AİLEMİN DESTEĞİ SANA HALİYLE BUCAYA...

Yorumu oyla      8      11  
Gürkan 28 Şubat 2019 Perşembe 13:42

İlçe belediye başkan adayı noterden tasdik ettirdiği projesi ile cezaevini kaldıracağım diyor. Sanki Adalet Bakanı :) Hayır bugüne kadar kaldırıp park yaptınız da engel olan mı oldu? Her seçim öncesi iktidar partisi olarak cezaevini kaldıracağız diye vaat mi verilir?

Yorumu oyla      10      9  
Mehmet Atmaca 28 Şubat 2019 Perşembe 13:18

Partiniz çeyrek asırdır iktidarda. Tutturmuşlar her seçim de cezaevini kaldıracağız diye elinizden tutan mı var neden yapmıyorsunuz?

Yorumu oyla      11      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den İzmirspor ve ASKF'ye ziyaret
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmirspor ...
Dutak'a önemli görev
AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın danışmanı ...
İYİ Parti'nin Mersin adayı belli oldu
İYİ Parti'den sonra Demokrat Parti'den (DP) de adaylığı Yüksek Seçim Kurulu'nca ...
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yarın Uşak'ta
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesinde ...
Altay'da değişim zamanı
Spor Toto 1'inci Lig'de pazartesi günü evinde Balıkesirspor Baltok'la ...
CHP Menemen adayı Aksoy'dan rakibine: Çık karşıma, yüzleşelim!
Millet İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı Serdar Aksoy, rakibi Durmaz ...
 
CHP’li Engin: Narlıdere’yi kadın kenti yapacağız
CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, Narlıdere Pakize Ateş Kadın ...
CHP'li Altay'dan anket sonuçları açıklaması
Yerel seçimlere ilişkin anket sonuçlarına değinen CHP Grup Başkanvekili ...
CHP’li Beko'dan bakana 'doğum öncesi borçlanması' sorusu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, kısa bir süre ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva