HABERLER>POLİTİKA
10 Temmuz 2020 Cuma - 11:16

AK Parti Bayraklı’dan 1. yıl salvosu: Serdar Sandal sınıfta kaldı!

Cumhur İttifakı Meclis üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Polat, “Başkan Sandal, seçim sürecindeki vaatlerinin hiçbirini yerine getirmedi. Yatırım da yapmıyor, tasarruf da… Sadece hizmette tasarruf ediyorlar! Gelinen nokta itibari ile Belediye Başkanı Serdal Sandal’ın karnesi sınıfta kaldı.” ifadelerini kullandı

AK Parti Bayraklı’dan 1. yıl salvosu: Serdar Sandal sınıfta kaldı!

EGEDESONSÖZ - AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Bayraklı Belediye Meclisi’nin AK Partili üyelerini Bayraklı Öğretmenevi’ndeki kahvaltıda bir araya getiren Başkan Polat, Belediyenin 15 aylık çalışma sürecini değerlendirdi. Son üç ayın pandemiyle geçtiğini belirten Başkan Polat, “Aslında bir yılı değerlendiriyoruz. Başkan Serdar Sandal’ın yaptıklarını ve yapmadıklarını çok yakından takip ediyoruz” dedi.

VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI
“31 Mart seçimlerinde göreve gelen Sayın Başkan Serdar Sandal, seçim döneminde neler vaat etti, neler bu zamana kadar vücut buldu?” diye başlayan AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, şunları söyledi:

“Her mahalleye taziye evi yapacağız demiş. -24 mahalleye 24 masal evinden bahsetmiş ki bunu 2 yıl içinde tamamlayacağı sözünü vermiş.

Her mahalleye çocuk parkı yapacağız, demiş. Kültür Merkezi açacağını söylemiş. Muhtarlık binalarının yenileceğini ifade etmiş. Doğançay’ın, Çocukve Gençlik Köyü olacağına söz vermiş. Demiş de demiş! Vizyon projesi olarak da Bayraklı’yı Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti yapacağından bahsetmiş.

Elbette bizlerde biliyoruz ki, tüm bunların bir yıl içerisinde yapmasını beklemiyoruz. Ancak geçen 1,5 yıllık süre içerisinde yapılanlar bizlere gelecek açısından ciddi veriler ortaya koyuyor. Üzülerek söylüyorum ki, verilen sözlerden hayata geçmiş, somut olarak gösterebileceğimiz bir durum söz konusu değil. Ve biz, 1.5 yıllık süreçten görüyoruz ki, gelecek 3.5 yıl içinde bir umut göremiyoruz. Sayın Başkan’ın icraatlarını değerlendirme yapmak isterdik ama değerlendirecek bir icraat yapmadığı için bu konuda söze bile gerek yok.”

BOY BOY REKLAM YAPIYOR
Başkan Sandal’ın, koltuğa oturur oturmaz boy boy reklamını yapmaya başladığını, her platformda tasarruf ve borç ödeme konularını konuştuğunu belirten Başkan Polat, “Başkan Sandal, diyor ki, Bayraklı Belediyesi’nde müthiş israf var. Bayraklı Belediyesi ciddi borç yükü altında. Basına poz vermeyi seven Başkan Sandal, makam arabasını iade ediyor daha uygun bir araca bindiğini, müdürlerin altındaki araçları kaldırdığını, sırf makam araçlarından 1 milyon lira ve diğer birimlerle birlikte aylık 60 bin lira yakıtta tasarruf yaptıklarını söylüyor ve bunu haber yaptırıyor.

Peki daha sonra ne mi oluyor? Başkan Sandal, 5 ay sonra daha lüks bir araç alıyor kendine ve onu kullanmaya başlıyor.  Göreve gelir gelmez basına mütevazi araçla poz verdikten sonra rahat rahat lüks aracını kullanmaya başlıyor” diye konuştu

YAKIN MASRAFI 1 MİLYON TL ARTMIŞ
Başkan Serdar Sandal’ın akaryakıtta tasarruf sağladıklarını iddia ederken, rakamları çarpıttığını öne süren Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: “2018 yılında yakıt masrafı 2 milyon 170 bin lira iken; 2019 yılında bu rakam 3 milyon 369 bin liraya yükselmiş. Yani 1 milyon 198 bin lira fazla harcanmış. Gerçekçi olalım, dünde burada israf vardı, bugün de israf var. Maalesef yarın da israf olacak.  Tasarruf söylemleri ise sadece gazete manşetlerinde kaldı, eyleme geçen hiçbir tasarrufu görmedik. Sayın Başkan tasarruf yapmadı diyemeyiz, haksızlık olur. Nerede yaptı bu tasarrufu? Halka hizmet konusunda bol bol tasarruf yaptı! Nasıl yaptı peki? 2018 yılı sermaye giderleri 17 milyon 807 bin lira iken; 2019 yılı sermaye giderleri 7 milyon 247 bin liraya gerilemiş. Burada 10 milyondan fazla tasarruf yapmışlar! Yani hizmet üretememişler, yatırım yapamamışlar.”

“Sayın Başkan, sık sık ciddi borç ödemelerinden bahsediyor; bazen 30 milyon, bazen 40 milyon, bazen de 50 milyon borç ödemesi yaptıklarını söylüyor. Kendi hesaplarına göre borçların 4’te birinin ödenmiş olması gerekiyor. Baktığımızda 2018 yılı faiz gideri 9 milyon lira iken; 2019 yılında bu faiz gideri neredeyse 2 katı artış göstererek 16 milyon liraya yükselmiş. Gerçekten çok ilginç; hem bir taraftan borç ödemesi yapılacak hem de diğer yandan faizi giderleri artacak. Bunun açıklamasını çok merak ediyoruz.

Sayın Başkan, Meclis üyelerine ise turist gibi görüyor. Meclis Üyelerinin, Bayraklı halkı tarafından seçildiğini unutmamalı. Ayrıca Başkan Sandal’a tavsiyemiz, Belediye birimlerinde dolaşırken, belediye çalışanlarına bir günaydını, bir merhabayı çok görmesin. Her biri, özellikle pandemi döneminde, canhıraş bir şekilde Bayraklı’ya hizmet etti. Bir gülümsemeyi, çalışan emekçi kardeşlerimizden esirgemesin. Kendi personeline bu şekilde yaklaşım sergileyen bir Belediye Başkanı’nın vatandaşa nasıl yaklaşacağını sizin takdirinize bırakıyorum.”

MECVUTLARI KORUSUN, YETER
Başkan Sandal’ın, seçim sürecinde verdiği vaatleri yerine getirmek için hala harekete geçmediğini belirten AK Parti Bayraklı İlçe Bakanı Halil Polat, “Serdar Sandal, sınıfta kaldı” dedi. Polat, şunları söyledi:

“Biz artık Sayın Başkanın vaatlerini yerine getirmesini bile geçtik geçmiş dönemde yapılan işlerin muhafaza edilmesini istiyoruz. Parklar tahrip oluyor, onların düzenlenmesi, eski haline getirilmesi bile artık zor hale geldi. ayın Belediye Başkanı’nın seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirmek için harekete geçmediğini, göreve başladığı günlerde yaptığı PR çalışmaları kapsamında tasarruf tedbirlerini yerine getirmediğini, tam aksine israfın geçen döneme göre daha da arttığını görebiliyoruz. Bayraklı’nın temel sorunlarının giderilmesi için bir kazma bile vurulmazken, konserleri eksiksiz yerine getirmeleri, hizmet üretmek yerine hizmet de tasarruf ettiklerini söyleyebiliriz. Gelinen nokta itibari ile Belediye Başkanı Serdal Sandal’ın karnesi sınıfta kaldı. Biz Cumhur İttifakı olarak, Bayraklı halkının bize verdiği oylara sahip çıkarak, Bayraklı için, hemşehrilerimiz için çalışmaya, yapıcı muhalefet görevini sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Belediye Başkanının verdiği sözlerinin takipçisi olmaya, yapmadığı işleri dile getirmeye devam edeceğiz.”

 
Altınordu'yu rahatlatan haberler
 
İzmirli kahvecilerden ‘okey’ isyanı: Eylem yapacaklar!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bayraklı 10 Temmuz 2020 Cuma 23:31

O lüks aracı kim hibe etti önçe ona bakmak lazım neyin karşılığı böyle bir olay aynı firma hasanın zamanındada hibe araç verdi turandaki işaatla ilgili peki bu araç hibe o zaman neden bay gem verildi bu hibe araça kira ödeniyormu ? Osman gazi hizmet binası kıreş olacakmış bu binanın tadilat onarım işini bir hayır sever yapacak diyor sandal bey o zaman yandaşların neden binanın önünde arkasında içinde dolaşıyorlar.Ak parti meclis üyeleri Hasan aganın esli koruması ve gamzenin oğlu serpilin kızı sosyal hizmetler esgi müdürünün kızı senem yavaşın kızı ve ismini yazamadığım bir nir çoğu aylık maaş ödemeleri nedir bunların sıtatüsü ne açaba dokuz bine yakın maaş almaktalar.

Yorumu oyla      3      3  
Bayraklı 10 Temmuz 2020 Cuma 17:33

Eski yönetiçileriniz rahatsız olur böyle beyanat verilmez.Ak pati geçmiş on yılın hesabını soramadı şimdi sandal dan ne istiyorsunuz adam tutunmaya çalışıyor.

Yorumu oyla      4      3  
10 Temmuz 2020 Cuma 14:54

maske dagıtamadınız sokaga cıkma yasagı olsun mu olmasınmı ona karar veremediginiz yerde belediye başkanını nasıl eleştiriyorsunuz ülke batiyor

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhittin AKBEL yazdı... Kimin gönlünden kimler geçiyor?
Muhittin AKBEL yazdı... Kimin gönlünden kimler geçiyor?
Kılıçdaroğlu'ndan 'Datça' tepkisi: Hükümetin yerel temsilcileri engelliyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin büyükşehir belediye ...
Dışişleri'nden İsveçli Bakan'a 'PKK' tepkisi!
Dışişleri Bakanlığı'ndan, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'nin PKK/PYD/YPG ...
 
Şentop, baro başkanlarını Meclis'e davet etti
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Avukatlık Kanun Teklifi'nin Meclis Genel ...
Kılıçdaroğlu büyükşehir belediye başkanları ile görüştü
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı'na başkanlık etti.
Soylu: Fabrikanın çalışma izni iptal edilecek
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sakarya'da 6 kişinin hayatını kaybettiği ...
 
AK Partili Dağ, 'telefonuma eylem daveti geldi' dedi ve ekledi: Kendi mensupları bile destek vermiyor!
Çoklu Baro Yasası’nın, adalet ve iyi hizmet rekabetini getireceğini savunan ...
Kılıçdaroğlu'ndan liderlere kurultay mektubu
CHP lideri Kılıçdaroğlu, 25-26 Temmuz'da yapılacak kurultayla ilgili parti ...
Faaliyet raporuna ret oyu kullanmıştı: Menemen'de istifa krizi!
Menemen Belediyesi’nde CHP’li Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un faaliyet ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva