HABERLER>YAŞAM
3 Aralık 2020 Perşembe - 09:47

Ailesinin dili ve kulağı olan Deniz, öğretmen oldu

İzmir'in Urla ilçesinde işitme engelli anne ve babasıyla yaşayan Deniz Serin (18), onların hem kulağı hem dili oluyor. Anne ve babasına günlük hayatında yardımcı olan Serin, hayalini gerçekleştirerek, işaret dili eğitmeni oldu. İşitme engellilerle ilgili birçok sosyal sorumluluk projesi fikri olduğunu belirten Deniz Serin, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Haluk Levent'le tanışmak istediğini söyledi.

Ailesinin dili ve kulağı olan Deniz, öğretmen oldu

Urla ilçesinde işitme engelli annesi Özlem ve babası Tarık Serin'le yaşayan üniversite öğrencisi Deniz Serin, onların hem kulağı hem dili oluyor. Küçük yaşta öğrendiği işaret dili sayesinde anne ve babasına günlük işlerinde yardımcı olan, dışarıda onlara tercümanlık yapan Serin, ailesi için gurur kaynağı oldu. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarih bölümünü kazanan ancak okullar uzaktan eğitime geçtiği için ailesinin yanında kalmaya devam eden Serin, bu yıl bir hayalini daha gerçekleştirdi. Ailesinden ilham alarak, işitme engelliler için birçok farkındalık projesinde yer alan Serin, işaret dili eğitmenliği belgesi aldı.

Küçüklüğünden beri işaret dili eğitmeni olmanın hayalini kurduğunu anlatan Serin, "Ailem nedeniyle eğitmen olmayı çok istiyordum. Şimdi iki grupla çalışıyorum. Onlara bir şeyler öğretmek benim için bir zevk. Çünkü ben bunu bir görev olarak görmüyorum. Belgemi ekim ayında aldım ve hemen derslere online olarak başladım. Dünya üzerinde 3 milyon işitme engelli var. Bana kalsa yeryüzündeki herkese işaret dili öğretirim. Kadına şiddetle, çocuklarla, engellilerle, hayvanlarla ilgili çok fazla sosyal sorumluluk projesi hayata geçirdim. Ama en fazlası işaret diliyle ilgili oldu. Etrafımda kimi görsem, bir kelime, iki kelime işaret dili öğretiyorum. Koronavirüs salgını ülkemizde ilk yayılmaya başladığı zaman Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, 'Artık okullarımıza işaret dili eğitimi de koyacağız' demişti. Gerçekten oturup ağladım. Her sene hedeflerimi gerçekleştirebilmek için basamak oluşturuyorum. Basamakları her çıktığımda ailem daha fazla gurur duydu. Ve bu gururla ben daha çok şey yapmaya çalıştım" dedi.



'BAKAN ZİYA SELÇUK VE HALUK LEVENT'E PROJELERİMİ ANLATMAK İSTİYORUM'
Hayallerini anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Serin, "Hedeflerimde hala çok fazla sosyal sorumluluk projesi var. Yaşım arttıkça bunları teker teker hayata geçirmek istiyorum. Fakat tek başıma yapamayacağım iki üç projem var. Bunlar için yardım istiyorum. Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk ve Haluk Levent'le birebir tanışmak istiyorum. Onlara projelerimi yüz yüze anlatmak istiyorum. Umudumu asla kaybetmiyorum. Her zaman hayallerle ve umutlarla büyüyen bir çocuk oldum. Hala annem ve babamla ilgili hayallerim var. Anne ve babam benim içim çok farklı. Onları çok seviyorum, onlar sayesinde buralara geldim ve daha fazlasını yapacağım. Annem öğretmenlik yapmamı çok istiyordu. Babam ise televizyon kanallarındaki işaret dili çevirmenlerinden olmamı istiyor. Anneminkini yaptım, sıra babamın hayalinde. Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Biz kendi dünyamıza davet etmek istiyoruz. Sessiz dünyanın insanları bu dünyadaki sizler için gülümsemeye devam ediyor" diye konuştu. (DHA)

 
İzmir’in cennet köşesi için satış kararı!
 
Enflasyon kasımda yılın zirvesini gördü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşar Alptekin'in eşi hayatını kaybetti
Yaşar Alptekin'ın eşi Nilgün Altınyay hayatını kaybetti. Altınyay'ın ölüm ...
Ağabeyinden üç gün sonra vefat etti
Türkiye - Bosna Hersek Kültür Dernekleri Başkanı Mustafa Güneş, koronavirüs ...
İzmir’in duayen sendikacısı unutulmadı
İzmir’de uzun yıllar sendikacılık yapan ve geçtiğimiz yıl vefat eden Burhan ...
 
Yer: İzmir... Kısıtlamada açık hava konseri
İzmir'de yaşayan müzik öğretmeni Barış Özkaya ile annesi Sevim Özkaya, ...
Konak Meydanı güvercinlere kaldı
İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile ilan edilen, yarın sabah saat 10:00’a ...
İzmirli profesör koronadan hayatını kaybetti!
Uzun yıllar boyunca Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerinde öğretim görevlisi ...
 
Ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu koronavirüse yakalandı
Ağaoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, koronavirüs testinin ...
İzmir’deki Elazığlıların acı kaybı: Muzaffer Acar koronavirüs kurbanı
İzmir Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muzaffer Acar, koronavirüs ...
İzmir'de deprem sonrası konteyner kentte yeni yaşam
İzmir'de deprem sonrası konteyner kentte yeni yaşam
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva