HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mart 2020 Pazar - 17:18

Ahmet Taner Kışlalı adı Menemen'de yaşayacak

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Atatürk devrimlerinin yılmaz savunucusu, Türk siyaset bilimci ve yazar Ahmet Taner Kışlalı’nın adını Menemen’de yaşatacak olan Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Ahmet Taner Kışlalı adı Menemen de yaşayacak

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Atatürk devrimlerinin yılmaz savunucusu, Türk siyaset bilimci ve yazar Ahmet Taner Kışlalı’nın adını Menemen’de yaşatacak olan Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Menemen Belediyesi tarafından Esatpaşa Mahallesi’nden yapımı tamamlanan parkın açılışına, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve eşi Dilek Aksoy, CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, Ahmet Taner Kışlalı’nın eşi Nilüfer Kışlalı, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Menemenli katıldı.

“Ölen aydınlarımızın yeri doldurulamadı”
1999 yılında Ankara’da evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ahmet Taner Kışlalı’nın anısına yapılan parkın açılış töreninde konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “90’lı yılların aydın cinayetlerini hepimiz biliyoruz. Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Turan Dursun ve onlar gibi daha nicelerini 90’lı yıllarda kaybettik. Hepsine faili meçhul dediler. Halbuki faili malumdu. Bu, açık bir şekilde gerçekleştirilmiş, bu toprakların filizlerini, bu topraklarda yetişmiş devrimci, Atatürkçü aydınları bilinçli bir şekilde yok eden siyasi bir tercihti. Bugün televizyonlara baktığımız zaman karşımıza, Atatürk’e hakaret eden, cumhuriyetin tüm değerlerini hiçe sayan, onları ayaklarının altına paspas eden sahte aydınlar çıkıyor. Bu toprakları çölleştirmeye çalışan bir anlayış var. Bugün geldiğimiz noktada maalesef Ahmet Taner Kışlalı’nın yeri doldurulamadı. Uğur Mumcu’nun yeri doldurulamadı. Diğer öldürülen aydınların yeri doldurulamadı” dedi.

Bu ülkenin ortak paydasının ulusçuluk olduğunu, ümmet toplumu olmadığımızı söyleyerek sözlerine devam eden Başkan Aksoy, “Bizdeki milliyetçilik bilinç milliyetçiliğidir, ırkçı milliyetçilik değildir, Atatürk milliyetçiliğidir. Bu toplumu var eden şey de o ulusçuluktur. Bugün Arap ülkelerine baktığımız zaman hepsi dağılıyor. Peki Türkiye neden karıştırılamıyor? Ulus mantığından dolayı. Çünkü bizim çimentomuz güçlü. Bizim çimentomuzda Atatürk var, bizim çimentomuzda cumhuriyet var, laiklik var, demokrasi var. Dolayısıyla kimse bizi birbirimize düşüremez” açıklamasını yaptı.

“Kubilay’ın memleketinde Ahmet’in adının yaşatılması benim için çok anlamlı”
Parkın açılışına katılan Ahmet Taner Kışlalı’nın eşi Nilüfer Kışlalı ise yaptığı konuşmada, “Bana hep böyle bir acıyla nasıl baş edebiliyorsun dediler. Ben de onlara sizlerin sayesinde dedim. Ben 20 yıl sonra bugün hala buradaysam, sizler onu anmak için benimle birlikte buradaysanız, bu Ahmet’in başarısı, Ahmet’in gücü, sizlerin gücüdür. Çok teşekkür ederim” diyerek sözlerine başladı.

İnsanların anıldıkları sürece yaşadığını söyleyen Nilüfer Kışlalı, “Ahmet parkları çok severdi. Onu konferans için bir yere çağırdıklarında bir şey ister misiniz diye sorarlardı, o da hep kalacağım yer bir parkın yakınında olsun, bir de meşhur tatlısı varsa yemek isterim derdi. Şimdi parklara onun ismi verilince ben çok mutlu oluyorum. Ayrıca Kubilay’ın memleketi Menemen’de bir parka adının verilmesi beni daha da duygulandırdı. Kubilay, Ahmet’in çok değer verdiği bir isimdi. Kubilay inandığı değerler uğruna, gericiliğe karşı mücadelede verilen ilk kayıptır. Bu anlamda burada, ilk şehit diyebileceğimiz Kubilay’ın memleketinde, onun gibi inandığı değerler uğruna, gericiliğe karşı, Atatürk devrimlerinin yolunda mücadele ederken öldürülen Ahmet’in adının yaşatılıyor olması benim için çok anlamlı” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, içinde Ahmet Taner Kışlalı adına yapılmış bir halk kütüphanesi de bulunan park hep birlikte gezildi. Başkan Serdar Aksoy ve Nilüfer Kışlalı tarafından, Ahmet Taner Kışlalı’nın en sevdiği ağaç olan Katalpa Ağacı’nın parka dikilmesinin ardından açılış, düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

 
Bakan Çavuşoğlu: Tüm izinleri kaldırdık!
 
Gazeteci Esra Elönü'nün babası umre dönüşü hayatını kaybetmişti! Koronavirüs testi negatif çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da öğrencilere korona eğitimi
Türkiye’de ilk 'Koronavirüs’ vakasının açıklamasının ardından Bornova ...
Kıbrıs’ta Konak konuşuldu
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'inde gerçekleşen ve üniversite öğrencilerinin ...
Mordoğan’da masallar gerçek oldu
Seçim döneminde verdiği sözleri tek tek yerine getiren; özellikle kadın, ...
 
Üretici kadın pazarı Narlıdere'de!
Kadınların el emeği üretimleri için satış imkanı sağlamak ve ev ekonomilerine ...
İzmir Masal Evleri ile konuşulacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün bürokratlarıyla beraber ...
“Ürettikleriniz halkın bakkallarında yerini alacak”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Karaburun’da İstiridye   ...
 
Başkan Soyer'den risk gruplarına önemli çağrı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, başta 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ...
Soyer'den Çeşme projesi açıklaması: Tahrip ederek kalkınmayı kabul etmeyiz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün Çeşme ve Karaburunlu ...
Büyükşehir Başkanvekili Özuslu'ndan 'Kiraz Planı' çıkışı: Senin kinin kime sayın Özçınar?
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Kiraz Belediye ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva