HABERLER>GÜNCEL
17 Temmuz 2017 Pazartesi - 09:40

Afgan çetesi böyle çökertildi!

İstanbul'a gelen 4 Pakistanlı'yı iş bulma vaadiyle kaçırarak, işkence edip ailelerinden hayatları karşılığında 120 bin Euro fidye isteyen Afgan çete çökertildi.

Afgan çetesi böyle çökertildi!

Pakistanlı Ali Javid, Zan Arşt Ahmad, Ahmed Raza ve Şhamiz Ali geçtiğimiz Haziran ayında yasadışı yollardan Türkiye'ye giriş yaptı. Sınırdan geçtikten sonra İstanbul'a gelen 4 Pakistanlı geçtiğimiz günlerde Sefaköy'de Pakistanlı Mohammed Bangash ile tanıştı. Bangash, kendilerine iş bulacağını söyleyerek 4 Pakistanlı'yı Arnavutköy'de bir eve götürdü.

Burada kendilerini Afgan Hamid Ullah, Khan Abid ve soyadı tespit edilemeyen Amir adlı Afgan bekliyordu. 4 Pakistanlı eve girdiklerinde başlarına çoktan silah doğrultulmuştu. Elleri, ayakları ve gözleri bağlandı. Üzerlerindeki paralar ve cep telefonları alındı. Cep telefonlarından kaçırdıkları kişilerin ülkelerindeki aileleri arandı. Hayatları karşılığında verdikleri banka hesabına 120 bin Euro yatırmaları isteniyordu.

Pakistan'da uluslar arası bir lojistik şirketinin ofisini işleten Ali Javid'in babası, fidye telefonunun ardından apar topar İstanbul'a geldi. Telefondaki kişi paranın yatırılmaması halinde oğlunu işkence ederek öldüreceğini söylüyordu. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne giderek şikayetçi oldu.

Gasp Büro Amirliğinin tecrübeli polisleri ve Müzakere ekibi, ilk iş olarak Pakistanlılar'ın kaçırıldığı bölgedeki kamera görüntülerini topladı. Kamera görüntüleri incelendi. Rehinelerin kaçırılmadan önce aileleriyle yaptıkları telefon görüşmesinde Arnavuktöy'e gideceklerini öğrenen ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı. Arnavutköy'de Afganlılar'ın yoğun olarak kaldığı bir mahalle tespit edildi. Bu mahalledeki evler Gasp Büro ekiplerince adım adım izlendi. Polis, evlerden birine sık giriş çıkış olmadığını ve penceresinin yaz olmasına rağmen açılmadığını farketti. Evin perdeleri de sürekli kapalıydı. Yapılan istihbarat çalışmasında rehinelerin evde tutulduğu yönünde ipuçlarına ulaşan ekipler zaman kaybetmeden eve operasyon düzenledi. Rehineleri kaçıran Mohammed Bangash, Hamid Ullah ve Khan Abid kısa sürede etkisiz hale getirilerek yere yatırılıp kelepçelendi. 4 Pakistanlı rehine tutuldukları odada elleri arkadan bağlı olarak bulundu. Evde kaçırma olayının içindeki Amir adlı kişi bulunamadı.

3 kişi gözaltına alınırken, kurtarılan 4 Pakistanlı sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü. Operasyonun ardından emniyete çağırılan baba oğlu Ali Javid'e sarılarak büyük bir sevinç yaşadı. Oğlunun kurtarılmasından büyük bir sevinç yaşayan baba operasyonu yapan Gasp Büro polislerine teşekkür etti.

Gözaltına alınan 3 kişi ise emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Hürriyet)

 
Mehmet Karabel yazdı...''Neden bu kadar çok hastane var?''
 
Konak Belediyesi'nden çöp ev operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MGK'da gündem OHAL ve terörle mücadele
Milli Güvenlik Kurulu, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.
Selamlama fotoğrafında ilginç ayrıntı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün Meclis’te 15 Temmuz özel oturumuna ...
Kebapçıdaki kavgada yeni gelişme!
İzmir'in turizm gözdesi Alaçatı'da Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in ...
 
Esma, ABD'de 9 aydır aranıyor: Korkunç şüphe!
ABD’nin Levittown şehrinde yaşayan 17 yaşındaki Esma Donuk, 9 aydır kayıp. ...
FETÖ elebaşının iadesi için Beyaz Saray’da kampanya
ABD’de yaşayan Türklerin, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında, ...
Sosyal medyada alay konusu olmuştu: Başkan da tepkili!
Konya’nın Akşehir İlçesi’ndeki dinlenme tesislerine konulan Nasreddin ...
 
Resmen firari: Yakalama kararı çıktı!
İzmir Şirince’de sit alanındaki arazide inşaat yapma ve mühür bozma suçlarından ...
Dehşet lunaparkı için flaş gelişme!
Kırşehir’de Lunapark’ta ’Elma Kurdu’ isimli oyun treni belirlenemeyen ...
Merkel'den 'Konya' açıklaması: Gerçekten nahoş
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Konya'daki Alman askerlerine ziyaret ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva