HABERLER>GÜNCEL
7 Aralık 2023 Perşembe - 09:11

ADSUAM'ye Sağlık Bakanlığı'ndan tam puan

Dokuz Eylül Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADSUAM), ‘Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite Değerlendirmesi’nden 97.30 puan alarak hizmet kalitesini tescillemiş oldu. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Devletimizden aldığımız güçle halkımıza daima en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Elde edilen bu başarı, kalitemizin görünürlüğü açısından büyük önem taşımaktadır” dedi. 

ADSUAM ye Sağlık Bakanlığı ndan tam puan

Türkiye’deki köklü yükseköğretim kurumlarından birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesindeki DEÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Çalışan Hakları Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri 2023 programı kapsamındaki denetimlerde, 100 üzerinden 97,30 puan aldı. Merkezin bu puanla ‘Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ almaya hak kazandığını ifade eden Rektör Hotar, “DEÜ ailesi olarak sağlık bilimlerine yön verecek araştırmalara, çağın ve toplumun ihtiyaçlarına cevap veren teknolojiler geliştirmeye ve kamu yararını gözetmeye devam edeceğiz” dedi. 

DEÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kısa sürede Türkiye’nin en iyi tedavi merkezlerinden biri haline geldiğini ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, merkezde modern tekniklerin kullanımı ile diş hastalıklarının erken tanısı yapılarak üst düzey tedavi imkanları sunulduğunu kaydetti. Merkezde birçok alanda önemli tedavilerin yürütüldüğünü dile getiren Rektör Hotar, “Merkezimizde alanında uzman diş hekimleri tarafından Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Ağız Diş ve Çene Radyolojisi, Çocuk Diş Hekimliği, Endodonti, Ortodonti, Periodontoloji, Protetik Diş Tedavisi ve Restoratif Diş Hekimliği alanlarında, son teknoloji görüntüleme sistemleri ile hizmet verilmektedir. Merkezde ağız kanserlerinin erken dönemde tespit edilmesini sağlayan ağız içi kanser tarama cihazı, dişin canlılığını tespit edebilen Vitalitometre cihazı, ağız içinde kanamasız kesi işlemi gerçekleştiren yumuşak doku lazer cihazı gibi son teknoloji ekipmanlar ile halkımıza tedavi imkanı sunulmaktadır. Hastalarımızın ilk muayene sonrasında belirlenen tedavi planı, ilgili Anabilim Dallarında hizmet veren Uzman Diş Hekimleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Günde ortalama 250 hastaya hizmet verilmekle birlikte bu sayı gün geçtikçe artmaktadır. DEÜ ailesi olarak sağlık sektöründe öncü olmaya, çağın ve toplumun ihtiyaçlarına cevap veren sağlık teknolojileri geliştirmeye ve kamu yararını gözetmeye devam edeceğiz. Elde edilen bu başarı ile emeklerimizin karşılığını görmekten mutluluk duyduğumuzu belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.

“MEMNUNİYETE ÖNEM VERİYORUZ”
DEÜ’nün akademik faaliyetlerinin yanında kente ve bölgeye yönelik sağlık hizmetleri sunduğunu dile getiren Rektör Hotar, “Merkezimiz ulusal ve uluslararası standartlarda toplumun ağız sağlığının iyileştirilmesini sağlamak ve hizmet kalitesini geliştirmek amacıyla çalışmalar yürütmektedir. Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimizde; 50’den fazla uzman ekiple hizmet kalitesi ve standartlarının yükseltilmesi amacıyla faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bu doğrultuda hasta ve çalışan memnuniyetine önem veriyor, vatandaşlarımızdan gelen talep ve önerileri dikkate alarak gerekli iyileştirmeleri yapıyoruz” dedi. 

KALİTEMİZ SÜREKLİ YÜKSELİYOR
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimizin almış olduğu 97,30 puan, sağlık çalışmalarımızdaki kaliteyi görmemiz açısından önemli olmuştur. Sağlıkta Kalite Standartları değerlendirmesi amacıyla, Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen 3 kişilik heyet Merkezimizde incelemelerde bulundu. Değerlendirme neticesinde aldığımız puan özverili çalışmalarımızı, doğru yolda ilerlediğimizi bize gösteriyor. Bu noktada kalmadan kalitemizi sürekli yükselterek sağlık hizmeti vermeye ve hastalarımıza şifa olmaya devam edeceğiz.”

FARKINDALIK ARTTIRICI PROGRAMLAR
DEÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde tedavi olanaklarının yanı sıra toplumu bilinçlendirme ve sosyal sorumluluk projeleri de yürütülüyor. DEÜ’lü uzmanlarca Ağız ve Diş Sağlığı Projesi – Veli Eğitimi, Bebeklikten yetişkinliğe yarık dudak damak tedavi serüveni, dental radyoloji, protez yapılan hastalarda karşılaşılan sorunlar, çocuk ihmali ve diş hekimliği gibi birçok konuda konferanslar ve eğitimler veriliyor. Sağlıklı bireylerin yanı sıra, özel bakım gereksinimi olan, kronik sistemik hastalığa sahip bireyler, fiziksel veya zihinsel engelli bireyler de muayene ve tedavi hizmetlerinden yararlanıyor. Merkezde cerrahi tedavi hizmetleri, lokal veya genel anestezi altında ameliyathanede yapılıyor. 

 
Süveyş Kanalı'nda gemi köprüye çarptı
 
Balçova’dan cinsiyet eşitliği vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Metrobüs durağa çarptı: 1 yaralı
İstanbul Kağıthane Okmeydanı'nda seyir halindeki metrobüs, önce reklam ...
Aralarında İzmir de var... Ruhsatsız silah operasyonu!
Aralarında İzmir'in de olduğu 73 ilde düzenlenen ruhsatsız silah operasyonunda ...
İzmir'de kaçak göçmen operasyonu... 'Sarı şebeke'ye suç üstü!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen ...
 
İzmir'de berber dükkanında kurşun yağmuru... Kanlı tıraş!
İzmir’in Bayraklı ilçesinde tıraş olmak için berberde sıra bekleyen S.D. ...
Üzerine tomruk devrildi... Korkunç son!
Karabük'ün Eskipazar ilçesinde üzerine tomruk devrilen kamyon sürücüsü ...
'2025'te ilk uydumuzu uzaya göndermiş olacağız'
Uzay girişimimiz olan FERGANİ'deki çalışmalarımız, 1.5 yıldır devam ediyor. ...
 
Korkunç kaza: 2 kişi can verdi!
Isparta'nın Gönen ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Ölümle burun buruna... 73 düzensiz göçmen kurtarıldı!
İzmir'in Seferihisar ve Menderes ilçelerinde Yunanistan unsurlarınca Türk ...
Polat çiftinin lüks araçları TMSF'ye devredildi
Dilan ve Engin Polat'ın tutuklandığı soruşturma kapsamında sayıları 16'yı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden sarışın oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva