HABERLER>GÜNCEL
20 Ağustos 2019 Salı - 12:36

Adnan Oktar gizli geçitten böyle kaçmış

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik, 226 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin delil klasörlerinde, Oktar ve örgütün 2 numaralı ismi Ürer'in, 11 Temmuz 2018'de düzenlenen operasyon öncesi kaçtıklarına dair fotoğraflar ortaya çıktı.

Adnan Oktar gizli geçitten böyle kaçmış

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik, Oktar'ın da aralarında bulunduğu 171'i tutuklu 226 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin delil klasörlerinde, Oktar ve örgütün iki numaralı ismi Didem Ürer'in 11 Temmuz 2018'de düzenlenen operasyon öncesi Kandilli'deki villada yer alan gizli geçitten kaçtıklarına dair fotoğrafların olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan, gönderildiği İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamenin soruşturmaya ilişkin delil ihtiva eden ek klasörlerde yer alan, Oktar ve örgütün iki numaralı ismi Didem Ürer ile örgüt üyesi olduğu belirtilen bazı kadınların operasyondan kaçış anlarıyla ilgili fotoğraflar dikkati çekti. 

İddianameye giren tutanaklarda, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Adnan Oktar suç örgütüne yönelik 11 Temmuz 2018 günü sabah saat 06.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyonu, Kandilli'deki villasına kurdurduğu kamera düzeneğiyle dakikalar önce öğrendiği belirtilen Oktar'ın, gözaltına alınmadan, yanındakilerle villadaki gizli bir geçitten kaçtığı kaydediliyor.

Sanıkların kaçış anına ilişkin fotoğraflarda, Kandilli'deki villadan yola doğru inen gizli bir geçit olduğu ortaya çıkarken, bu kişilerin operasyondan dakikalar önce ana yola, bu geçitten indikleri gözleniyor. Örgüt üyesi olduğu belirtilen bazı kadınların da bu yolu kullandıkları ifade ediliyor.

Görüntü tutanaklarında, örgüt elebaşı Oktar ve Ürer'in operasyon günü sabah saat 05.22'de gizli geçitle gidilen yolda bekletilen araçlarına bindikleri, buradan da hızlı bir şekilde ayrıldıkları aktarılıyor. Ayrıca spor kıyafetli diğer kadınların da gizli yoldan geçtikleri sırada ellerinde valizler taşıdıkları kaydediliyor.

Maslak'ta yakalanmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 11 Temmuz 2018 sabahı saat 06.00 sıralarında düzenlenen operasyonda, operasyonu dakikalar önce öğrenen Oktar ve yanındakilerin ilk etapta kaçtıkları, daha sonra gözaltına alındıkları öğrenilmişti.

Arabalarıyla Sarıyer'e giderken Maslak'ta yakalanan Oktar ve Ürer'den yüklü miktarda döviz ele geçirildiği kaydedilmişti. Soruşturmada Oktar'ın aralarında bulunduğu 167 şüpheli tutuklanmıştı.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 171'i tutuklu 226 sanık yer alıyor.

Soruşturma kapsamında, mağdur ve müşteki sıfatıyla 125 kişinin ifadesine başvurulduğu belirtilen iddianamede, sanıklardan 25'inin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için başvuruda bulunup bu konuda beyanlarının alındığı ifade ediliyor.

Örgütün kurucu ve yöneticisi olan şüpheli Adnan Oktar'ın elebaşılığındaki silahlı suç örgütünün biri firari 13 yöneticisi bulunduğu ve soruşturma kapsamında 171'i tutuklu 226 şüpheli olduğu anlatılan iddianamede, şüphelilerin cezalandırılması istenen suçlar şöyle:

"Siyasal veya askeri casusluk suçuna teşebbüs etme, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme, cinsel istismar, cinsel saldırı, 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, şantaj, eziyet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, suçtan kaynaklanan mal varlığını değerlerini aklama, hakaret, 3628 Sayılı Mal Varlığı Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na muhalefet, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, dolandırıcılık, tehdit, kişisel verilerin kaydedilmesi, kasten öldürmeye teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme, 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet, resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek, resmi belgede sahtecilik ve suçluyu kayırma."

İlk duruşma 17 Eylül'de

İddianamenin gönderildiği İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulüne ve ilk duruşmanın 17 Eylül 2019'da Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki büyük salonda yapılmasına karar verdi. (AA)

 
Çeşme'de şenlik var!
 
Yıldız Tilbe: Memlekette ağaç koymadılar, Allah yanlarına koymasın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski askeri personele FETÖ operasyonu: 15 gözaltı
FETÖ soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı verilen eski Hava ...
İzmir'de feci ölüm: Su kuyusunda can verdi
İzmir'in Narlıdere ilçesinde, yaklaşık 15 metre derinliğindeki su kuyusunun ...
Dikili'de 80 kaçak göçmen yakalandı
Dikili ilçesinde düzenlenen 2 ayrı operasyonda, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın ...
 
İzmir'in asayiş raporu: 3 günde 468 kişi!
İzmir'de Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 15-18 Ağustos 2019 tarihleri arasında ...
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı
İzmir'in Dikili ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 4 kişi gözaltına alındı.
TBB Başkanı Feyzioğlu: Devlette küslük olmaz
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Külliyesi'ndeki ...
 
Bergama'da dünyaya geldi... Gören şaşırıyor
İzmir'in Bergama ilçesinde 4 kilo ağırlığında dünyaya gelen cüce buzağı, görenleri şaşırttı.
2 aydır parkta yaşıyorlardı... Karabağlar Belediyesi'nden yardım eli geldi
İzmir'in Karabağlar ilçesinde 2 aydır parkta yaşamak zorunda kalan 8 kişilik ...
İzmir'de kaza: 20 metreden uçuruma düştü
İzmir'in Karabağlar ilçesinde uçuruma yuvarlanan hafif ticari aracın sürücüsü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva