HABERLER>GÜNCEL
16 Nisan 2019 Salı - 17:25

Adliye saldırısı davasında söz tanıkta: Sürekli araç kiralamak istiyordu!

Saldırıda kullanılan bombalı otomobili temin ettiği belirlenen firari şüpheliyle irtibatı olduğu öne sürülen tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi. Araç temini yaptığı ve yurt dışına kaçtığı belirlenen Abdulkahar Karasaç ile ilgili olarak tanıklardan M.Ş.T. ifadesinde "Abdulkahar sürekli araba kiralamak istiyordu, ehliyeti de yoktu. 'Ben sürmeyeceğim, arkadaşım sürecek' demişti. İsa Zorlu'ya da bana da 'Senin üzerinden araba kiralayalım.' demişti." dedi.

Adliye saldırısı davasında söz tanıkta: Sürekli araç kiralamak istiyordu!

Terör örgütü PKK mensuplarının İzmir Adliyesine yönelik terör saldırısında kullanılan bomba yüklü otomobili temin ettiği ve daha sonra yurt dışına kaçtığı belirlenen Abdulkahar Karasaç ile irtibatı olduğu öne sürülen tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 18. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, olayda şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in ailesinin avukatı Merve Kaynak Anasız katıldı. Tutuksuz sanık İsa Zorlu ve avukatı duruşmaya katılmadı. 

Tanık M.Ş.T, İsa Zorlu'yu üniversiteden ve işyerinden tanıdığını belirterek, Zorlu ve Abdulkahar Karasaç'ın da iş yerinden tanıştığını, öğle yemeklerinde bir araya geldiklerini söyledi.

Sanık Zorlu ile Abdulkahar Karasaç'ın aynı şantiyede çalıştığını kaydeden tanık, birbirlerinin evlerine de gittiklerini bildiğini anlattı.

Mahkeme Başkanının "Karasaç'la İsa Zorlu samimi miydi?" sorusuna tanık M.Ş.T, "Bir gün İsa Zorlu bana 'pasaport çıkardım, yurt dışı işi olursa diye. 10 yıllık çıkardım' dedi. O pasaportu da bildiğim kadarıyla Abdulkahar ile çıkarmış. Abdulkahar benden de bir kere araba istemişti. 'Ailem gelecek onları gezdireyim' demişti. Bazen 'kiralama yapıcam' diyordu. Bazen bizden istiyordu." yanıtını verdi. 

Tanık M.Ş.T, şunları anlattı:

"Abdulkahar ve İsa Zorlu'nun bir aylık ödemeleri içeride kalmıştı. Abdulkahar sürekli 'paramı verin, memleketime gideceğim' diyordu. Bana olayın olduğu gece telefon geldi. İş yeri sahibi aradı. 'Abdulkahar'a ulaşamıyorum, sen ulaşabilir misin?' dedi. Gündüz saldırı olmuştu ama irtibatlı olacağı aklımın ucundan bile geçmemişti. Ben de aradım, ulaşamadım. İsa Zorlu'yu aradım, memlekette olduğunu söyledi. Ne ara gittiğini sordum. Abdulkahar'ın başka numarası olup olmadığını sorunca 'Neden Abdulkahar'ı arıyor ki' dedi. İş yeri sahibini aradım, o sırada emniyetteymiş. 'Bugünkü bombalama olayında onların ilgisi varmış' dedi. İsa Zorlu'yu aradım bu durumu anlatmak için, ulaşamadım. Abdulkahar sürekli araba kiralamak istiyordu, ehliyeti de yoktu. 'Ben sürmeyeceğim, arkadaşım sürecek' demişti. İsa Zorlu'ya da bana da 'Senin üzerinden araba kiralayalım.' demişti."

Duruşma savcısı, iş yeri sahibi A.A'nın tanık olarak dinlenilmesi, iddianameye konu olay ile ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen başka şahıslara dair soruşturma bulunup bulunmadığı yönünde yazılan yazıya cevabın beklenmesi ve sanığın adli kontrolünün devamı yönünde mütalaa verdi. 

Mahkeme heyeti adli kontrol kararının devamına, işyeri sahibi A.A'nın tanık olarak dinlenilmesine, Abdulkahar Karasaç hakkındaki soruşturma akıbetinin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından sorulması için müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. 

OLAY
İzmir Adliyesine, terör örgütü PKK mensuplarınca 5 Ocak 2017'de düzenlenen ve polis memuru Fethi Sekin ile adliye çalışanı Musa Can'ın şehit olduğu saldırı sonrasında, olayda kullanılan otomobilleri temin eden ve 1 Ocak 2017'de Hakkari Esendere Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yaptığı tespit edilen Abdulkahar Karasaç'la irtibatı olduğu iddiasıyla tutuklanan İsa Zorlu ilk duruşmada tahliye edilmişti. (AA)

 
Kızlarağası Hanı'nda kültür buluşması
 
Çiğli’de “organize” işler... Başkanın adıyla para istediler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 günde binden fazla kişi hastanelik oldu
Niğde'de son 3 günde binden fazla kişi bulantı ve ishal şikayetiyle hastaneye ...
İzmir'de FETÖ sanığı öğretmene ceza yağdı!
İzmir'de, FETÖ'nün kapatılan kolejinde öğretmenlik yapan sanığa "silahlı ...
Seçimlerin yenileneceği yerlerde mazbatalar iptal!
Yüksek Seçim Kurulu, seçimlerin yenilenmesine karar verilen yerlerde daha ...
 
İzmirli heykeltıraş hap içerek intihara kalkıştı
İzmir'in Balçova ilçesinde, hap içerek intihar girişiminde bulunan heykeltıraş Hakan ...
Müjdat Gezen hakkında mahkemeden karar!
Konuk olarak katıldığı bir televizyon programında, 2. Abdülhamit'in torunu ...
Duruşmaya gitti... 'Suç benim' deyince tutuklandı!
İzmir'de, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuksuz yargılanan ...
 
42'nci kattan ölüme atlamıştı! Veda mektubu ortaya çıktı
Konya'da bir plazanın 42'nci katından atlayarak, yaşamına son veren üniversite ...
Maltepe sayımında durum: Sandık kurul sayısı arttı
İstanbul Maltepe'de dün 22.30'da ara verilen oy sayımına bu sabah yeniden ...
İzmir'deki çukur faciasında yeni gelişme!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, boş arazide oynarken 1,5 metre derinliğindeki ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva