HABERLER>EKONOMİ
9 Ocak 2015 Cuma - 11:36

Adı statla anılan işadamından Alsancak’a dev AVM

Alsancak Stadı arazisinin verileceği iddiasıyla adı gündeme gelen işadamı Ahmet Akbalık’ın dev projesinin detayları ortaya çıktı. Tariş’ten ve şahıslardan 30 parselde 133 dönümlük alanı satın alan Akbalık’a ait Özak GYO, Emlak Planlama ile hasılat paylaşımı modeli ile bölgede 420 bin metrekarelik inşaat yapacak. 1.4 milyar lira değerindeki projede 80 bin metrekareden büyük dev bir AVM de var.

Adı statla anılan işadamından Alsancak’a dev AVM

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Adı kapatılan Alsancak Stadyumu ile beraber anılan Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın Alsancak’ta yapacağı projenin detayları ortaya çıktı.

- ERTAN SAYIN YAZDI: ALSANCAK NEDEN KAPANDI?
 
Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi olan Malatyalı işadamı Ahmet Akbalık’a ait Özak GYO, Alsancak Limanı’nın ve Alsancak Stadyumu’nun arka bölgesinde ve Ege Mahallesi bitişiğinde Tariş’ten ve diğer şahıslardan aldığı 133 bin metrekare büyüklüğündeki 30 adet parsel üzerinde dev bir proje geliştiriyor. Projede 80 bin metrekarenin üzerinde büyüklükte dev bir AVM yapılması da öngörülüyor.

Alsancak Stadyumu’nun depreme dayanıksız olduğu iddiasıyla kapatılmasının ardında hükümete yakın bir işadamı olan Ahmet Akbalık’a ait Özak’ın olduğu, stadyumun yerinin bu şirkete satılacağı ifade ediliyor.


 
PROJE DEĞERİ 1.4 MİLYAR TL
Özak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Kent Merkezi Alsancak Liman Arakıs ve Salhane Bölgesi İmar Planı kapsamında kısman turizm-ticaret-kültür alanı, kısmen de yol ve yeşil alan içerisinde kalan arazide Emlak Konut’un Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi şirketiyle hasılat paylaşım modeli ile proje geliştirecek.
 
Özak Alsancak Projesi kapsamında projenin gerçekleştirileceği alanın değeri 500 milyon lira, gerçekleştirilecek projenin değeri ise 1.4 milyar lira olarak hesaplandı. Projede konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş merkezi var. Emsale dahil inşaat alanı 280 bin metrekare olan projede toplam emsal inşaat alanının yüzde 5'i kültürel tesis alanı (sergi ve fuar alanı, sinema, tiyatro vb.), yüzde 20'si AVM, yüzde 35'i ofis, yüzde 10'u otel ve yüzde 30'u residance yapılacak. Projede öngörülebilir inşaat alanı 420 bin metrekare, öngörülebilir satılabilir alan ise 336 bin metrekare olarak hesaplandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
goztepeli 12 Ocak 2015 Pazartesi 22:43

Alsancak Stadı İzmir futbolunun simgesidir. kESİNLİKLE yenilenmeli.Arkdaki tarihi yerlerde restore edilmeli.terk edilmiş gibi duran bölge biraz hareket kazandırılmalı.

Yorumu oyla      11      5  
kvncozsy 10 Ocak 2015 Cumartesi 10:51

İzmir her nekadar CHP nin kalesi olsa da artık CHP izmir de söz geçiremiyor! izmiri istanbullaştırma çabası var ve biz nekadar karşı çıksakta aslında hükumet istediği herşeyi yaptırabiliyor. bu projede onlardan biri!! allahtan yeni kent merkezi sınırları içerisinde kalıyor yani skyline a katkısı olacaktır ve o bölge ucube durumda olduguiçin AVM iyi olabilir ancaaak alsancak stadına dokunursan bizi yani izmirlileri kaybedersin orada onlarca klubün tarihi yatıyor!! stad güçlendirilerek futbol müzesine çevrilebilir.

Yorumu oyla      16      7  
9 Ocak 2015 Cuma 18:18

rant var, yapılmasın. bu şekilde kalsın :)))

Yorumu oyla      18      10  
ercüment şah,n 9 Ocak 2015 Cuma 17:18

RANTÇILAR ATAKTA

Yorumu oyla      22      11  
9 Ocak 2015 Cuma 16:22

stat yerine modern bir stat yapılmalı ancak diğer yerlere yapılacak yatırımın önü kesilmemeli. şu an bildiğin terk edilmiş bölge gibi. üstelik dağ başı da değil, liman arkası bir bölge.

Yorumu oyla      23      7  
9 Ocak 2015 Cuma 15:50

İBB ve Konak Belediyesi bölgenin imar planlarını onayladı.

Yorumu oyla      14      14  
TC misafir 9 Ocak 2015 Cuma 15:24

Ertan Sayın konuyla ilgili 15 aralıkta yazısını yazdı ama ben yaklaşık 2 ay önce konuyla alakalı aldığım duyumlar neticesinde uyarımı yapmıştım atı alan üsküdarı geçmek üzere. Duyarlılığımızı yitirirsek bu tavırlarını her konuda sürdürürler. Bu da geçmişteki yorumum: TC misafir 4 Kasım 2014 Salı 12:32 Resmi bir kurumda çalışan arkadaşımdan aldığım duyumlara göre etrafındaki araziler satılmaya başlanmış Stat için ise malum planlar yavaş yavaş işliyor Göztepe ve Karşıyakaya stat yapıldığında ise Alsancak stadına olan desteklerini sönümleyip stat unutturulduktan sonra orayı en uygun kişiye satacaklar.

Yorumu oyla      15      9  
35 9 Ocak 2015 Cuma 15:14

Stat yerine AVM yapılmasın spor alanı olarak kalsın hepimiz bunu istiyoruz ancak haberde bahsedilen stadın arkasındaki yerlere yatırım yapılması İzmir'e bir şey kaybettirmez aksine kazandırır. Zaten çok bakımsız bir halde o bölge... Belki bu yatırımla biraz toparlanır.

Yorumu oyla      19      5  
Murat Demir 9 Ocak 2015 Cuma 14:40

Alsancak Stadı'nın yok edilmesine karşıysan, sen de Alsancak Stadı'na sahip çıkmalısın. İzmir uyuyor, taraftar uyuyor, ama birileri uyumuyor malesef...

Yorumu oyla      22      5  
Devrim Cem 9 Ocak 2015 Cuma 14:27

Neredeyse rantı yenilecek alan bırakılmayan İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir'in bakirliği rantiyeciler için iştah kabartmaktadır. Alsancak Stadı; ülke ve İzmir futbol tarihi, kent kültürü ve belleği bakımından asla ranta kurban edilemeyecek kadar değerlidir. İzmir gibi deprem riski yüksek bu kentin en riskli bölgesinde, 405 bin nüfuslu Konak ilçemizin İzmir Afet ve Acil Durum Eylem Planı ile belirlenmiş 4 çadırkent alanından 1 tanesi de Alsancak Stadı’dır Yani mesele, hem futbolseverler hem de kentliler için stadtan da ötedir. ALSANCAK STADI'NI KORUMA VE YAŞATMA PLATFORMU kuruluş toplantısı için BUGÜN (9 Ocak 2015) saat:19.30'da Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde buluşuyoruz. Sen yoksan, çok eksiğiz... Son sözümüz de, ilk sözümüzdür. #AlsancakTarihtirYokEdilemez

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koç'a dev vergi cezası: Tüpraş'ın hesap dönemleri için...
Tüpraş'a 2009-2013 hesap dönemleri için toplam 160 milyon lira vergi cezası verildi.
İzmir’in genç girişimcilerinin yeni başkanı belli oldu
TOBB İzmir Genç Girişimciler Kurulu’na EBSO Üyesi genç girişimci Selim ...
Demirtaş’tan proje açıklaması: Adı üstünde öneri!
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kamuoyu ...
 
KOSGEB'in şampiyonasında İzmir finalde yarışıyor
KOSGEB'in 'Yılın Küresel Doğan Girişimcisi Ödülü'nü 2012'de İzmirli bir ...
Kemalpaşa’da ‘isyan günlerinde’ bomba karar: Şimdi de…
Kemalpaşa Akalan köylülerinin taşocağına karşı tepkileri artarak devam ...
Doğalgaz tüketiminde rekor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu hafta salı günü doğalgaz ...
 
Hazır giyimde rekor ihracat
Hazır giyim sektöründe ihracat, 2014'de 18,7 milyar dolarla son 10 yılın en yüksek rakamına ulaştı
İzmir’in yapılandırma raporu: Kaç kişi başvurdu/toplam borç ne kadar?
Torba Yasa ile getirilen vergi borçlarının yeniden yapılandırılması uygulamasından ...
IF Wedding hazırlıkları tam gaz
Alanında Avrupa’nın en büyüğü ve sektörün Küresel Fuar Endüstirisi Birliği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva