HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2019 Çarşamba - 16:38

Adaylar belli oldu, seçim startı verildi, 10 bin adet kitap gönderildi!

Büyükşehir ile birlikte ilçe adaylarının tamamına yakının belli olması sonrasında örgüt, seçim sürecinin startını verdi. İl Başkanı Yücel, ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. İl yönetim kurulundan ilçelere resmi yazı ve ayrıca genel merkezden ülkedeki tüm illere ‘Radikal Sevgi Kitabı’ da gönderildi. İzmir’e yaklaşık 10 bin adet kitap gelirken ‘Derman Belediyeciliği’ vurgusu yapıldı.

Adaylar belli oldu, seçim startı verildi, 10 bin adet kitap gönderildi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezi 31 Mart yerel seçimleri için sürdürülecek kampanya çalışmalarının startını verdi. Türkiye genelindeki il örgütlerine seçmenle temasta kılavuz niteliği taşıyacak olan ‘Radikal Sevgi Kitabı’ gönderildi. İzmir’e gelen yaklaşık 10 bin adet kitabın ilçe örgütlerine dağıtımı yapılacak.

Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Tunç Soyer’in ve ilçelerinin tamamına yakının adayları belli olurken İl Başkanı Deniz Yücel de ilçelere resmi yazı gönderdi. İl Başkanı Yücel bir de ilçe başkanlarıyla bir araya geldi ve sürece dair yol haritasının taslağını oluşturdu.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve İl Başkanı Deniz Yücel 31 Şubat Perşembe Günü (Yarın) Anıtbakir’e gidecek. İlçe belediye başkan adaylarına da, ‘isteyen gelebilir’ daveti yapıldı. İlçelerden en kısa sürede seçim ofislerinin tutulması ve tüm hazırlıkların bir an önce tamamlamaları istendi.

Örgütlerde vatandaşla direkt temasta görev alacak tüm partililere kılavuz olacak ‘Radikal Sevgi Kitabı’nın içinde ‘Derman Belediyeciliği’ vurgusu yapıldı ve birbirinden önemli bilgiler yer aldı.

KİTAPTA NELER VAR?
‘Sev Kardeşim’ sloganının şiar edinildiği kitapta partililere seçim çalışmaları noktasında uyarılarda bulunuldu. Saha çalışmasında aktif görev alacak kişilere, ‘İnsanları şu partili, bu partili diye ayırmak yanıltıcıdır’ , ‘Siyasetsiz seçmen, siyasi ayrımlara göre değil, hizmete göre oy veren seçmendir’ başlıkları altında yönlendirmeler yapıldı. Seçmene nasıl yaklaşılması konusunda da bilgiler verildiği görüldü. CHP’nin ‘Sev Kardeşim’i bir şarkı ve slogan olarak 1973 seçimlerinde kullanıldığı notunun da yer aldığı kitapta o dönemki başarılı sandık mesaisi ‘efsanevi seçim’ olarak nitelendirildi.

Kamplaşma ve kin duygusu üzerinden önemli ikazların bulunduğu kitapta, ‘Kin kolay üretilir ve çok zor kazanılır. Kamplaşma kamp liderlerine yarar. Bu nedenle kamplaşma! Bizim iki kampımız var; ülkemiz ve dünyamız. Ülkemizin ortak değerlerine sımsıkı bağlıyız. Dünyanın ortak değerlerine yani insan sevgisine, doğa sevgisine, beraber yaşama kültürüne, adalete, özgürlüğe, eşitliğe sımsıkı bağlıyız. Bunlar dışında kampımız yok’ cümleleri yer aldı. 

‘Nelerden kaçınmalıyız?’ kısmında ise sürdürülecek çalışmalarda yapılması ve yapılmaması gerekenlere vurgu yapıldı. Buna göre; kibirden uzak durulmasının altı çizilirken yıllar önce Aysun Kayacı’nın, ‘Dağdaki çobanla benim oyum eşit olamaz’ açıklamasına göndermede bulunulurken, ‘Ne mutlu, dağdaki çobanla, profesörün eşit oy hakkı var’ denildi.

Alaycılıktan kaçınılması gerektiğinin de önemle üstünde duruldu. Dünyaca ünlü yazar Milan Kundera’dan alıntı yapılırken, ‘Milan Kundera ‘vurduğun yer insanın kimliği haline gelir’ der. İnsanların bazı özelliklerine vurgu yapılır veya alay edilirse, o özellik kimlik haline dönüşür. Bu da toplumsal kutuplaştırmayı arttırır’ uyarısında bulunuldu.  Ayrıca yerel seçim yapıldığına dikkat çekilirken genel seçim yapılmadığına ve bu nedenden dolayı vatandaşın derdine derman olmaya çalışan bir uygulamanın hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Kötü gidişatı öne sürerek ‘oh olsun’ demenin CHP’li partililere yakışmayacağı da belirtildi. Örgütlerin telaşa kapılmaması gerektiği yönünde uyarılarda bulunuldu. Seçim zamanı yaklaştıkça bazı partililerin, ‘İstediğimiz noktada değiliz, daha sert bir şeyler yapmalıyız’ diye düşündüğü hatırlatıldı ve bunun densiz açıklamalara ve pot kırmaya yol açtığı aktarıldı.

‘Nasıl seçim kampanyası yapılır?’ başlığı altında ise, ‘En büyük seçim kampanyası yüz yüze konuşmak. Dolduruşa gelmeyin, tartışmaya girmeyin. Herkes herkesle aynı fikirde olacak diye bir şart yok. Kavramsal konuşmayın, somut konuşun. Kendinizi iyi tanıtın. Samimiyet siyasal iletişimde en büyük başarıdır. Örneğin; ‘Merhaba ben CHP İl Yönetiminden geliyorum. Adım Hatice Güneş’ demek yerine ‘Merhaba kardeşim, benim adım Hatice Güneş. Baklacı Mahallesi’nde oturuyorum, eczacıyım, hani şu çınar ağacı var ya meydanda, hah oradaki eczane… Cumhuriyet Halk Partisi’nde görevliyim. Buraya sizinle sohbet etmeye geldim’ demek daha iyidir. Yabancıyla konuşur gibi değil arkadaşımıza konuşur gibi konuşuruz. Az konuşun çok dinleyin. Hakaret etmeyin. Laf sokmayın. Kürsüde gibi konuşmayın, parmak sallamayın. Her şeyi bilmeyin. Bir vatandaş herhangi bir konuda bizim kadar düzenli bilgi sahibi olmayabilir ama meselenin özünü bizden daha iyi anlatabilir. Yüzünüz gülsün. Biz gülersek herkes güler’ ifadeleri yer aldı.

ATATÜRK BUGÜN GELSE TAMİRHANE ÇIRAKLARININ YANINDA DURURDU!
‘Halk partisinde olduğunuzu unutmayın’ kısmında ise vatandaştan kopuk bir izlenim verilmemesi gerektiği uyarısı yapıldı. Bu bölümde, ‘Atatürk; Cumhuriyetçi Parti kurmamış, Cumhuriyet Halk Partisi kurmuş. Atatürk bugün gelse tamirhane çıraklarının, AVM çalışanlarının, maden işçilerinin yanında dururdu, onları dinlerdi. Eğer halkın yanında değilsek, yanlış bir yerdeyizdir. Biz halkız ver her zaman halkımızın yanında olmalıyız. Halk Partisi’nde siyaset yapıyorsak, kıyafet seçiminden davranışlarımıza kadar her anımızda bu bilinçle yaşamalıyız’ cümlelerine yer verildi.  

Kitapta ayrıca CHP’nin en büyük gücünün seçmeni olduğunda vurgu yapıldı. Diğer taraftan kılavuzda, ‘Biz ekonomik krize siyasi fırsat olarak bakmayız. Ekonomik kriz döneminde vatandaşımızın derman kapısı olmayı amaçlarız’ uyarıları görüldü. CHP’nin muhalefet esnafının dolduruşuna asla gelmemesi gerektiğine dikkat çekildi. Sosyal medyanın bazen çok tehlikeli olabileceği aktarıldı. Sosyal medya, seçimler yaklaştıkça tam bir saatli bomba haline gelir. En sert, en alaycı, en kutuplaştırıcı paylaşımlar en büyük dolaşımı alarak seçmenlerin arasını açar’ cümleleri dikkat çekti.

Kitabın sonunda ise, ‘Bu sözü hiç unutmayın; yaptığın muhalefet muhalif olduğun şeyi güçlendiriyor mu, zayıflatıyor mu?’ uyarısı yapıldı.

 
Fatura ödeyenler dikkat... Paralarını böyle kaptırdılar
 
İzmir'deki kadın cinayetinde ceza belli oldu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hacı 30 Ocak 2019 Çarşamba 20:49

Buca için Piriştina

Yorumu oyla      11      6  
Mustafa 30 Ocak 2019 Çarşamba 18:36

Soyer isminden HDP tabanı çok memnun olsa da sağ taban o derece rahatsız çünkü sosyal medyada hdp ye destek söylemleri dolanıyor. Bu da gösterdi ki Chp bu kararıyla İzmir''deki sol kürt seçmen oylarını sağ seçmen özellikle de milliyetçi oylara tercih etmiştir. Öyle değilse de gelinen noktada görünen tablo bu. Yalnız bu durum kutuplaşmayı daha da arttıracak. Marjinal söylemleri olmayan daha orta yollu bir isim tercih edilmeliydi.

Yorumu oyla      11      6  
30 Ocak 2019 Çarşamba 16:58

Bu toplantı salonu koskoca CHP'ye yakışmıyor, lütfen doğru dürüst bir toplantı salonu bulun. Onlarca salonumuz var

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saadet'in Lideri'nden Tunç Soyer açıklaması
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP’den İzmir Büyükşehir ...
Fatih YAPAR yazdı... Hiç mi hatırları yok?
Fatih YAPAR yazdı... Hiç mi hatırları yok?
Eski Başkan Hazinedar: Kılıçdaroğlu arkamda durmadı
Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, görevden alınma sürecinde CHP ...
 
Bahçeli, Binali Yıldırım'ın istifası için ne dedi?
MHP lideri Bahçeli, Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'ndan istifa kararı ...
AK Parti İzmir Gençlik Kolları’ndan ‘Ankara’ çıkarması
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ...
Bayraklı'da Erzurumlular 'Özer' dedi!
Ege Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu; CHP'nin 4 Şubat'ta toplanacak ...
 
AK Parti’den Yıldırım'ın istifa kararı ile ilgili ilk yorum
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal gazetecilerin sorularını yanıtladı. ...
'Konsere gittim diye linç kampanyası başlatıldı'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Mülki ...
Mustafa Sarıgül o partiden seçime giriyor!
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP'den istifa eden Mustafa Sarıgül'ün ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva