HABERLER>EGE
15 Aralık 2017 Cuma - 13:54

Adam kaçırdığı iddia edilen AK Partili belediye başkanından açıklama!

Manisa’nın Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi kamuoyuna yansıyan “adam kaçırdı” iddialarıyla ilgili açıklama yaptı Avukatı aracılığıyla değerlendirmelerde bulunan Çerçi, “Bana iftira atan Suat Diktaş isimli şahıs FETÖ’den ihraç edilen kişidir” dedi.

Adam kaçırdığı iddia edilen AK Partili belediye başkanından açıklama!

EGEDESONSÖZ- Manisa’da ortalığı karıştıran belediye başkanlarının adam kaçırma iddiası gündemdeki yerini koruyor. Manisa’nın Saruhanlı İlçesi’nde yerel hizmetler biriminde çalıştığı öğrenilen Suat Diktaş’ın AK Parti Genel Merkezi’ne yazdığı yazıdan sonra ortaya çıkan durum tartışmalara neden olmuştu.

Manisa’nın Yunusemra İlçesi Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi avukatı aracılığıyla açıklama yaptı. Çerçi, açıklamasında hakkında iddialarda bulunan kişinin FETÖ/PDY ilişkileri nedeniyle kamudan ihraç edilen birisi olduğunu söyledi.

Avukat  Canadar Arslan’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Müvekkilim Sayın Dr.Mehmet ÇERÇİ, AK Parti il Başkanlığı, 22. ve 23. Dönem AK Parti Manisa Milletvekilliği yapmış ve şu anda da Yunusemre Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir. Kendisi, yaptığı hizmet ve yürüttüğü projelerle birçok kuruluştan ödül alan, belediyecilik anlamında örnek gösterilen ve vatandaşlar tarafından da çok takdir gören, sevilen bir başkandır.

Basına yansıyan iftiranın sahibi Suat DİKTAŞ ise: Askeri personel olarak görev yaparken referansları aracılığıyla Manisa’daki belediyelere kurumlararası geçiş talebinde bulunmuş. Yunusemre Belediyesi bu talebi olumsuz cevaplamış ancak Saruhanlı Belediyesi kişinin kendi kurumuna geçişine onay vermiştir.

2015 yılında Saruhanlı Belediyesinde göreve başlayan şahıs, Başkan Yardımcılığı görevine getirildikten sonra FETÖ/PDY terör örgütüne iltisakı ve irtibatı olduğu gerekçesiyle KHK ile kamu görevinden ihraç edilmiştir. Daha sonra kamu görevine iade edildiği ancak, Belediye Başkanı tarafından tekrar yardımcılık görevi verilmediği, müdürlüğe atandığı gerekçesiyle kendi kurumu hakkında iftira ve karalama çabası yürütmüştür. Kamuya iadesinden sonra aktif görev yapmadığı, sürekli sağlık sorunlarını gerekçe göstererek rapor aldığı ve bu süreçte Yunusemre Belediyesine geçiş ve Başkan Yardımcılığı görevi talebini kişiler aracılığıyla yenilemiş ancak talebine olumsuz cevap verilmiştir.

Bunun üzerine şahsın, Yunusemre Belediyesinin birimlerine sürekli geldiği, buralarda belediye hakkında sorular sorduğu, bilgi ve belge toplamaya çalıştığı, belediyedeki idarecileri karaladığı ve belediye başkanı hakkında kumpas çalışmaları yürüttüğü; elde ettiği sözde bilgi ve belgeleri bazı siyasilerle ve milletvekilleri ile paylaştığı bilgisi müvekkilimin kulağına gelmiştir.

Müvekkilim, Belediyenin birimlerini ziyareti esnasında Çocuk kültür Merkezi’nde iddia sahibi şahısla karşılaşmış ve kendisiyle görüşme talebini iletmiştir. Davet üzerine Kendisi yine Belediyemizin diğer bir biriminde görüşmeye gelmiş, görüşmeye çalıştığı Belediyenin Başkanı Hüseyin Yaralı da bu görüşmeye sonradan katılmıştır. Görüşme karşılıklı sohbet içerisinde geçmiştir. Olay bundan ibarettir.

Müvekkilim hakkında basında yeralan ithamlar gerçek dışıdır, asılsızdır, iftiradır.

Bu şahsın yaptıkları ile ilgili Manisa Valiliği, İl Ohal Bürosuna 02.11.2017 tarihli başvurumuz vardır. Bu başvurunun konusu, şahsın belediye hakkında yaptığı keşif, bilgi ve belge toplama gayretinin FETÖ/PDY terör örgütü bağlantılı bir araştırma ve kumpas çalışması olup olmadığının soruşturulması talebidir.

İddia edilen konuların muhatabı adli makamlar olmasına rağmen şahsın konuyu adliyeye taşımak yerine ısrarla siyasilere ve basına malzeme yapmaya çalışmasını, müvekkilim üzerinden AK Parti’yi yıpratma çabası olarak görmekteyiz.

Bu iftiralarla ilgili; iftira sahibi kişi ile bu iftiraları tarafımızdan bilgi almadan yayınlayan ve müvekkilimi töhmet altında bırakan basın yayın organları hakkında şikâyet hakkımız yarın kullanılacaktır."

 
Ünlü söz yazarı hayatını kaybetti
 
CHP Çiğli’de taşlar oturdu: Gümrükçü ve Mertoğlu ilan etti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye kazdı... Tarih ortaya çıktı!
Denizli'nin Tavas ilçesi Yaka Mahallesi'nde belediye ekiplerinin kanalizasyon ...
Ege'de yakalandı... Paha biçilemiyor!
Aydın’ın Söke ilçesinde, bir firmaya ait şehirlerarası yolcu taşımacılığı ...
Kış ayında papatyalar açtı!
Sarıgöl'de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ...
 
Manisa'da şube müdürü, AK Partili belediye başkanlarınca kaçırıldığını iddia etti
Manisa’nın Saruhanlı Belediyesi’nin Kırsal Hizmetler Şube Müdürü Suat ...
İğrenç olay... 14 yaşında anne olacak!
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, uzaktan akrabası, zihinsel engelli 14 ...
Egeli iş adamı kaza kurbanı oldu
Denizli’nin Pamukkale İlçesi’nde işadamı 51 yaşındaki Ahmet Yatağan, üst ...
 
Oğlu TIR altında kalan ünlü doktorun acı feryadı
Denizli’nin Honaz İlçesi’nde, içinde yolcu olarak bulunduğu cipin içinden ...
Otobüs Akhisar'a geç geldi, dehşet saçtı!
Manisa'nın Akhisar ilçesindeki otobüs terminalinde, otobüsün geç gelmesine ...
Manisa'da korkunç kaza: Ölüler ve yaralılar var!
Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde otomobilin traktöre arkadan çarpması sonucu ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva